Rețete

Negru negru chokeberry pentru iarnă: 15 rețete

Pin
Send
Share
Send
Send


Chokeberry este un berry foarte comun în orașele și satele din Rusia Centrală, iar mulți, după ce au auzit despre proprietățile sale benefice, pregătesc cu bucurie lichioruri și tincturi de fructe de casă. Dar băuturile alcoolice nu sunt prezentate tuturor. Dar conservă de chokeberry negru va fi bucurat atât de copii și adulți, în timp ce îmbunătățirea sănătății lor.

Beneficiile și dăunătorile de dulce negru de chokeberry

Oricine a încercat vreodată fructe proaspete din fructul negru de ciocolată nu a putut să-și dea seama de dulceața lor, deși într-o combinație indispensabilă cu puțină tortură. Fructul negru conține până la 10% din zaharuri, dintre care majoritatea sunt glucoza și fructoza, dar există și sorbitol, care este bun ca înlocuitor de zahăr pentru diabetici. Dar gustul tartu se manifestă datorită conținutului de pectină și taninuri.

Atenție! Substanțele pectice în sine contribuie la îndepărtarea compușilor radioactivi și a metalelor grele din organism, precum și la eficientizarea funcționării tractului gastrointestinal și, în prezența colecistitei, pot juca rolul unui agent coleretic ușor.

Boabele proaspete, în ciuda conținutului semnificativ de zaharuri, au un conținut caloric mic - aproximativ 56 kcal. Amestecul din negru, datorită conținutului de zahăr, este deja mult mai caloric - până la 350-380 kcal pe 100 g de produs.

În boabele de chokeberry există, de asemenea, multe vitamine, printre care vitamina P merită o mențiune specială (conținutul poate ajunge de la 2000 la 6000 mg). Valoarea sa constă în efectele pozitive asupra sistemului imunitar, în plus, încetinește procesul de îmbătrânire în organism. Pentru a vă asigura aportul zilnic al acestei vitamine importante, este suficient să consumați aproximativ 3 linguri. l. negru gem chokeberry pe zi.

Albumul negru este bogat în microelemente, dintre care merită remarcate mai ales molibdenul, borul, fierul, fluorul, iodul și manganul. Prezența lor ajută la normalizarea activității sistemelor cardiovasculare și nervoase, reduce nivelul de colesterol, consolidează pereții vaselor de sânge și este un profilactic excelent împotriva venelor varicoase. Și deoarece conținutul de iod este destul de mare în boabe de chokeberry (până la 10 mcg la 100 g de fructe), gemul negru chokeberry va aduce beneficii fără îndoială pentru oboseală rapidă, apatie generală și, de asemenea, pentru sângerarea gingiilor.

Datorită compoziției sale bogate și variate, chokeberry negru sau aronia a fost recunoscut oficial ca un medicament la mijlocul secolului al XX-lea. În plus față de proprietățile medicinale deja menționate, gemul negru de chokeberry este capabil:

 • reduce presiunea arterială și intracraniană;
 • asigurarea unui sistem endocrin echilibrat;
 • ameliorează și chiar vindec durerea de cap;
 • ajuta la maximizarea absorbției vitaminei C care intră în organism;
 • scapă de râs, respirație urâtă și greutate în stomac.

Dar, din moment ce gemul negru de chokeberry este un medicament cu adevărat eficient, în unele situații poate aduce un prejudiciu semnificativ.

Ar trebui să fie utilizat foarte atent pentru persoanele cu tensiune arterială scăzută.

Nu o puteți recomanda oamenilor de a utiliza:

 • cu creșterea coagulării sângelui;
 • cu gastrită caracterizată prin aciditate ridicată;
 • cu ulcer gastric;
 • cu tromboflebită;
 • cu tulburări frecvente ale intestinului.

Cum să gătești gem de chokeberry

În ciuda tuturor avantajelor indiscutabile pe care fructele de fructe de padure sunt capabile, gemul de chokeberry nu este deosebit de popular. Acest lucru se pare că se datorează unor tortness de fructe de padure. Dar fierte în conformitate cu toate regulile de vierme negre este sigur de a atrage atât aspectul său și gustul său inimitabil. O tortură abia vizibilă va da doar unicului aspect unic, dar nu-i va strica gustul.

Principalul lucru pe care trebuie să-l amintiți înainte de a se angaja să facă un desert delicios de chokeberry, că boabele trebuie să coacă pe deplin. Faptul este că în unele regiuni încep să se înnegrească în vară, cu mult înainte de maturizare. Dar conținutul maxim de substanțe medicinale și dezvăluirea întregului buchet de gust de fructe de fructe de chokeberry ajung doar până în toamnă. Primele 2 luni de toamnă reprezintă timpul cel mai favorabil pentru colectarea și prepararea conservelor gustoase și sănătoase. În plus, în nordul regiunii în creștere, mai târziu ar trebui să fie colectate fructe de padure chokeberry.

Boabele au o textura destul de densa si nu mai putin piele puternica. Dar, deoarece este în piele, care conține până la 1/3 din toate substanțele nutritive de chokeberry, cel mai util gem este obținut din fructe de padure întregi.

Este necesar să se spele fructul negru înainte de ao face foarte atent, este mai bine să se utilizeze apă curentă fără teama de a distruge fructele de padure puternice. Mai mult, pentru ca ei să poată absorbi siropul în cel mai bun mod, gospodinele cu experiență practică albirea merelor proaspete pentru câteva minute în apă clocotită.

O altă modalitate de a scăpa de o anumită astringență în boabele negre de chokeberry este să înmuiați fructele în apă rece timp de o zi.

Cantitatea de zahăr granulat este determinată de la caz la caz de rețeta utilizată, dar, în medie, pentru a se înmoaie maxim tartinea unui boabe, trebuie să fie în greutate nu mai mică decât fructele cele mai selectate și cele spălate. Blackness ferocity este adesea mascat cu succes prin adăugarea altor fructe de padure și fructe la gem de prescripție, și chiar nuci.

Sfat! Pentru a păstra culoarea, gustul și aroma gemului negru de ciocolată la domiciliu, trebuie să adăugați acid citric la vasul aproape gata cu 5 minute înainte de sfârșitul gătitului.

Și, desigur, nu trebuie să uităm de sterilizarea completă a recipientelor și capacelor din sticlă, dacă există intenția de a păstra gemul pentru iarnă.

Gem de cenușă negru clasic

În conformitate cu rețeta clasică, gemul negru de castravete este în general pregătit ca orice alt gem de boabe. Dar există o serie de nuanțe inerente numai chokeberry.

Veți avea nevoie de:

 • 1000g de insecte negre;
 • 1500 g de zahăr granulat;
 • 650 ml de apă.

Producție:

 1. Negru rowan este eliberat de tulpini, spălat bine și pus într-un recipient profund.
 2. Umpleți-le cu apă rece, astfel încât boabele sunt complet ascunse sub ea și păstrate la temperatura camerei pentru o zi.
 3. Se fierbe separat un amestec de apă și zahăr, conform rețetei, până la dizolvarea completă a produsului în vrac.
 4. Spălate după maturare, crapul negru se toarnă cu sirop fierbinte și se lasă să se răcească complet.
 5. Apoi se pune pe foc mediu, se fierbe timp de aproximativ 20 de minute, se îndepărtează spuma și se mai răcește (de preferință pe timpul nopții).
 6. Repetați procedeul cu fierberea a doua zi și din nou în fiecare zi.
 7. În ultimul timp de gătit în fructe de padure adăugați un vârf de acid citric.
 8. Recipient gata preparat în recipiente sterile și etanșat ermetic.

Chokeberry Jam: Rețetă cu mentă

Menta va putea reîmprospăta gustul vasului finit și îl va face mai aromat. Și pentru a folosi această iarbă minunată picantă pentru a face gem este foarte simplă. Ar trebui să fie doar în stadiul ultimei gătituri să adăugați la piesa de lucru câteva rădăcini de menta (împreună cu acidul citric) tocate.

În procesul de distribuire a gemului în recipiente, ramurile sunt scoase cât mai mult posibil - și-au îndeplinit deja pe deplin sarcina.

O rețetă simplă pentru dulceața de fructe

Folosind această rețetă, puteți face un gem delicios din chokeberry, zahăr granulat și o cantitate mică de apă într-o singură zi.

Veți avea nevoie de:

 • 1 kg de boabe de rowan negru;
 • 250 ml de apă;
 • 1,5 kg de zahăr.

Ca rezultat, produsul final va fi de aproximativ cinci borcane cu o capacitate de 0,5 litri.

Producție:

 1. Boabele enumerate și spălate sunt scufundate timp de 5-6 minute în apă fiartă cu capul.
 2. După care trec cenușa de munte printr-un șuviu și o umple imediat cu apă rece.
 3. Siropul este scos din apă și din zahăr, asigurându-i transparența completă.
 4. În sirop este plasat un robinet pro-batted chokeberry și se evaporă peste o căldură scăzută timp de aproximativ 12-15 minute.
 5. Apoi, opriți focul și lăsați recipientul cu blocajul viitoare singur timp de câteva ore.
 6. Se încălzește din nou la căldură până se fierbe și, reducând căldura, fierbe încă 10 minute.
 7. După următoarele 2-3 ore de stingere, ultima dată când preparatul se evaporă de la chokeberry timp de un sfert de oră și se întinde în borcane sterile, imediat sigilate cu capace fierte.

Chokeberry Cinnamon Jam

Adăugarea a 1,5 lingurițe în ultima etapă de gătit vă va ajuta să diversificați și să adăugați un gust savuros la gemul finit. Scorțișoară sau 2 bastoane pe 1 kg de chokeberry.

Gem de cinci minute din chokeberry negru

Această rețetă destul de standard are, de asemenea, propriile particularități în cazul chokeberry. Pentru a păstra un jam negru de 5 minute, a fost posibilă salvarea fără frigider, rețeta prevede sterilizarea obligatorie a produsului finit.

Veți avea nevoie de:

 • 950 g rowan negru;
 • 1200 g de zahăr;
 • 300 ml de apă.

Producție:

 1. Albumul enumerat și spălat este udat în apă clocotită timp de 4 până la 6 minute, apoi este turnat cu apă rece.
 2. Cantitatea necesară de apă este încălzită până la fierbere, zahărul este dizolvat în ea și fiert până când siropul este complet transparent.
 3. Umpleți crapul negru preparat cu sirop fierbinte și lăsați-l peste noapte (10-12 ore).
 4. În dimineața următoare, puneți gemul pe un foc moderat, fierbeți timp de exact 5 minute, îndepărtați spuma.
 5. Apoi, gemul fierbinte este așezat în recipiente curate din sticlă, acoperite cu capace aburite și așezate pe un prosop sau alt suport într-o cratiță largă cu apă fierbinte. Atenție! Nivelul apei ar trebui să fie aproximativ pe umerii băncilor instalate în tava.
 6. Sterilized sticle de 0,5 l de gem după fierbere timp de 15 minute.
 7. Apoi se blochează instantaneu.

Gust dulce negru chokeberry cu nuci

Gemul preparat conform acestei rețete este nu numai foarte gustos și sănătos, ci și extrem de satisfăcător. Poate fi folosit și ca umplutură completă pentru plăcinte.

Veți avea nevoie de:

 • 1500 g chokeberry negru;
 • 1000 g zahăr granulat;
 • 250 g de nuci decojite;
 • 500 ml de apă.

Producție:

 1. Fructele din Aronia se sortează, se spală, se toarnă o ceașcă de apă clocotită și se lasă în această formă peste noapte.
 2. Dimineața, apa este turnată într-un recipient separat, se adaugă zahăr și, astfel, se prepară sirop.
 3. Nuci tăiate în formă fină cu un cuțit.
 4. Se fierbe mucegaiul și nucile tăiate în siropul de fierbere și se fierbe un sfert de oră după fierbere.
 5. Din nou părăsesc țagla pentru noapte, iar dimineața se fierbe încă un sfert de oră.
 6. Se opresc focul, se acoperă gemul cu un capac, se pune un strat de prosoape de bumbac fierte între el și tigaie, și după câteva ore le pune pe containere uscate și curate și strângeți-le strâns.

Gem de prune cu chokeberry negru

Prin analogie cu rețeta anterioară, se pregătește, de asemenea, un granat deli de rowanberry și pere cu adaos de nuci.

Veți avea nevoie de:

 • 700 de grame de chokeberry;
 • 250 g de pere;
 • 700 g de zahăr;
 • 160 g de nuci decojite (nuci);
 • 200 ml de apă;
 • 3-4 g acid citric.

Procesul de fabricație este identic cu cel descris în rețeta anterioară. Pereții se taie în cuburi mici și se toarnă în sirop împreună cu fructe de padure și fructe cu coajă lemnoasă.

Blackberry și Plum Jam

Conform rețetei clasice, gemul de mure este ceva asemănător cu cireșul, iar dacă îl gătești cu un prun, atunci cu greu nimeni nu poate determina de ce este făcut desertul.

Veți avea nevoie de:

 • 750 de grame de fructe negre;
 • 1300 g de zahăr;
 • 680 ml de apă;
 • 450 g prune.

Producție:

 1. Prunele și chokeberry sunt spălate în mai multe ape.
 2. Îndepărtați oasele din prune, crengi și tulpini de cenușă de munte.
 3. Rowan blanch pentru aproximativ 5 minute în apă clocotită, scoate, răcit rapid.
 4. Se adaugă 800 g de zahăr la 680 ml de bulion de cenușă de munte și se fierbe până se dizolvă complet.
 5. Prunele sunt tăiate în bucăți de o mărime convenabilă pentru hostess și împreună cu fructele de fructe de padure sunt așezate într-un sirop de zahăr.
 6. Se fierbe timp de 12 minute, se îndepărtează spuma, se adoarme restul de zahăr granulat (500 g) și se amestecă, se lasă să se răcească.
 7. După 9-10 ore de perfuzare, gemul este încălzit din nou și fiert până când începe să se îngroaie. Aceasta va fi de aproximativ 20-30 de minute.
 8. Pentru cutiile uscate și curate, țagla este așezată după răcire. Chiar și cu ajutorul capacelor din plastic, este bine să depozitați acest blister într-o cămară obișnuită.

Cum să gătești gem de la negru cu vanilie

Dacă în gem, preparat conform rețetei descrise mai sus, se adaugă 1,5 g de vanilină (1 pungă), se obține un gust foarte interesant.

Atenție! Mai ales vanilina este combinată cu prune întunecate.

Blocajele din chokeberry și rowan rowan împreună

Negrule și rowanul roșu, în ciuda denumirii comune, nu sunt nici măcar rude apropiate. Dar, în ciuda acestui fapt, ele sunt perfect combinate într-un singur gem. Trebuie avut în vedere doar faptul că rowanul roșu nu poate fi folosit în tăblițe proaspete din cauza amărăciunii inerente fructelor de padure. Cu toate acestea, este relativ ușor să vă eliberați de ea - este nevoie de doar câteva ore pentru a le ține în congelator.

Pentru pregătirea mâncărurilor delicioase și neobișnuite va fi necesar:

 • 300 g de chokeberry roșu și negru;
 • 300 ml de apă;
 • 1,5-2 g cuișoare de sol;
 • 500 g zahăr.

Producție:

 1. Rowan roșu este eliberat de resturi și ramuri și plasat pentru mai multe ore în congelator. Acest lucru este bine făcut noaptea.
 2. Este suficient să curățați cenușa de munte din negru de gunoi și clătiți bine.
 3. A doua zi, puneți ambele specii de copaci rowan în apă clocotită și fierbeți aproximativ un sfert de oră într-o stare ușoară, fără a uita să scoateți spuma, dacă este necesar.
 4. Boabele se răcesc și se freacă printr-o sită. Apoi adăugați la acestea zahăr și cuișoare de pământ.
 5. Amestecul de boabe se pune din nou în foc și, după fierbere, se fierbe într-o mică încălzire timp de 15 până la 25 de minute, până când îngroșarea este vizibilă pentru ochi.
 6. Așezați-le în borcane uscate, care pot fi închise, atât din capacul metalic, cât și din plastic, și chiar pe hârtie de pergament.

O rețetă rapidă pentru gemul negru

Există cea mai rapidă rețetă pentru realizarea gemului arroind, întregul flux de lucru pentru care nu va dura mai mult de o jumătate de oră.

Veți avea nevoie de:

 • 500 g de cenușă neagră;
 • 1000 g de zahăr;
 • 120 ml de apă.

Producție:

 1. Spălatul negru a fost spălat timp de 7 minute în apă clocotită și imediat transformat în cartofi piure cu ajutorul unui blender.
 2. Adăugați zahăr și după fierbere amestecul este fiert la foc mic timp de 10 minute.
 3. Așezați-l pe un recipient steril, închis etanș și răcit sub o pătură pentru o sterilizare suplimentară.

Gem de coacăze și fructe negre

Veți avea nevoie de:

 • 500 g de cenușă și coacăze negre;
 • 1050 g de zahăr.

Această rețetă simplă vă va ajuta să creați o pregătire delicioasă, parfumată și foarte utilă pentru iarnă.

 1. Coacăze și cenușă de munte sunt curățate de crengi și alte resturi, bine spălate cu apă curgătoare.
 2. Ușor ușor pe un prosop și apoi răspândit în straturi într-un vas adânc, alternând fructe de padure și zahăr granulat.
 3. Stați câteva ore înainte de a extrage sucul, amestecați ușor și lăsați să se înmoaie încă 9-10 ore (peste noapte).
 4. Apoi, amestecul de boabe este pus pe foc, încălzit până la fierbere și fiert lent, amestecând în mod constant și așteptând ca amestecul să înceapă să se îngroaie.
Atenție! Prin același principiu, este posibil să se facă nu mai puțin gust de gem dintr-un amestec de coacăze roșii și negre și cenușă de munte.

Următoarele proporții de produse vor fi utile pentru acest lucru:

 • 500 g de cenușă de munte;
 • 300 g coacăze roșii;
 • 250 g coacăze negre;
 • 1,2 kg de zahăr.

Thomă de hrănire

Turnul este aceeași prune, doar sălbatic. Și cu Aronia, este înrudită și nuanță de culoare, iar mărimea fructului este aproape aceeași.

Veți avea nevoie de:

 • 1 kg de chokeberry negru;
 • 1 kg de spini;
 • 2 kg de zahăr granulat.

Producție:

 1. Spinii sunt spălați, eliberați resturile și incluși, îndepărtând osul.
 2. Chernoplodku albă în mod tradițional în apă clocotită.
 3. Apoi ambele tipuri de fructe sunt acoperite cu zahăr și lasă câteva ore să se înmoaie și să extragă sucul.
 4. Apoi, gemul este gătit conform schemei clasice: se fierbe timp de 10 minute, se răcește timp de câteva ore. Repetați acest proces de cel puțin 3 ori.
 5. Gemul este ambalat într-un recipient din sticlă, înfundat.

Rețetă pentru iarnă de wolfberry cu dovlecei

Veți avea nevoie de:

 • 950 g fructe de padure negre;
 • 1000 g dovlecel;
 • 1000 grame de zahăr;
 • 3-4 g acid citric;
 • 2 păstăi de scorțișoară.

Producție:

 1. Un negru negru este preparat în mod tradițional: clătit, blanțat și uscat.
 2. Squash curățat, tăiat în bucăți de aproximativ aceeași dimensiune.
 3. Combinați fructele și legumele, adormiți cu zahăr, amestecați și lăsați timp de câteva ore.
 4. Apoi se încălzește la fierbere și se fierbe timp de aproximativ o jumătate de oră. Spuma din acest blocaj nu este practic formată.
 5. Scorțișoară și acid citric se adaugă, se răcesc și se fierbe din nou timp de aproximativ un sfert de oră.
 6. După aceea, gemul este considerat gata.
Atenție! Proporțiile de legume și fructe de pădure din rețetă pot fi modificate în funcție de rezultatul dorit.

Cu o creștere a numărului de fructe negre, gemul se dovedește a fi mai gros, altfel se formează o mulțime de siropuri frumoase.

Cum să gătești gem de negru cu merișor

Pregătiți gemul pentru această rețetă în mod tradițional, numai numărul de perfuzii este redus la două.

Veți avea nevoie de:

 • 500 g de cenușă de munte;
 • 120 g de afine;
 • 600 de grame de zahăr.

Producție:

 1. Черноплодку промывают, бланшируют в кипятке не менее 10 минут.
 2. Amestecat cu cranberries decojite, acoperite cu zahăr și setat să se încălzească la un mic foc.
 3. Când sucul de la afine începe să iasă intens, focul crește și se fierbe timp de 5 minute.
 4. Răciți complet țagla, apoi fierbeți din nou timp de aproximativ 5 minute și apoi o rotiți imediat, distribuind-o în borcane sterile.

Reguli pentru depozitarea gemului negru de chokeberry

Puteți să depozitați o delicateză utilă în pivniță și în magazie obișnuită până în sezonul următor. Trebuie doar să vă asigurați că nu există dispozitive de încălzire și surse de lumină din apropiere.

concluzie

Negrul de chokeberry poate fi fabricat folosind o varietate de tehnologii și folosind cele mai neobișnuite aditivi. Acestea retușesc doar tartness mici de fructe de padure și dă farfurie finit o întreagă varietate de arome.

Vizionați videoclipul: Gutuiul meu preferat a inflorit My favorite quince flourished (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send