Grădinărit

Cele mai productive soiuri de cartofi pentru Rusia centrală

Pin
Send
Share
Send
Send


Astăzi, aproape trei sute de soiuri de cartofi sunt cultivate în Rusia. Toate varietatile au forte si defecte minore. Principala sarcină a fermierului este să aleagă soiul de cartof potrivit pentru terenul său, să țină cont de caracteristicile solului, condițiile de temperatură, principiile tehnologiei agricole. Aceasta este singura modalitate de a asigura un rezultat decent - un randament ridicat de cartofi gustosi si frumosi.

Culturi soiuri de cartofi

Desigur, orice grădinar, în primul rând, este interesat de cantitatea și calitatea culturii, pe care le va primi din complot. Prin urmare, alegerea materialului de plantare, toamna adesea dau preferință soiurilor de cartofi cu randament ridicat. Acestea sunt considerate soiuri, oferind mai mult de 300 de chintale de culturi radicale din fiecare hectar de teren.

Creșterea în cantități mari este necesară fie pentru vânzare, fie pentru depozitare pe termen lung. Prin urmare, cartofii ar trebui să fie frumoși, maturați, transportabili.

Este important! Cu îngrijire corespunzătoare, udare regulată, plivire și tratament împotriva dăunătorilor de insecte, un grădinar poate obține până la 900 de cenți de cartofi de la un hectar de teren.

Există soiuri, masa culturilor de rădăcină care ajunge la trei kilograme!

Cele mai fructuoase soiuri de cartofi potrivite pentru climatul temperat al Rusiei centrale: "Idaho", "Bela Rosa", "Rosara". O descriere a fiecăruia poate fi găsită mai jos.

"Idaho"

Soiul de cartof, care este considerat maturizarea precoce, deoarece se înroșește într-un timp foarte scurt. Acest cartof nu are lipsa tuturor soiurilor de copt timpuriu, nu poate fi numit apoasă și fără gust. Idaho legume rădăcină sunt foarte hrănitoare, deoarece acestea conțin cantități mari de carbohidrați și amidon.

America este considerată a fi patria soiului, acolo este un fel de mâncare tradițională cu același nume, obținută din acest cartof. Nu este rău prins pe legume și în Rusia, este potrivit climatul local și sol.

Cartofii au o formă rotunjită și aproape aceeași dimensiune. Culoarea culturilor de rădăcini este bej, carnea este bine fiartă, moale, are un gust plăcut și aromă. Datorită formei perfecte și a pielii netede, rădăcinile sunt adesea cultivate spre vânzare. Acest lucru contribuie, de asemenea, la randamentul ridicat - aproximativ 600 de cenți pe hectar de câmpuri.

Bela Rosa

Acest cartof se înroșește în cincizeci de zile de la plantare. Planta nu se teme de viruși, suferă secetă și o răcire ușoară. Pentru soiul nu este prea importantă compoziția solului și aciditatea solului.

Dar "Bela Rosa" nu va da o recoltă bună pe terenul epuizat. Prin urmare, cartofii ar trebui să fie fertilizați în mod regulat cu îngrășăminte organice și este mai bine să le planteze în locul în care mazărea, fasolea sau alte leguminoase au crescut în sezonul trecut.

Udarea tufelor este necesară de trei ori pe sezon: două udări trebuie făcute înainte de perioada de înflorire a tufișurilor, iar ultima după ce cartofii au dispărut.

Tuberculii au o formă rotundă sau ovală, sunt vopsite într-o nuanță roz, pielea de culturi rădăcinoase este un pic cam dur. Masa medie a cartofului este de aproximativ 500 de grame. Gusturile sunt mari: tuberculii sunt bine fierti moi, au un gust placut, usor dulce, contin o cantitate mare de carbohidrati.

Bela Rosa este cultivată nu numai în partea centrală a Rusiei, ci și în Belarus. În regiunile sudice, datorită precocității cartofilor, recolta poate fi recoltată chiar de două ori pe an.

Randamentul soiului este ridicat - de la 350 la 400 cenți pe hectar.

Revizuirea cartofului "Bela Rosa"

Albina, 42 de ani, Kemerovo Această plantă numai cartofi pentru al doilea an, în timp ce foarte multumit de rezultat. Cartofiul este nemaipomenit, crește pe orice pământ, nu contează pentru el ceea ce a fost plantat în același loc în sezonul trecut. La gătit, tuberculii fierbe rapid moale, piure obținut fără bulgări, uniforme și parfumate. Acest cartof este la fel de bun ca să se prăjească sau să se toacă, este absolut potrivit pentru orice scop. Ei nu au observat că tufișurile suferă ceva, au existat și foarte puține gândaci. În timpul iernii, doar câteva cartofi sunt deteriorate. Pot spune cu încredere că anul viitor vom planta din nou Belo Rosa. Tuburile plantate "Bela Rosa" trebuie să aibă o adâncime de cel puțin 25 cm, în caz contrar cartofii de maturare vor fi situați prea aproape de suprafața solului și vor deveni verzi.

"Rosario"

Acest cartof a fost selectat de fermierii germani, și de acolo a venit în Rusia. Cartofii sunt considerați în mijlocul sezonului - culturile de rădăcini sunt pregătite pentru recoltare 65-75 de zile după primele împușcături.

Acest soi este perfect pentru cultivarea legumelor de vânzare. Cartofii au o formă ideală și o dimensiune mică. Greutatea medie a culturilor de rădăcini nu depășește 150 de grame. Nuanța coajei este foarte memorabilă: de la roșu la maro deschis.

Randamentul acestui cartof este complet dependent de udare. În plus față de irigarea regulată și abundentă, tufișurile de rozariu, în principiu, nu au nevoie de altceva: soiul este protejat de cele mai multe boli, nu este pretențios în ceea ce privește compoziția solului și nu are nevoie de îngrășământ regulat.

Dacă aprovizionați tufișurile de cartofi abundent și adesea, sub fiecare dintre ele puteți găsi până la 30 de culturi radacini. Randamentul total în acest caz va fi de 400 cenți pe hectar.

Gust de bună calitate, cartofi aromate, cu un gust plăcut, bine fiert moale.

Sfat! Singurul lucru pe care soarta Rosara îl este frică este atacul gândacului de cartof Colorado.

Prin urmare, tufele necesită de mai multe ori pe sezon pentru tratarea insecticidelor și pentru colectarea gândacilor și a larvelor adulți. Frunzele deteriorate de gândaci conduc la o deteriorare a fotosintezei, care va afecta cu siguranță randamentul și calitatea culturilor de rădăcini.

Caracteristicile și descrierea celor mai delicioase soiuri de cartofi

Randamentul nu este atât de important pentru cei care cresc cartofi pentru nevoile lor. Și pentru a sărbători pe tuberculii tineri proaspeți, trebuie să alegeți cel mai delicios varietate. Acest lucru poate fi considerat un cartof cu un conținut ridicat de amidon și carbohidrați, care este rapid fiert moale, nu dă bulgări și incluziuni întunecate, are o aromă puternică.

Astfel de cartofi, de regulă, nu sunt numai cele mai delicioase, dar și nutritive și sănătoase.

"Picasso"

Acest soi de cartof este foarte capricios: nu-i place seceta, este preocupat de compoziția solului și de cantitatea de îngrășământ, ușor infectat cu viruși, susceptibil de boli fungice, este "iubit" de gândaci Colorado și worms.

Dar! Acest cartof, pe dreapta, poate purta numele celor mai gustoase. Tuberculii au o formă ușor alungită, vopsite în bej și ochii au o nuanță roz. Ciadul de culturi de rădăcini este atât de subțire încât poate fi curățat, evitând curățarea.

Timpul de pregătire a cartofului este de numai 15 minute, este blând și uniform.

Randamentul soiului este redus - de la 200 de hectare de legume pot fi colectate pe hectar de teren. Dar aceasta este mai mult decât compensată de gustul fructului.

Este important! Soiurile de cartofi "Picasso" nu sunt potrivite pentru depozitarea pe termen lung.

Tuburile vor începe să se stingă în termen de două luni de la sapă. Pentru a crește ușor păstrarea recoltei, puteți pune câteva mere în cutiile de cartofi, acestea vor opri procesul de putrezire și vor împiedica apariția germenilor din rădăcini.

"Tuleevsky"

Varietatea dezvoltată de crescătorii ruși combină gustul excelent cu randamentele ridicate - mai mult de 300 cenți pe hectar.

Acest cartof are o serie de dezavantaje:

 • tufișurile se tem de îngheț;
 • cartofii tolerează foarte mult seceta și au nevoie de udare regulată;
 • tuberculii nu pot fi stocate pentru o lungă perioadă de timp - un maxim de 1,5 luni se află cartof "Tuleevsky" după recoltare;
 • dacă sunt depozitate în mod necorespunzător, tuberculii se usucă și devin negri chiar mai repede.

Dar caracteristicile gustului nivel toate dezavantajele de mai sus. Cartofi razvaristaya, fără bulgări, foarte hrănitoare și satisfăcătoare, cu o aromă bună, au o coajă subțire. Într-adevăr, este una dintre cele mai delicioase soiuri. În plus, "Tuleyevsky" zonate pentru Rusia și climatul local.

"Dauphin"

Soiul a fost selectat în Olanda și ulterior a fost aclimatizat pentru caracteristicile Rusiei centrale. Probabil cea mai faimoasă varietate printre rezidenții locali de vară și grădinari, deoarece acest cartof combină toate cele mai bune calități:

 • randament mediu - aproximativ 250 cenți pe hectar;
 • caracteristici excelente ale gustului;
 • nemulțumire și bună rezistență la boli;
 • pastrarea excelenta - timp de 7-9 luni, radacinile sunt capabile sa mentina nu numai aspectul, ci si valoarea nutritiva;
 • dimensiuni mari de culturi radacinate - greutatea medie este de 300 de grame;
 • într-un singur tufiș pot coapte mai mult de 20 de cartofi.

Singurul lucru pe care această varietate de cartofi îl are este udarea regulată și abundentă.

"Pie"

Acest soi este cel mai adesea ales special pentru parcele individuale, deși cartofii pot fi cultivate pe scară industrială. Randamentul este peste media - mai mult de 400 cenți pe hectar. Iar caracteristicile gustului îndeplinesc cele mai înalte cerințe.

Tufișurile acestui cartof sunt puternice și înalte, nu sunt adesea deteriorate de gândacul de cartof Colorado, cartofii sunt, de asemenea, rareori bolnavi. Dar pentru a apă și a fertiliza soiurile de arbuști "Pai" trebuie să fie în mod regulat.

Cartofi sunt mari - aproximativ 400 de grame, bej și rotunjite. În fiecare tufă poate crește aproximativ 15 culturi de rădăcini.

Atenție! Fără udare în timp util, crusta de culturi de rădăcini devine mult mai groasă, iar cartofii înșiși sunt mai mici decât ar trebui.

Cele mai bune note pentru trupa de mijloc

Soiurile de cartofi pentru Rusia centrală sunt de obicei selectate pentru întreaga țară, precum și pentru Belarus și pentru cea mai mare parte a Ucrainei. Acesta este cartoful care:

 • crește pe sol negru;
 • nu-ți fie frică de dușuri;
 • tolereaza seceta;
 • poate rezista înghețurilor scurte;
 • dă randamente bune;
 • pot fi păstrate în timpul iernii;
 • nu se tem de boli fungice și de infecții.

Recenzile grădinarilor și locuitorilor de vară din centrul Rusiei au ajutat la identificarea celor mai populare soiuri de cartof aici - fotografiile și descrierea lor sunt prezentate mai jos.

"Nevsky"

În funcție de timpul de coacere, există mai multe soiuri din acest soi. Tuburi de forma corecta extinsa, sunt pictate intr-o nuanta roz. Randamentul soiului este ridicat - aproximativ 300 chintale pe hectar.

Gustul de cartofi este bun, are o coaja subtire, rapid fiarta moale. Varietatea poate fi stocată până în primăvară, are o excelentă calitate de păstrare.

Dar acest cartof are nevoie de udare frecventă și de îmbrăcăminte organică.

"Latona"

O notă fructuoasă cu termeni de maturare precoce. Cartofii sunt rareori expuși la boli și viruși, dar adesea devin "prada" gîndacului de cartof Colorado. Soiul necesită îngrășăminte organice, udare regulată și îngrijire atentă.

"Latona" este depozitată remarcabil: nu se estompează, nu se întunecă și nu crește (dacă razele soarelui nu pătrund în depozit). Se recomandă să sortați cartofii de câteva ori pe sezon pentru a elimina tuberculii răniți și pentru a împiedica răspândirea putregaiului.

Roșu Scarlett

Una dintre cele mai comune și bine stabilite soiuri de reproducere olandeză în Rusia.

Culturile de rădăcini au forma corectă, sunt vopsite într-o nuanță roșiatică. Pielea este atât de subțire încât tuberculii nu pot fi curățați, ci pur și simplu spălați cu o pensulă înainte de gătire.

Gusturile sunt mari, cartofii sunt frumos depozitați și transportați. În fiecare gaură găsiți până la douăzeci de cartofi. În același timp, soiul nu se teme de secetă și îngheț. Cu toate acestea, cartofii au nevoie de trei până la patru ori o udare foarte abundentă.

Revizuirea cartofilor "Red Scarlett"

Natalya, 49 de ani, Voronej, plantează cartofii pe terenul nostru pentru al treilea sau al patrulea sezon. Pot spune că gradul este excelent! Justifică pe deplin caracteristicile sale. Gătesc cartofi și supă de cartofi din acest cartof și mănâncă tuberculii în cuptor - doar un cartof versatil. Nu există dificultăți în procesul de cultivare. Cernoziomul din regiunea noastră Voronej, aparent, sa bucurat de acest soi - are cartofi de fructe excelenți. Culturile de cultură sunt mari, mai mari decât dimensiunea declarată de producător, netedă și frumoasă. Înainte de primăvară se adaugă toți tuberculii. Trecând peste recoltă, trebuie să eliminați numai doi sau trei cartofi, restul fiind în siguranță și sănătoși. Un dezavantaj este că există foarte mulți gândaci de cartof Colorado pe tufișuri în timpul verii, adesea trebuie să tratați plantele cu insecticide sau să colectați insectele pe mâini. Un alt plus de cartofi de Red Scarlett este conținutul scăzut de amidon. Rădăcinile culturilor nu se întunecă în starea de tăiere. Această calitate vă permite să preparați chipsuri și clătite de la tuberculi. În general, soiul este excelent, nu intenționăm să îl schimbăm.

"Gala"

Una dintre soiurile de maturare timpurie a cartofilor - rădăcinile se cristalizează în a 70-a zi după ce primele lăstari au ieșit din pământ. Distingerea arbuștilor "Gala" este foarte simplă - au frunze verzi verzi.

În cazul în care cartofii sunt bine udate și fertilizate de mai multe ori pe sezon, puteți obține un randament destul de mare - aproximativ 25 de cartofi se vor maturiza in fiecare tuf. Soiul tolerează bine seceta, rezistă diferitelor boli și este puțin interesat de insectele dăunătoare.

"Noroc"

Cartoful este rodul muncii crescătorilor ruși, este perfect adaptat la climatul local, nu pretențios pentru compoziția solului.

Gust caracteristicile sunt bune, aroma este plăcută, carnea este razvaristaya, alb-zapada.

Tufele infloresc inflorescențe mari, bine ramificate, diferă în creștere mare. Tuburile în sine sunt de asemenea mari, rotunjite, frumoase. Randamentul soiului este ridicat, cartofii sunt rezistenți la temperaturi ridicate și joase.

"Adretta"

Varietatea selecției germane are un randament bun și un gust excelent. Cartoful aparține soiurilor de mijloc (se maturizează până în ziua a 80-a după germinare), care este destinat pentru Rusia centrală.

Cartofi sunt ovale, bej, cu pielea uscata. Plantele sunt rezistente la viruși, care se confruntă bine cu schimbările de temperatură și condițiile climatice dificile.

În fiecare puț, cu grijă adecvată, găsiți până la zece culturi radiculare. Cartofii sunt perfecți pentru depozitarea pe termen lung în pivnițe și pivnițe.

rezultate

Aproape toate soiurile moderne de cartofi au un gust excelent, și cu o grijă corespunzătoare dau randamente la fel de mari. Este necesar să se aleagă un soi, pe baza nevoilor personale, care să țină cont de capacitatea tuberculilor de depozitare pe termen lung, de mărimea cartofilor sau de conținutul de amidon și de carbohidrați din fructe (adică varietatea și valoarea nutritivă a culturilor de rădăcini).

Vizionați videoclipul: Cât costă să îți faci un solar de legume (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send