Grădinărit

Cum se păstrează nucile

Pin
Send
Share
Send
Send


Nucul este un produs unic, un depozit de vitamine, toate microelementele necesare pentru corpul uman. Prin urmare, este de dorit să salvați cultură cât mai mult posibil. Există câteva nuanțe care trebuie luate în considerare la colectarea și depozitarea fructelor. Depozitarea nuci decojite ar trebui să fie pe o tehnologie diferită de cea verde sau în cochilie. Tehnologia include prezența unei anumite iluminări, respectarea temperaturii, umidității, ambalării.

Când să colectați nuci pentru depozitare

Timpul de recoltare depinde de gradul de coacere. La sfârșitul lunii august, primele fructe sunt recoltate în cochilii verzi. Un astfel de produs este păstrat timp de două săptămâni pentru maturare. Numai atunci se curăță, se usucă și se expediază pentru depozitare lungă.

Dacă fructele se cristalizează, ele trebuie să fie colectate după fisurarea verde a cochiliei, atunci când fructul însuși cade la pământ sau poate fi scuturat. În funcție de soi, se întâmplă în septembrie-octombrie.

Semne de maturizare și de pregătire pentru recoltare:

 • înghețarea frunzelor;
 • coajă exterioară liberă;
 • fisurarea cochiliei.
Este important! Majoritatea experților susțin că alegerea fructelor este cea mai bună atunci când sunt coapte pe copac.

Pregătirea nuci pentru depozitarea la domiciliu

Depozitarea nucilor în coajă și într-o stare curată necesită pregătire preliminară. După colectarea fructelor trebuie să fie uscate pe o suprafață plană. În caz contrar, se formează umiditate sub cochilie.

Cultură trebuie să fie examinate, zdrobite, îndepărtate, toate bolile, crapate specimene. Dacă auziți o tâmpenie când tremurați sau fătul este prea ușor, interiorul este uscat. Un astfel de produs este reciclabil și nu este adecvat pentru depozitarea și transportul pe termen lung.

Pentru păstrarea specimenelor tratate sunt alese doar cele sănătoase, fără semne de putregai și mucegai. Miezul ar trebui să aibă o culoare uniformă fără pete albe. Numai astfel de fructe după uscare ar trebui să cadă în subsol sau în pivniță.

Fructele trebuie să fie fără miros străin. Semnele de muștar sunt inacceptabile.

Cum se păstrează nucile

Regulile de stocare depind de metodă. Condițiile de conservare a fructelor decojite și a cochiliei diferă semnificativ, precum și durata de conservare. Este important să se recolteze corect pentru a fi păstrat cât mai mult posibil. Colectarea se face pe vreme uscată.

Atenție! Atunci când cumpărați, este mai bine să nu achiziționați un lot mare dintr-o dată, deoarece nu se știe câte și în ce condiții au fost înainte de vânzare.

Cum se păstrează nucul inshell

Dacă este corect să se respecte toate condițiile, termenul de valabilitate al culturii în coajă fără amărăciune este de 2 ani. Pentru a preveni ca larvele și insectele dăunătoare să apară sub coajă, se recomandă încălzirea produsului în cuptor. Dar acest lucru ar trebui făcut foarte atent, pentru a nu provoca eliberarea de uleiuri aromatice. Ei vor da amărăciune neplăcută. Prin urmare, temperatura minimă este utilizată pentru calcinarea in-shell-ului, iar timpul maxim de înmuiere este de 60 de minute.

Atunci când alegeți containere pentru depozitare ar trebui să se concentreze asupra materialelor naturale. Cele mai bune ambalaje sunt:

 • cutie de carton;
 • lenjerie de pat;
 • Pungi din hartie;
 • butoaie și cutii din lemn;
 • cartofi pungi.

Într-un astfel de container este permisă depozitarea a până la 50 kg. Umiditatea nu trebuie să depășească 60%, astfel încât să nu apară mucegai. Indicatorii de umiditate extreme - 70%, la valori mai mari, nu numai nucul, ci și alte produse încep să se formeze. Camera trebuie să fie întunecată, uscată, cu o temperatură care să nu depășească + 5 ° C, astfel încât să nu apară rancidă.

Cum să păstreze nucurile curățate

Pentru a salva copiile curățate pentru o perioadă lungă de timp, trebuie să le sortați mai întâi. Respingeți cei cu mucegai, curățați de resturile cochiliei și partițiilor. Pereții pot contribui la apariția amărăciunii în produs. De asemenea, dacă există partiții și cochilii, poate apărea o infecție cu ciuperci.

Pentru ca cultură curată să fie depozitată mai mult timp, trebuie lăsate doar exemplare întregi. Fracturile sunt susceptibile la infecții cu diferite boli care reduc siguranța produsului de mai multe ori.

Înainte de depozitare, produsul mutat trebuie spălat sub apă rece. Apoi aprindeți în cuptor la temperaturi scăzute. Pentru stocarea pe termen lung ar trebui să se găsească numai miezuri uscate complet uscate. Puteți înlocui calcinarea în prelucrarea cuptorului într-o tavă. Dar, în orice caz, este necesar un regim de temperatură scăzută.

În total, există 3 metode de stocare a produsului fără coajă:

 • la temperatura camerei la domiciliu;
 • în frigider;
 • în congelator.

Dar experții recomandă pentru depozitarea pe termen lung a tuturor nuci din coajă. Acest lucru crește durata de depozitare, mai puține șanse de a deveni amare și mai multe oportunități de a obține toate substanțele nutritive.

Unde să depozitați nucile

Locația depozitului depinde, de asemenea, de formular. Pentru sâmburi în pivniță sau subsol este perfectă. Dar este important ca încăperea să nu fie umedă și chiar și cea mai mică temperatură să scadă. Acești factori contribuie la apariția bolilor fungice și a mucegaiului. Puteți salva cultura la o anumită temperatură. Pentru specimenele în cochilie, această temperatură nu este mai mică de - 3 ° C.

Dacă stocați miezurile curățate acasă într-un dulap sau dulap, acestea sunt recomandate să fie căutate în mod regulat.

Puteți păstra nucile în frigider, dar în acest caz va trebui să controlați dacă temperatura nu depășește + 10 ° C. Fructele sunt învelite în folie sau depozitate în recipiente de sticlă, din plastic. Pentru ca scăderile de temperatură să se producă, trebuie să depozitați produsul pe raft, nu pe ușă.

Este important! Prea mult timp de cazare la temperaturi scăzute contribuie la pierderea nutrienților.

Magazinul de nuci în apartament poate fi doar într-un loc întunecat. Nu se recomandă utilizarea balconului, deoarece este posibil să existe temperaturi prea scăzute în timpul iernii.

Câte nucuri sunt stocate

Este mai bine să nu păstrați piulițele întregi sau întregi pentru o lungă perioadă de timp. Datele specifice depind însă de locația:

 • la temperatura camerei, nucleele purificate nu depășesc 2 săptămâni;
 • în frigider, termenul de valabilitate este de până la șase luni, dacă nu există scăderi de temperatură;
 • miezurile congelate, dacă nu sunt supuse dezghețării, sunt utilizate timp de până la un an.

Dar, în funcție de maturitate și stare, nuca de nuc are propriile nuanțe de iarnă.

Câte nucuri sunt stocate în cochilie

Perioada de valabilitate în coajă în toate condițiile este de 2 ani. Dar pentru această pre-recoltare este necesar să se sorteze și să se usuce. Produsul inshell are cea mai lungă perioadă de valabilitate, deci este cel mai potrivit pentru a proteja întreaga recoltă și vânzarea ulterioară.

Dacă pivnița este uscată și temperatura optimă este menținută, atunci durata de depozitare crește, chiar și după 3 ani, miezurile au un gust excelent, păstrează substanțele utile.

Câte nucuri verzi sunt stocate

Dacă fructul verde nu este curățat, atunci durata de valabilitate și beneficiile sunt reduse dramatic. De îndată ce pielea devine negru, va începe să strică interiorul. Ca urmare, gustul și proprietățile benefice ale produsului vor fi pierdute. Miezurile vor fi afectate de mucegai și putregai.

Prin urmare, este mai bine imediat după recoltare, un maxim de o săptămână, scoateți coaja, puneți fructele să se usuce și bust. După aceea, puteți lăsa sâmburii în coajă.

Răsărit nucă de vițel

În acest caz, este important în ce pachet este produsul. Dacă este ambalat desigilat, atunci termenul de valabilitate nu este mai mare de o lună. Cu ambalaje de înaltă calitate, miezurile pot fi păstrate timp de 9-12 luni fără a pierde gustul și proprietățile benefice.

În congelator din folie, boabele vor dura un an dacă nu sunt dezghețate.

Doar în frigider termenul este redus la șase luni. Chiar mai puțin la temperatura camerei - miezurile sunt potrivite numai pentru 14 zile, indiferent de ambalaj.

De ce gustul de nuc este amar

În cazul în care arde nămoluri proaspete, motivul este imaturitatea lor. Fructele mature nu conțin, inițial, amărăciune și nu încep să aibă gust amar în toate condițiile de depozitare. Motivele principale constau în uleiul care este conținut în nuclee. De asemenea, un film amar poate. În cazul în care depozitarea se intenționează a fi desprinsă, se recomandă îndepărtarea filmului.

Kernelurile se ard rapid, prin urmare este important să respectați regulile de stocare. Ei încep să mănânce amar din cauza umidității, a frigului sau a căldurii.

Depozitarea nucilor decojite la domiciliu în caz de nerespectare a temperaturii și a regimurilor de lumină va duce la apariția amărăciunii și mucegaiului, dacă umiditatea este de 70%.

Cum să eliminați amărăciunea de nuci

Există mai multe modalități de a elimina amărăciunea:

 • se toarnă în apă cu gheață timp de 12 ore;
 • se toarna apa clocotita, dar apoi produsul este potrivit numai pentru preparatele culinare.

Dacă produsul este amar după procedura de spălare, înseamnă că nu mai este potrivit, un astfel de produs nu ar trebui să fie consumat.

concluzie

Pentru a stoca nuci decojite, ca și în coajă, este necesar în întuneric la temperatură scăzută, fără umiditate. Apoi vor persista mult timp și nu va apărea în ele amărăciune. Locul optim pentru cazare - pivniță sau subsol. Aveți posibilitatea să salvați produsul acasă pentru o lungă perioadă de timp dacă există o cameră adecvată. Este permisă, pentru o perioadă scurtă de timp, plasarea sâmburilor decojite în frigider, în congelator, dar nu trebuie să permiteți schimbări frecvente de temperatură bruște. Este important să protejați cultura astfel încât substanțele nutritive să fie salvate cât mai mult posibil.

Vizionați videoclipul: Cum se sparg nucile ca miezul sa ramana mare si frumos secrete in bucatarie episodul 6 (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send