Grădinărit

Cultivarea căpșunilor în cutii de deasupra solului

Pin
Send
Share
Send
Send


Primăvara este un moment plin de bucurie și dificilă pentru grădinari. Există o mulțime de probleme pentru creșterea răsadurilor, semănând semințe în pământ. Și iubitorii de căpșuni au adesea o întrebare despre cum și unde să plaseze o fructe de pădure delicioasă. Grădinari nu au întotdeauna zone mari. Și vreau să cresc o varietate de plante în țară. Este dificil de a pune grădinarii într-un gol, ei vin din orice situație ca câștigători.

Deci, cu plantarea de căpșuni parfumate. Dacă nu există spațiu suficient pe pământ, puteți începe să creșteți căpșunile în cutii de pe stradă. Începătorii sunt adesea interesați în ce fel de ambalaje pot fi plantați plante, ce sol trebuie folosit, care sunt caracteristicile îngrijirii.

Avantaje și dezavantaje

Gradinii adesea au plantat căpșuni în diferite cutii, în găleți, vase mari de flori.

Care sunt avantajele unei astfel de aterizări:

 1. Cutiile și gălețile mici sunt "paturi" mobile care pot fi rearanjate în orice moment într-o locație nouă.
 2. În toamnă, astfel de structuri pot fi plasate într-o seră sau pe o fereastră, un balcon.
 3. Bomboanele nu ating pământul, sunt mai puțin bolnave.
 4. Dăunătorii care trăiesc pe pământ (șoareci, melci, melci, urși) nu pot ajunge la rădăcini și frunze.
 5. Colectarea fructelor de padure este un lucru placut, pentru ca nu trebuie sa "iesiti" inainte de fiecare boabe.
Atenție! Astfel de recipiente cu căpșuni de grădină - o opțiune excelentă pentru designul peisajului.

Unele dezavantaje ale căpșunilor în cutii și găleți nu pot fi tăcute. În primul rând, este dificil să se reglementeze udarea. În al doilea rând, dacă cutiile sunt din lemn, atunci durata de viață este limitată. În al treilea rând, au crescut cerințele privind fertilitatea solului.

Capsula de plantare a căpșunilor

Pentru a crește căpșunile pe stradă, puteți lua orice cutie. Ele pot fi făcute din lemn, plastic. Puteți utiliza casete gata în care produsele sunt livrate la magazin. În recipientele din lemn și plastic există deja găuri pentru plantarea răsadurilor. Unii grădinari folosesc găleți vechi, deoarece încă mai trebuie să facă găuri.

Și cum vă place această opțiune de a utiliza elemente care ies din moda. Unul ar dori să spună în verset: lucrurile au fost păstrate în ea înainte, dar acum căpșunile sunt în creștere. Vechiul piept de sertare (ilustrat mai jos) a devenit un pat de grădină unic.

Noi pregătim solul

Căpșunile se dezvoltă rapid, după prima înflorire și formarea de fructe, un al doilea val se apropie în curând. Aceasta necesită teren fertil pentru creștere. Pentru a crește căpșunile în cutii și găleți, trebuie să pregătiți solul, respectând regulile:

 1. În partea inferioară a rezervoarelor trebuie să se așeze un strat de drenaj (până la 25% din volumul găleții sau cutiei) pentru a evita stagnarea apei. În caz contrar, sistemul de rădăcină va putrezi, cauzând căpșunul să moară. În plus, perna de drenaj trece oxigenul, necesar pentru dezvoltarea armonioasă a plantelor. Cel mai adesea folosiți piatră zdrobită sau pietriș.
 2. Căpșunul iubește sol fertil și slăbit. Asigurați-vă că adăugați nisip cu fracții mari. Este amestecat cu sol. Datorită prezenței schimbului de gaze de nisip va crește, ceea ce contribuie la creșterea rapidă și dezvoltarea căpșunilor. Nu puteți lua pământul în locul unde creștea căpșunile.
 3. Turba, cenușa lemnoasă trebuie adăugată în sol. Dacă solul nu are suficiente elemente nutritive, în cutiile și gălețile plantei se poate opri creșterea. Bineînțeles, boabele vor fi mici și fără gust.
 4. Deoarece soiurile de reparații de căpșuni sunt cel mai adesea cultivate în cutii și cupe pentru a obține culturi de mai multe ori pe an, este necesar să se efectueze îngrășăminte cu azot și amoniu înainte de plantare. Unii gradinari, înainte de a planta căpșuni, se adaugă morcov și sfeclă roșie, măcinate într-un blender, până la fundul căpșunii ca sursă de zahăr. În opinia lor, plantele rădăcină mai bine.
 5. Deoarece căpșunile de gradina suferă adesea de vierme, solul trebuie dezinfectat prin udarea cu apă fiartă cu cristale de mangan dizolvate.
 6. S-a împrăștiat solul în bazinele de plantare și a fost udat cu apă curată.

Reguli de plantare a căpșunilor în cutii

Când plantați căpșunile în cutii utilizați metoda cu o singură linie. Găurile sunt umplute cu apă și răsadurile sunt așezate în murdăria rezultată. Rădăcinile trebuie îndreptate. Stropiți uscat pământul deasupra și apăsați ușor planta. Dacă acest lucru nu este făcut, nu va exista un contact strâns cu solul, acest lucru va afecta negativ înrădăcinarea. Verificați dacă planta se află bine în pământ este simplă: trageți ușor frunzele. Dacă tufișul nu sa înmuiat, apoi a fost plantat de reguli.

Înainte de plantare, radacinile sunt tăiate din răsaduri, lăsând de la 5 la 7 cm. Această tehnică provoacă dezvoltarea rapidă a rădăcinilor laterale. Debarcările trebuie să fie adăpate și înmulțite din nou.

Atenție! Căpșunile de plante trebuie să fie corect, fără a adânci punctul de creștere.

Caracteristicile îngrijirii plantelor

Diluarea căpșunilor în diferite containere este folosită de mulți rezidenți de vară. Ei remarcă faptul că diferențele speciale în îngrijirea căpșunilor nu sunt marcate. Plantarea are nevoie de buruieni, slăbiți solul, apa și furajele.

Deși există nuanțe care necesită atenție:

 1. Dificultăți pot apărea la udarea plantelor. Solul din cutiile din lemn sau din plastic se usuca mai repede decat pe crestele obisnuite.
 2. Deoarece căpșunile au un spațiu redus, plantele selectează rapid substanțe nutritive. Căpșunile trebuie hrănite mai des, în special pentru soiurile remontante după primul val de fructare.

Căpșuni de căpșuni

Majoritatea grădinarilor cresc căpșuni în cutii. Acesta este containerul cel mai convenabil, pe lângă faptul că puteți utiliza opțiunile gata făcute sau puteți face cutiile singure. Puteți planta răsaduri pe una sau pe ambele părți, ca în imagine.

Cât de convenabile sunt cutiile:

 1. Căpșunile pot fi cultivate într-un astfel de recipient pe o bază fixă ​​sau suspendate.

 2. Folosind cutii de plastic sau din lemn de diferite dimensiuni, puteți construi piramide din ele. Astfel de modele atrage atenția grădinarilor care doresc să vadă frumusețea în grădina lor.


Și cum vă place această opțiune de a utiliza cutii pentru căpșuni. Trei cutii plasate unul pe altul, plantele privesc din crăpăturile dintre panouri. Fiecare strat este muls cu paie.

Dacă doriți să plantați căpșuni din plastic în căpșunile de grădină, utilizați nu numai depozite de containere, ci și containere din fructe și legume. Deși în ele solul se usucă mai repede, dar se încălzește mai bine. Plantele se simt confortabil.

Un videoclip interesant despre gardul de grădină cu căpșuni:

Căpșuni pentru căpșuni

Nu mai puțin interesantă opțiune, salvarea terenului în țară, sunt găleți. Puteți folosi găleți vechi din orice material.

Plantarea în astfel de recipiente va depinde de metoda de cultivare a căpșunilor. Grădinari folosesc diferite opțiuni:

 • bușteni detașați;
 • colectate într-o piramidă. Cele mai atractive prize colecte colectate într-o cascadă uimitoare, ca în această fotografie.
 • suspendate pe inele sau lanțuri.

Opțiunea folosită poate cauza dificultăți la udare. În plus, în astfel de găleți, solul se usucă mult mai repede decât în ​​cutii. Datorită greutății mari a containerului, inelele sau lanțurile pot zbura, deci trebuie să aveți grijă de o fixare sigură. Deși metoda utilizată economisește suprafața maximă a site-ului.

Cum se aplică găleți:

Să rezumăm

Cultivarea căpșunilor este un fel de hobby care poate deveni în orice moment o idee pentru afaceri. De regulă, ei studiază în zone mici, dobândesc experiență. Astăzi, mulți grădinari primesc randamente mari de căpșuni, chiar și în zonele mici, în găleți, cutii și ghivece de flori.

Vizionați un videoclip despre un entuziast de căpșuni:

Pin
Send
Share
Send
Send