Grădinărit

Strawberry Alba

Pin
Send
Share
Send
Send


Există varietăți de căpșuni, care au un gust uimitor, dar de obicei sunt foarte instabile și le puteți încerca numai imediat după recoltare. Pentru a transporta astfel de fructe de padure nu se poate - deteriorarea rapidă și pierde prezentarea lor. Este mai bine să crească căpșuni de aceste grade pe parcele personale sau sezoniere. Soiurile industriale sunt destinate transportului pe distanțe lungi. Aceste boabe ar trebui să păstreze prezentarea lor pentru o lungă perioadă de timp și să fie atractive pentru cumpărători. Din păcate, căpșunul dobândește toate aceste proprietăți datorită pierderii gustului. Dar există soiuri care au un bun gust și o excelentă transportabilitate.

Compania italiană "New Fruts" este o întreprindere de creștere mică din nordul Italiei. De la înființarea sa în 1996, crescătorii acestei companii și-au stabilit sarcina de a obține soiuri industriale care îndeplinesc următoarele cerințe:

 • randamentului culturilor;
 • rezistența la boală;
 • menținerea calității;
 • transportabilitate;
 • aspectul și gustul bun.

Această sarcină sa dovedit a fi pe umerii lor. Creat din două creșe italiene, renumite pentru calitatea produselor lor tradiționale, compania a introdus deja soiuri excelente pe piața internațională: Roxana, Asia și Siria. Dar aproape toți preferă condiții climatice destul de calde pentru cultivarea lor cu succes. Dar soiul de căpșuni Alba (Alba) este destinat cultivării în locuri cu un climat continental. Pentru o creștere de succes, plantele au nevoie de o cantitate suficientă de temperaturi negative în timpul iernii.

Sfat! La cultivarea căpșunilor, Alba trebuie să monitorizeze grosimea stratului de zăpadă în timpul iernii. Trebuie să fie de cel puțin 30 cm, altfel plantele pot îngheța.

Dacă există zăpadă mică, schimbați-o de pe paturile care nu sunt ocupate de căpșuni și de pe culoar.

Alba căpșuni este o varietate universală. Este potrivit pentru terenuri deschise și pentru tuneluri de film, unde puteți obține o recoltă cu 2 săptămâni mai devreme. Boabele cresc mai gustoase, crescând randamentul global.

Virtuțile soiului

 • Soiul timpuriu - se maturizează cu 2 zile mai devreme decât bine-cunoscutul soi industrial din America Honey.
 • Termenul de înflorire vă permite să vă îndepărtați de înghețurile de primăvară.
 • Reacționează rapid recolta.
 • Boabele pot fi numite mari, greutatea lor fiind de aproape 30 g.
 • Dimensiunea standard a boabelor pe întreaga perioadă de colectare, acestea nu se micșorează.
 • Posibilă curățare mecanizată.
 • Transportul excelent și menținerea calității.
 • Aspect frumos.
 • Gust de gust cu o ușoară aromă.
 • Nu o recoltă proastă. În Italia, primiți până la 1,2 kg de fructe de pădure de la un tufiș. În condițiile noastre, randamentul este ușor mai mic - până la 0,8 kg.
 • Bună rezistență la boală.
 • Rezistență bună la îngheț.

Caracteristicile biologice ale soiului

Aceasta este o plantă puternică și frumoasă. Puțurile puternice au o înălțime de aproximativ 30 cm. Frunzele și tulpini de flori sunt mari. Sub greutatea fructelor de padure, tulpinile de flori pot sta pe pământ.

Sfat! Pentru ca fructele de padure sa nu le raneasca si sa nu le strica de contactul cu solul, este mai bine sa mulci paturile sau sa folosesti standuri speciale pentru fructe de padure.

Descrierea soiului de căpșună Alba - în fotografia de mai sus - va fi incompletă, dacă nu să spunem despre fructe de pădure: recenziile grădinarilor spun că acestea sunt speciale - au o formă ușor în formă de ax, culoare frumoasă și strălucire. Bomboanele absolut identice și nivelate atrag ochii. Gustul fructelor de padure provoaca multe controverse. Cineva consideră că este sourish. Dar gustul căpșunilor de orice fel este variabil, depinde puternic de condițiile de creștere, de numărul de zile însorite și de fertilitatea solului. Cu toate condițiile necesare, căpșunul Alba are un gust destul de decent.

Sfat! Pentru a îmbunătăți gustul de fructe de padure, căpșunile de furaje nu numai macro, dar și microfertilizatoare.

Îngrijirea și plantarea soiurilor de căpșuni Alba

Pentru a vă mulțumi recolta, căpșunile ar trebui să fie plantate numai în paturi bine luminate.

Precursorii de capsuni

Predecesorii săi nu ar trebui să fie plante din familia nopților: cartofi, roșii, ardei și vinete. Nu poate crește pe locul plantării zmeurii. Toate aceste plante suferă de aceeași boală - blight, deși este cauzată de diferite rase ale acestui patogen. Nu trebuie să plantați acest boabe după porumb și floarea-soarelui, deoarece ele în mare măsură epuizează solul, scoțând o mulțime de nutrienți. Legumele pot purta un nematod de căpșuni periculos pentru căpșuni, dar nu se îmbolnăvesc de ea. Prin urmare, plantarea căpșunilor după ele este imposibilă. Varza si castravetii nu sunt potriviti ca predecesori. Acestea și căpșunile au boli comune - tulpină nematodică, vâltorie verticilă.

Atenție! Precursorii de căpșuni bine sunt ceapa, usturoiul, morcovii, mărarul, sfecla.

Solul pentru plantare

Caracteristicile celui mai bun sol pentru căpșuni: umiditate destul de fertilă, bine reținută, respirabilă, reacția solului este ușor acidă.

Pământul bine pregătit este o condiție importantă pentru obținerea unei culturi complete. Căpșunile vor crește în același loc de cel puțin trei ani. Prin urmare, este important să îi oferim un teren bun pentru un bun început. Cel mai bun sol pentru căpșuni este nisipos sau argilos, cu o cantitate suficientă de materie organică. Pregătirea solului începe cu săparea. Rădăcinile de buruieni trebuie selectate foarte atent. Este mai bine să pregătiți terenul în avans cel puțin 2 săptămâni.

Sfat! Este de preferat să pregătim solul pentru plantarea primăvară a căpșunilor Alba în toamnă, iar pentru toamnă - primăvara.

Deci, buruienile nu cresc pe ea în timpul verii, înainte de plantare este semănat cu gunoi verde.

Când sapăm pentru fiecare metru pătrat, se adaugă o găleată de humus și 50 g îngrășământ complex, care poate fi înlocuită cu o jumătate de cești de cenușă și 30 g de superfosfat.

Atenție! Pentru a face îngrășământ proaspăt pentru căpșuni este nedorit, acesta conține semințe de buruieni și bacterii patogene.

În cazul în care paturile pentru plantare sunt pregătite în avans, puteți face gunoi de grajd semi-matur, dar în același timp se toarnă Baikal sau Shining cu solul cu EM. Microorganismele benefice pe care le conțin conțin substanța organică procesată în compuși accesibili plantelor și, în general, fac sănătosul solului.

Plantarea căpșunilor Alba este cel mai bine făcut pe o suprafață plană, atunci nu va suferi de o lipsă de apă în timpul sezonului uscat.

Atenție! Dacă există un nivel ridicat al apelor subterane în zonă și terenul este umezit, este mai bine să plantați căpșuni Alba pe crestături înalte astfel încât rădăcinile plantelor să nu putrezească și fructele să nu facă rău.

Plantarea căpșunilor

Cel mai adesea căpșunile sunt plantate în două rânduri. Distanta dintre linii este de 30-40 cm si intre tufisuri de 20-25 cm. Pentru capsunile varietatii Alba, aceasta distanta intre plante este suficienta, pentru soiurile mai intensive, aceasta ar trebui sa fie mai lunga, uneori pana la jumatate de metru.

Tehnologia de plantare a căpșunilor este după cum urmează:

 • săpat găuri cu o adâncime de 20-25 cm;
 • adăugați o bucată de humus în fiecare puț, o lingură de cenușă, un vârf de îngrășământ mineral complet cu oligoelemente;
 • o jumătate de picătură de apă se toarnă în gaură - 0,5 l, restul de apă se adaugă după plantarea bucșei pentru a compacta ușor solul;
 • pentru plantare, alegeți plante tinere derivate din musturi nu mai mari de un an;
 • Plantele sunt ținute la umbră timp de aproximativ 6 ore prin plasarea rădăcinilor în următoarea soluție: 0,5 litri pe doi litri. Humate, tabletă heteroauxină sau pungă de rădăcină, fitosporină puțin mai mică decât o lingură de pulbere;
 • atunci când plantați căpșuni, rădăcinile nu sunt îndoite, ele trebuie așezate vertical;
 • inima centrală de creștere a rinichilor nu poate fi umplută, trebuie să fie la nivelul solului, rădăcinile trebuie să fie complet acoperite cu pământ.

Timpul de plantare este un moment foarte important pe care depinde recolta din anul următor. În primăvară, acesta se încadrează la sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii mai, în funcție de vreme. Plantarea de vară începe la jumătatea lunii iulie și se termină cu 2 săptămâni înainte de debutul înghețului, astfel încât tufișurile au timp să se rădăcească înainte de îngheț.

Sfat! Nu vă strângeți prea mult cu plantarea de vară a căpșunilor. Este mai bine să o terminați înainte de 25 iulie.

Fiecare săptămână de întârziere după această perioadă durează 10% din următoarea recoltă.

Îngrijirea soiurilor de căpșuni Alba constă dintr-o alimentare triplă: la începutul primăverii, în timpul perioadei de înmugurire și după recoltare. Paturile trebuie să fie curățate de buruieni. Udarea se efectuează după cum este necesar.

concluzie

Alba căpșuni de soi sunt un excelent soi industriale care pot fi cultivate în aproape orice regiune. Dacă se observă toate condițiile de creștere, căpșunile Alba vor plăcea nu numai cu o recoltă bună, ci nu vor dezamăgi cu gustul lor.

opinii

Ekaterina, în vârstă de 52 de ani, domnul Aleksin sa angajat mult timp în căpșuni, o cresc nu numai pentru mine, ci și pentru vânzare. Am o mulțime de soiuri delicioase, dar ele se strică repede. Un prieten a sfătuit să planteze Alba. Am cumparat in magazinul online 50 de tufisuri pentru crestere si este foarte multumit. Boabe sunt frumoase, sunt bine demontate, și dacă rămâne ceva, atunci vânzarea a doua zi nu este o problemă - fructe de padure, cum ar fi recoltat proaspăt.

Kirill, 39 de ani, Nevel, îmi place să experimentez căpșunile. Am citit multe despre cultivarea acestui boabe, scrieți soiuri noi. Deci, Alba a venit la mine. După câțiva ani, soiul nu este foarte mulțumit. Vara au fost multe zile tulburi, iar boabele erau acre. Dar vara trecută a fost mulțumită de soare. Gustul lui Alba sa dovedit a fi complet diferit - luminos și bogat. Pe scurt, mă bucur foarte mult că am cumpărat acest soi.

Vizionați videoclipul: Dredhëza në Kosovë. strawberry in Kosovo. (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send