Grădinărit

Aterizarea răsadurilor de pepene verde la domiciliu

Pin
Send
Share
Send
Send


Pepenele de pepene sunt o recoltă pe care unii grădinari o numesc "boabe extraordinare". Este un pic cam ca niște fructe de padure, dar nu poți numi asta prin mai multe definiții. Bomboanele pot fi consumate întregi, pepenele verzi - nu, ele sunt de obicei tăiate în bucăți. Toate fructele de fructe de padure au coaja subtire, pepene verde - pachidram. Semințele de berbec sunt îndepărtate sau absorbite cu ușurință de organism, iar semințele de pepene verde sunt imposibile - au o cochilie suplimentară dificil de digerat.

Oamenii de știință nu au hotărât în ​​totalitate să numească acest miracol al naturii, îi atribuie genului "Pepeni verzi", familia plantelor de dovleac sau pur și simplu fructe de pădure. Pentru a simplifica toate aceste concepte, în cele ce urmează vom numi pepene verde o cultura de pepene galben. Povestea noastră se va întâmpla când și cum să semene semințele de pepeni verzi, să crească răsaduri de la ei, cum să îngrijești această recoltă pe răsadurile de pepene galben, în grădină sau în seră.

Recomandări pas-cu-pas

Ei încep să crească pepenele verde de la semințele de însămânțare pentru răsaduri, după care urmează grijă de răsaduri, următoarea etapă este transplantarea răsadurilor la pământ, etapa finală este îngrijirea răsadurilor și obținerea primelor fructe. În această ordine, am făcut un plan pentru articolul nostru și am postat fotografiile potrivite, adăugând comentariile lor.

Selectarea și pregătirea semințelor

Pentru a crește pepeni verzi în centrul Rusiei cu condițiile sale climatice reci și instabile nu pot fi decât puieți. Obținerea unui material săditor de pepene verde puternic și sănătos la domiciliu depinde în mod direct de calitatea semințelor (a se vedea video). Este necesar să alegeți cu grijă varietăți de pepeni verzi, zonați exact în regiunea dvs. și cu maturizarea precoce. Din semințele destinate plantării în regiunile sudice ale țării, este puțin probabil ca fructele să aibă timp să se coacă în latitudinile nordice. Aceasta este principala condiție pentru creșterea răsadurilor de pepene verde, acordați atenție acestui lucru atunci când cumpărați semințe.

Semințele de pepene sunt mici, mijlocii și mari, ușor de utilizat. Fotografia prezintă semințele de dimensiuni medii. În structură și formă, este un embrion acoperit cu o coajă densă rigidă, ovală, înclinată la un capăt. Structura coajelor poate fi dură sau complet netedă.

Timpul și timpul de însămânțare a semințelor de pepene verde depind de transplantarea planificată la sol. Dacă intenționați să plantați răsaduri pe paturi deschise sau în sere în luna mai, semănați semințele de pepene verde în aprilie, adică 30 de zile înainte de transplantarea răsadurilor finite în locul lor permanent.

Pasul 1

Principalele activități în acest stadiu:

 1. Selectarea semințelor de pepene verde de calitate. Scoateți imediat semințele uscate și deteriorate. Acest lucru poate fi determinat vizual și prin atingere.
 2. Dezinfectarea și înmuierea. Așezați semințele de pepene verde într-o soluție de permanganat de potasiu roz pentru 30 de minute, clătiți cu apă curată. Puneți în mișcare așa cum este indicat pe fotografia de sus. Timpul înainte de apariția primei rădăcini este de la 3 la 7 zile.
Sfat! După aceste perioade (3-7 zile), semințele de pepene verde care nu au germinat pot fi aruncate în siguranță.

Din ele nu se vor întoarce răsadurile bune, vor fi rănite mult timp sau nu vor urca deloc. Semințele de pepene verde sunt cel mai bine cumpărate cu o durată de depozitare mai mare de 2 ani, ele formând mai multe flori de sex feminin, din care fructele cresc.

Semănarea pe răsaduri

Cultivarea răsadurilor de pepene verde la domiciliu poate fi dificilă din următoarele motive:

 • Cultivatorii experimentați care au crescut pepenii verzi în grădinile lor timp de mai mult de un an sunt sfătuiți să semene semințele încolțite în containere mari simultan, adică să nu efectueze transplanturi intermediare de răsaduri, ceea ce necesită containere de dimensiuni mari, respectiv, va necesita mult substrat de sol;
 • rădăcinile răsadurilor sunt foarte blânde și sensibile la orice schimbare, ele pot fi deteriorate în timpul transplanturilor, iar dezvoltarea ulterioară va fi încetinită, ceea ce va încetini întregul proces de creștere a răsadurilor;
 • Sistemul de rădăcini de pepeni se dezvoltă foarte repede, crescând un număr mare de lăstari și foarte curând ocupă tot spațiul din ghivece.

Pasul 2

Semințe de plantare deja germinate, se produc în următoarea ordine:

 1. Pregătiți amestecul de sol. Pământ fertil adecvat grădinii cu adaos de compost ușor, cenușă sau turbă. Pentru dezinfecție, pământul este presărat cu apă clocotită, prăjită peste foc sau tratată cu mijloace chimice speciale.
 2. Tancurile, așa cum am spus, au nevoie de mari. Un lăptu al unui răsad necesită un recipient cu o înălțime de cel puțin 25-30 cm, un volum de aproximativ 3 litri.
 3. În centru fac o nișă de 3-5 cm, pune semințele cu embrionul germinat, umple-l cu compost.
 4. Compactați ușor pământul și apa.

Ce număr pentru a face semințele de pepinieră pe materialul săditor determină pe cont propriu, principalul lucru este să știi că acest lucru ar trebui făcut o lună înainte de transplant la sol.

Răsaduri de îngrijire

Următoarea etapă a răsadurilor de pepene verde crește - îngrijirea răsadurilor. Această perioadă durează aproximativ o lună. A îngriji răsadurile în acest timp scurt este foarte simplă:

Pasul 3

 • este necesar să se umezească solul cu puieți de pepene verde în timp util, împiedicând uscarea suprafeței solului (doar umeziți, nu turnați);
 • la domiciliu, temperatura internă nu trebuie să fie mai mică de + 25 ° C;
 • răsadurile vor trebui să fie prevăzute cu iluminare suplimentară, în aprilie și mai, zilele sunt încă destul de scurte, iar răsadurile necesită lumină și căldură. În cazul iluminării insuficiente, planta este întinsă la o înălțime, iar pe tulpina subțire, slabă se formează frunze de cotiledon, care sunt aceleași subdezvoltate. Ca rezultat, se poate obține un germen urât și neviabil.
 • un factor important pentru dezvoltarea normală a puieților de pepene este un indicator precum umiditatea aerului, dacă această valoare este sub 70%, este necesar să se elimine această stare de lucruri prin aplicarea umidificării artificiale, stropirea camerei cu apă sau utilizarea unor dispozitive speciale pentru aceasta;
 • Cu o săptămână înainte de plantare, materialul săditor trebuie hrănit cu îngrășăminte fosfor-potasiu într-un loc permanent, nu se recomandă adăugarea unor componente care conțin azot în această perioadă.

Dacă urmați regulile de bază ale îngrijirii, eforturile dvs. de a crește răsadurile de pepene verde la domiciliu vor fi recompensate, veți primi răsaduri de calitate înaltă, așa cum se arată în fotografia de mai jos. Și vom trece la următoarea etapă.

Pasul 4

Plantare în sol

Toate pepeni iubesc zonele spațioase, bine încălzite și luminate, deci ar trebui să alegeți o astfel de platformă pentru plantarea răsadurilor de pepene verde. Departe de toți grădinarii au zone care îndeplinesc aceste cerințe. Fixarea verticală a genelor pepenelor verzi pe suporturi și dispozitive suplimentare pentru susținerea fructelor grele (plase, tăvi) va ajuta la evitarea unor astfel de probleme.

Pasul 5

Atunci când plantați răsaduri de pepene verde în sol deschis sau în sere, vă recomandăm să păstrați următoarea secvență:

 1. Cu două săptămâni înainte de lucrarea principală privind transplantarea materialului săditor, pregătiți solul într-un loc nou. Adăugați îngrășăminte chimice și organice în conformitate cu normele prescrise pentru pepeni, săpați și nivelați zona. Este mai bine să faceți acest lucru în toamnă, și în primăvara anului numai pentru a sparge din nou paturile.
 2. Faceți o marcare a pepene galben, la fiecare 2 metri sape o groapă suficient de adâncă și largă pentru a se potrivi un răsad cu o grămadă de pământ de răsad. Adâncimea - mai mare de 30 cm, dimensiunea găurilor - 30x30 cm.
 3. Lângă gaură, instalați suporturi puternice și stabile, distanța de la centrul carierei nu trebuie să fie mai mare de 0,5 metri. Pe suport, ar trebui să fie prevăzute cârlige sau crengi pentru agățarea fructelor.
 4. În ziua în care sunt plantate răsadurile de pepene verde, se toarnă o jumătate de găleată de apă în fiecare godeu și așteptați până când este complet absorbită.
 5. Îndepărtați cu grijă săpunul de pepene verde de pe containerul de răsad, luându-l împreună cu o grămadă de pământ. Puneți această bucată în centrul fosei, presărați-o cu pământ colectat pe marginea gaurii, compactând ușor pământul. Apă încă o dată cu o cantitate mică de apă (1 litru) și mai sus, cu pipi sau cu compost.

Din momentul însămânțării semințelor la primul fruct, durează între 2,5 și 3 luni, dacă semănați semințe în aprilie, apoi așteptați "primulborn" în iulie sau august.

Acest lucru este interesant! În China și în alte țări din Orientul Mijlociu, toate părțile de pepene verde sunt consumate. Cruste se prăjește și se toacă, iar semințele prăjite mănâncă gustări, așa cum facem și cu semințele de floarea soarelui obișnuite.

Boli și cum să le rezolvați

Grădinarii amatori își cresc răsadurile pepene verde la domiciliu și obțin rezultate excelente. Pentru începători, reamintim că orice încălcare a tehnologiei unei astfel de cultivări poate duce la consecințe nedorite: plantele vor face rău adesea, va avea loc o întârziere a sezonului lor de creștere, fructele, dacă sunt coapte, vor avea o calitate mult mai proastă, vor pierde proprietăți utile.

În timpul dezvoltării, răsadurile de pepene verde sunt foarte sensibile la condițiile de mediu, unele boli ale plantei în această perioadă, cauzele apariției acestora și căile de combatere a acestora sunt prezentate mai jos:

 1. Frunzele de răsaduri de pepene galben devin galbene. Aceasta nu este o boală, ci un precursor al apariției ei. Răsadurile indică cultivatorului faptul că rădăcinile sale nu mai dispun de suficient spațiu în rezervor, temperatura aerului este prea scăzută, iluminarea nu este suficientă, există o lipsă de nutrienți sau un exces de azot în sol. Măsuri necesare: eliminați imediat toate condițiile adverse.
 2. Tulpinile de răsaduri de pepene verde se întind în sus, mărimea frunzelor scade. Cauze: lipsa de lumina, prea cald in camera sau udarea cu apa rece. Măsuri: adăugați lumină, atingeți temperatura dorită, apă numai cu apă caldă și stabilă.
 3. Frunzele de răsaduri de pepene verde se usucă în jurul marginilor. Cauze: din nou, lipsa de lumină, modul greșit de udare, este prea abundentă sau insuficientă. Măsuri: să se stabilească udare regulată, pentru a se conforma regulilor (de 2-3 ori pe săptămână, 0,5 litri pe răsad).
 4. Răsaduri de pepene galben leneș, înclinat. Cauze: o cantitate mare de azot în sol, răsadurile sunt înghețate. Măsuri: nu se utilizează alimente care conțin azot organic și mineral, se face răsadirea apei doar cu apă caldă, nu mai mică de + 25 ° C, temperatura din cameră trebuie să fie identică.
 5. Pe frunzele răsadurilor de pepene se formează pete albe. Această plantă este afectată de mucegaiul praf, de putregaiul alb sau de pete. Aceste boli sunt aproape imposibil de vindecat, planta va trebui distrusă. În scopul profilaxiei, tratarea materialului săditor care nu este afectată de ciuperci și tratarea acestora cu medicamente antifungice.
 6. Tulpinile de la baza răsadurilor de pepene verde sunt înnegrite și diluate. Motivul: dezvoltarea bolii "picior negru" sau putregai de rădăcini, care apar datorită udării frecvente și nerezonabile abundente. Măsuri: materialul săditor este distrus, apoi semințele de pepene verde sunt însămânțate înainte de tratare în soluții chimice speciale.

concluzie

Cultivarea răsadurilor de pepene verde la domiciliu, iar apoi obținerea unei recolte bune de pe paturile lor nu este o treabă ușoară, dar iubitorii de grădinărit nu se retrag înainte de nimic, obțin rezultate remarcabile. Îi dorim mult noroc și vă recomandăm să le urmați exemplul. Plantați această recoltă de pepene în casa dvs. de țară, în sere, pe balcoane. Veți obține un ARBUZ ecologic, gustos și sănătos.

Vizionați videoclipul: Fabricare Suc de Mere - Instructiuni pas cu pas de folosire a Utilajelor de Fabricare Sucuri Mere (Ianuarie 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send