Grădinărit

Când să semeni vinete pentru răsaduri în Siberia

Pin
Send
Share
Send
Send


Lista culturilor care cresc grădinari din Siberia se extinde constant datorită crescătorilor. Acum puteți planta pe site și vinete. Mai degrabă, nu numai plante, dar, de asemenea, pentru a colecta o recoltă decentă. În acest caz, alegerea soiurilor de plantare nu va provoca mari dificultăți. Pentru o regiune cu condiții climatice caracteristice, anumiți parametri trebuie să fie atenți:

 1. Termenul de maturare. O vară scurtă dictează propriile reguli și alegerea va trebui făcută între hibrizii timpurii sau soiurile de vinete. Ei vor avea timp să se coacă și să le ofere rezidenților de vară o recoltă bună.
 2. Selecția soiurilor. Ar trebui să se acorde prioritate soiurilor cu rezistență ridicată la temperaturile extreme și valorile lor scăzute. Asigurați-vă că luați în considerare toate caracteristicile soiului conform descrierii.
 3. Răsaduri puternice de vinete. Una dintre principalele componente ale succesului.
 4. Încălzirea solului. Pentru a asigura acest parametru, multe vinete sunt cultivate în crestături înalte, sub un adăpost de calitate dublă.

În plus, există nuanțe de cultivare a vinetelor în Siberia, pe care grădinarii le împărtășesc de bunăvoie unul cu celălalt. Vinetele sunt considerate a fi o legumă foarte utilă, care conține o mulțime de nutrienți, are un nivel scăzut de calorii și un gust excelent de fructe.

Care este timpul să semeni vinetele pentru răsaduri

Pentru a rezolva această problemă este foarte ușor. Timpul de însămânțare este determinat de momentul plantării răsadurilor în sol deschis sau în reședința permanentă.

Mulți grădinari, pentru a juca în siguranță, cresc vinete în Siberia numai în sere. Iubitorii curajoși de experiment fac o treabă excelentă cu această sarcină pe teren. Aceasta depinde nu numai de experiență, de alegerea semințelor și de îngrijire, ci de timpul ales corect pentru însămânțarea semințelor pentru răsaduri. Când să semene răsaduri de vinete în acest an? Cum se calculează acest termen?

Sfat! Răsaduri de calitate săditorul de vinete gata pentru plantare în 65-80 de zile. Trebuie să adăugați 7-10 zile pentru apariție.

Restul calculului depinde de regiunea în care vor fi cultivate vinetele. Dacă plantați o varietate variată de vinete, atunci fără o seră se simt mult mai bine decât ardeii. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt mai rezistent la frig și iubesc mișcarea activă a aerului.

Dar pentru a planta răsaduri în sol, solul ar trebui să se încălzească până la + 20º, ceea ce se întâmplă, în medie, pe 10 iunie.

Atenție! În sere de policarbonat plantate un pic mai devreme - 15 mai.

Desigur, data nu poate fi foarte precisă, deoarece condițiile meteorologice sunt foarte schimbabile. Luând în considerare toate erorile, stabilim termenul de însămânțare a semințelor de vinete pentru răsaduri - a doua jumătate a lunii februarie sau a primului deceniu al lunii martie.

Este important! Determinați în ce zi să semeni vinete pentru răsaduri, trebuie să luați în considerare solul în care veți crește plantele. Diferența dintre terenul deschis și seră este de aproximativ 2 săptămâni.

Alegerea vinetei potrivite

După cum sa menționat mai sus, este necesar să se semene semințe de hibrizi timpurii sau soiuri de vinete pentru răsaduri. Acest lucru va proteja împotriva nepotrivirii între maturitatea culturii și condițiile climatice din Siberia. Grădinari experimentați recomandă alegerea vinetelor în Siberia:

"Purple F1 Miracle"

La început, cu randament ridicat și performanță stabilă. Potrivit pentru cultivarea în sere și în câmp deschis. Bushul este compact, care este important pentru zonele mici și cu o înălțime de până la 90 cm. Acesta este apreciat de grădinari pentru lipsa vârfurilor de caliciu, rezistență la boli și împotriva dăunătorilor. Hostess-urile iubesc pentru un gust excelent cu orice fel de preparare.

"Spărgătorul de nuci F1"

Suprarear, reușește să se maturizeze în 45 de zile. Este apreciat pentru nemulțumirea condițiilor de creștere, formarea constantă a fructelor, adaptabilitatea la transportul pe termen lung. Se dezvoltă bine în aer liber, într-o seră. Echipamente de dimensiuni medii și de extindere. Este necesar să se ia în considerare atunci când se alege o schemă de aterizare.

"Robin Hood"

O plantă scurtă, înclinată, cu o înălțime a buzei de până la 1 metru. Densitate recomandată plantare vinete - nu mai mult de 5 plante pe metru pătrat. Fructele în formă de prune ușor au un gust excelent. Avantajul soiului este capacitatea sa de adaptare ridicată, care conduce la formarea de fructe în orice condiții. Puteți crește cu același succes în orice sol. Potrivit pentru sărare și decapare.

"Sailor"

Mid-sezon grad vinete, dar reușește să dea o recoltă bună a fructelor originale. Bush până la 75 cm, semi-întins. Fructele sunt dungi, frumoase și gustoase. Vinetele "Matrosik" rezistente la boli, ceea ce face posibilă creșterea acestuia în Siberia.

"Diamond"

O vinetă foarte bine cunoscută, cu parametri buni. Zonă pentru aproape toate regiunile. Creșterea cu succes în Siberia. Bush compact, randament stabil, nemulțumire și gust excelent al fructelor. Ce altceva ai nevoie pentru un grădinar?

Printre soiurile potrivite pentru Siberia, este demn de remarcat de început "Epic" și "Early 148", medie "Black Beauty".

Soiul este selectat, treceți la următoarea etapă importantă - însămânțare.

Cum se prepară semințele de vinete pentru răsaduri

Acest punct este alocat într-un capitol separat deoarece este una dintre etapele importante de creștere a materialului săditor puternic. Semănarea semințelor în mod corespunzător este o cerință pentru toate culturile. Vinetele nu fac excepție. Înainte de a cumpăra semințe pentru puieți, citiți cu atenție informațiile despre soi.

 1. Litera F1 indică faptul că grupul aparține hibrizilor din prima generație. Aceste vinete sunt rezistente la boli, tolerează fluctuațiile climatice, dau un randament stabil. Lipsa de hibrizi - semințele își păstrează caracteristicile numai în prima generație. Anul viitor va trebui să cumperi altele noi pentru a obține același rezultat.
 2. Pe ambalaj trebuie să fie detaliile și contactele producătorului.
 3. Asigurați-vă că verificați data finală de implementare. Recomandările privind datele de însămânțare și plantare a soiului, principalele nuanțe ale ingineriei agricole pot fi de asemenea indicate acolo.

După cumpărare, nu vă grăbiți să semănați imediat. Mai întâi, verificați semințele pentru germinare. Cu vinete hibride de elită, puteți sări peste acest element. Dar personal colectat sau cumpărat de pe piață, verificarea nu interferează.

Pentru a face acest lucru, trebuie să se îmbibă, dar nu toate. Luați câteva bucăți din lot sau ambalaj, înmuiați timp de 12 ore. Apoi puneți-o într-o cârpă umedă (tifon) și puneți-o într-un loc cald. Dacă jumătate din semințe sunt bune, atunci materialul dvs. de plantare este de bună calitate.

În magazine, semințele de vinete sunt ținute într-o încăpere uscată și la temperatură scăzută. Prin urmare, ele vor trebui încălzite fie uscate, fie hidrotermale. Prima opțiune se efectuează timp de 2 zile la o temperatură de + 40º. Hidrotermic - în apă caldă timp de 15 minute, scufundând semințele. Unii grădinari folosesc un termos pentru acest scop. Acest lucru reduce semnificativ timpul procedurii. Temperatura apei + 50º, timp de scufundare - 5 minute.

Următoarea etapă este îmbrăcarea. Puneți semințele într-o soluție de permanganat de potasiu nu este o culoare foarte saturată și se incubează timp de o jumătate de oră. O metodă alternativă este plasarea într-o soluție de peroxid de hidrogen timp de 10 minute (3 ml de peroxid la 100 g apă caldă). Această procedură protejează semințele de vinete de agenții patogeni.

Și, în cele din urmă, petrec întărirea. O săptămână stau semințe într-o cârpă umedă. În timpul zilei se află în cameră, iar noaptea se află în frigider.

Nu vă temeți de un număr atât de mare de proceduri pregătitoare. Ele sunt destul de simple, dar utile pentru vinete. Când ați terminat, puteți începe să semănați.

Se cultivă corect vinetele

Pentru ca acțiunile ulterioare să conducă la un rezultat bun, este necesar să se aibă grijă de calitatea solului și a rezervoarelor pentru răsadurile de vinete.

Solul poate fi preparat în această compoziție:

 • pământ - partea 1;
 • turba - 2 părți;
 • rumegus fabricat cu apă fierbinte - 0,5 părți,

A doua opțiune este terenul achiziționat pentru răsaduri, sol negru și nisip în cantități egale. Bine să adăugați îngrășăminte. Pe 10 l de sol gata aduceți:

 • superfosfat - 20 g;
 • cenușă - 30 g;
 • sulfat de potasiu - 5 g;
 • uree - 5 g

Înainte de însămânțarea răsadurilor de vinete, calcinați solul sau scurgeți apa fiartă cu permanganat de potasiu.

Cerințe pentru recipientele de plantare:

 1. Din partea de jos a rezervorului ar trebui să fie o gaură pentru curgerea apei.
 2. Nu utilizați produse lactate.
 3. Nu seamănă schimbarea vânatului de diferite maturități într-o cutie de plantare. Acestea diferă în ceea ce privește cerințele de germinare și îngrijire.

Containerul este umplut cu grund pentru 3/4 din volum, apoi este umezit. Așezați o sămânță și presărați cu pământ. Apă din nou, acoperită cu folie și plasată într-un loc cald.

Este important! Asigurați-vă că deschideți culturile în primele zile pentru a vă asigura accesul la aer.

Dacă nu a trebuit niciodată să plantați vinete pentru răsaduri, atunci pentru prima dată, faceți o mică repetiție cu o cantitate mică de semințe cu câteva săptămâni înainte de data recomandată.

Data la care plantarea vinetelor pentru răsaduri în Siberia este aleasă pe baza solului în care va crește legumele.

Cea mai ușoară cale este să o faci într-o seră sau într-o seră. Se va asigura regimul termic pentru răsaduri. Vinetele sunt iubitoare de umiditate. Udarea și nutriția sunt o altă condiție importantă pentru creșterea materialului săditor. Răsadurile de până la 25 cm înălțime, cu nouă frunze și muguri mici, sunt considerate calitative.

Principalele dificultăți pe care grădinarii le întâlnesc atunci când răsadurile de vinete cresc în Siberia sunt întinderea, îngălbenirea și căderea plantelor. Nu se poate spune că însămânțarea este cea mai dificilă operațiune. Principala atenție va fi necesară atunci când se respectă temperatura, umiditatea. În plus, răsadurile de vinete trebuie să aibă suficientă iluminare și mâncare, astfel încât răsadurile să nu fie întinse.

Asigurați-vă că pentru a împietri răsaduri licitație de vinete, pregătindu-le pentru condițiile din Siberia. Încălzirea se face treptat. În primul rând, deschideți accesul la aerul exterior pentru o perioadă scurtă de timp, apoi extindeți-l. Răsaduri mai vechi pune vinete pentru o scurtă perioadă de timp în aer proaspăt. Înainte de debarcare, lăsați-l pe toată ziua, apoi pe noapte. Toate aceste proceduri sunt necesare atunci când sunt cultivate pe teren deschis.

În răsadurile plantate cu efect de seră cu o perioadă de adaptare mai scurtă. Puteți scoate containerul cu răsadurile din sere, prelungind treptat timpul și apoi aterizați în crestăturile pregătite.

Solul în care sunt plantate răsadurile de vinete este pregătit în avans. Asigurați-vă că rezistați optimului pentru schema gradului și densitatea de plantare.

Sfat! Răsadurile de vinete sunt transplantate cu o bucată de pământ, astfel încât să nu deterioreze rădăcinile delicate. Acesta este motivul pentru mulți grădinari încearcă să crească răsaduri de vinete în Siberia, fără a le lua.

La început, după transplantare, răsadurile sunt prune, astfel încât razele soarelui să nu provoace arsuri sau moartea răsadurilor. Dar pentru o dezvoltare ulterioară, un loc însorit este doar calea.

Aerisirea este necesară în sere, chiar și în zilele tulburi. Se recomandă în special acest lucru după udare pentru a reduce umiditatea aerului.

În Siberia, răsadurile de vinete pot prinde o altă neplăcere - insecte. Atac pe răsaduri gândac de cartofi Colorado, acarian păianjen și alți dușmani ai nisipului. În sere se adaugă sere de albine. Mijloace eficiente de luptă - "Confidor" și "Barieră".

concluzie

Am examinat problemele principale, rămâne să aplicăm toate aceste informații în practică. După ce ați îndeplinit toate cerințele, este posibil să crească răsadurile de vinete sănătoase, puternice și de înaltă calitate, chiar și într-o regiune atât de aspră ca Siberia.

Pin
Send
Share
Send
Send