Rețete

Compot de afine pentru iarnă

Pin
Send
Share
Send
Send


Boabe de lingonberry, împreună cu afine, sunt printre cele mai vindecătoare și în ultimii ani sunt și mai populare decât orice fructe exotice. Compotul de lingonberry pentru iarnă este unul dintre cele mai simple tipuri de tăblițe de casă, care necesită aplicarea unui timp și efort minim. Iar rezultatul este o băutură medicinală complet gata pentru băutură.

Beneficiile compotului de merișor

Despre proprietățile benefice ale lingonberries, dacă nu știu, atunci fiecare persoană își dă seama probabil. Abundența de vitamine, în primul rând C și grupul B, îi permite să crească stabilitatea sistemului imunitar și să facă față diferitelor boli infecțioase, așteptând la fiecare pas pe vreme rece și umedă.

În compoturile de fructe de pădure se supune unui tratament termic minim, astfel încât majoritatea substanțelor utile sunt bine conservate.

Datorită compoziției minerale bogate și a varietății de acizi organici din lingonberries, compot din ea:

 • ajută la hipertensiune, reduce presiunea, întărește vasele de sânge;
 • are un efect benefic asupra mușchiului inimii;
 • crește nivelul hemoglobinei în sânge;
 • ajută la rezistența la boala radiologică (acid chinic);
 • intareste gingiile datorita continutului de tanin;
 • promovează creșterea musculară și reduce simultan dimensiunea stratului de grăsime (acid ursolic);
 • este un antioxidant puternic.

Și cea mai importantă proprietate a compotului de merișor este că, având proprietăți puternice diuretice și dezinfectante, optimizează activitatea rinichilor și a sistemului urinar.

Este important! Frunzele de lingonberry au aceleași proprietăți, deci atunci când creați o băutură în scopuri terapeutice și preventive, este de dorit să adăugați o mână mică de frunze de lingonberry.

Este posibilă compotul de merișor în timpul sarcinii

Ultima proprietate a compotului de merișor este foarte importantă pentru femeile gravide, deoarece ajută la rezolvarea edemelor și a altor probleme ale sistemului urinar în această perioadă importantă. În plus, lingonberry, de obicei, nu provoacă alergii, iar compotul din acesta este capabil să crească vitalitatea, care este, de asemenea, importantă pentru femeile însărcinate și pentru femeile care alăptează. Și datorită compoziției bogate de vitamine și minerale, compotul de merișor va ajuta la umplerea deficienței lor naturale în corpul femeilor în această perioadă.

Nu toată lumea, totuși, ajunge la încântarea gustului special al acestei băuturi, dar adăugarea altor fructe și fructe de pădure la fel de utile vă permite să vă înmoi și să vă îmbunătățiți gustul.

Cum să gătești corect compotul de parfum

Este posibil să faci compotul de lingonberry pe o sobă obișnuită sau cu ajutorul asistenților moderni din bucătărie, de exemplu, un multicooker. De obicei se folosesc două metode de bază ale fabricării, indiferent de rețetă:

 • folosind umplerea: dublu sau chiar o dată;
 • prin gătire.

Indiferent de metoda aleasă, există două strategii principale pentru pregătirea unui compot de lingonberry pentru iarnă, iar utilizarea oricăror dintre ele în diferite rețete depinde de preferințele gustului hostess-ului.

 1. Dacă aspectul băuturii este în primul rând, adică vreau să obțin un compot absolut transparent, cu fructe întregi, intacte, atunci lingonberries sunt turnate imediat cu apă clocotită și, practic, nu se fierbe.
 2. Dacă doriți să obțineți cel mai mult saturat suc de boabe, o băutură concentrată care seamănă cu băutură de fructe, atunci fructele de pădure trebuie zdrobite înainte de gătit și gătiți timp de cel puțin 5 minute.

Lingonberry este o boabe sălbatice, deci va exista întotdeauna o mulțime de gunoi natural în ea, de la care va trebui să fie eliberat înainte de a începe procesul de gătit. Dar pielea ei este destul de subțire, deci, pentru a nu-l deteriora la curățare și sortare, este mai bine să turnați apă rece pe ea timp de 5-10 minute. Apoi turnați-o într-un șuviu și, scufundându-l de mai multe ori în apă curată, asigurați-vă că toate gunoiul rămâne în afara. După care se toarnă pe un prosop curat pentru a se usca.

Pe lângă lucrul cu orice boabe de acru, nu este permisă folosirea produselor de aluminiu pentru prepararea compotului, pereții și a căror fundație poate intra în reacție adversă cu substanțe ca parte a unei ciuperci.

Adăugarea de zahăr este necesară pentru a înmuia gustul acru al fructelor de pădure, dar trebuie să ne amintim că cu cât este mai puțin adăugat, cu atât mai util va fi biberonul. Adesea, se adaugă fructe dulci și fructe de pădure: mere, pere, prune, afine și afine, pentru a înmuia și a suplimenta gustul compotului de afine.

În plus, arome de vanilie, scorțișoară, cuișoare, ghimbir, cardamom și anason contribuie la aromatizarea băuturii și la îmbogățirea acesteia.

Sfat! Atunci când se toarnă băutura finită în recipiente sau când se umple rezervoarele cu sirop, lichidul ar trebui să treacă practic peste margine, astfel încât să nu existe spațiu liber.

Cum să gătești compotul de ciuperci

După cum sa menționat mai sus, compotul de lingonberry pentru iarnă este adesea pregătit practic fără gătit, pentru a păstra maximum de substanțe utile. Timpul maxim permis în care poate fi lăsat să fiarbă la foc mic este de 12 minute.

Reteta clasica pentru compotul de afine

Va dura:

 • 2 kg de fructe de padure;
 • aproximativ 1,5 kg de zahăr granulat;
 • 6 litri de apă.

Băut preparat în conformitate cu această rețetă, economisește o parte semnificativă de nutrienți. Dar este necesar să se sterilizeze ambele cutii goale și cele umplute.

 1. Boabele sunt sortate, aruncate toate eșantioanele deteriorate și clătite.
 2. Se încălzește apa până la fierbere, se dizolvă tot zahărul în el, se încălzește siropul timp de cel puțin 10 minute.
 3. Bomboanele sunt aranjate în borcane sterile, astfel încât să nu mai poată lua decât cutii de conserve. În acest caz, concentrația de compot va fi aproape de băut.
 4. Adăugați sirop de fierbere în fiecare rezervor.
 5. Puneți borcanele într-o cratiță largă și pasteurizați timp de aproximativ o jumătate de oră (containere de un litru).
 6. După terminarea pasteurizării, cutiile cu compot pot fi imediat laminate, răcite și depozitate.

Ingrediente de iarnă fără sterilizare

Este chiar mai ușor să se pregătească compotul din baza de prescripție medicală fără sterilizare, iar fotografiile atașate vor fi complet ușor de făcut.

Pentru o cutie de 3 litri de băuturi gata preparate, trebuie să găsiți:

 • 500-600 g de afine;
 • 200 g de zahăr;
 • aproximativ 3 litri de apă.

Metoda de preparare a preparatelor:

 1. Clătiți bine și fierbeți obiectele din sticlă în apă sau în abur.
 2. Pentru a sorta si spala boabele, uscati-o si puneti-le intr-un borcan sterilizat la cald.
 3. Se toarnă apă clocotită astfel încât apa să se ridice aproape până la gât.
 4. Acoperiți și lăsați să stea timp de 10-15 minute.
 5. Se scurge apa din borcan, se adaugă cantitatea necesară de zahăr și se aduce la fierbere, se asigură că este complet dizolvată în lichid.
 6. Din nou, turnați siropul de zahăr în borcan cu fructe de padure și strângeți-l imediat cu o mașină.
 7. Puneți borcanul cu capul în jos, puneți-l sub o pătură caldă și lăsați-l să se răcească timp de cel puțin 12 ore.

Compot de afine și afine

Conform rețetei descrise mai sus, compotul de merișor cu adăugarea altor fructe de pădure sălbatică și de grădină este preparat fără sterilizare. De exemplu, afinele vor da băuturii o culoare nobilă întunecată și un gust dulce.

Pe borcan de trei litri pune:

 • 350 g de afine și afine;
 • 1,5-2 litri de apă;
 • 100 g de zahăr;
 • 1 linguriță coaja de lamaie.

Compton dulce de afine și merișor pentru iarnă

Afinele africane sunt mult mai greu de găsit în vânzare, deși în ultimii ani există soiuri culturale. Compotul de afine cu afine este, de asemenea, diferit în dulceața, aroma și culoarea. Pregătiți-o pentru aceeași tehnologie, înlocuind afinele din rețeta anterioară cu exact aceeași cantitate de afine.

Compot de afine și căpșuni pentru iarnă

Combinația de căpșuni și lingonberries va da compotului un gust original, încât este greu de ghicit de la cine se compune. Căpșunile sunt susceptibile de a fi folosite în stare congelată, deoarece până la coacerea lingonberries, de obicei, se lasă. Cu toate acestea, soiuri remontante pot fi găsite care dau fructe pe tot parcursul lunilor august și septembrie.

Va dura:

 • 250 g de afine;
 • 250 g căpșuni;
 • 300 grame de zahăr;
 • aproximativ 2,5 litri de apă.

Reteta:

 1. Boabele sunt spălate sau dezghețate (dacă sunt utilizate într-o formă înghețată).
 2. Puneți-le într-un borcan steril de trei litri, turnați apă fiartă, lăsați timp de 4-5 minute.
 3. Apa este drenată, siropul de zahăr este pregătit pe baza sa.
 4. Boabele se toarnă cu sirop de zahăr fierbinte din nou și apoi iar borcanul este înfășurat.
Sfat! Apropo, același principiu și rețetă este folosit pentru a găti compotul de lingonberry cu zmeură.

Compot de coacăz negru și lingonberries pentru iarnă

Aceeasi reteta este folosita daca doriti sa combinati lingonberries cu coacaze negre sau rosii, sau chiar cu ambele fructe de padure simultan.

pregăti:

 • 2 cani de fructe de padure;
 • 1 cană lingonberries;
 • 1 cană de zahăr;
 • cantitatea de apă - cât de mult se va potrivi într-un borcan de trei litri după turnare.

Cadou aromat de cranberries și cireșe

Lingonberries și cireșe fac un compot incredibil de gustos, frumos și sănătos și este, de asemenea, ușor de făcut dacă folosiți metoda de apă fierbinte singulară și apoi turnați sirop de zahăr.

Compoziția ingredientelor necesită o rețetă:

 • 500 g de afine;
 • 1500 g de cireșe cu frunze;
 • 2 lingurițe. coaja de lămâie coajă;
 • 400 grame de zahăr;
 • apă - cât de mult se va potrivi într-un borcan de 3 litri.

Compotul se dovedește a fi foarte concentrat și, atunci când se utilizează, va fi necesar să se dilueze.

Cea mai ușoară rețetă pentru compot de iarbă

Folosind cea mai ușoară rețetă pentru fabricarea compotului de lingonberry, poți chiar să faci turnare o singură dată.

Toate ingredientele pentru preparare pot fi luate din rețeta anterioară. Și rețeta în sine constă în următoarele etape:

 1. Bomboanele preparate într-un ciocănit sunt lăcuite în apă clocotită timp de 2-3 minute.
 2. Plasat pe bănci pre-sterilizate.
 3. Preparați siropul de zahăr, fierbindu-l, ca de obicei, timp de 5-10 minute.
 4. Se toarnă afinele în cutii cu sirop fierbinte și se rostogolesc instantaneu.
 5. Este necesar să răciți compotul sub patura cu susul în jos pentru a fi supus unei sterilizări suplimentare în această formă.

Compote de afine asortate cu o singură umplere

Desigur, va fi foarte gustos să combinați lingonberries și diverse fructe de padure și fructe într-o băutură. Această rețetă descrie un exemplu de compot asortat, ingredientele pentru care nu sunt greu de găsit.

Va dura:

 • 200 g de afine;
 • 200 g afine;
 • 100 g de afine;
 • 500 g mere;
 • 400 grame de zahăr;
 • apă - în funcție de concentrația dorită de compot, dar nu mai puțin de 2 litri.
Sfat! Pentru a obține un compot care nu ar trebui diluat după o utilizare ulterioară, fructele de pădure ar trebui să nu depășească volumul vasului.

Este foarte simplu să faci un compot de lingonberry în conformitate cu această rețetă, dar merele trebuie să li se acorde timp să se perfecteze.

 1. Merele sunt spălate, curățate de pereții semințelor și tăiate în felii mici.
 2. Apa este încălzită până la fiert și turnată în felie și așezată într-o felie de mere de cratiță. Plecați peste trei sferturi de oră.
 3. După ce insistă că apa este drenată, se adaugă zahăr și, încălzind până la fiert, se fierbe timp de 5-8 minute.
 4. În borcane se adaugă boabe asortate și se toarnă siropul peste vârf într-o stare de fierbere.
 5. Procesul de fabricație este finalizat, băncile pot fi răsucite și puse sub izolare cu capul în jos.

Compotează din shadberry și lingonberry

Irga cu toată utilitatea și nemulțumirea nu este foarte populară printre grădinari. Dar conținutul de vitamine, nu este inferior aceleiași chokeberry sau chiar coacăz negru.

Compotul de lingonberry cu adaos de shadberry va fi o nuanta foarte frumoasa in intuneric, iar gustul de shadberry dulce va determina foarte bine surditatea din afine.

Pe capacitatea de 3 litri vor fi necesare:

 • 300 g de afine;
 • 300 g shadberry;
 • 300 g de zahăr;
 • aproximativ 2 litri de apă.

Pregătește o băutură pentru această rețetă într-o manieră deja cunoscută, folosind o apă de fierbere și turnând ulterior cu sirop de zahăr.

Cum să rotiți un compot de lingonberry cu o portocalie pentru iarnă

Compotul îndelungat cu adăugarea de portocale este incredibil de gustos. Fructele citrice oferă întotdeauna cu ei o aromă unică de vacanță, iar această băutură este folositoare în ajunul Anului Nou într-o formă caldă sau chiar fierbinte.

Va dura:

 • 300 g de afine;
 • 1 portocaliu;
 • 100 grame de zahăr;
 • ½ linguriță scorțișoară;
 • aproximativ 2 litri de apă.

Reteta:

 • Înainte de utilizare, portocala este arsă cu apă clocotită și se freacă separat, apoi se folosește pentru compot. De asemenea, curățate de piele și semințe albe din pulpă, care pot da amărăciune băuturii.
 • Lingonberries sunt pregătite în mod obișnuit.
 • Apă cu zahăr fiert timp de 5 minute, adăugați scorțișoară.
 • Pulpa portocală și coaja rasă sunt plasate în borcane sterile cu afine.
 • Se toarnă sirop de fierbere și se răsucește pentru depozitare pe termen lung.

Cum să gătești compotul de lingonberry cu lămâie pentru iarnă

În același mod compotul de lingonberry gătit cu adăugarea de lamaie, care este, de asemenea, utilizat aproape în întregime. Este necesară numai îndepărtarea oaselor din celuloză.

Numai zahărul este de obicei adăugat de 2 ori mai mult în cantitate.

Compot de afine cu vanilie

Și dacă se adaugă vanilină în siropul de zahăr în timpul gătitului, gustul compotului de merișor se va înmuia considerabil și băutura însăși va deveni chiar mai sănătoasă.

Pentru 1 kg de boabe de cacao ia:

 • 400 grame de zahăr;
 • 5 g vanilină;
 • 2 litri de apă.

Compot de afine cu mere

Lingonberry cu mere este o combinație clasică, se completează perfect atât în ​​gust și în bogăția de compot pentru iarnă. Conform acestei rețete, fructul este fiert inițial, ceea ce face ca gustul băuturii să fie mai concentrat.

Compoziția compoziției este după cum urmează:

 • 2 kg de afine;
 • 1 kg de mere;
 • 1 kg de zahăr granulat;
 • 5-6 litri de apă.
Este important! Pentru compotul de lingonberry cu mere, un plus bun este scorțișoară sau badian la gust.

Din această cantitate de produse ar trebui să fie aproximativ 3 borcane de trei litri.

Reteta:

 1. Lingonberries sunt pregătite într-un mod standard.
 2. Merele se spală, se taie miezul cu semințele și se taie felii de aproximativ aceeași mărime.
 3. Siropul de zahăr este fiert din apă și zahăr.
 4. Puneți merele în ea și fierbeți ușor timp de aproximativ un sfert de oră.
 5. Apoi, fructele cu crestături sunt așezate pe borcane sterile.
 6. Și lingonberries sunt plasate în sirop și fierte pentru aproximativ 10 minute, apoi cu ajutorul aceluiași skimmer stabilit pe partea de sus a merelor.
 7. Umpleți fructele și boabele cu sirop, în care sunt fierte și sigilate ermetic.

Compot de prune și lingonberries pentru iarnă

Ingredientele de ciocolată cu adaos de prune se prepară aproape în același mod. Prunele trebuie eliberate din oase și nu va dura prea mult timp pentru a le prepara - 10 minute sunt suficiente.

Restul tehnologiei și raportul dintre ingrediente sunt exact la fel ca în rețeta cu mere. Dar culoarea compotului va fi oarecum diferită, desigur, gustul și aroma se vor schimba.

Compotul de afine cu pere pentru iarnă

Ingredientele de ciocolată cu adaos de pere se fac în mod similar.

Următoarele produse sunt necesare pentru rețetă:

 • 2 kg de pere de coapte, dar încă destul de solide;
 • 1,5 kg de afine;
 • 0, 8 kg zahăr granulat;
 • 1 litru de apă.

Procesul de fabricație este foarte asemănător cu tehnologia descrisă în rețetele anterioare, singura diferență fiind că perele sunt fierte în sirop timp de doar 10 minute, iar lingonberries sunt plasate în el doar pentru un minut, apoi imediat așezate pe maluri.

Cum sa gatiti compotul de afine, mere si prune

În această rețetă, lingonberries are vecinii minunați sub formă de mere și prune. Aceasta din urmă, în plus, afectează în mod favorabil activitatea intestinului și crește eficiența și, împreună, satisface pe deplin nevoile organismului pentru vitamine și minerale.

Raportul dintre componente este următorul:

 • 500 g de afine;
 • 400 g prune uscate;
 • 7-8 mere medii;
 • 200 g de zahăr;
 • aproximativ 6 litri de apă.

Metoda de fabricație nu diferă fundamental față de rețetele anterioare:

 1. Siropul este fabricat din apă și zahăr.
 2. Fructe și fructe de padure sunt spălate, curățate de detalii inutile. Merele tăiate în felii și prunele în 2-4 bucăți.
 3. Merele se adaugă mai întâi la sirop de zahăr, prune după 10 minute și lingonberries după aceeași perioadă de timp.
 4. Focul este oprit și compotul finit este împachetat împreună cu fructe de padure și fructe în borcane sterile și laminate.

Compot de coacăze congelate

În mod similar, se prepară un compot de lingonberries congelate, folosind așa-numita rețetă de cinci minute.

Compoziția produselor este după cum urmează:

 • 150 g de lingonberries congelate;
 • 200 g de zahăr;
 • 2-2,5 litri de apă.

Pentru a găti compotul de lingonberries congelate utilizați următoarea rețetă:

 1. Lingonberries sunt pre-dezghețate în mod natural, luate din congelator și lăsat la temperatura camerei timp de 8-10 ore.
 2. Lichidul obținut prin dezghețarea boabelor este drenat printr-o sită într-o cratiță, în care compotul se gătește și se adaugă cantitatea necesară de apă.
 3. Bomboanele se spală cu apă curentă, îndepărtându-se toate eșantioanele deteriorate și resturile de plante.
 4. Un vas de apă se pune pe foc, se încălzește la fierbere, se adaugă zahăr și se fierbe până se dizolvă complet.
 5. Apoi, afinele se toarnă în siropul de zahăr și se fierb la exact 5 minute după fierbere.
 6. Așezați-le pe recipiente sterile și răsuciți capacele sterile.

Delicios Cranberry și Compot de merișor

O altă combinație clasică este cartierul de afine și lingonberries în același borcan. La urma urmei, adesea cresc în natură alături. Și în compot, chiar din lingonberries și afine înghețate, fructele de pădure se pot completa reciproc cu proprietățile lor de vindecare.

Для получения трехлитровой банки этого двухкомпонентного компота необходимо взять:

 • по 1 стакану тех и других ягод;
 • 120-130 г сахарного песка;
 • 2,5-3 л воды.

Conform metodei de a face rețeta este ca și mori.

 1. Fructele sunt sortate, spălate în apă rece și ușor uscate.
 2. Ele sunt acoperite cu zahăr și frecate cu un blender sau pastă de lemn.
 3. Într-un recipient separat, apa este încălzită până la fierbere și amestecul de boabe este așezat acolo.
 4. După fierbere fierbe timp de aproximativ trei minute.
 5. Se toarnă în recipiente sterile printr-o sită, lăsând piureurile afară.
 6. Băncile se rostogolesc.

Cum sa faci compotul de iarna cu lingonberries cu condimente si vin alb

Această rețetă pentru compotul de lingonberry nu este destinat copiilor, deși alcoolul pe palate este aproape imposibil de simțit. Vinul oferă băuturii finite o delicatesă și o aromă plăcută.

Va fi necesar:

 • 0,7 kg de afine;
 • 0,35 g zahăr;
 • 0,22 ml de vin alb;
 • 5 g scorțișoară și cardamom;
 • coji ras de la o lamaie;
 • 2-3 g de ghimbir.

Procesul de reteta este destul de simplu:

 1. Bomboanele se răspândesc într-un borcan uscat și curat, stropindu-le în straturi de zahăr și mirodenii.
 2. Pe ultimul strat se adaugă ghimbir și coaja de lamaie rasă.
 3. Băncile sunt acoperite cu capace și sterilizate în apă clocotită timp de aproximativ un sfert de oră.
 4. După terminarea sterilizării, acestea sunt imediat închise ermetic.

Cum să închideți compotul de fripturi fără zahăr pentru iarnă

Fructele acariene și fructele de pădure pot fi recoltate cu ușurință pentru iarnă fără utilizarea zahărului, deoarece acizii pe care îi conțin nu sunt ei înșiși conservanți răi.

Este nevoie doar de lingonberry și de apă.

Procesul de reteta este simplu:

 1. Lingonberries sunt spălate și uscate.
 2. Umpleți borcane sterile pentru 1/3 cu fructe de padure și turnați apă fiartă, astfel încât în ​​partea superioară a recipientului să fie 2-3 cm volum liber. Important! Acest spațiu este necesar pentru compoziția fierbinte în timpul sterilizării.
 3. Apoi, băncile cu compot set într-o tigaie largă cu apă fierbinte, la baza cărora au un prosop mic.
 4. Sterilizați timp de cel puțin 10 minute dacă utilizați borcane de litru.

Lingonberry compote pentru iarnă fără gătit

Datorită prezenței conservanților naturali în lingonberries, acesta poate fi ușor depozitat în perioada de iarnă chiar sub apă.

Pe 1 kg de fructe de pădure utilizați aproximativ 2,5 litri de apă.

 1. Într-un recipient din sticlă, boabele sunt bine plasate și se toarnă cu apă fiartă la temperatura camerei, astfel încât să acopere complet lingonberries.
 2. Acoperiți cu un capac de nylon și păstrați-l în frigider.
 3. De-a lungul iernii, lichidul poate fi turnat folosind compot sau băutură de fructe. Și într-un borcan de fructe de padure adăugați doar apă curată.

Cum să gătești compotul de zmeură pentru iarnă într-un aragaz lent

Într-un aragaz lent, puteți gati rapid și ușor la compotul de lingonberry și apoi îl împachetați în cutii pentru depozitare pentru iarnă.

pregăti:

 • 600 g de afine;
 • 250 g de zahăr;
 • 2 litri de apă.

Rețetă de gătit:

 1. Apa este turnată în vasul dispozitivului și este încălzită, folosind modul "abur" până la fierbere.
 2. Adăugați zahăr și lingonberries, fierbe timp de aproximativ 10 minute.
 3. Ambalate în recipiente sterile, răsucite.

Reguli pentru depozitarea compotului de lingonberry

Compotul de lingonberry este bine conservat pe tot parcursul iernii și la temperatura normală a încăperii. Compotul fără zahăr este cel mai bine depozitat în camere mai reci. Un compot fără gătit este depozitat de obicei în pivniță sau în frigider.

concluzie

Compotul de lingonberry pentru iarnă poate fi pregătit cu aproape orice boabe și fructe și, în orice caz, va fi o băutură foarte gustoasă și sănătoasă.

Vizionați videoclipul: Compot de Afine cel mai bun si sanatos compot (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send