Grădinărit

Decorul colonului de pere

Pin
Send
Share
Send
Send


Recenzii de pere de coloană Decor numai pozitiv. Arborele începe fructat devreme, datorită dimensiunii sale miniatură, acesta poate fi cultivat în grădini mici. Soiul este nemaipomenit, dar necesită îngrijire.

Descrierea varietății de pere de colț Decor

Varietatea piticului pitic de Decor a fost crescută relativ recent, dar deja a câștigat popularitate în rândul grădinarilor. Arborele este compact, rareori crește până la 2 m. Ramurile sunt mici, presate pe trunchi, crescând strictă în sus. Atenția este bună.

Arborele coponovidnoe are o rezistență bună la iarnă. Cu îngrijire corespunzătoare, aceasta poate fi cultivată în regiunile de nord. Fără adăpost suplimentar, soiul tolerează înghețurile până la -20 ° C.

Este important! Durata de viata a decorului de pere este de aproximativ 15-20 de ani. Dacă faceți o tăiere întineritoare în timp, fructul poate fi ușor extins.

Caracteristica fructelor

În descrierea soiurilor de pere Decor a arătat că fructele sunt mari, care poate fi văzut în fotografie. Greutatea medie ajunge la 200-250 g. Pielea este pictata uniform, fara fard de obraz. Culoarea părului este galben-verde. Carnea este suculentă, dulce, granulară, aromată.

Varietatea aparține soiurilor de toamnă. Coacerea fructelor are loc la sfârșitul lunii august. Timpurile pot varia în funcție de regiuni diferite.

Recoltarea proaspătă este bine depozitată, dar pentru aceasta trebuie să creați toate condițiile. Fructele sunt potrivite pentru toate tipurile de procesare. Ele fac compoturi, dulciuri sau conserve. În plus, perele Decor sunt utilizate pentru conservarea fructelor întregi.

Pro și contra soiuri decor

Dacă vorbim despre meritele soiului, putem distinge:

 • dimensiunea mică a copacului;
 • apariția timpurie a fructelor;
 • randament stabil;
 • samoplodnye;
 • bună imunitate la plante;
 • ușurința de creștere;
 • dimensiunea mare a fructelor;
 • buna siguranță a culturii;
 • înaltă longevitate a copacului;
 • acceptabil rezistență la îngheț.

Nu există practic niciun fel de defecte în varietate. Cu toate acestea, ar trebui să se țină seama de faptul că este imposibil să se lase perele coapte pe ramuri pentru o lungă perioadă de timp. Ei cad și se strică.

Atenție! Recoltarea ar trebui efectuată în timp util. Pentru depozitarea pe termen lung, fructele sunt îndepărtate necoapte.

Condiții optime pentru creștere

Pentru a recolta o recoltă bună de pere în Decor, pomul trebuie să creeze condiții favorabile pentru fructe. Puieții recomandă amplasarea în zone bine iluminate care sunt protejate de vânturile reci.

Pearul este nemaipomenit pentru sol, dar crește bine pe sol fertil. Pământ negru adecvat, pământ sau nisip. Condiția principală este că apele subterane ar trebui să fie reduse. Sistemul rădăcină al Decorului de Perechi nu tolerează zonele umede, prin urmare este necesară drenajul.

Plantarea și îngrijirea decorului de pere

Plantarea perelor poate fi realizată în primăvară și toamnă. Termenii depind de zona climatică și preferințele personale. În regiunile cu un climat aspră, este mai bine să plantați răsaduri în primăvară, astfel încât să se poată rădăcina bine și să suporte ușor iarnă. Perioada optimă este martie-aprilie. Într-o climă mai blândă, este permisă plantarea de pere de toamnă, dar lucrarea trebuie terminată înainte de primul îngheț. După octombrie, plantarea nu mai este necesară.

Regulile de aterizare

Pentru plantare, este mai bine să utilizați răsaduri anual de Pear Decor. Ele sunt bine aclimatizate, ceea ce nu este cazul plantelor adulte. Sapling trebuie ales corect:

 1. Sistem rădăcină fără zone deteriorate și uscate.
 2. Lăstarii sunt plane, presați pe trunchi.
 3. Înălțimea copacului până la 1 m.

Dacă nu există puieți de un an, atunci copiii de doi ani sunt potriviți.

Atenție! Verificați răsadurile vii sau nu poate fi un mod simplu. Pe trageți puțin zgâriați coaja, stratul său interior trebuie să fie verde.

La locul de aterizare, perele este transportat astfel încât rădăcinile să nu se usuce. Pentru a face acest lucru, acestea sunt plasate într-o pungă de țesături și bine umezite. Înainte de plantare, înmuiați răsadul în apă timp de cel puțin 8 ore.

Pit pentru plantare Pear Decor pregătească în avans, aproximativ 14 zile. În acest timp, pământul se va instala și absorbi toate îngrășămintele aplicate. Dimensiunea carierei este de aproximativ 80-90 cm adâncime și 60 cm lățime. Pe soluri ușoare, puteți să vă adânciți la 1 m. Partea inferioară este bine drenată. Apoi, umpleți gaura cu humus și alte îngrășăminte organice. Puteți face complexe minerale amestecându-le cu solul.

Tehnica de plantare:

 1. Apă bine în prealabil, astfel încât apa să fie absorbită în straturile inferioare ale solului.
 2. Pentru a forma o movilă a solului lor și a reduce răsadul.
 3. Răspândiți rădăcinile, ridicați gâtul rădăcinii la nivel cu solul și umpleți golurile cu sol fertil.
 4. Vărsați liber răsadul.

Densitatea de aterizare nu poate fi redusă. Pear Decor are un sistem radicular extins. Între puieți se menține o distanță de 1 până la 2 m. Dacă există mulți copaci, atunci distanța se formează la 1,5 m.

Îndepărtarea și hrănirea

Imediat după plantare Pear Decor trebuie să fie adăparea abundentă. În timp ce răsadul nu se înrăutățește, este udat de 3-4 ori pe săptămână, după care solul este bine muls pentru a păstra umiditatea.

Sfat! Rădăcinile au nevoie de acces la aer, astfel încât, după udare, este util să se îngroape solul, dar acest lucru ar trebui făcut cu grijă. Rădăcinile sunt aproape de suprafață.

Pentru fructul abundent este utilă hrănirea decorului de pere. Dar un exces de îngrășământ este dăunător copacului, ca și lipsa lor. În anul 2 de cultivare, începeți hrănirea:

 1. În primăvara anului 1 facem humus, procedura este combinată cu slăbirea solului.
 2. Apoi, mergeți la complexele minerale, care includ potasiu și fosfor.
 3. Principalul lucru care a topit pansamentele a fost acela de a alterna substanța organică cu îngrășăminte minerale.
 4. Faceți humus nu mai mult de 1 dată în 2-3 ani.

tăiere

Copacii de colonie trebuie să fie tăiați corespunzător pentru a asigura fructarea și sănătatea pe termen lung a materialului săditor. Pear Decor începe să se formeze în 2 ani de cultivare. Trunchiul central este scurtat cu 15 cm în primăvară pentru a stimula creșterea lăstarilor laterale. În toamnă, cele mai lungi dintre ele sunt tăiate în al treilea rând.

Este important! Toate ramurile uscate se taie complet, taie bara de grădină.

Copacii maturi care au împlinit vârsta de 7-8 ani trebuie să fie întinși. Primele lăstari tăiate sunt situate la un unghi ascuțit față de trunchi, după cele paralele.

lapte de var

În primăvara și toamna, ramurile trunchiului și scheletului decorului de pere trebuie să fie albe pentru a preveni răspândirea dăunătorilor și a bolilor. Varul este diluat conform instrucțiunilor, pentru dezinfecție se adaugă sulfat de cupru. Compoziția este aplicată cu o perie, astfel încât să fie umplută bine toate fisurile din portbagaj. Coaja pre-curățată este împodobită cu țesuturi sănătoase.

Pregătirea pentru iarnă

Dacă pomul este cultivat în regiunile de nord, atunci acesta trebuie acoperit pentru iarnă. Antrenamentul începe la sfârșitul verii, când se vopsește trunchiurile. Odată cu apariția înghețurilor stabile, când temperatura scade la -10 ° C, se procedează la izolarea perelor.

Instrucțiuni:

 1. Așezați un cadru de lemn în jurul copacului, fixați-l cu un șnur.
 2. Tot spațiul liber este umplut cu frunze uscate sau humus.
 3. Rama este izolată suplimentar cu agregat sau alt material. Corect bine.
 4. După căderea zăpezii, copacul este acoperit suplimentar.
 5. În primăvară, ei descoperă treptat pere, fără a aștepta dezghet.

polenizare

Soiul este autofertil, dar sunt necesare polenizatoare pentru o cultură mare stabilă. În acest scop, pereții sunt plantați la fața locului:

 • Chizhovski;
 • În amintirea lui Iakovlev;
 • Lada.

Se pot folosi și alți copaci, a căror înflorire coincide cu varietatea Decor.

productivitate

Caracteristicile soiului indică faptul că decorarea perelor de coloană intră în fruct pentru 2-3 ani de cultivare. Cultură dă în fiecare an, nu se observă ciclism.

Până la 20 kg de fructe pot fi recoltate de la un copac adult, dar pentru asta trebuie să ai grijă corespunzător. La 1 an după plantare, puieții pot să înflorească, dar grădinarii cu experiență nu recomandă lăsarea inflorescențelor. Trebuie să fie îndepărtați. În anul următor, doar 6 fructe sunt lăsate, restul sunt recoltate pentru a nu supraîncărca planta tânără. În plus, numărul ovarelor este reglementat, în funcție de starea de sănătate a perelor.

Atenție! Dacă recolta a început să se micșoreze, atunci este necesar să se raționeze ovarele.

Boli și dăunători

Peria decorată în formă de pară este notabilă pentru buna sa imunitate, dar un copac slăbit se poate îmbolnăvi. Cele mai comune dăunători și boli ale soiului:

 • muguri de fructe;
 • afide;
 • scabie albă.

Frunzele de fructe plasează ouăle în interiorul inflorescențelor, larvele mănâncă ovarul din interior, iar perele se prăbușesc. Până la 90% din cultură este afectată de dăunător. Lupta împotriva gallfly începe în timpul formării de muguri. Arborele este pulverizat cu medicamentele Chlorofos și Metaphos.

Așhidul verde aspiră miezul de celule din frunze și lăstari tineri, planta încet încet și moare. Lupta împotriva dăunătorilor începe la începutul primăverii și continuă pe tot parcursul sezonului. Copacul este pulverizat cu medicamentul "Karbofos". Dacă există puține insecte, puteți încerca remedii folclorice, de exemplu o soluție de săpun lichid.

Deseori, perele afectează ciuperca - scabie albă. Se manifestă ca pete galbene pe frunzele copacului. Treptat, boala trece la fructe, devin improprii pentru hrană. Pentru a preveni boala, perele Decor este pulverizată cu 3% lichid Bordeaux la începutul primăverii și după recoltare. Dacă boala este prinsă în vară, utilizați o soluție de 1% pentru a nu arde frunzele.

Decorul de decor pe pere

Lyudmila Krasnitskaya, 52 de ani, EkaterinburgGrushu Decor a plantat primăvara trecută, dar nu a adus mari speranțe. Vremea a fost rea și au existat înghețuri de întoarcere. Cu toate acestea, pomul a început bine și în același an a înflorit, dar a îndepărtat toate florile. Pentru iarnă pregătea bine, acoperită și muls humus. În ciuda înghețurilor severe, pomul nu a fost afectat. Vara am fost mulțumit de prima recoltă. Pereții sunt mari, suculenți, dar ușor tartini. Ripe fructele sunt stocate pentru mult timp. Nu am observat nici o problemă specială în cultivare. La fel ca toți copacii, Decorul de Peree necesită tratamente preventive împotriva bolilor și dăunătorilor. Nu ma sperie Krivoruchko Alexander, in varsta de 49 de ani, TyumenGrush Decor a fost cultivat de mai multi ani. Nu există plângeri cu privire la soi. Recolta este întotdeauna stabilă, fructele sunt gustoase, iar în adăpostul normal copacul tolerează bine înghețul. În mod deosebit mulțumit de faptul că soiul este auto-fertil și compact. Am o grădină mică, deci nu există posibilitatea de a crește mulți copaci de o specie. Și aici am plantat o plantă și întotdeauna cu recolta. În timpul cultivării de pere, el a menționat că tratamentele în primăvară și toamnă sunt pur și simplu necesare. Nu neglija albirea și pulverizarea lemnului. În caz contrar, varietatea de decor numai plăcut.

concluzie

Recenzile decorului de pere Colour, după cum se poate vedea, confirmă doar caracteristicile și descrierea soiului. Arborele este foarte potrivit pentru regiunile riscante, are nevoie de întreținere normală și tratamente preventive. Înainte de a planta o varietate pe site, trebuie să vă familiarizați cu toate argumentele sale pro și contra.

Vizionați videoclipul: The Inside Story of Cannabidiol - What are the Benefits of CBD? (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send