Grădinărit

Strawberry First Grader

Pin
Send
Share
Send
Send


Adesea, atunci când plantați căpșuni, grădinarul nu se gândește la regiunea în care soiul este crescut și dacă va crește bine în aceste condiții. Prin urmare, uneori apar defecțiuni atunci când se plantează material aparent bun de plantare. Nu este un secret că, în diferite părți ale țării noastre mari, climatul poate să difere radical. Prin urmare, soiurile de căpșuni, care sunt crescute, de exemplu, pentru Teritoriul Krasnodar, vor fi foarte inconfortabile în condițiile Siberiei severe.

Sfat! Plantați numai soiuri de căpșuni în regiunea dvs., acestea vor da cel mai mare randament posibil, se vor dezvolta bine și se vor îmbolnăvi mai puțin.

În Rusia există un registru special al statelor de reproducere, în care printre alte caracteristici ale plantelor există o regiune în care acestea ar trebui cultivate. Există mai multe soiuri de căpșuni sau mai multe căpșuni de grădină corectă de selecție rusă și străină. Majoritatea se adaptează ușor la orice condiții de creștere. Dar există soiuri destinate unei anumite regiuni. Acestea includ soiuri de capsuni First grader. Este cel mai bine cultivat în regiunea Siberiană de Vest, unde este zonat.

Capsuni de parfum Prima clasa - soiuri Fairy si Torpedo. Autorii acestui soi sunt N. P. Stolnikov și A. D. Zabelin, angajați ai Institutului de Cercetare Horticolă Siberiană din Barnaul. Soiul este recomandat cultivării cu 15 ani în urmă.

Mai mult, articolul va descrie descrierea varietății de căpșuni, prezentată în fotografie și recenzii despre aceasta. Conform recenziilor grădinarilor, căpșunile din acest soi au un gust de desert, cu o ușoară aromă și ușor de crescut, au un randament bun.

Caracteristici biologice Clasa întâi

 • Soiul nu este reparabil.
 • În ceea ce privește maturitatea se referă la srednepozdny. La lotul de testare a varietății, primul soi de căpșuni a fost maturat pe 25 iunie.
 • Bomboanele ating o greutate maximă de 30 g, greutatea medie este de 10-17 g. Până la 4-5 recolte, își păstrează dimensiunea inițială, apoi se micsorează fără a-și pierde gustul. Grapele de struguri de prima clasa au un scor de degustare de 4,5 puncte pe o scara de 5 puncte - un rezultat bun. Recolta este de 3 ori mai mare decât cea a unuia dintre părinți - soiul Fairy.
 • Forma boabelor este rotunjită cu caneluri întunecate, vizibile în mod clar.
 • Termenul de fructare este întins, numărul de taxe poate ajunge la 7.
 • Căpșuni tolerează iarnă și secetă. La locul în care soiul a fost testat în timpul iernii 1997, la o temperatură a aerului de -33 grade și o înălțime de acoperire de zăpadă de numai 7 cm, a avut loc doar o ușoară înghețare a frunzelor, ușor restaurate în primăvară, iar coarnele au fost complet conservate.
 • Bush este puternic, foarte frumos, cu margini ondulate ale frunzelor, care sunt în mod clar vizibile de acoperire cu ceară. Are tulpini puternice, puternic și pubescente.
 • Bush înălțime de până la 30 cm, iar lățimea poate ajunge la 40 cm.
 • Florile acestui soi nu sunt pure alb, au o nuanta roz-bej cu o vena caracteristica mai inchisa in centrul petalei. Ei sunt bisexuali, prin urmare polenizarea este posibilă.
 • Înflorirea are loc la începutul lunii iunie.
 • Primul clasificator iubește să crească la soare, dar va da o recoltă bună în umbra parțială. Această caracteristică este o câteva varietăți de căpșuni.
 • Grederul primul este rezistent la boli. Într-o vară rece și umedă, aceasta poate fi afectată de mucegaiuri subțiri și de pete albe, dar amploarea leziunilor cauzate de aceste boli este mică. Pentru mucegaiul praf, acesta este de numai 1 punct, pentru comparație, acest indicator pentru căpșuni Festivalian este de 3 puncte. Pentru spoturile albe, indicatorii sunt chiar mai mici - doar 0,2 puncte.
 • Scopul acestui soi este universal.
 • Transportabilitate soiuri de căpșuni Primul greder bun.

Cum să crești primul elev

Plantarea și îngrijirea corespunzătoare sunt foarte importante pentru obținerea unei recolte bune de căpșuni. Fiecare varietate de căpșuni are propriile caracteristici care trebuie luate în considerare atunci când cresc. Pentru un elev de clasa întâi este foarte important să alegeți locul potrivit pentru aterizare - în soare sau în lumină parțială. Pentru ca fructele să nu fie deteriorate de mucegaiul gri, aerul brut nu trebuie să stagneze la locul de aterizare, contribuind la dezvoltarea acestei boli.

Sfat! Plasați un prim grader într-o zonă bine ventilată.

Această varietate de căpșuni răspunde cu grijă la îngrijirea potrivită și poate da o creștere tangibilă a randamentului.

reproducere

Pentru a obține o plantație de căpșuni, trebuie să o înmulțiți. Cea mai obișnuită modalitate de reproducere a acestor rozete de boabe - fiica, pe care grădinarii o numesc mustață. Soiul de căpșuni Primul greder este predispus la formarea unui număr suficient de mustăți bine stabilite, deci nu există probleme cu reproducerea acestuia.

Atenție! Căpșunile de grădină de mare capacitate sunt propagate prin semințe numai în timpul lucrărilor de selecție, deoarece atunci când seamănă semințele, plantele obținute de la acestea nu păstrează trăsături varietale.

Copleșitor, ele vor fi mai rele decât soiul părinte.

Semințele de însămânțare reproduc numai căpșuni remontante cu fructe mici. Nu are o astfel de regularitate în reproducerea semințelor - toate plantele tinere își vor repeta părinții.

Plantarea căpșunilor

Plantarea soiurilor de căpșuni Primul greder poate fi realizat în primăvara sau a doua jumătate a verii.

Sfat! Este necesar să finalizați aterizarea cel târziu cu o lună înainte de îngheț.

Dacă acest lucru se face la o dată ulterioară, tufele de căpșuni de la primul Grader nu vor avea timp să se rădăcească și nu pot supraviețui iernii ierni șiberale.

În preparat cu cel puțin două luni înainte de plantarea terenului cu adăugarea unei găleți de humus și 50-70 g de îngrășământ complex pe metru pătrat. metru plantat capsuni bine înrădăcinate capsuni nu mai mult de un an de viață. Precursorii de căpșuni Printre elevii de clasă întâi pot fi ceapa, usturoiul, sfecla, mararul, patrunjelul. Cele mai multe culturi de gradina nu sunt potrivite pentru aceasta, deoarece au boli comune cu ea.

Pentru primul grader de căpșuni, cel mai bun aranjament de arbuști este de 30x50 cm, unde 30 cm este distanța dintre plante și 50 dintre rânduri. În cazul în care starea apei subterane este ridicată, este mai bine să se planteze fructe de padure pe căpșunile soiului First Grader de crestături înalte, iar în cazul în care situl este uscat și ploile sunt rare, atunci paturile nu trebuie să fie ridicate deasupra nivelului solului.

Sfat! În acest din urmă caz, mulcirea paturilor cu paie, fân sau ace uscat va fi deosebit de eficientă.

Acest lucru va reduce cantitatea de udare, va face pământul mai friabil și fertil, nu va permite fructe de padure să atingă teren, care va exclude boala lor.

Nețesutul neagră este, de asemenea, potrivit pentru mulching. Căpșunile sunt plantate direct în găuri făcute în gaură. Singurul dezavantaj al acestei metode de plantare a căpșunilor este că nu există nicăieri să se rădăcească în prizele fiice.

Găurile de plantare trebuie să umple o mână de humus, o linguriță de îngrășământ complex și o lingură de cenușă. La plantare, trebuie avut grijă ca mugul central să nu fie acoperit de pământ, iar rădăcinile să fie complet în sol.

hrănire

Îngrijire suplimentară pentru căpșuni Primul greder are și propriile caracteristici. Fructificarea extinsă necesită un regim special de fertilizare și udare. Cele mai multe căpșuni necesită nutriție în următoarele etape: în momentul creșterii frunzelor în primăvară, în timpul formării mugurilor și în formarea ovarelor. Din moment ce soiul de căpșuni First Grader poartă fructe pentru o lungă perioadă de timp, fertilizarea singură nu este suficientă. Pentru a nu suprascrie plantele cu îngrășăminte minerale, este mai bine să le fertilizați suplimentar cu materii organice. Cel mai bine este să utilizați perfuzie fermentată de mullein sau excremente de pasăre.

Atenție! În timpul fermentației, toate bacteriile dăunătoare care se găsesc în balega de vacă, mor, astfel încât acest îngrășământ este sigur pentru plante.

Tehnologia de preparare a mulinelului este destul de simplă. Capacitate mare pe jumătate umplută cu gunoi de vacă proaspăt și umplută cu apă. Procesul de fermentație durează 1-2 săptămâni. La fiecare 3 zile conținutul containerului este amestecat.

Sfat! Un astfel de îngrășământ este o sursă de azot și puțin până la un grad mai scăzut de potasiu, în el este puțin fosfor.

Pentru ao face echilibrată, puteți adăuga cenușă și superfosfat în recipient. Pe un butoi de plastic cu o capacitate de 50 litri de perfuzie fermentată - un borcan de litru de cenușă și 300 g de superfosfat.

Când se alimentează la fiecare 7 litri de apă, se adaugă 1 litru de perfuzie. Rata de aplicare - 10 l pe pătrat. metru. Când gătiți perfuzia cu gunoiul de pui diluată mai mult.

Atenție! Pulpa de pui nu este doar un îngrășământ organic mai concentrat decât mullein. Este mai bogat în compoziție și mai benefic pentru plante.

Gunoiul proaspăt trebuie diluat cu apă într-un raport de 1 până la 10 și se usucă de la 1 la 20. Pentru hrănire, adăugați 1 l de amestec pentru fiecare 10 litri de apă. O astfel de soluție nu necesită fermentație. Este mai bine să o faceți imediat după pregătire.

Atenție! Nu depășiți concentrația soluției preparate din ingrediente organice.

Soluția prea concentrată poate arde rădăcinile căpșunilor.

Fiecare căpșună organică trebuie să fie combinată cu irigarea cu apă curată.

adăpare

Căpșunile sunt foarte sensibile atât la umiditatea excesivă, cât și la lipsa acesteia. Cele mai multe dintre toate plantele au nevoie de apă în sezonul de vegetație inițial și atunci când se toarnă fructe de padure. Dacă în acest moment este puțină ploaie, căpșunile trebuie udate, umezind bine solul cu 20 cm. În acest strat se găsesc rădăcinile principale ale acestei plante.

slăbire

Aceasta este o abordare agrotehnică necesară în îngrijirea soiurilor de căpșuni Grader First. Datorită slăbirii solului este saturat cu aer, condițiile de creștere a plantelor sunt îmbunătățite. Buruienile sunt distruse care iau mâncare din căpșuni.

Atenție! Nu puteți slăbi în timpul înfloririi și turnării fructelor de pădure, pentru a nu deteriora tulpinile de flori și nu pentru a căpăta căpșuni cu sol.

În conformitate cu toate regulile tehnologiei agricole Strawberry First Grader prezintă o recoltă bogată de fructe de padure delicioase. Iar rezistența la înghețuri face posibilă creșterea acestei fructe de pădure utile, chiar și în climatul aspru al Siberiei de Vest.

opinii

Anna, 46 de ani, Kulunda. Clima noastră este dură. Iarna este rece și nu există zăpadă, dar în vară este caldă și ploaie mică. Pentru a crește căpșunile, avem nevoie de soiuri speciale care să reziste la astfel de condiții dificile. Foarte recunoscător crescătorilor pentru soiul First grader. Iernile noastre înghețate, cu zăpadă mică, tolerează bine. Și în vară, este imperativ să-l mulci cu paie pentru a apă mai puțin. Maxim, 36 de ani, Omsk Întreaga noastră familie, și este destul de mare, iubește căpșunile. Anterior, fructele de padure nu erau suficiente, nici măcar pentru a mânca cât ai dori si nu pentru a gati gemul. Acum trei ani, am cumpărat mai multe soiuri special pentru climatul nostru. Cel mai mulțumit prim-elev. Iar boabele nu sunt mici și recolta este bună. Toată lumea îi plăcea gustul. Am propagat-o și acum nu numai că mâncăm vara, ci și gătește gemul, punem compoturile.

Vizionați videoclipul: Grade School: S1 Class 3 Strawberry Banana (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send