Grădinărit

Cum se procesează o pere în primăvară și toamnă

Pin
Send
Share
Send
Send


Pereții, ca și alte culturi de fructe, sunt adesea atacați de insecte. Printre acestea se numără suptul de frunze, mâncarea foilor, precum și dăunătorii care afectează florile și fructele. Tratarea perelor în primăvară de la dăunători este un eveniment important care nu trebuie neglijat. Despre ce medicamente sunt necesare pentru a proteja părul de la dăunători, regulile de utilizare a acestora vor fi discutate în continuare.

Reguli pentru tratarea perelor dăunători

Pentru a combate dăunătorii de insecte a avut succes, trebuie să cunoașteți câteva dintre nuanțele:

 1. Îndepărtați scoarța, mușchiul și lichenul vechi de pe coaja copacului cu o perie rigidă. Trebuie să lucrați cu atenție pentru a nu deteriora coaja sănătoasă.
 2. Primul tratament se efectuează la temperaturi de peste +5 grade devreme dimineața sau seara. Alege vremea calmă clară. Prezența precipitațiilor va face prelucrarea inutilă.
 3. Pulverizarea se face nu numai pe coroana copacului. De asemenea, procesează trunchiul părului, solul în cercul apropiat, deoarece dăunătorii se găsesc peste tot.
 4. Soluțiile se prepară imediat înainte de prelucrare, în conformitate cu instrucțiunile. Când lucrați cu substanțe chimice, trebuie să folosiți haine de lucru pentru a nu afecta sănătatea.
 5. Pentru procesarea în primăvară sau toamnă, perele mici folosesc medicamente ușoare pentru a preveni arderea plantelor.

Prelucrarea calendarului

Prelucrarea perelor și a merelor provenite de la dăunători se efectuează în primăvară, vară și toamnă. Preparatele sunt utilizate în funcție de tipul de dăunători. Între tratamente pentru a trece un anumit timp.

Este important! Nu se recomandă să se pulverizeze plantele împotriva dăunătorilor cu un singur medicament. Ei trebuie să se alterneze pentru a evita să se obișnuiască.

Timp de procesare

paraziți

Preparate

Primăvara devreme, până când frunzele înfloresc

Afidele, fraiere

"DNOC 40%", "Nitrafen" (paste 40%), "Ditox", "Bi-58"

Pentru prelucrarea perelor de la bifați

Sulful coloidal

După apariția frunzișului

Acarianul galben

"Fozalon", "Metafos"

În timpul înfloririi

"Nitrafen"

Când florile se deschid

„Malathionul“

Până când mugurii se deschid

Cheie pentru chei

"Nitrafen"

"Chlorofos", "Fozalon"

Când apar piese

Pere multicolor

Karbofos, Fufanon, Kemifos

Când înflorirea sa terminat

Pear Tubcovert

"Detsis", "Karbofos", "Fufanon", "Inta-Vir"

21-28 zile după înflorire

merelor

Înainte de înflorire și după

Iepure, pizda

"Decis", "Kinmiks", "Inta-CM" sau folosiți momeală cu adeziv "Clean House", "In-Vlv", "Alt"

În timpul creșterii ovarelor

merelor

"Spark", "Tsitkor", "Kinmiks", "Furie"

În toamnă

Șoareci și rozătoare

Momeală "Clean Home", "Storm"

Cum de a trata o pere de primăvară de la dăunători

Procesarea de primăvară a perelor și a merelor se efectuează de mai multe ori pe parcursul sezonului de creștere (în fiecare regiune vor exista momente diferite):

 1. La începutul primăverii, de îndată ce se topeste zăpada pentru a distruge dăunătorii care se rătăcesc.
 2. Înainte de a umfla mugurii de flori pentru a lupta împotriva larvelor.
 3. Copacii sunt apoi tratați pentru căpușe și alte dăunători atunci când mugurii sunt deschise și când majoritatea petalelor au căzut.
 4. Ultima prelucrare a perelor sau mărului în primăvară este planificată după ce fructul începe să se stabilească. Acest eveniment este necesar pentru a consolida rezultatele și a crește rezistența pomilor fructiferi la dăunători.

Prelucrare de pere

Frigul rece în timpul iernii duce la apariția fisurilor și a scoarței de coajă de pelerină. În ele sunt colonizați dăunători și agenți patogeni. În toamnă trebuie să se țină evenimente speciale pentru a proteja pomii fructiferi. Cel mai adesea pentru prelucrarea de pere în toamna folosind sulfat de cupru.

Măsurile de protecție împotriva insectelor:

 1. Începeți procesul de prelucrare a perelor atunci când zburați în cea mai mare parte din frunziș. Pulverizarea de la insectele dăunătoare este efectuată de două ori: prima soluție este făcută, ca de obicei, a doua este mult mai puternică.
 2. În octombrie, trunchiurile și ramurile scheletice ale părului sunt albe.
 3. În noiembrie, tratat din nou cu soluții de la dăunători.
Atenție! Este imposibil să numim momentul exact al tratamentului trunchiului și coroanei de pere în toamnă de la dăunători, deoarece condițiile climatice ale Rusiei sunt diverse.

Tratarea copacilor în primăvară sau toamnă de orice dăunător se efectuează numai în condiții de vreme uscată fără vânt. Este de dorit ca precipitațiile să nu fie nici măcar o zi. Primele înghețuri nu pot determina amânarea lucrărilor planificate, deoarece în timpul zilei există încă temperaturi pozitive. În aceste condiții, soluțiile puternice de droguri nu vor provoca arsuri.

Produse pentru tratarea apei

Deoarece diversitatea insectelor este mare, atunci pregătirile pentru distrugerea lor în primăvară, vară sau toamnă sunt oarecum diferite. Pentru prelucrare:

 • produse chimice;
 • antibiotice;
 • folk remedies.
Este important! Un număr de medicamente utilizate pentru tratarea perelor în primăvară și toamnă contribuie la distrugerea dăunătorilor și agenților patogeni.

agenți chimici

Pentru a salva perele de insecte dăunătoare, în primăvară și toamnă se folosesc preparate chimice. Trebuie să lucrați cu ei în îmbrăcăminte de protecție, deoarece multe dintre ele sunt nesigure pentru sistemul respirator uman.

preparare

Boli sau dăunători

Termeni de utilizare

termeni

Soluție 1% lichid Bordeaux

Scab, rugina, dăunători care hibernează în coaja de copac și în sol

La 5 litri de apă au fost diluate 100 g de substanță

În timpul formării de muguri, după înflorire. Apoi de 4 ori la fiecare 14 zile.

Soluție de 3% Bordeaux

râie

300 g pe 5 litri de apă

În toamna dinaintea iernării

Sulfat de cupru

50 g pe 5 litri de apă

În timpul umflarea rinichilor

Sulful coloidal

50 g pe 5 l

Manipulați o pere în primăvară de 5 ori cu o pauză de 10 zile

"Decis", "Topaz", "Aktara"

Furnică

Conform instrucțiunilor

Ca aspectul dăunătorilor

Nitrafen-300, Karbofos-90

Acarianul galben

300 mg de "nitrafen" se diluează în 10 litri de apă

La începutul primăverii, în timp ce mugurii se umflă și imediat după înflorire

Alte preparate chimice pentru salvarea de pere de insecte dăunătoare în primăvară și toamnă:

 • "Efect dublu de spargere";
 • "Nemabat";
 • Nurell D;
 • "Aktofit";
 • "Kinmiks";
 • "Omayt";
 • "Calypso";
 • "Horus";
 • "Bitoksibatsillin";
 • "Aktellik".

Pentru prelucrarea perelor în primăvară sau toamnă pentru iarnă, substanțele chimice sunt diluate strict conform instrucțiunilor. În caz contrar, plantațiile pot fi afectate.

antibiotice

Pentru tratarea copacilor de la arderea bacteriilor folosind diferite antibiotice. Potrivit unor grădinari, acestea sunt mult mai eficiente decât multe substanțe chimice.

antibiotic

cerere

Teramicina

1 fiolă pentru 5 l de lichid

streptomicină

gentamicină

1-2 tablete dizolvate în 5 litri de apă

Este posibil să se utilizeze unul dintre antibiotice pentru tratarea plantelor de grădină de la insecte și boli dăunătoare în primăvara și toamna de cel mult 2 ani, deoarece agenții patogeni produc o imunitate puternică. Din același motiv, grădinarii cu experiență recomandă utilizarea alternativă a medicamentelor. Când se procesează pere cu antibiotice, se ia în considerare dozajul de medicamente.

Atenție! Pulverizarea copacilor de insecte dăunătoare în primăvară sau toamnă ar trebui să înceapă în stadiul inițial pentru a proteja alți pomi fructiferi.

Remedii populare

Dacă nu sunt atât de mulți insecte dăunători, atunci puteți folosi diferite rețete populare pentru a salva pomi fructiferi în primăvară sau toamnă:

 1. Fumigatie cu tutun. Paiul brut este îngroșat, se adaugă praf de tutun și se aprinde focul. Pentru a fuma distribuit uniform în grădină, alegeți vremea uscată.
 2. Se prepară o soluție de 10 litri de apă, 40 g de acid citric, 25 g de sulfat feros. Acest amestec este pulverizat abundent cu plantații în primăvara, vara sau toamna de la diverse dăunători.
 3. Humus (6 kg), vitriol de fier (150 g) sunt dizolvate în 10 l de apă. Cu această soluție, solul este vărsat în canelurile din cercul peristal.
 4. Păpădia. 500 g de masă verde cu flori se toarnă 1 l de apă. După o zi, perfuzia se fierbe timp de un sfert de oră, apoi se adaugă călușele de usturoi zdrobite (2 capete mari), fierte timp de 5 minute. Mediul răcit se filtrează și se diluează în 10 litri de apă. Puneți 30 g de săpun verde, adăugați la structură. Spray copacii o dată în 7 zile până când dăunătorii dispar. Lucrările se pot desfășura din primăvară până în toamnă.
 5. Galbenelele. 100 g de flori se toarnă 1 l de apă și se fierbe. După 5 zile, se filtrează, se diluează în aceeași cantitate de apă și se prelucrează perele.
 6. Cartofi. Pentru această perfuzie vor fi necesare 1 kg de masă verde și 10 litri de apă încălzită la 25 de grade. După 4 ore, tulpina, adăugați 1 lingură. orice săpun lichid. Cultură de salvare de salvare pot fi angajate în primăvara, vara, toamna, principalul lucru este că nu există ploaie și vânt.
 7. Lemn de frasin. La 10 litri de apă necesită 200 g de cenușă și 50 g de săpun. Trebuie să fie rasă. Săpunurile trebuie să fie bine dizolvate și prelucrate prin plantare.
Este important! Orice soluții pentru pulverizarea perelor în timpul îngrijirii în toamnă sau primăvară sunt pregătite pentru un tratament.

Sfaturi pentru grădinari experimentați

Începătorii grădinarilor trebuie să înțeleagă că, atunci când salvează o grădină de insecte dăunătoare, nu trebuie să uităm de propria lor siguranță:

 1. Copacii trebuie să fie în haine de protecție. Protejați în primul rând sistemul respirator și ochii.
 2. După finalizarea lucrărilor, spălați-vă cu grijă și clătiți-vă gura.
 3. Antena în care soluția a fost diluată este spălată.
 4. Fondurile rămase sunt eliminate în locuri inaccesibile copiilor și animalelor.
 5. Pentru pulverizare manuală sau automată.
 6. În timpul pulverizării, o persoană ar trebui să stea la o distanță de 75 cm de pere.

concluzie

Tratarea perelor în primăvară de la dăunători reprezintă o măsură preventivă importantă. În ciuda faptului că crescătorii încearcă să creeze culturi de fructe care au imunitate ridicată la insectele dăunătoare, există și soiuri de pere și măr, care necesită un tratament special. Dacă nu efectuați pulverizarea în timp util cu substanțe chimice sau remedii folclorice, puteți pierde cultura sau copacii înșiși.

Privire de ansamblu asupra produselor chimice pentru salvarea grădinii în primăvara, vara și toamna de la insectele dăunătoare:

Pin
Send
Share
Send
Send