Grădinărit

Cele mai bune soiuri de zmeură dulce pentru Siberia

Pin
Send
Share
Send
Send


Soiurile de soiuri pentru Siberia sunt selectate pe baza anumitor caracteristici: mărimea boabelor, rezistența la îngheț, randamentul, capacitatea de a rezista bolilor și dăunătorilor.

Cele mai bune soiuri de zmeură pentru Siberia

Pentru plantare în Siberia zmeură adecvată, care se maturizează în perioada timpurie, mijlocie sau târzie. Cele mai bune soiuri de zmeură au un gust excelent și produc fructe mari.

Galbenele de zmeură sunt, de asemenea, cultivate în Siberia, care are un gust mai blând. Soiurile remontante vă permit să colectați mai multe culturi de zmeură pe sezon.

Soiuri timpurii

Cresterea timpurie a zmeurii produce o recolta in luna iulie. Cele mai multe dintre aceste soiuri sunt adaptate la condițiile sibiene și pot produce o recoltă bună.

credință

Vera de zmeură precoce coajă ajunge la 1,5 m înălțime. Bushul este format în al treilea an de la plantare. Planta este semi-întins și puternic puternic.

Boabele care cântăresc 3-4 g au pulpă suculentă și parfumată. De la un tufiș primiți până la 2 kg dintr-o recoltă. Varietatea Vera nu este supusă transportului pe termen lung, deoarece fructul tinde să se prăbușească.

Early dulce

Winter-hardy este zmeura Drăguț dulce. Bushul formează fructe mici, dar foarte dulci, de formă conică rotunjită. Acest soi este considerat unul dintre cele mai bune datorită gustului său de desert și a aromei pronunțate.

Bush crește înălțat și ușor înălțat. Lăstarile anuale sunt drepte la bază, iar în partea superioară se curbează sub forma unui arc. Plantele necesită tratament suplimentar împotriva bolilor.

Știri Kuzmina

Una dintre vechile varietăți de zmeură, crescute în secolul al XIX-lea, este News Kuzmina. Boabele sale au o nuanță de culoare roșie și o aromă slabă. Carnea este foarte suculentă, cu gust dulce și acru. Aceste zmeură nu sunt transportate, ci încep să se proceseze imediat după recoltare.

Noutăți Kuzmina crește până la 2,5 m. Arbuști rezistă temperaturilor de iarnă până la -25 ° C. Randamentele sunt medii.

husar

Planta formează lăstari puternici a căror înălțime ajunge la 2,5 m. Datorită rezistenței bune a lăstarilor nu necesită suport suplimentar. Picioarele sunt situate la baza ramurilor, astfel încât să nu interfereze cu recolta.

Soiul Gusar oferă fructe de dimensiuni medii de aproximativ 4 g. Fructele au un gust dulce și acru și o aromă strălucitoare. Zmeura asamblată nu este supusă depozitării și transportului.

meteor

Varietatea Meteor formează tufișuri puternice, sredneroslye și în poziție verticală. Pe lăstari sunt mici spini. Meteor este evaluat pentru gustul său de desert și rezistență la îngheț și boală. Cu toate acestea, este necesar să se proceseze în continuare plantarea de la midge galben și sparanghel.

Greutatea fructelor de padure atinge 2,5-3,2 g, forma lor este obtuza. Fructele au calități externe atractive și transportă transportul.

indigen

Soiul Aborigen are randamente stabile și fructe mari. Greutatea fructului este de 5 g, specimenele individuale ajung la 8 g. Berry este dens, are o formă conică și culoare roșie deschisă.

Arborii Aborigen cresc până la 1,5-2 m. Planta este formată verticală și se întinde. Soiul este rezistent la boli fungice și virale. Acestea acoperă zmeura pentru iarnă, dar chiar și după îngheț se formează multe lăstari.

Note medii

Soiurile de soiuri de Siberia cu maturitate medie se disting prin fructe mari si rezistenta la boli. Sub un strat înalt de zăpadă, plantele tolerează bine iarna de iarnă șiberiană.

genial

Zmeura Shiny formează un arbust cu creștere medie de până la 1,5 m înălțime. Tendința de a forma lăstari este destul de scăzută, spikele se găsesc numai în partea inferioară a ramurilor.

Soiul este rezistent la secetă, dăunători și boli. Boabele au o culoare închisă și un gust plăcut. Greutatea fructului este de 2,5 - 5,5 g. Brilliant este potrivit pentru creștere în Siberia de Vest și de Est.

adjudecare

Varietatea de recompense diferă de maturitate timpurie și randamente ridicate. Arbuștii se formează prin creștere semi-extinsă și medie. Spikele sunt situate aproape de baza lăstarilor.

Fructe de un grad Premiul au dimensiuni medii, culoare slabă și o formă oval-conică. Masa de fructe de padure este de 2-3 g. Soiul este considerat desert, are o aroma slaba. Zmeura nu este supusă transportului.

Lumina Siberiană

Varietatea Spark Siberian oferă randamente stabile stabile. Boabele sunt dulci în gust, cântărind 2,5 - 3,5 g. Tufele necesită un acces constant la umiditate, astfel încât udarea este o parte esențială a îngrijirii.

Pe tufișuri s-au format 10-15 lăstari, care se extind foarte mult. Lumina Siberiană este rezistentă la înghețuri severe și boli virale.

Tarusa

Raspberry Tarusa este o varietate de tip de tulpină, deoarece formează lăstari puternici care arată ca un trunchi de copac. Înălțimea arbustului nu este mai mare de 1,5 m. Soiul este rezistent la boli și dăunători.

Fructe de Tarusa sunt mari și au o greutate de până la 10 g. Gusturile sunt evaluate ca mediu, prin urmare, soiul este mai des folosit în goluri. Peste 4 kg de fructe sunt îndepărtate din bucșă.

Soiuri târzii

Soiuri de randament întârziat de maturare în luna august. Printre acestea se numără varietăți de fructe mari care dau o recoltă bună. Puteți alege opțiunea potrivită pentru fotografie și descriere.

capital

Variety Capital aduce fructe de padure mari de greutate de la 4 la 8 g, pronuntata rosie si alungita. După maturare, fructele nu se sfărâmă timp de 3-4 zile.

Capitalul oferă puțini puțini. Înălțimea tufișului atinge 1,5 - 2 m. Nu există vârfuri cu lăstari. Planta este rezistentă la îngheț și este considerată nepretențioasă.

miraj

Grădină Zmeura Mirage formează tufărișuri sredneroslye de până la 3,5 m înălțime. Tendința de a forma lăstari este considerată slabă. Picăturile sunt destul de moi, cu o culoare închisă.

Boabele sunt de dimensiuni mari și forme alungite. Carnea are un gust dulce și acru și o aromă pronunțată. Peste 4,5 kg de fructe pot fi recoltate din fiecare buc.

Brigantine

Soiul Brigantine crește până la 2 m, este în poziție verticală, cu o capacitate medie de a forma lăstari. Zmeura tolerează ierni dure sub capacul de zăpadă. Piciorușele mici se află la baza lăstarilor.

Brigantina necesită un tratament preventiv al blotului purpuriu. Bomboanele au o greutate de până la 3,2 g, o formă conică rotunjită și un gust dulce-acru.

Clase remontnice

Re-fabricarea include soiuri capabile să suporte continuu fructe pe parcursul întregului sezon de creștere. Cea mai mare recoltă este îndepărtată în timpul celui de-al doilea val de coacere.

neatins

Zmeura Inaccesibilă - aceasta este o plantă compactă de până la un metru și jumătate în înălțime, are tendința de a se îngroșa. Lăstarii se disting printr-o structură de tulpină, există spini.

Boabele cresc mari, cântărind până la 7 g, densitate medie și formă obtuzată. Gustul boabelor este dulce, aroma este ușoară. Inaccesibil este considerat una dintre cele mai bune soiuri care nu necesită îngrijire specială și se coace mai devreme decât alte soiuri (din 20 iulie).

Heracles

Varietatea Hercules este un arbust înalt (până la 2 m), care nu este predispus la formarea unui număr mare de lăstari. Zmeura păstrează rezistența la boli fungice.

Raspberry fructe cresc mari, cu un gust plăcut și aromă pronunțată. Greutatea medie a boabelor este de 7 grame, iar anumite specimene ajung la 15 grame. Zmeii din soiul Hercules pot fi transportate. De la un arbust colecta până la 3 kg de fructe.

Vara indiană

Soiul indian de vară se distinge prin tufișuri de dimensiuni medii. Lăstarile erecte sunt predispuse la ramificare. Plantele pot rezista la temperaturi de până la -24 ° C. Zmeura este rezistentă la putregaiul cenușiu, dar necesită o protecție suplimentară împotriva mucegaiului și murdăriei.

Fructele cu o greutate de până la 3,5 g au o culoare închisă. Pulpa de fructe de padure are un delicat gust dulce-acru. De la un tufiș scoateți până la 3 kg de zmeură.

Bryansk Divo

Bryansk Divo de zmeură cu randament ridicat permite recoltarea a până la 3,5 kg de fructe dintr-un tufiș. Greutatea fructelor de padure este de 7 g, unele dintre ele ajungând la 11 g.

Zmeura Bryansk Divo are o forma alungita a fructului si o densitate buna. Soiul se remarcă prin fructul pe termen lung, care începe la sfârșitul lunii august și se termină când se produce îngheț.

Cadou din Siberia

Malina Dar Siberia este o plantă puternică, a cărei înălțime ajunge la 2,8 m. Spinii sunt situați de-a lungul întregii ramuri. Inflorescențele care apar în partea de jos a tufișului pot fi prinse. Apoi, restul plantei vor apărea fructe de padure mai mari.

Fructele au o formă hemisferică și o culoare strălucitoare. Randamentul din bush atinge 4,3 kg. Planta este rezistentă la îngheț și boli.

Soiuri galbene

Zmeii galben de zmeură cauzează rareori alergii și au proprietăți excelente de gust. Din acesta preparați compoturi, sucuri și gem. Zmeura galbenă tolerează înghețurile de iarnă mai bine, iar perioada fructiferă este prelungită în timp.

fugar

Runawayul cu zmeură mare se distinge prin maturizarea timpurie și creșterea productivității. Arbustul are o înălțime medie și este ușor înrădăcinat. Planta rareori suferă de boli și dăunători.

Fructele au forma unui con rotunjit și de culoare aurie. Carnea are un delicat gust dulce-acru și o aromă slabă. Greutatea medie a fructelor atinge 2,7 g.

Galben galben

Soiul de zmeură Yellow Giant se distinge prin fructele sale dulci galbene. Greutatea fructelor ajunge la 8 g. Deoarece fructele sunt moi, nu sunt supuse transportului.

Fotografiile cresc inalte (pana la 2 m) si puternice. Planta este capabilă să reziste înghețurilor de iarnă până la -30 ° C. Randamentul gigantului galben este mediu, dar stabil.

Spirina galbenă

Soiul Yellow Spirina formează un arbust puternic și în creștere direct de până la 1,5 m înălțime. Spinii sunt localizați de-a lungul întregii lungimi a ramurilor.

Planta are o rezistență scăzută la iarnă și necesită adăpost pentru iarnă. Greutatea fructului ajunge la 4 grame, are o formă conică conică și un gust dulce-acru.

Grădinari recenzii

Vasily, 45 de ani, Novosibirsk
Știri de soiuri Kuzmin cresc pe site de mulți ani. Acest tip de zmeură este considerat testat în timp, fructuos și dur de iarnă. Boabele nu sunt cele mai mari, dar foarte dulci și aromate. Nu a fost observat tot timpul bolilor în creștere.

Elena, 30 de ani, Bratsk
Una dintre cele mai fructuoase varietăți de zmeură de pe site-ul nostru este Heracles. Tufele devin puternice, iar boabele sunt dense și cu un gust deosebit. Zmeii se maturează la începutul lunii august.

Maxim, 55 de ani, Altai
Bryansk Divo a obținut din recenziile vecinilor care o cresc de câțiva ani. Zmeura nu era susceptibilă la boli, dă o mulțime de fructe de pădure și sunt destul de mari. În vreme caldă, zmeura devine mai dulce.

concluzie

Cele mai bune din Siberia sunt soiurile de rădăcini deținute de experții locali. Acestea includ atât soiurile vechi cât și cele bine meritate, precum și rezultatele reproducerii în ultimele decenii. Ar trebui să acordați atenție și soiurilor de zmeură remontante, care oferă mai multe recolte pe sezon.

Vizionați videoclipul: Cum se cultivă afinul siberian (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send