Grădinărit

Cele mai bune soiuri de căpșuni: recenzii

Pin
Send
Share
Send
Send


Desert Berry căpșuni în popularitate poate fi comparat numai cu căpșuni de gradina. Căpșunul nu are numai un aspect bun, ciuperca are un gust excelent, o aromă foarte apetisantă, dar conține și o mulțime de substanțe utile: vitaminele C și B, acidul folic, pectinele, carotenul. Componentele dăunătoare, cum ar fi zahărul, colesterolul, nu sunt conținute în căpșuni, deci aproape toată lumea poate mânca boabele (cu excepția copiilor mici și a alergiilor).

Nu este surprinzător faptul că grădinarii sunt foarte interesați de soiuri de căpșuni și de multe ori cresc boabe dulci pe parcelele lor, pentru că aceasta este singura modalitate de a fi 100% siguri de calitatea produsului. Pentru a ajuta la grădinari aici sunt colectate cele mai bune soiuri de căpșuni pentru 2018 cu fotografii și descrieri, caracteristici și caracteristici.

Divizarea soiurilor în grupuri

Ca toate culturile de fructe, căpșunile au multe soiuri. Înainte de a alege o anumită varietate de căpșuni, trebuie să decideți la care grupă ar trebui să aparțină cultura.

Și împărțesc boabele de grădină în mai multe grupuri, principalele criterii sunt:

 • viteza de maturare (soiuri de maturare timpurie, capsuni târzii și târziu);
 • tipul de polenizare (soiuri auto-polenizate, căpșuni, care au nevoie de polenizatori de insecte);
 • metoda de fructare (maturarea unei culturi pe sezon sau a soiurilor remontante, fructuoasa toata vara);
 • randamentul (randamentul ridicat poate fi numit un soi care vă permite să eliminați două kilograme de fructe de pădure de la un tufiș);
 • mărimea fructelor de padure (căpșunile mari, de regulă, sunt de asemenea cele mai fructuoase, deoarece fiecare boabe cântăresc de la 40 de grame);
 • (varietăți de căpșuni pentru soiuri deschise și soiuri de căpșuni pentru sere sunt completate de o varietate de fructe de padure, care pot fi cultivate direct în casă sau pe balcon);
 • Cele mai recente soiuri și testate în timp.
Este important! Și aceasta nu este întreaga listă a factorilor prin care grădinarii își modelează soiurile de căpșuni: există totuși culoarea fructelor de pădure, gustul, rezistența împotriva virușilor și dăunătorilor, rezistența la îngheț, capriciile și așa mai departe.

Lista celor mai bune soiuri de căpșuni din acest articol va fi compilată pe baza feedback-ului de la grădinari experimentați, precum și a cerințelor acestora. De regulă, proprietarul grădinii are nevoie de fructe de padure pentru a fi cele mai delicioase, mai dense, mai frumoase, astfel încât soiul este considerat a fi fructuos și îndurera vagarele meteorologice.

Cele mai bune soiuri de căpșuni timpurii

Soiurile de căpșuni noi diferă adesea tocmai în ceea ce privește viteza de coacere - printre produsele de reproducere noi se găsesc tot mai multe soiuri de maturare timpurie. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece astfel de căpșuni se vor cristaliza până la sfârșitul primăverii, se obișnuiește să se mărească în sere și sere, folosite pentru vânzare.

Particularitatea soiurilor timpurii este că primele boabe nu sunt folosite pentru procesare sau conservare - fructele sunt bune numai pentru consumul proaspăt. Tubbornichny au adesea o textura densa, prin urmare transport bine tolerat, pentru o lungă perioadă de timp păstrează prezentarea.

Atenție! Frunzele de coajă timpurie conțin mai puțini nutrienți decât soiurile cu perioade de creștere ulterioare. Și gustul primelor fructe de pădure, așa cum notează grădinarii, este mai puțin pronunțat, nu atât de dulce.

Rar, în cabana de vară crește doar căpșuni devreme, plantarea este adesea intercalate cu soiuri mai târziu. Deci, grădinarul va putea savura gustul primelor fructe de pădure deja în luna mai și va întinde această plăcere până în august (plantarea soiurilor de maturare târzie).

"Clery"

Cea mai bună varietate de fructe de padure timpurii, care nu are aproape nici un defect. Pentru prima dată "Clery" italienii au început să crească, dar soiul sa răspândit repede în întreaga lume. Principalele avantaje ale căpșunilor - frumusețea fructelor de pădure și un gust foarte dulce.

Fructe ușor alungite, cu un vârf ascuțit. Carnea este roz și coaja este roșu aprins. Căpșunile din această varietate nu au o aromă puternică, dar mirosul de fructe de padure este delicat și foarte plăcut.

Soiurile de vaci sunt mici, compacte, cu formă sferică. Căpșunile formează o mustă mare, deci înrădăcinarea este cel mai popular mod de propagare a unei culturi.

Este mai bine să plantezi "Clery" în pământ în septembrie, astfel încât tufișurile să se poată aclimatiza și să dea primele fructe în primăvară. Este foarte ușor să ai grijă de cultură, așa că este minunat pentru grădinarii novici și pentru cei care rareori își vizitează cabana de vară.

"Alba"

Această căpșună vine și din Italia, soiul aparținând elitei. În Rusia, "Albu" a fost iubită pentru gust excelent și fructe de pădure frumoase mari, cântărind până la 50 de grame.

Puteți găsi chiar și varietatea de a gusta fructe de padure, este foarte caracteristică - dulce și acru. Fructele sunt alungite, roșii strălucitoare. Chiar și până la sfârșitul sezonului căpșunile nu devin superficiale, greutatea fructelor este aproximativ aceeași pe tot parcursul sezonului de creștere.

Alba are multe avantaje:

 • rezistent la îngheț;
 • tolereaza seceta;
 • Cu randament ridicat;
 • rezistente la dăunători și viruși;
 • transportul și depozitarea bine tolerată.

Datorită acestor calități, soiul poate fi cultivat în scopuri comerciale. Toate nevoile de alba pentru coacere sunt abundente si udate regulat.

"Zephyr"

Căpșunile daneze pot fi recunoscute de tipul de boabe: sunt rotunde, cu coaste vizibile și o suprafață perfect netedă. Soiul este considerat fructuos, deoarece grădinarul va putea obține până la un kilogram de fructe din fiecare buc.

Gustul și aroma căpșunilor sunt saturate, adesea folosite pentru vânzare, tolerează transportul și depozitarea.

"Zefir" începe să dea roade în primul an după plantare, căpșunile coacă foarte devreme. Dacă aveți nevoie să accelerați în continuare procesul de vegetație, se recomandă să crească o varietate de sere și să utilizați iluminarea artificială a arbuștilor.

Soiul rezistă secetei, rareori se îmbolnăvește, nu suferă atacuri dăunătoare masive.

Sfat! Dacă boabele de "Marshmallow" au o aromă slabă, pot fi îmbunătățite. Pentru a face acest lucru, trebuie să extindeți acele între tufișuri. În plus, acele de molid vor juca rolul de mulci.

„Miere“

Lista celor mai bune soiuri de căpșuni va fi incompletă dacă nu conține acest nume. "Mierea" este adesea cultivată în grădinile din Rusia, deoarece această căpșună are multe avantaje:

 • sistem de radacini foarte dezvoltat, care permite plantelor să se adapteze rapid și să se satureze cu nutrienți din straturile adânci ale solului;
 • o masă mare de fructe de pădure;
 • fructul timpuriu (în luna aprilie sunt stabilite ovarele fructului);
 • caracteristici excelente ale gustului (există antioxidanți, vitamine și chiar iod în stare).

Căpșunile sunt înflorite timp de aproximativ două săptămâni, primele boabe pot fi recoltate deja la jumătatea lunii mai, iar datele de maturare nu depind nici măcar de regiune și de vreme. Produce o varietate o dată pe an. Până la sfârșitul sezonului de creștere căpșunile devin mai mici, dar mai dulci.

Căpșuni soiuri gradina mijlocul sezonului

Căpșunile cu perioade de maturare medie sunt considerate drept cele mai frecvente în Rusia, deoarece aceste soiuri sunt universale. Fructele sunt foarte proaspete, deoarece plantele au suficient soare de vară, astfel de căpșuni pot fi conservate, sunt dense și suculente în același timp.

Sfat! Este mai bine pentru grădinarii din regiunile nordice să nu planteze soiurile timpurii pe teren deschis, deoarece sunt amenințați de înghețurile de primăvară.

Însă căpșunile din mijlocul sezonului vor fi o soluție excelentă, rezidența de vară din Siberia ar putea fi limitată numai la această varietate de fructe de padure (fructele sunt vândute în mijlocul verii, plantele vor fi protejate de primăvara și de toamna).

„Festivalul“

Această căpșună este cunoscută pentru capacitatea sa de a tolera perioadele de secetă și căldură intensă. Soiul este considerat unul dintre cele mai populare în Rusia datorită nemulțumirii sale.

Capsuni rosii, rotunjite, cu o suprafata lucioasa si carne roz. Gustul boabelor este dulce, cu aciditate moderată, care este considerat standardul de aromă de căpșuni.

Tufurile acestui soi sunt destul de mari, dar nu foarte ramificate. Plantarea "Festivalului" este recomandată în primăvara anului, când vine prima căldură.

Mai mult decât atât, "Festivalul" este potrivit pentru condițiile climatice ale zonei de mijloc, tolerează și umiditatea la rece și înaltă. Cultură culturi oferă stabil și ridicat, rar se îmbolnăvește.

"Darselekt"

Această căpșună este una dintre cele mai populare printre speciile de mijloc. O caracteristică caracteristică a soiului este aroma de căpșuni. Boabele sunt mari, carnoase, acre.

Forma fructului este în formă de con, vârful este ușor deformat. Se cântăresc căpșunile de aproximativ 25-30 de grame.

În interior, "Darselekt" se îngroațește deja la jumătatea lunii mai, în timp ce în paturile de grădină, fructele se coacă doar la jumătatea lunii iunie. Bușteni frunze de căpșuni înalte sunt vopsite într-o nuanță de culoare verde închis. O mulțime de mustăți apar pe tufișuri, dar acest lucru nu duce la îngroșarea aterizărilor;

Primul val al recoltei diferă fructe de pădure ușor alungite, iar ultima căpșună mai rotunjită, netedă. Carnea fructului este elastică, moderat suculentă, roz. Dulciuri și sourness perfect echilibrat în gust de fructe de padure.

"Marshal"

Una dintre soiurile cu fructe mari cu maturitate medie. Cultivarea unor astfel de căpșuni este benefică din punct de vedere economic, deoarece, datorită dimensiunilor fructelor de pădure dintr-un mic parcel, veți putea recolta o cultură decentă.

Greutatea medie a fructelor este de 90 de grame, dar cu o îngrijire adecvată și o alimentație adecvată, boabele pot ajunge la 100 de grame. Fructele se coace în prima jumătate a lunii iunie. Soiul nu se teme de îngheț, deci poate fi cultivat cu succes în regiuni reci ale țării.

Este mai bine să plantezi căpșunile Marshall în iulie, astfel încât înainte de debutul iernii tufișurile să aibă timp să se stabilească, iar în axilii frunzelor se găsesc muguri de fructe.

"Asia"

Căpșuni cu aromă neconvențională și fructe mari. Gust de fructe de padure un pic tartă, dulce și acru. Aroma căpșunilor pronunțate căpșuni.

Fructele au aceeași formă și mărime, sunt pictate într-o nuanță carmină, alungită sub forma unui con. Densitatea fructelor de padure le permite sa fie transportate chiar si pe distante lungi. Scopul fructului este universal: căpșunile pot fi consumate proaspete, conservate și înghețate. Este mai bine să crească boabele de sub adăpost, deoarece soiul este destul de capricios din punct de vedere al temperaturii. Tufișurile sunt mari, cu frunze masive și dense, cu peduncul gros, cu un număr mic de mușchi.

"Asia" și-a meritat faima datorită gustului exotic și aspectului mărfurilor.

"Kimberly"

Soiul olandez este popular nu numai printre grădinarii novici, această căpșună este apreciată chiar și de fermierii profesioniști. Datorită conținutului ridicat de diferite zaharuri, fructele au o aromă neobișnuită de caramel.

Boabele sunt mari, strălucitoare, ușor alungite. Căpșunile sunt bine transportate, au pulpă densă. Tufișurile sunt joase, dar puternice. Frunzele de pe planta un pic, fructele sunt situate mai aproape de sol. În timpul sezonului, pe tufișuri apar câteva mustăți, pentru a păstra randamentul, aceste lăstari trebuie îndepărtați.

Este posibil să planificăm Kimberly atât în ​​primăvară cât și în toamnă - în orice caz, acest lucru ar trebui făcut cât mai curând posibil. Soiul iubește umezeala, deci este necesar să se aprovizioneze adâncurile și abundența. Dar pentru iarnă tufișurile sunt mai bine acoperite cu frunze de molid sau fân pentru a împiedica înghețarea culturii.

Revizuirea căpșunii "Kimberly"

Irina P., în vârstă de 43 de ani, Tyumen. Pot să spun această căpșune regină a grădinii mele! După cum a precizat producătorul de puieți, în primul an recolta nu era prea abundentă, dar 5-6 fructe de padure au coace la fiecare tufiș. Tuberculii sunt de dimensiuni medii, dense, dar tocmai se topesc în gură - dacă trebuie să luați recolta din dacha, nu vă puteți teama că se va transforma într-o mizerie. Trăim în Ural, și chiar și în aceste condiții dificile căpșunul nu a făcut rău, frunzele erau la fel de strălucitoare și netede. În ciuda faptului că mulți oameni vorbesc despre o bună rezistență la îngheț a soiului, voi acoperi tufișurile de iarnă, pentru că nu vreau să pierd o varietate minunată. Și în următorul sezon voi încerca să rădăcinesc o mustață și să-mi propagez căpșunile.

'Elsanta'

Soiurile clasice crescute în Olanda prin trecerea a două specii de elită ("Holiday" și "Gorella"). Tipul de boabe este foarte atractiv, sunt strălucitoare, netede și uniforme. Forma căpșunilor seamănă cu un con, culoarea lor este roșu strălucitor, carnea este densă, iar gustul este excelent.

Cultura iubește umiditatea, deci va trebui să fie adăpată deseori și abundent. Dar grădinarul va obține un randament ridicat - de la fiecare bucată până la 1,5 kg de fructe de padure proaspete. Numai tu trebuie să urmezi rădăcinile plantelor și să le oferi o bună ventilare (pentru a slăbi solul între rânduri) astfel încât rădăcinile să nu putrezească.

În general, "Elsanta" este nerăbdător: nu se teme de îngheț, nu suferă infecții fungice, nu are nevoie de îngrășăminte frecvente. Cea mai mare parte a soiului este potrivită pentru creșterea în tuneluri de film.

Soiuri de maturare târzii

Acest grup de soiuri de căpșuni prezintă avantaje precum fermitatea, gustul bogat și aroma fructelor, nemulțumirea. Căpșunile la maturitate sunt cultivate în principal pe paturi obișnuite, pe măsură ce tulpinile de flori de pe tufișuri apar după înghețurile de primăvară.

Cel mai adesea recolta târzie este folosită pentru prelucrare: conservarea, prepararea sucurilor, compoturilor și conservelor. Cu succes, puteți îngheța fructele de padure pentru a păstra gustul vara până în sezonul următor.

„Doamne“

Creșterea acestei căpșuni a fost făcută de crescătorii din Anglia, sarcina lor principală fiind un randament ridicat. Și oamenii de știință s-au confruntat cu ea - "Domnul" este considerat una dintre cele mai fructuoase soiuri de vegetație târzie.

Fiecare tufiș poate da până la trei kilograme de fructe de pădure, așa că soiul englez este adesea crescut de negustorii care vând fructe. Boabele sunt transport bine tolerate, nu se tem de frig.

Arborii cresc până la 50 cm, ceea ce permite ca fructele să se coacă pe greutate, fără a atinge solul. Protejează căpșunile de putrezirea și consumul de insecte. Căpșunile sunt roșii, alungite, frumoase și foarte gustoase.

Este important! Soiuri de busuioc "Domnul" poate crește fără un transplant la zece ani! Acest lucru simplifică foarte mult munca grădinarului.

"Zenga-Zengana"

Această specie aparține soiurilor de selecție germană. Particularitatea culturii este în același sex al inflorescențelor sale, prin urmare, pentru a poleniza florile, este necesar să se planteze căpșuni amestecate cu o altă specie, altfel nu va mai exista recoltă.

Dar varietatea are multe avantaje: tufișuri compacte, o mică cantitate de musturi, mărimi mari de fructe de pădure (până la 40 de grame).

Este caracteristic faptul că fructele acestui soi nu sunt aceleași: pot avea o formă rotundă sau alungită, pot fi netede sau au coaste. Bomboanele coapte târziu, au un gust dulce și o aromă puternică, sunt vopsite într-o culoare bogată de cireșe.

Soiul este foarte productiv - până la două kilograme de fructe sunt recoltate din bucșă. Adesea, această căpșună este cultivată spre vânzare, deoarece este bine depozitată și transportată.

Reparați varietățile de căpșuni

Cele mai bune soiuri de căpșuni din noua generație sunt reparatori. Astfel de culturi pot da roade de mai multe ori pe sezon, iar altele - pentru a continua fructul fără întrerupere pe parcursul verii.

Aceste căpșuni sunt îndrăgite de randamente ridicate, de nemulțumire și, cel mai important - de faptul că, cu specii reparate, nu puteți planta soiuri cu perioade de coacere diferite, deoarece merele proaspete vor fi întotdeauna pe tufișuri.

Atenție! Speciile dezavantajate au dezavantaje: astfel de căpșuni sunt foarte epuizate în timpul sezonului, deci trebuie să fie fertilizate adesea și reînnoite la fiecare doi sau trei ani.

Recenzile grădinarilor din țară indică faptul că majoritatea dintre ei au trecut fie complet la soiuri remontante, fie au completat cu ei colecția de căpșuni.

"Selva"

Soiul a fost obținut prin trecerea a trei specii de căpșuni, cultura remontantă a absorbit cele mai bune calități ale fiecăruia. Avantajele acestui soi sunt după cum urmează:

 • simplitate;
 • rezistență la frig;
 • imunitate împotriva bolilor;
 • randament ridicat.

Primele boabe apar mai devreme decât fructele celor mai vechi soiuri de maturare, dar această căpșună nu diferă de gust sau aromă pronunțată, iar pulpa este în densitate ca un măr. Dar recolta secundă este mai delicioasă și mai bogată, saturată de aroma căpșunilor.

"Mara de Bois"

Pentru selecția acestui tip de oameni de știință a folosit materialul genelor de căpșuni alpine, ceea ce explică aroma uimitoare și gustul dulce-acru al acestei căpșuni.

Pentru a crește căpșunile nevoie de lumina soarelui, altfel este destul de nepretențios. Fructele se coace pe tot parcursul sezonului - din mai până în septembrie, ceea ce sugerează un randament fără precedent al speciei.

Bomboanele sunt frumoase și gustoase, dar ele nu pot fi stocate - după trei zile căpșunile sunt zdrobite și sucuri. Din această cauză, soiul nu este folosit pentru cultivarea spre vânzare, este mai bine pentru ei să sărbătoresc pe propria grădină.

concluzie

Numele celor mai bune soiuri de căpșuni cu fotografii și o scurtă descriere ar trebui să-i ajute pe grădinar să decidă - din acest soi este ușor să alegeți ceva potrivit pentru orice condiții de creștere.

Puteți doar să vă sfătuim că este mai bine să combinați plantarea, completarea soiurilor timpurii cu întârziere, sau plantarea căpșunilor remontantnuyu împreună cu maturarea de mijloc. Această abordare va oferi grădinarului fructe de padure proaspete în orice moment al sezonului, iar recolta va fi mult mai mare.

Vizionați videoclipul: la 24 zile de la plantare în cocos soi ALBION (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send