Grădinărit

Regina Anne Cartofi

Pin
Send
Share
Send
Send


Un soi bun de cartofi trebuie să fie gustos, productiv, rezistent la boli și dăunători și nu foarte târziu. Toate aceste cerințe sunt pe deplin îndeplinite de Korolev Anna cartofi, probabil, prin urmare, soiul se găsește din ce în ce mai mult în grădini domestice și cabane. Germanii au adus Regina Anne Reginei, în timp ce soiul a fost adaptat în mod special la condițiile nefavorabile și climatele dificile, făcute cât mai productive și mai rezistente posibil - toate acestea sunt perfecte pentru grădinarii ruși.

Descrierea soiurilor de cartof Korolev Anna, caracteristici și comentarii despre acest cartof pot fi găsite în acest articol. Iată câteva recomandări succinte despre cultivarea și îngrijirea culturii.

descriere

Tufișurile acestui cartof nu sunt prea mari, tulpinile lor sunt puternice, frunzele sunt mari, cu un mic în jos. Cartofii înflorește cu flori albe mari. Fructele sunt alungite, mari, cu piele galbenă și pastă cremoasă.

Caracteristici detaliate ale soiului Korolev Anna:

 • perioada de coacere este de 80-85 zile, ceea ce face posibilă clasificarea cartofilor ca soiuri de mijloc;
 • randament extrem de ridicat - până la 450 cenți pe hectar de teren;
 • greutatea fiecărui tubercul este, în medie, de 90 de grame;
 • conținut mediu de amidon - aproximativ 14%;
 • comercialitatea cartofilor este estimată la 94%, adică tuberculii sunt excelenți de vânzare;
 • buna păstrare a calității vă permite să depozitați culturi până la primăvară;
 • numărul de cartofi din bucșă - de la 6 la 16;
 • gustul tuberculilor este bun, cartofii nu fierbe moale, nu se întunecă în timpul procesului de gătire, sunt cel mai potrivite pentru prăjituri și salate;
 • soiul este imun la cancerul de cartofi, scabie, viruși, moderat rezistent la mușchiul târziu;
 • Anna este potrivită pentru cultivarea pe aproape orice sol și în orice parte a Rusiei.

După cum puteți vedea, Korolev Anna are multe puncte forte, printre care:

 • randament ridicat;
 • gust excelent;
 • buna germinare a materialului săditor;
 • legume prietenoase;
 • rezistența la dăunători și boli;
 • durată mare de depozitare;
 • adecvarea pentru transport;
 • conținut ridicat de oligoelemente și vitamine.
Este important! Cel mai mare avantaj al soiurilor germane este nemulțumirea acestui cartof.

Cum să crească soiul de cartofi Koroleva Anna

Cel mai important lucru pe care un grădinar trebuie să îl facă este să planteze corect cartofii pentru a obține o recoltă bună mai târziu. Tuburi plantate în pământ în majoritatea părților țării luate la începutul lunii mai. În acest timp, solul se va încălzi bine și se va usca.

Atenție! Unul dintre secretele cartofilor de creștere din acest soi se plantează într-un teren cald și ușor umed. Dacă solul este prea umed, tuberculii nu vor putea "respira" și se va opri germinarea cartofului.

În diferite regiuni ale țării, condițiile de plantare a cartofilor sunt create în diferite perioade. În medie, putem spune că cel mai bun moment pentru plantarea tuberculilor de cartofi este al treilea deceniu al lunii aprilie - prima jumătate a lunii mai.

Plantarea cartofilor

Cartofi Regina Anna preferă locuri bine luminate. Locul de amplasare nu ar trebui să fie stagnant de apă, este mai bine dacă acest loc este protejat de vânt puternic. Solul este preferabil slab, bine respirabil, destul de hrănit.

Dacă compoziția solului nu îndeplinește aceste cerințe, poate fi îmbunătățită. În acest scop, se adaugă pământ îngrășăminte, cenușă de lemn, turbă, nisip fluvial grosier sau var.

Sfat! Paturile de cartofi sunt mai bine amplasate în direcția de la nord la sud. Acest lucru va permite tufelor să lumineze uniform razele soarelui și calde.

Înainte de plantare, tuberculii sunt sortate: deoarece materialul de plantare este cel mai potrivit cartofi de dimensiuni medii, forma corectă, fără deteriorări și putregai. Apoi, cartofii trebuie să se încălzească, pentru că semințele sunt aduse în casă sau într-o altă încăpere încălzită. Când tuberculii germinează, ele sunt ușor verzi - ținute sub razele directe ale soarelui.

Imediat înainte de plantare, soiurile Anna pot fi prelucrate cu un stimulator de creștere - aceasta va crește și mai mult randamentul.

O descriere în etape a procesului de plantare a cartofilor arată astfel:

 1. Din toamnă, site-ul pentru săparea cartofilor sau arat. Înainte de aceasta trebuie să împrăștiați gunoi de grajd sau compost în jurul solului. În primăvară, solul este în plus fertilizat cu îngrășământ azotat.
 2. Acum trebuie să săturați găuri sau să faceți brazi de aterizare. În același timp, este important să lăsați cel puțin 40 cm între scaune, deoarece soiul Anna Koroleva este fructe mari și multiple - ar trebui să existe suficient spațiu pentru cartofi.
 3. În fiecare puț nu sunt puse mai mult de un cartof, în caz contrar tuberculii vor fi legați prea mult - nu vor avea suficient spațiu pentru o dezvoltare normală, ceea ce va duce la cartofi cu grosime.
 4. Imediat după plantare, până când solul este uscat și răsucite, găurile sunt îngropate.
 5. De sus este recomandat să mulci cartofii de plantare cu turbă. Grosimea stratului de turbă trebuie să fie de 2-3 cm.
Atenție! Nu este recomandat să plantați această varietate specială cu tuberculi tăiați. Cartofii pentru plantare trebuie să fie intacte.

Cum să aibă grijă de plantarea cartofilor germani

Doar o îngrijire competentă și regulată poate oferi o recoltă decentă de cartofi. Soiul de cartofi Queen Anna este nemaipomenit, dar îngrijirea minimă este încă necesară.

Deci, întreaga îngrijire a paturilor de cartofi este după cum urmează:

 • în timpul legării tuberculilor, cartofii trebuie udați în mod regulat și abundent. Faza de formare activă a cartofilor începe simultan cu perioada de înflorire a tufișurilor. În prezent, plantațiile de cartofi sunt udate cel puțin o dată pe săptămână. Este mai bine să folosiți udarea prin pulverizare pentru a nu spăla rădăcinile și tuberculii.
 • În cazul în care pe tufișuri de cartofi pentru a tăia toate florile în timp, acest lucru va crește în mod semnificativ dimensiunea și calitatea tuberculilor - cartofi se va dezvolta mai bine și mai repede.
 • Rădăcinile soiurilor de cartofi, Anna German, se află aproape de suprafața pământului, astfel încât tufișurile trebuie să se prăvălească. Mounds de pământ va împiedica rădăcinile de la uscare și arsuri solare. Culturile de cartofi trebuie să fie atenți.
 • Oxigenul este foarte important pentru dezvoltarea soiului Queen Ana, deci trebuie să înfruntați în mod regulat paturile, să slăbiți solul și să îndepărtați buruienile. Acest lucru va ajuta aerul și apa să pătrundă ușor sub tufiș.
 • De trei ori pe an, soiul Queen Anne trebuie fertilizat. Îngrășămintele se aplică în timpul perioadei de creștere a masei verzi, în timpul formării mugurilor de flori și în stadiul de înflorire activă. Dacă utilizați în mod corect complexe minerale sau îngrășăminte organice, puteți crește semnificativ randamentul cartofilor și mărimea tuberculilor.
 • Arbuștii ar trebui să fie inspectați în mod regulat pentru a detecta daunele cauzate de boli sau dăunători într-un stadiu incipient. În astfel de cazuri, luați măsuri de urgență: pulverizarea cartofilor și colectarea insectelor.
Atenție! Îngrijirea va afecta nu numai numărul de tuberculi, ci și calitatea acestora. În timp, cartofii udați și bine fertilizați vor crește frumos, mare și foarte gustos.

În ciuda termenelor timpurii de maturare, soiurile de cartofi Regina Anna sunt bine conservate. Numai pentru aceasta trebuie să furnizați condiții adecvate: o temperatură și umiditate constantă joasă la nivelul de 60-70%.

opinii

Alexandru, în vârstă de 58 de ani, Tomsk. Am plantat multe varietăți de cartofi la cabana mea de vară. În primii doi ani, de regulă, recolta este întotdeauna bună, atunci tuberculii devin mai mici și devin mult mai mici. În acest an, a plantat mai multe soiuri noi, printre care și regina germană Anne. Pot spune că acest cartof este nemaipomenit, rezistent la boli. Aproape toate tufișurile până la sfârșitul verii au "cosit" phytophthora, dar Anna a rămas verde, așa cum a fost înainte. Probabil datorită faptului că tufișurile erau verzi timp îndelungat, tuberculii au colectat o cantitate mare de amidon. Ca rezultat, cartofii excavați sunt perfect fierți și sunt perfecți pentru a face cartofi piure sau pentru a găti "în uniforme". Gustul tuberculilor este bun, moderat dulce, carnea este uscata, fara exces de apa. Anul viitor voi planta cu proprii seminte. Sper că Anna nu se va naște în curând, pentru că ne-a plăcut soiul. Vintage afișat în fotografie.

concluzie

Cartofi de selecție germani creați special pentru cultivarea pe banda mijlocie. Regina Anna se poate dezvolta practic pe orice sol, dar solul negru, argila și gresia, care permit aerului și umidității să treacă, sunt cele mai potrivite pentru ea. Grijă pentru arbuști aproape că nu au nevoie.

Tot ce va fi nevoie de un grădinar este udarea în timp util în perioada de înflorire, îndepărtarea inflorescențelor, controlul dăunătorilor. Ca răspuns, Anna va acorda gazdei o recoltă bogată de tuberculi mari și foarte gustoase.

Vizionați videoclipul: COLECTIA MEA DE SLIME! (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send