Rețete

Cum să gătești compotul de struguri

Pin
Send
Share
Send
Send


Compotul de struguri este considerat unul dintre cele mai delicioase. Această băutură este foarte asemănătoare cu sucul pur, este iubită atât de adulți, cât și de copii. Compoturile din struguri pot fi diferite, sunt fabricate din fructe de padure de diferite culori și soiuri, combinate cu alte fructe și fructe de pădure, se adaugă scorțișoară, lămâie și mirodenii diverse. Nu este greu să pregătești compot din struguri pentru iarnă, va dura cel mult o jumătate de oră de la hostess. Dar atunci întreaga familie va fi capabilă să se bucure de gustul proaspăt de vară pe tot parcursul iernii lungi și reci.

Cum să gătesc compot de struguri, și acest articol va fi dedicat. Aici vă veți uita la diverse rețete pentru pregătirea pentru iarnă, precum și pentru a explica cum să faceți gustul băuturii de casă chiar mai bine.

Secretele de compot delicios de struguri pentru iarnă

Este posibil sa preparati compot din struguri pentru iarna in mai multe moduri: alegeti o reteta simpla, sterilizati cutii cu o bautura, folositi fructe de padure cu pietre sau puneti-le in ciorchini intregi, rotiti sau inchideti capacul capronului.

Pentru compotul de struguri, sunt absolut necesare orice struguri, fie albastru, fie alb, fie roz. Cea mai delicioasă băutură este obținută din soiuri întunecate dulci și acri. Nu mai puțin cocteiluri bune cu adaos de prune, mere sau pere.

Sfat! Pentru a face mai bogată culoarea compotului de struguri de fructe de padure albe, puteți adăuga câteva frunze de cireșe.

La domiciliu, puteți face compoturi foarte gustoase, mai ales dacă experimentați: combinați struguri cu alte fructe, adăugați condimente și mirodenii, diluați dulceața strugurilor de vin cu suc de lămâie sau acid citric.

Compote de struguri în timpul iernii nu numai ca bea. Din această preparare faceți muse, jeleuri excelente, cocktail-uri alcoolice și nealcoolice.

Această băutură nu este doar delicioasă, este, de asemenea, incredibil de utilă - compotul de struguri este cu siguranță preferat de sucul de fructe achiziționat.

Cum să gătești compotul de struguri

Acest compot de casă în ceea ce privește concentrația și bogăția de gust este similar cu sucul natural. Pentru a-și pregăti fructele de orice fel, dar este bine să luați struguri de culoare închisă, cum ar fi Isabella, Moldova, Dove sau Kish-Mish.

Calculul produselor este dat pe un borcan de trei litri:

 • 1 cană de zahăr;
 • o jumătate de cutie de struguri;
 • 2,5 litri de apă;
 • unele acid citric.

Pregătiți un preparat de vitamina trebuie să fie după cum urmează:

 1. Strugurii trebuie să jefuiască cu ciorchini, fără crengi și boabe putrezite.
 2. Acum, fructele sunt spalate sub apa curenta si aruncate intr-o sticla pentru a face umezeala excesiva a sticlei.
 3. Fiecare recipient trebuie să fie umplut cu fructe de padure de până la jumătate din volum.
 4. Apa se toarnă în vas și se adaugă zahăr. Siropul de zahăr este fiert pe sobă, aducând lichidul la fierbere.
 5. Un alt sirop de fierbere a turnat strugurii în borcane și se acoperă cu capace. 15 minute băutura trebuie perfuzată.
 6. După un sfert de oră, siropul este scos din recipiente în aceeași cratiță și aprins. Două minute după fierberea acidului citric se adaugă la lichid (un vârf de acid este suficient pentru fiecare borcan).
 7. Acum, siropul este turnat în struguri în cutii de conserve și sigilat folosind un seamer.

Băncile cu compot trebuie să fie transformate și lăsate să se răcească complet, acoperite cu o pătură caldă. Culoarea compotei finite va fi bogată, iar gustul, dimpotrivă, va fi luminos și revigorant.

Sfat! Pentru a scurge în mod convenabil siropul din cutii, puteți utiliza capace speciale de plastic cu găuri.

Rețetă pentru compotul de struguri fără sterilizare

Cumpărarea de sucuri și compoturi naturale este destul de costisitoare, iar iarna vrea ceva gustos, vara și vitamina. Puteți face rapid un compot de struguri pentru iarnă fără sterilizare - aceasta este puterea fiecărei gazde.

Două bănci de trei litri vor avea nevoie de următorul număr de produse:

 • 2 kg de struguri albastru;
 • 0,5 kg de zahăr granulat;
 • 4 litri de apă.
Atenție! Apa pentru fabricarea compoturilor pentru iarnă trebuie să fie luată cu apă purificată, trecută după filtrare. Este mai bine să nu folosiți apă de depozitare îmbuteliată - o astfel de băutură poate fi lipsită de gust.

Cum se face compot:

 1. Alegeți boabele din struguri, turnați apă timp de 15-20 de minute, clătiți bine și scurgeți-le într-un șuviu pentru a scurge apa.
 2. Pungile de conserve trebuie să fie sterilizate cu apă fierbinte sau abur.
 3. Fiecare borcan este umplut cu fructe de padure pentru aproximativ o treime din volum.
 4. Acum puteți turna 250 g de zahăr în fiecare borcan. Sakha va face gustul băuturii mai concentrat.
 5. Pentru gust puteți adăuga câteva frunze de menta, o scortisoara, o floare de cuișoare - condimentele vor face compotul mai neobișnuit și mai gustos.
 6. Acum, umpleți fiecare borcan cu apă clocotită și închideți imediat capacurile metalice.

Rămâne să transformați cutiile cu compot și să le înfășurați într-o pătură caldă. A doua zi, puteți lua piesa de prelucrat la subsol.

Este important! Compotele strugurilor care nu au fost sterilizate pot fi depozitate numai în subsol și nu mai mult de un an.

Compote preparate din struguri și mere

Gustul acestei băuturi este de două ori mai bun, deoarece conține nu numai struguri, ci și mere delicate. Acidul din mere luminează compotul de struguri, umbra lui este foarte frumoasă, rubinică. Dar dacă luați boabele de soiuri întunecate (Moldova, Isabella) - acestea sunt cele mai potrivite pentru a face astfel de compot pentru iarna.

Pentru fiecare bancă veți avea nevoie de:

 • 150 grame de zahăr;
 • 1-2 clustere de struguri (depinde de dimensiune);
 • 3-4 mere.

Pentru a face o băutură cu vitamine este simplă:

 1. Strugurii se spală chiar pe ciucuri, se scutură și se usucă ușor.
 2. Merele ar trebui, de asemenea, să fie spălate și tăiate în mai multe bucăți, miezul cu pietre trebuie îndepărtat. Dacă fructele sunt mici, puteți pune merele în borcan în ansamblu.
 3. Băncile sunt pre-spălate cu sifon și sterilizate.
 4. Mere și struguri sunt plasate în fiecare borcan, umplând recipientul cu 2/3.
 5. Rămâne să se adauge zahăr, se toarnă apă fiartă peste fructe, se umple borcanele la gât și se rostogolesc.

Compote se întoarse și se înfășoară. A doua zi, puteți lăsa băncile în subsol.

Atenție! Puteți găti acest compot și struguri albi. În acest caz, trebuie să luați mere roșii pentru a face culoarea băuturii frumoasă.

Compotă rețetă pentru struguri și prune de iarnă

Gustul și aroma strugurilor de vin merge bine cu alte fructe. Soiul de soi poate fi combinat în mod avantajos cu o prună, obținând o băutură parfumată și gustoasă pentru iarnă.

Aceste ingrediente vor fi necesare:

 • struguri albastru 4-5 clustere de dimensiuni medii;
 • 250 de grame de zahăr;
 • 0,5 kg prune;
 • apă.

Prepararea băuturii va fi după cum urmează:

 1. Pregătiți băncile în avans: spălați mai întâi recipientele cu sifon, apoi sterilizați-le în cuptor sau în orice alt mod. După această procedură, recipientul trebuie să fie complet uscat.
 2. Strugurii nu se sparg cu clustere, spala-l asa. Îndepărtați brush periile. Prunele sunt de asemenea spalate si uscate usor.
 3. În fiecare borcan impuneți atât de multă scurgere pentru a umple recipientul cu un sfert. Pe partea de sus a unui cuplu pune o grămadă de struguri. Ca urmare, banca ar trebui să fie pe jumătate plină cu fructe.
 4. Amestecul de fructe preparat se toarnă cu apă fiartă și borcane cu capac.
 5. După o jumătate de oră, trebuie să scurgeți apa de pe fructe de padure și să o puneți într-o cratiță. Zaharul este turnat acolo, amestecat si adus la fierbere. După fierbere, puteți fierbe siropul puțin mai mult, astfel încât zahărul din el să se dizolve complet.
 6. Se toarnă fructul cu sirop fierbinte și se închide rapid cutii cu capace metalice. Acum trebuie să răsuciți recipientul cu compot și să lăsați în această poziție timp de o jumătate de oră. Când băutura se răcește puțin, borcanele sunt rotite în poziția normală și covorul este înfășurat - astfel încât compotul va suferi procesul de sterilizare.

În pivniță, piesa se execută în 2-3 zile, când compotul este complet infuzat și răcit complet sub patura.

Cum să închideți compotul cu lamaie

Această băutură se dovedește foarte răcoritoare, poate fi pregătită nu numai pentru iarnă, ci și gătită pentru fiecare zi pentru a vă stinge setea în căldura insuportabilă de vară. În plus față de gustul excelent, acest preparat pentru iarnă are un conținut ridicat de vitamină C, care este foarte util în perioada de toamnă și primăvară avitaminoza.

Pentru gătit veți avea nevoie de:

 • 100 grame de struguri;
 • 30 de grame de lămâie;
 • 1 lingură de zahăr;
 • 1 litru de apă.

Pregătirea unei băuturi sănătoase și revigorante este foarte simplă:

 1. Berry alege cu ciorchini și clăti bine. Îndepărtați strugurii deteriorați și putreziți.
 2. Lemnul trebuie să fie ars cu apă clocotită și tăiat în felii împreună cu coaja.
 3. Boabele și felii de lămâie sunt plasate într-o cratiță, acoperite cu zahăr și se adaugă apă. Toate acestea trebuie aduse la fierbere și gatite la foc mic până când zahărul este complet dizolvat.
 4. Pentru a bea compot de fructe proaspete, cratița este pur și simplu acoperită cu un capac și așteptând ca băutura să se răcească complet. Pentru recoltare în timpul iernii, compotul este turnat împreună cu fructul în cutii și sigilate cu capace metalice.

Sfat! Cei care nu-i plac deloc dulciurile nu pot adăuga zahăr la băutura de struguri. Apoi compotul va fi ușor acru și va fi stocat mai mult.

Cum să închideți compotul de struguri în grupurile de iarnă întregi

Pentru un astfel de butuc, soiurile de culoare albastră de culoare albastră sunt cele mai potrivite, deoarece banda trebuie să se potrivească într-un borcan și să treacă prin gât. Gătirea acestui compot este și mai rapidă și mai ușoară, pentru că nu trebuie să atingi și să faci fructe de pădure.

Ingredientele sunt după cum urmează:

 • grupe întregi fără fructe de pădure deteriorate și putrezite;
 • 2 litri de apă;
 • 1 cană de zahăr.

Tehnologia de gătit este foarte simplă:

 1. Stripelele se spală cu apă curentă, se inspectează și se îndepărtează strugurii răzuți singuri.
 2. Băncile trebuie spălate cu sifon, dar nu sunt încă sterilizate.
 3. În fiecare stivă de sticlă mai multe ciorchini să-l umple cu aproximativ o treime.
 4. Strugurii de struguri sunt umpluți cu apă clocotită, umplând băncile în vârf. După 10-15 minute, apa este drenată.
 5. Se adaugă zahăr la această perfuzie și siropul este adus la fierbere.
 6. Strugurii de struguri se toarnă cu sirop fierbinte și se sigilează cu un seamer.

Prima zi de compot este în cutii inversate, învelite în siguranță cu o pătură. A doua zi, puteți curăța piesa de prelucrat în pivniță sau în cămară.

Sfat! Așa că compotul nu are gust amar, ciorchinii de struguri sunt tăiați chiar în fundație, în locul în care încep ciucurile cu fructe de padure.

Dacă pregătiți un compot de struguri, amintiți-vă că o cantitate mare de zahăr poate strica gustul delicat al acestei băuturi. În plus, cele mai multe soiuri și conținut atât de diferite de zahăr ridicat, astfel încât, în unele cazuri, și nu puteți adăuga zahăr.

Strângeți băutura din struguri de vin va ajuta acidul, care este în lămâi sau mere. Dar pentru a face o culoare compot de soiuri albe va ajuta la mai frumoase frunze de cires, cateva fructe de padure negru sau mere rosii dulci.

Vizionați videoclipul: Cum sa faci Înghețată de Fructe (Aprilie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send