Grădinărit

Pear Rogneda: descrierea soiului, fotografii, recenzii

Pin
Send
Share
Send
Send


Pearul este o cultură de fructe care poate fi cultivată atât în ​​sud, cât și în regiunile cu un climat instabil. La alegerea unui răsad este necesar să se ia în considerare rezistența la îngheț, gustul și rezistența la boli. Cel mai bun reprezentant pentru cultivarea în regiunea centrală este soiul Rogneda. Perete nepretentioase, maturitate de toamna. Este apreciat pentru fructele suculente, aromate, de formă rotunjită. Descriere, fotografii și recenzii de Rogneda de pere oferă o imagine completă a soiului rezistente la îngheț.

Rogned Pear Descriere

Specia dezgolită cultivată de oamenii de știință ruși prin trecerea pășunilor Forest Beauty and Theme. Timp de mulți ani de cercetări, perele decojit a fost inclus în registrul de stat și recomandat pentru cultivare în regiuni cu un climat instabil.

Pârful neregulat aparține soiurilor de grad mediu. Înălțimea unui copac adult nu este mai mare de 5 m. Coroana piramidală largă este compactă, formată din lăstari ușor curbați, de culoare maroniu. Compactitatea coroanei se datorează creșterii lente a ramurilor și formării mici a lăstarilor tineri.

Arborele este dens cu frunze. Frunzele alungite întunecate, întunecate, au o dimensiune medie și sertare pe margini.

Caracteristicile fructelor

Pară rătăcită - varietate de maturare, perioadă de coacere de toamnă. Primele fructe apar la 4 ani după plantare, la sfârșitul lunii august.

Fructele rotunjite sunt situate pe un tulpină groasă. Ele au o suprafață de ceară și o culoare galben deschis, cu o blondă delicată roz. Soiul este capabil să se prăbușească după supra-maturare, prin urmare este imposibil să întârzie recolta. Se recomandă îndepărtarea fructelor de prune cu 2 săptămâni înainte de maturitate completă și așezate într-un loc întunecat înainte de maturare.

Fructele cu greutatea de 120 g sunt acoperite cu o piele subțire, dar densă, cu pastă suculentă, parfumată, de culoare crem. Fructele conțin:

 • acizi - 0,15%;
 • zahăr - 7,5%;
 • substanțe uscate - 13,7%.

O caracteristică deosebită a brânzei Rogneda este aroma de nucșoară, care amintește foarte mult de mirosul soiurilor de sud. Datorită gustului dulce și a gustului delicat, perele sunt consumate în stare proaspătă, utilizate pentru prepararea salatelor de fructe, precum și pentru diferite conservări: compoturi, gemuri și conserve. Datorită conținutului ridicat de zahăr, soiul este folosit în producția de vinificație.

Argumente pro și contra de Rogneda pere

Rogneda pere a câștigat popularitate în rândul grădinarilor pentru calitățile sale pozitive. Acestea includ:

 • maturitate precoce;
 • imunitatea la boli;
 • rezistenta la seceta rece si scurta;
 • nemulțumirea în creștere și îngrijire;
 • randament ridicat;
 • universalitatea în aplicare;
 • aspectul bun și muscatelul de lumină;
 • termenul de valabilitate al fructelor proaspete este de 3 luni.
Este important! Pară rătăcită are un minus - tendința ca fructele maturate să cadă.

Condiții optime pentru creștere

Pentru ca perele Rogned să se dezvolte rapid și să aducă o recoltă generoasă, acesta este plantat într-un loc bine luminat, protejat de vânturile agitate. Solul de pe amplasament trebuie să fie ușor, fertil, cu depuneri de ape subterane la o adâncime de 2-3 m.

Solul greu umed duce la putrezirea rădăcinilor și moartea plantei. La lumina suficientă de lumină, este plantată la o distanță de 3 m de clădiri și la 5 m de ceilalți copaci.

Plantarea și îngrijirea părului răsturnat

Răsadurile sunt achiziționate cel mai bine de la furnizori de încredere sau în pepiniere. Pe un copac tânăr, sistemul de rădăcini trebuie să fie bine dezvoltat și să fie sănătos, fără a afecta mecanic trunchiul cu un diametru de cel puțin 1,5 cm. Plantele cu un sistem rădăcină închis pot fi plantate în primăvară, vară sau toamnă. Puieții de pere cu rădăcini deschise se adaptează mai mult într-un loc nou, astfel încât să poată fi plantați în primăvară, înainte ca frunzișul să înflorească și în toamnă, cu o lună înainte de debutul timpului rece.

Sapling pere de soiuri Rogned de cumpărare la vârsta de 2 ani, înainte de a cumpăra, trebuie să citiți descrierea soiului și să vizualizați fotografii.

Regulile de aterizare

Pentru creșterea și dezvoltarea rapidă, este necesară efectuarea unei aterizări corecte. Pentru a face acest lucru, cu 2 luni înainte de a planta perele pregăti gaura. Groapa este excavată la 80 cm lățime și 60 cm adâncime. Pământul excavat este amestecat cu humus și îngrășăminte minerale. Dacă pământul este lut, adăugați nisip. Solul pregătit este acoperit cu o movilă în gaura de aterizare și vărsat.

Sfat! Această procedură este necesară pentru sedimentarea solului și dizolvarea substanțelor minerale.

Pentru o supraviețuire mai bună, răsadul de pere este păstrat timp de câteva ore în apă caldă cu adăugarea unui stimulator de creștere. Înainte de plantare, sistemul de rădăcină este îndreptat ușor și așezat pe o movilă pregătită. Sapling stropit cu pământ, tamping fiecare strat astfel încât nu există nici o perna de aer. Într-un răsad aflat în plan corespunzător, gâtul rădăcinii trebuie să se ridice la 5 cm deasupra solului. Stratul superior este tamped în jos, vărsat și muls.

Un râu tânăr de pere va sta ferm în pământ doar 2 ani după plantare, după ce sistemul de rădăcină se dezvoltă și se consolidează, de aceea planta are nevoie de sprijin. Pentru aceasta, este fixat un perete lângă care este legată pere.

Îndepărtarea și hrănirea

Randamentul și gustul fructului depind de irigarea efectuată corect. Pâlnia decolată este un soi rezistent la secetă, dar cu un deficit de umiditate planta se dezvoltă prost și poartă fructe. Prin urmare, udarea este un element important în îngrijire. Deoarece sistemul de rădăcină al unei plante adulte este bine dezvoltat și se îndreaptă adânc în pământ, el poate găsi umiditate pe cont propriu. Dar există reguli pentru udare.

Pentru o pere tânără:

 • în timpul sezonului de creștere - se utilizează câte 3 cupe de apă caldă pe copie;
 • în vară - 50 de litri de apă;
 • în toamnă, înainte de pregătirea pentru iarnă - 150 de litri de apă.

Pentru pomi fructiferi:

 • din momentul înfloririi și înainte de recoltare - 5 găleți de apă;
 • în timpul caderii frunzelor - 150 de litri de apă.

Adăparea perelor se efectuează în caneluri special săpate în jurul perimetrului trunchiului, la o adâncime de 15 cm. După irigare, șanțul este acoperit cu pământ, cercul trunchiului este slăbit și multicat.

Randamentele sunt afectate de hrănirea la timp. Protejează împotriva bolilor, contribuie la dezvoltarea rapidă și formarea unui număr mare de fructe. Un surplus de îngrășăminte, cum ar fi o deficiență, poate avea un efect dăunător asupra parului. Dacă răsadul este introdus în solul fertil, atunci timp de 3 ani nu va avea nevoie de hrănire.

Schema de fertilizare pe o pară:

 1. La începutul primăverii, înainte de spargerea mugurei, se aplică 10 tulpini de materie organică sau 0,5 kg de uree. Ureei contribuie strict în conformitate cu instrucțiunile, gunoi de grajd proaspăt ca un pansament de top nu este utilizat.
 2. În timpul perioadei de înflorire - îngrășăminte minerale complexe: 50 g de superfosfat, 40 g de sulfat de potasiu și 1 l de bălegar diluat se adaugă într-o găleată cu apă. Fiecare plantă consumă 4 găleți.
 3. În timpul formării culturii, 0,5 kg de nitrofosfat și 1 g de humat de sodiu sunt diluate în 10 litri de apă. Peste 5 găleți sunt vărsate sub fiecare copac.
 4. După recoltare, 300 g de superfosfat și sulfat de potasiu sunt împrăștiate în jurul perelor.

tăiere

Calitatea și cantitatea culturii depind de o coroană bine formată. Tăierea de pere de soiul Rogned se efectuează la începutul primăverii, înainte de curgerea sapă, pentru subțierea și corectarea coroanei. În toamnă - tăierea sanitară, îndepărtarea ramelor uscate și deteriorate. Lucrarea se desfășoară cu un instrument ascuțit, sterilizat. Formarea arborilor de aur:

 1. O pere de un an este scurtată, lăsând 50-60 cm deasupra solului. Datorită acestei tăieturi, vor începe să se dezvolte ramurile de la mugurele inferioare.
 2. În plante vechi de 2-3 ani, conductorul central este scurtat cu ¼ lungime. De asemenea, eliminați lăstari suplimentare, lăsând 4 ramuri puternice crescând la un unghi ascuțit.
 3. Ramurile care cresc la un unghi ascuțit și în interiorul coroanei, tăiate strict sub inel.
 4. Dacă se formează muguri de flori pe o ramură verticală, acestea sunt redirecționate orizontal și fixate la sol cu ​​un fir.
 5. Când scoateți lăstarii mai mult de 3 cm grosime, pentru a preveni deteriorarea coajei, ramura este introdusă mai întâi de jos, apoi de sus.
 6. Toate secțiunile sunt acoperite cu grădină.

lapte de var

Albirea perelor se face la începutul primăverii, înainte ca pământul să se încălzească și la toamna târzie. Protejează trunchiul copacului de lumina soarelui. Soluția utilizată este var, care este diluat în apă caldă la consistența cremei groase.

Modul de conducere a roboților:

 1. Spălarea albă se efectuează în condiții insorite.
 2. Înainte de prelucrare, trunchiul este curățat cu o perie metalică sau răzuitor de lemn din mușchi, lichen și coaja deteriorată.
 3. Fisuri acoperite cu pitch de gradina.
 4. Pentru vopsea de alb, folosiți o pensulă de vopsea sau un pulverizator de vopsea.
 5. Albirea trunchiului, ramurile scheletice ale nivelului inferior, furculiță.
 6. Copacii tineri cu coaja netedă nu au nevoie de vărsare, deoarece pot bloca porii și pot dăuna plantei.

Pregătirea pentru iarnă

Pregătiți o pară la îngheț imediat după căderea frunzei. Pentru a face acest lucru, ascultați sfatul unor grădinari experimentați:

 1. Zona din jurul trunchiului este curățată de frunze căzute și alte resturi de plante.
 2. Arborele este vărsat în abundență, solul este slăbit și acoperit cu un strat de rumeguș de 20 cm.
 3. Dacă pe trunchi sunt zone deteriorate, acestea sunt tăiate pe țesuturi sănătoase, locul tăierii este tratat cu un medicament conținând cupru și acoperit cu grădină. Moss și lichen sunt periat cu o perie de metal sau răzuitor de lemn.
 4. Pară rădăcină - varietate rezistentă la îngheț. Un copac adult nu are nevoie de adăpost. Trunchiul unui copac tineresc este înfășurat cu crengi de molid sau molid.

Păstrăvii cu peți roșii

Soiul este capabil de polenizare parțială, totul depinde de localizarea stâlpilor. Dar pentru ca cultura să fie constantă, soiurile de polenizatoare sunt plantate alături de ea, cum ar fi: Prominent, Chizhevskaya, Milad. Puteți alege un alt soi, atâta timp cât este rezistent la frig și are același timp de înflorire.

productivitate

Păianjelul ghimpat - un soi cu randament ridicat, cu un copac adult cu grijă adecvată, puteți aduna până la 5 găleți de fructe. Randamentele mari datorate faptului că binele perelor aduce schimbări puternice ale temperaturii, continuă să crească și să se dezvolte, chiar și atunci când înghețurile de primăvară s-au întors brusc. Datorită nemulțumirii și a randamentului ridicat, perele Rogneda este cultivată în parcele de dacha și la scară industrială.

Este important! Dacă urmați regulile de îngrijire, planta continuă să aibă fructe timp de 25 de ani.

Boli și dăunători

Pară eronată este imună la scabie și putregaiul de fructe. Cu toate acestea, cu îngrijire necorespunzătoare și precoce, următoarele boli pot afecta pere:

 1. Carnea roșie - trunchiul, ramurile, frunzele și ovarele sunt acoperite cu flori albe, care devin în cele din urmă o culoare rugină. Puteți salva pomul prin tratarea acestuia cu o soluție de clorură de potasiu de 10%. După 2 săptămâni, aceștia sunt tratați cu o soluție 0,5% preparată din sare de potasiu și uree.
 2. Ciuperci negre - fructele și frunzele sunt acoperite cu flori negre. Prelucrarea lemnului se efectuează cu insecticide.
 3. Rust - culori portocalii sunt formate pe placa de frunze. Fara tratament, boala se raspandeste la fruct. Lupta constă în tratarea plantei înainte de înflorire cu un preparat care conține cupru. După fructificare, tratamentul se efectuează cu 1% Bordeaux lichid.

Pentru a nu se confrunta cu probleme și a obține o recoltă obișnuită, este necesar să slăbiți în mod regulat cercul portbagajului, să colectați și să ardeți frunzele căzute și să le alimentați în timp util.

Rogneda Pear Grad Recenzii

Stepanyuk Olga Pavlovna, 56 de ani, Lviv. Am crescut cu mult timp în urmă. Există multe soiuri: sunt cele devreme și cele târzii. Printre soiurile de toamnă, subliniez parul Rogneda. Ea sredneroslya, modest și cu randament ridicat. De la un copac adulte, recolta este suficientă pentru consumul proaspăt, pentru recoltare pentru iarnă și chiar pentru vânzare. Deși aspectul nu este demnitatea soiului, produsul părăsește repede contorul pentru aroma de nucșoară și carnea dulce. Îi sfătuiesc pe toți să planteze perele timpurii, care încep să dea roade timp de 3 ani după plantare Puchkov Ivan Pavlovich, de 60 de ani, Vologda Citesc recenzii despre parul lui Rogned și am plantat un șapel pentru bucuria nepoților mei. Arborele a început să aducă fructe la 4 ani după plantare. În primul an, recolta a fost slabă, dar în al doilea an, 4-5 kg ​​de fructe au fost scoase din copac. Peara este foarte gustoasă, dulce cu aromă de nucșoară. Coaja este subțire, densă, vopsită într-o culoare galben aurie, cu o roșie roșie. Soiul nu necesită îngrijire specială, ierni fără adăpost.

concluzie

Descriere, fotografii și recenzii de Rog Rogers arată idealul său. Datorită randamentului ridicat și nemulțumirii potrivite pentru grădinarii novici și agricultori experimentați. Cu un minim de efort și o îngrijire maximă, parul va mulțumi fructelor suculente și aromate.

Vizionați videoclipul: De vries swiftsure 33 sailing boat, sailing yacht year - 1962 (Aprilie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send