Rețete

7 rețete de cătină gelatină pentru iarnă

Pin
Send
Share
Send
Send


Nu este suficientă ce pregătire pentru iarnă poate să difere, în același timp, atât frumusețea, gusturile, aroma și utilitatea, ca jeleu de mare. Acest boabe a fost mult timp popular datorită proprietăților sale unice. Din acest articol puteți afla despre diferitele modalități de a face o delicatesă neprețuită pentru iarna, care este, de asemenea, un medicament delicios - jeleu de cătină.

Unele secrete ale gătitului de jeleu de mare sunt acasă

În toamna, când ramurile acestei plante sunt literalmente tencuite cu fructe de aur-portocaliu, singura problemă cu adunarea lor este numeroasele spini și spini, care strică plăcerea de a se bucura de acest frumos boabe.

Poate dura aproximativ două ore pentru a colecta chiar și un kilogram de fructe de cătină - mai ales dacă fructele nu sunt foarte mari. Dar acest lucru nu se oprește grădinari - este foarte gustoase și utile marină de cocoș. Pentru prepararea de fructe de padure adecvate, de orice culoare si dimensiune, este important sa fie colectate intr-o stare matura, acumuland pe deplin un spectru intreg de proprietati utile. La urma urmei, cătina albă, conform oamenilor de știință din diferite țări, a fost recunoscută ca fiind una dintre cele mai vindecătoare culturi din lume.

Atenție! Dacă nu creșteți cătină albă pe site și cumpărați fructe de pădure pe piață, atunci nu o faceți înainte de jumătatea lunii septembrie. Deoarece fructele nedumărate coapte pot fi obținute din arbuști, supuși unui tratament chimic special.

În ceea ce privește varietatea mineralelor și a vitaminelor, căpșunul de mare lăsa în urmă chiar și liderii recunoscuți în regatul fructelor de pădure, cum ar fi zmeura, afinele, coacăze negre și chokeberries negru. Nu trebuie să convingeți să luați medicamente gustoase, nici reprezentanți mici și mari ai familiei. Dar numai 100 g de cătină albă pe zi poate scăpa de multe răceli și boli infecțioase, poate crește imunitatea și poate ajuta la rezolvarea altor probleme de sănătate.

Înainte de a face jeleu de cătină în conformitate cu orice rețetă, fructele smulse ar trebui să fie clătite bine în apă rece. Plăcile mici, pe care sunt lipite fructele de pădure, nu sunt înlăturate neapărat, deoarece atunci când se șterg, vor merge mai departe împreună cu groapa și în ele, ca în toate părțile plantei, există multe substanțe utile.

Cel mai adesea pentru fabricarea de jeleu din fructe de padure de cătină, mai întâi obțineți un fel sau altul suc. Puteți folosi juicerul, dar pentru a păstra proprietățile vindecătoare este mai bine să stoarceți manual sau mecanic, dar fără utilizarea vibrațiilor electrice, care distrug multe vitamine. În fiecare rețetă se specifică dacă este necesar să se stoarcă sucul din cătină înainte de gătitul de jeleu.

Reteta clasica pentru jeleu de mare cu gelatina

Timp de mulți ani, aceste gospodine au folosit această rețetă pentru a face ca jeleu de cătină luminos și dens, care se poate bucura în timpul sezonului de iarnă. Gelatina este un produs animal derivat din țesutul conjunctiv al cartilajului și osului. Găsiți că nu este dificil - este vândut în orice magazin și este capabil să aducă beneficii suplimentare celor care doresc să-și întărească părul, unghiile și dinții.

Ingrediente și tehnologie de gătit

Dacă aveți 1 kg de fructe de padure însorite, atunci conform rețetei trebuie să ridicați 1 kg de zahăr și 15 g de gelatină.

La prima etapă este pregătită piureul de cătină. Pentru a face acest lucru, boabele se toarnă într-o cratiță cu gât larg și se pun pe o căldură mică. Nu este nevoie să adăugați apă, în curând fructele în sine vor porni sucul. Aduceți masa de boabe la fierbere și încălziți timp de încă 5-10 minute cu agitare uniformă.

Apoi, va trebui să-l ștergeți printr-o sită pentru a separa tot excesul: semințe, crengi, coji.

Cel mai ușor lucru pe care îl puteți face este:

  1. Luați o gaură de plastic mare și puneți-o pe un alt recipient (pan, găleată).
  2. Puneți câteva linguri de masă caldă de cătină într-un șuviu și apoi frecați-l cu un mortar de lemn, astfel încât sucul cu pulpa să curgă în recipient și tot excesul rămâne în santină.
  3. Repetați această procedură în porții mici până când utilizați toate fructele de pădure.
  4. Procesul pare a fi lung și obositor, dar în realitate nu este - boabele fierte sunt împământate destul de repede și ușor.

La cartofii piureți adăugați treptat cantitatea necesară de zahăr.

În același timp, într-o cantitate mică de apă caldă (50 - 100 ml) se dizolvă granulele de gelatină. Ei trebuie să stea o vreme în apă să se umfle.

Atenție! Gelatina trebuie să se dizolve complet în apă și să se umfle. În caz contrar, în cazul în care se încadrează în piure de boabe sub formă de boabe, jeleu nu va putea îngheța.

Pireu de cătină de mare, cu zahăr, pus pe încălzit și cald până când cristalele de zahăr sunt complet dizolvate. Apoi scoateți căldura și intrați în gelatina de masă de boabe. Se amestecă și se distribuie gelatina fierbinte de cătină cu gelatină fierbinte și uscată în borcane sterile. Nu se încarcă imediat, deci ai timp să acționezi fără grabă. Este mai bine să depozitați piesa în frigider sau cel puțin într-un loc răcoros.

Cartofi de cătină de mare cu zhelfix

Pentru a crea o textura placuta de jeleu de mare si sa nu o exagemeze cu fierbere excesiva, gazda foloseste adesea zhelfics. Acest preparat se bazează pe pectină - un agent de îngroșare natural, care este conținut în cantități mari în unele fructe de padure și fructe (mere, coacăze, coacăze). Acesta conține, de asemenea, în cătină de mare, în special în pielea sa. În plus față de pectină, gelatina conține acid citric și acid sorbic și dextroză.

Ingrediente și tehnologie de gătit

Pentru 1 kg de cătină albă, preparați 800 g de zahăr și 40 g de gelfix, care vor fi marcate cu "2: 1".

Se prepară catina din căprioară pură în modul descris în detaliu în rețeta anterioară. Zhelfiks se amestecă cu 400 g de zahăr și se combină cu piure de cătină. Începeți încălzirea piureului de fructe de pădure și fierbeți treptat restul zahărului după rețetă după fierbere. Se fierbe nu mai mult de 5-7 minute, apoi împachetați gelușul într-un recipient de sticlă și se rostogoleste.

Este important! Nu folosiți jeleu de cătină cu zhelfixom pentru umplerea plăcilor. Sub influența temperaturilor ridicate, acesta va pierde forma și va curge.

Gelatina cu agar-agar

Agar-agar este un analog de gelatină derivată din plante derivată din alge marine. Medicamentul în sine este foarte util deoarece conține magneziu, iod, acid folic. Este, de asemenea, valoroasă pentru cei care sunt pe o dietă, deoarece aceștia pot da rapid un sentiment de plinătate.

În plus, spre deosebire de blancurile care utilizează gelatină, jeleul cu agar-agar nu se topește dacă este la temperatura camerei pentru o lungă perioadă de timp.

Ingrediente și tehnologie de gătit

Se prepară:

  • 1 kg de boabe de cătină;
  • 800 g de zahăr;
  • 500 ml de apă;
  • 1 lingură de agar-agar pulbere fără diapozitive.

În această rețetă, puteți utiliza piure de cătină, preparat în conformitate cu tehnologia de mai sus, sau puteți purta pur și simplu boabele spălate și uscate cu un blender cu adaos de zahăr. În a doua variantă, utilitatea martorului va crește datorită semințelor și cojii, care conține multe substanțe utile, dar pentru unii poate fi neplacut să absoarbă jeleu de cătină cu oase, în ciuda efectelor lor de vindecare.

Îndepărtați agarul-agar în apă rece timp de cel puțin o oră. Dacă nu, atunci trebuie să fierbeți mai mult. După aceea, aduceți soluția cu agar-agar la fierbere cu agitare constantă și gătiți exact pentru un minut. Masa agar-agar începe să se îngroșească bine, este necesară o agitare constantă în timpul fierbei.

Îndepărtați amestecul de agar-agar fierbinte din căldură și adăugați cartofii piure de cătină cu zahăr.

Sfat! Pentru a amesteca uniform ingredientele, se toarnă amestecul de boabe cu zahăr în soluție cu agar-agar și nu invers.

După o bună amestecare, amestecul de fructe poate fi fiert timp de încă câteva minute sau puteți să-l turnați imediat în borcane de sticlă. Jeliul cu agar-agar îngheață foarte repede, deci trebuie să acționați prompt fără a vă relaxa.

Acest tip de desert de căluș de mare este păstrat în borcane cu șuruburi la temperatura normală a camerei.

O rețetă simplă pentru gătitul gălbenușului în cuptor

Rețete populare încă pentru gătitul de cătină din cătină, fără adăugarea de agenți de gelifiere. Cu toate acestea, de obicei, timpul de gătit fructe de pădure cu această metodă de producție crește și există o pierdere semnificativă de nutrienți și vitamine. Pentru a scurta perioada de tratament termic și a simplifica procesul în sine, puteți folosi cuptorul.

Ingrediente și tehnologie de gătit

Pentru fabricarea jeleului de cătină conform acestei rețete, va trebui să pregătiți numai boabele și zahărul într-un raport de 1: 1 în greutate.

După spălarea și uscarea cătină-de-mare, se răspândesc fructele de pădure într-un singur strat pe o foaie subțire de copt și se încălzește timp de 8-10 minute la o temperatură de aproximativ 150 ° C. Se toarnă cu grijă sucul care rezultă într-un recipient adecvat și se freacă fructele înmuiate într-o sită folosind o metodă deja cunoscută de dumneavoastră.

Se amestecă piureul de fructe cu zahăr și se lasă să stea la temperatura camerei timp de aproximativ 8-10 ore până când zahărul este complet dizolvat.

După aceea, jeleul de cătină poate fi descompus în borcane sterilizate anterior și uscate, închise cu capace și expediate la depozitare într-un loc răcoros (pivniță sau cămară).

Cătină de mare și jeleu de struguri

Catina de mare este excelenta cu multe fructe si fructe de padure, dar cea mai populara este reteta pentru combinarea acesteia cu strugurii.

Ingrediente și tehnologie de gătit

Pentru fabricarea de jeleu mai bine se potrivesc cu struguri fără carne de lumină fără carne. Cătină și struguri de mare trebuie să fie gătite în proporții egale - 1 kg din acesta și un alt fruct, în timp ce zahărul poate fi luat în jumătate mai puțin - aproximativ 1 kg.

Procesul de gătit este foarte simplu - de la cătină albă prepară piure într-un mod deja bine cunoscut de tine, sau doar stoarce sucul. Grind strugurii cu un blender și presați-le printr-o sită pentru a îndepărta pielea și posibilele oase.

Adăugați zahăr la amestecul de fructe și gătiți timp de 15 până la 30 de minute până când masa începe să se îngroaie.

Sfat! Pentru a determina disponibilitatea vasului, puneți câteva picături pe o farfurie. Nu ar trebui să se răspândească, ci să-și păstreze forma.

Dacă este gata, puneți jeleul în borcane sterile.

Rețetă pentru jeleu de cătină fără tratament termic

Catelul de căpșuni preparat în conformitate cu această rețetă poate fi numit pe bună dreptate "viu" pentru că păstrează absolut toate proprietățile vindecătoare ale acestor fructe de pădure.

Ingrediente și tehnologie de gătit

Pentru a păstra bine butucul "live", trebuie să luați mai mult zahăr decât în ​​rețetele care utilizează tratament termic. De obicei, se iau 150 g de zahăr la 100 g de fructe de pădure.

Cătinășul de mare este cel mai bine măcinat printr-un măcinător de carne și prin prăjitură obținută printr-o sită sau mai multe straturi de tifon.

Sucul cu pastă trebuie umplut cu cantitatea necesară de zahăr, amestecat bine și lăsat timp de 6-8 ore cald pentru a dizolva zahărul. După aceea, jeleul poate fi depozitat în frigider sau în alt loc răcoros.

Sfat! Pentru a spori utilitatea vasului preparat, piureul de cătină se toarnă cu miere într-un raport de 1: 1.

În acest caz, piesa poate fi depozitată în condiții de siguranță chiar și la temperatura camerei.

Gheață de cătină înghețată de mare

Catelul de mare este remarcabil conservat înghețat, iar jeleul din acesta nu este mai puțin gustos și util decât de la proaspăt. Dar nu are sens să-l gătești pentru iarnă, deoarece cătina de mare înghețată este păstrată atât de bine. Și este mai bine să gătești un desert delicios pentru zilele următoare, dar cu un tratament termic minim și conservarea tuturor vitaminelor.

Ingrediente și tehnologie de gătit

Pentru prepararea gelatinei congelate, de regulă, se utilizează gelatină și puteți să o faceți fără ea.

În primul caz, boabele (1 kg) trebuie să fie dezghețate și pisate în orice mod posibil, eliberându-le din semințe și coaja. Adăugați 600-800 g de zahăr la piure.

În același timp, se dizolvă 50 g de gelatină în apă fierbinte (100 ml) și se combină cu piure de cătină. Nu este nevoie de tratament termic suplimentar. Răspândiți-l în recipiente potrivite și trimiteți-l să înghețe într-un loc răcoros (iarna puteți folosi balconul). Gelatina de cătină înghețată cu mătase galbenă va fi pregătită complet în 3-4 ore.

Dacă nu doriți să contactați agentul de îngroșare, va trebui să faceți ceva diferit. Puneți la cald 200-300 ml de apă și adăugați boabe congelate de cătină (1 kg). În procesul de fierbere, se decongelează și se dau sucuri suplimentare. Se fierbe aproximativ 10-15 minute, apoi se șterge fierbinte printr-o sită deja cunoscută de tine.

Combinați piureul rezultat cu zahăr la gust (de obicei 500-800 g) și gătiți încă 5-10 minute. Vasul finit poate fi turnat în recipiente convenabile. În cele din urmă, se întărește numai după 8-12 ore. Puteți să îl depozitați în orice loc convenabil.

concluzie

Catelusul solar este foarte ușor de preparat, în timp ce delicatețea are proprietăți cu adevărat vindecătoare, gust delicios, cum ar fi ananasul, și este bine păstrat chiar și într-o cameră normală.

Vizionați videoclipul: Ardeiul Iute - Ce ar trebui să știi și nu știai despre el: Prieten sau Dușman? (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send