Rețete

Gem de cătină

Pin
Send
Share
Send
Send


Gemul de cătină are un număr mare de substanțe nutritive, cu excepția vitaminelor care sunt distruse în timpul tratamentului termic. Dacă nu este posibilă simpla înghețare a fructelor, țagla sudată va fi un bun ajutor pentru corp în timpul iernii.

Unele sfaturi pentru gătit gem de catarg de mare

Acest tip de gem este iubit din cauza consistenței uniforme. Se prepară din fructe cu conținut ridicat de pectine, care conferă vasului o stare asemănătoare cu gelatină. Pentru a păstra substanțe valoroase după tratament termic, procesul trebuie să fie accelerat. Ei iau niște fructe și se fierbe într-o cratiță largă, unde este mai ușor de urmat, astfel încât mâncarea nu arde.

Pentru fructele de înaltă calitate sunt pregătite fructele. Conform rețetei pentru gem de cătină, fructele sunt sortate, tulpinile sunt îndepărtate, spălate.

Oasele sunt separate de pastă, măcinate printr-o sită întregă sau după prelucrare cu un blender.

Zaharul este pus în masa omogenă finită și la căldură scăzută, amestecând constant, se observă că se dizolvă.

Sfat! Boabele se toarnă de mai multe ori cu apă, apoi este mai ușor să scoateți frunzele mici de tip pop-up, bucăți de crenguțe.

În preparatele de casă de cătină de mare, bogate în caroten și serotonin, se păstrează substanțe benefice de vindecare, mai ales dacă tratamentul termic a fost rapid și sa utilizat pasteurizarea, mai degrabă decât sterilizarea.

Gemă de cătină albă: o rețetă clasică

Vă oferim rețeta pentru gemul de cătină cu fotografii.

Ingrediente și metode de preparare

 • 1,5 kg de boabe;
 • 0,8 kg de zahăr granulat.

Rețeta pentru dulceața de cătină presupune frecarea unei mase brute sau fierte printr-o sită pentru a îndepărta oasele.

 1. Fructele spalate sunt macinate cu o presa de bucatarie sau pulverizator de bucatarie. Apoi frecați printr-o sită, dar o puteți face după ce ați lăsat focul. Masa ușor fiartă va da mai multă randament pentru piesa de prelucrat, este mult mai ușor să o ștergeți.
 2. Adăugați zahăr la fructe de padure zdrobite, aduceți la fierbere, amestecând și fierbeți timp de 15-20 minute la căldură scăzută.
 3. Deplasați piesa într-o mică ochiuri de sârmă și împrăștiați pielea și oasele.
 4. Pulpa lichidă omogenă este fiartă timp de încă cinci minute și ambalată în recipiente sterilizate.

Urmând rețeta pas cu pas pentru gemul de cătină, cu o fotografie, ei primesc un tratament sănătos.

Gem de cătină albă cu mere

Conform acestei rețete, produsele sunt supuse unui tratament termic pe termen scurt, așadar este mai bine să depozitați piesa în frigider sau borcane de jumătate de litru trebuie să fie pasteurizate timp de 10 minute.

Ingrediente și metode de preparare

Ia:

 • 0,5 kg de cătină de mare și mere neacide;
 • 850 g de zahăr;
 • 100 ml de apă.

Recoltarea se obține cu o consistență densă, dacă nu există puțin suc în mere, iar pulpa este mânjită.

 1. Pentru gemul de cătină de măsline cu mere, fructele de palmier sunt măcinate mai întâi într-un blender, iar pielea și oasele sunt separate cu o sită.
 2. Merele sunt decojite, tăiate în felii, puse într-o cratiță cu apă și fierte până când se înmoaie.
 3. Masa de fructe este trecută printr-o presă de mână și combinată cu piure de boabe.
 4. Aduceți la fiert și gătiți timp de două sau trei minute. Amplasat pe malurile aburite.

Un fel de mâncare delicioasă de gem de cătină și mere.

Există o altă versiune a gemului de cătină și a sucului de mere cu pulpă, care este preluată până la o cincime din greutatea fructelor de padure.

 1. Pulpa de cătină de mare este combinată cu zahărul după gust și lăsată timp de mai multe ore. În acest timp, masa se îngroațește.
 2. Sucul de mere se toarnă în cartofi pătrunși și se fierbe timp de 15-20 de minute, tot timpul amestecând produsul semifinit cu o lingură de lemn. Asigurați-vă că masa nu se fierbe.
 3. Jam ambalat în bănci, plasat într-un bazin cu apă fierbinte (până la 80 ° C).
 4. Pasteurizarea durează 15 minute pentru containere de jumătate de litru.

Condiții de depozitare a gemului de cătină

Acest blocaj este potrivit pentru 12-18 luni. Trebuie să fie ținut într-o cameră întunecoasă. Gemurile pasteurizate vor dura un an și jumătate.

NOTĂ! Semnele care sunt gătite foarte repede și sunt păstrate în frigider, trebuie să le utilizați în decurs de un an.

În timpul iernii, gemurile parfumate sunt diluate într-o ceașcă de ceai sau suc de fructe preparat. Pentru aceasta, puneți 2-3 linguri de delicatețe dulci într-un pahar de apă rece fiartă. Grădina de cătină albă este delicioasă și sănătoasă. Se folosește pentru dureri în gât, pentru a întări corpul după răceală. Boabele sunt folosite pentru hepatită, produsul îmbunătățește digestia, reduce colesterolul.

concluzie

Gemul de cătină este gătit cu ușurință, iar fiecare gospodină va stoca cu plăcere dulceața care este valoroasă pentru iarnă. Un timp mic de tratament termic va economisi aproape un set complet de vitamine. Varietate gustoasă pe masă!

Vizionați videoclipul: Dulceață de cătină ReteteAngela (Martie 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send