Rețete

Vin de prune de casă: rețetă

Pin
Send
Share
Send
Send


În Est, vinul de prune a fost făcut cu mult timp în urmă, dar în Rusia, vinurile de prune câștigă popularitate, treptat mușcând "concurenții" lor de struguri și măr. Prunul are propriile caracteristici pe care trebuie să le ia în considerare vinificatorul, însă tehnologia pentru prepararea vinului de casă din prune este destul de simplă, toată lumea o poate face.

Cum puteți face vin de prune de casă, precum și cele mai bune rețete pentru astfel de vinuri, puteți găsi în acest articol.

Subtilitățile vinului de prune

Caracteristica principală a unui astfel de fruct ca prunele este conținutul ridicat de pectină din boabe. Pectina promovează gelatura de suc de prune sau cartofi piure, ceea ce face dificilă extragerea sucului de fructe pure. Dar prunele sunt foarte dulci și acest lucru este un mare plus pentru vinificație.

La prepararea vinului de prune de casă, trebuie să cunoașteți câteva din nuanțele sale:

 • Vinul de vin poate fi semi-uscat, semi-dulce sau dulce - depinde de cantitatea de zahar pe care vinificatorul o adauga sucului de prune;
 • semi-uscat vin de prune merge bine cu carne, și soiuri dulci pot fi servite la desert;
 • tot felul de prune sunt potrivite pentru a face băuturi alcoolice, dar pentru o culoare frumoasă este mai bine să luați fructe negre;
 • colectați fructele atunci când acestea sunt pe deplin coapte, acest lucru poate fi recunoscut de apariția de prune mature pe pământ în jurul copacului;
 • după recoltare, se recomandă plecarea la soare - în câteva ore prunele vor deveni mai dulce;
 • înainte de a găti vinul, fructul nu se spală, pentru a nu spăla plăcile albicioase - drojdie de vin.

Atenție! Toate retetele pentru vinuri de prune sunt destul de simple, constând doar din câteva ingrediente: prune, apă și zahăr.

Rețetă pas cu pas pentru vinul de prune de casă

Pentru a face băutura moderată puternică și moderată dulce, trebuie să urmăriți tehnologia de pregătire a acesteia. Pentru vinul de prune tradițional trebuie să respectați următoarele proporții:

 • 10 kg de prune;
 • un litru de apă per kilogram de piure de prune;
 • de la 100 la 350 de grame de zahăr pe litru de suc obținut.

Vinul de casă de gătit constă în astfel de etape mari:

 1. Pregătiți prune. Fructele colectate se recomandă să fie ușor întărite la soare, pentru că acestea sunt așezate pe o suprafață curată și păstrate în această formă timp de 2-3 zile. După aceasta, prunele vor avea o aromă deosebită, vor deveni mult mai dulci. Dacă fructele sunt foarte murdare (de exemplu, colectate de la sol), acestea pot fi șterse cu o cârpă uscată, dar nu trebuie să le spălați în nici un fel. Dacă se spală fructul, vinul nu se fermentează. Este mai bine să renunțați la fructele putrede, prunele cu urme de mucegai sau deteriorate, deoarece acestea pot acru vin și pot distruge întregul produs. Fructele de fructe trebuie extrase.
 2. Stoarcerea sucului. Prunele de celuloză sunt zdrobite într-o stare de cartofi rotunzi uniformi. Acest lucru se poate face cu tolkushkoy, blender, polizor de carne sau procesor de alimente. Puree, care se obține, se agită cu apă într-un raport 1: 1. Acest amestec este lăsat într-un loc întunecat, cu o temperatură de 20-22 grade, timp de cel puțin două zile. De trei ori pe zi, mustul este agitat cu mâinile sau cu o spatulă din lemn, astfel încât resturile să nu intre în interiorul acestuia, recipientul cu piure de prune este acoperit cu tifon. Ca urmare, coaja trebuie să îndepărteze sucul și să se ridice. Acest lucru poate fi apreciat prin apariția bulelor de aer și a spumei, care indică începutul procesului de fermentație. Mustul este filtrat prin mai multe straturi de tifon sau printr-o sită, separând sucul de prune curat. Trebuie să pregătiți în avans vasul pentru fermentație - o sticlă de sticlă sau un borcan, unde se toarnă sucul de prune.
 3. Etapa de fermentare. E timpul să adăugați zahăr. Cantitatea de zahăr depinde de dulceața naturală a prunelor, precum și de preferințele gustului vinificatorului. Minimul ar trebui să fie de aproximativ 100 g pe litru de suc și este mai bine să nu se depășească doza de 350 g pe litru, pentru a nu deranja fermentația. Pentru a face vinul din prune bine fermentat, se adaugă zahăr în două etape: prima jumătate este adăugată după decantarea sucului, bine amestecată cu o lingură de lemn sau o spatulă. Vasul pentru vin este umplut la 75% pentru a lăsa spațiu pentru spumă și dioxid de carbon - produse de fermentație. De sus, flaconul este acoperit cu un capac special, cu un sigiliu de apă sau este construit de la sine (o mănușă medicală cu un deget găurit va face treaba). Vinul de casă din prune trebuie să fermenteze într-un loc întunecos, cu o temperatură de 18-26 de grade. Restul de zahăr este împărțit în patru părți și adăugat treptat, după 4-5 zile. Când manusa este suflată sau bulele de aer nu sunt vizibile în vin, fermentația se va termina. Se va întâmpla, undeva, în două luni. În partea de jos a sticlei, în acest moment ar trebui să se formeze un sediment liber, ar trebui lăsat să toarne vinul într-un recipient curat. În acest stadiu, puteți adăuga mai mult zahăr la gust sau fixați-l cu vodcă sau alcool (nu mai mult de 15% alcool pe cantitatea de vin din prune).
 4. Maturarea. Pentru a ușura, vinul de prune are nevoie de mult timp - cel puțin trei luni. Sticlele cu vin din prune trebuie să fie umplut la vârf și închise ermetic cu capace. După aceea, transferați vinul la subsol sau la frigider. Fiecare douăzeci de zile va trebui să filtreze vinul de casă din canalizare, turnându-l într-o altă sticlă printr-un tub de plastic, lăsând sedimentele în partea de jos. Transparența totală a vinului de prune este de neatins, deci este inutil să îl filtrați fără sfârșit.
 5. Stocare. După 3-6 luni, vinul din prune este îmbuteliat și trimis pentru depozitare într-un loc întunecos și rece (pivniță sau pivniță). Vinul poate fi depozitat nu mai mult de cinci ani.
Atenție! Puterea vinului de prune, dacă nu se adaugă alcool sau vodcă, este de aproximativ 9-12%.

O altă rețetă pentru vinul de prune de casă

Această rețetă simplă este puțin diferită de cea anterioară, dar produsele pentru fabricarea vinului ar trebui să fie aceleași: prune, apă și zahăr.

Cum se face un vin din casa de scurgere:

 • Pentru a face prunele să facă suc, fiecare fruct este ușor incizat cu un cuțit și pus într-un borcan, alternând fructele cu straturi de zahăr.
 • Containerul umplut cu prune este completat cu apă curată (este mai bine să luați primăvara sau apă de bine) și lăsați-l cald sau în soare timp de aproximativ o săptămână.
 • În această perioadă, conținutul vasului se va stratifica: pe partea de sus va fi pulpă, sedimentele de jos și mustul în mijloc, care trebuie drenate cu grijă într-o sticlă curată (acest lucru este convenabil să se facă folosind un tub dintr-un picurator medical).
 • De trei ori, cu un interval de trei zile, se adaugă zahăr la must la o rată de 50 g pe litru de lichid. Sticla trebuie acoperită cu tifon.
 • Pasta rămasă după decantare nu trebuie să fie aruncată, puteți adăuga prune proaspete cu tăieturi și zahăr la ea și din nou puneți-o într-un loc cald pentru fermentație. O săptămână mai târziu, mustul este curățat din nou și turnat în recipiente curate. Celuloza poate fi stoarsa.
 • Când vinul încetează să fermenteze, acesta este drenat din sediment și lăsat câteva zile pentru clarificare. Deci, cu ambele vinuri.
 • Ambele vinuri filtrate sunt amestecate și îmbuteliate în sticle curate. Păstrați-le într-un loc răcoros timp de aproximativ 2-6 luni - vinul trebuie menținut.

Este important! Puterea vinului de casă din prune preparată conform acestei rețete va fi de la 10 la 15% (în funcție de varietatea de prune).

Vinul din prune este obținut în culoarea chihlimbar-roșu, translucid, ușor gros, are o aromă puternică de prune coapte.

Vinul de prune cu oase

O aromă specială are un vin de prune cu oase - este o aromă de migdale ușoare, cu o amărăciune ușoară. Acest vin este deosebit de apreciat de iubitorii de alcool de casă.

Atenție! Oasele de prune conțin substanțe toxice (acid cianhidric și cianură), prin urmare este deosebit de important să se urmeze tehnologia de preparare a acestor feluri de mâncare - zahărul trebuie să neutralizeze toxinele.

Prunele întunecate de astfel de soiuri sunt potrivite pentru vinificație: canadiană, verdeață, Mirabelle, maghiară. Puteți lua și galben fructe: Altai, ou, miere albă.

Raportul dintre ingrediente este același ca în rețeta tradițională pentru vinul din prune, dar trebuie să pregătiți băutura puțin diferit:

 1. Prunele colectate sunt sortate și îndepărtate din os. Jumătate din oase sunt rupte și nucleele sunt extrase din ele. Prunele frământă bine.
 2. Schimbați prunele prăjite într-o cratiță sau în bazin, diluat cu apă în jumătate. Se adaugă 50 de grame de zahăr la fiecare litru produs și se toarnă oasele curățate. Totul este amestecat.
 3. Containerul este acoperit cu tifon și lăsat într-un loc întunecos la o temperatură de 18-26 grade timp de trei zile. De trei ori pe zi, se amestecă mustul, astfel încât să nu se înrăutățească. De fiecare dată când încearcă vinul, dacă gustul pare suficient de migdale, unele dintre semințe pot fi prinse astfel încât să nu existe exces de amărăciune. După 10-12 ore, vinul trebuie să se fermenteze, după cum spun apetitul, mirosul acru și bulele de aer.
 4. Când mustul este fermentat, acesta este drenat, pulpa este drenată, iar sucul este turnat într-o sticlă curată, umplându-l cu 34 de volume. Adăugați 50 de grame de zahăr pe litru, amestecați.
 5. Acoperiți flaconul cu orice captator de design. Transferat într-un loc întunecos și cald pentru fermentare.
 6. După șase zile, zahărul este adăugat din nou în aceeași cantitate. Fermentația va dura încă 50-60 de zile.
 7. Tăiați vinul tânăr de la prune cu sediment, îndulcit sau întărit cu alcool (opțional). Se toarnă în sticle, închisă cu capace și transportată la subsol timp de 2-3 luni pentru îmbătrânire.
 8. Verificați periodic flaconul pentru sediment, decantează vinul până când sedimentele nu mai apar.
Este important! Puterea vinului de migdale de la prune - 10-12%. Puteți păstra până la cinci ani la temperaturi cuprinse între +6 și +16 grade.

Făcând vin de prune de casă este un proces simplu și simplu. Pentru a reuși, trebuie să respectați tehnologia și să respectați proporțiile indicate. Rămâne să alegeți o rețetă pentru gătit și să ajungeți la afaceri!

Vizionați videoclipul: Valea Mica, Bacau Prune afumate fierte Reteta povestita eCULTFOOD (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send