Grădinărit

Căpșuni pentru Urali

Pin
Send
Share
Send
Send


Condițiile meteorologice ale Uralilor dictează condițiile proprii pentru cultivarea căpșunilor. Pentru a colecta o recoltă bună de fructe de padure, trebuie să alegeți soiuri care îndeplinesc următoarele condiții:

  • coace într-un timp scurt;
  • nu îngheți în timpul iernii;
  • pot rezista ploilor abundente;
  • Nu putrezi în vară.

Pentru plantarea căpșunilor zona potrivită, bine luminată de soare. În Ural, roua cade adesea și există o nebuloasă crescută, deci căpșunile trebuie bine ventilate.

Căpșunile preferă pământul mijlociu, în care se aplică îngrășăminte organice. Plantele tolerează îngheț în Ural, deoarece acestea sunt sub acoperire de zăpadă mare.

Cel mai mare pericol de îngheț apare în toamnă sau primăvară. În această perioadă, căpșunul are nevoie de adăpost suplimentar.

Soiuri timpurii

Cele mai vechi soiuri de căpșuni pentru Urali încep să producă fructe în iunie. Căpșuni de acest tip se dezvoltă cu o lumină scurtă a zilei, tolerează răcirea primăvară și lipsa căldurii.

Maria

Pentru soiul Mariei se caracterizează maturizarea foarte timpurie. Căpșunul are aspectul unui tufiș mediu cu un număr mare de frunze. Greutatea fructului este de aproximativ 30 g, ele se remarcă într-o culoare saturată. O mustață formează o sumă moderată.

Maria are o rezistență ridicată la iarnă. Planta păstrează rezistența la înghețurile de primăvară și este mai puțin susceptibilă la boli.

amuletă

Strawberry Amulet se referă la soiurile de desert. Boabele au o greutate de aproximativ 35 g, formă alungită și culoare bogată. Planta iese în evidență pentru randamentul său bun și rezistența la iarnă. De la un tufiș colectează până la 2 kg de fructe.

Planta necesită udare regulată, mai ales în absența ploii. Soiul nu este foarte susceptibil la boli și este rar afectat de acarienii de căpșuni.

Valenta

Soiul Valenta este un tufiș de creștere medie, moderat înclinat. Pedunculii sunt de lungime medie, frunzele sunt puține și largi.

Fructele de Valens au o greutate medie de 15 g, cele mai mari atingând 30 g. Forma fructului este conică alungită, gust dulce și acru.

Valenta este rezistentă la boli și nu putrezeste, chiar și la umiditate ridicată.

zori de zi

Dawn este una dintre cele mai populare soiuri de căpșuni din parcelele de grădină. Tufurile sale cresc înalte, totuși fructele se formează cu o greutate de aproximativ 20 g. Frunzele sunt formate dintr-o culoare verde închisă.

Gradul este considerat timpuriu copt și cu randament ridicat. Cu o sută de aterizări scoateți până la 200 kg de fructe.

Forma fructului este un oval plat, cu un gât scurt. Carnea este ușoară, are o densitate medie.

Dawn necesită udare moderată și hrănire cu ajutorul îngrășămintelor minerale. Planta prezintă rezistență la infecțiile fungice. Dawn poate rezista chiar și înghețului dur al iernii.

Vârstele de vârstă mijlocie

Cele mai bune soiuri de căpșuni de maturare medie se disting prin gustul lor. Acest lucru se datorează faptului că formarea de fructe are loc după stabilirea de vreme caldă.

Elsanta

Soiul Elsanta crescuta in Olanda si este apreciat pentru proprietatile sale de desert. Planta este caracterizată prin maturizarea timpurie medie și fructarea pe termen lung.

Elsanta este considerat un tip universal de căpșuni de grădină, care este folosit proaspăt, congelat și conservat.

Fructele de Elsanta sunt destul de mari, cântărind aproximativ 50 g. Carnea este dulce și aromatică, cu o ușoară aromă.

Căpșunile sunt moderat rezistente la secetă, însă sunt capabile să reziste la înghețuri severe. În plus, arbustul este tratat pentru mucegaiul pulbere și leziunile rizomului. Afecțiunile fungice afectează rar această căpșună.

Sudarushka

Sudarushka se referă la soiuri de maturitate medie. Planta se distinge cu un arbust puternic, răspândit, cu o mulțime de frunze și rozete. Pedunculii sunt la fel cu frunzele.

Greutatea boabelor de Sudarushka este de până la 34 g, forma lor ovală simetrică. Celuloză de densitate medie, suculentă, pe gust dulce-acru. Căpșunile demonstrează randamente ridicate.

Soiul Sudarushka este rezistent la infecții fungice, rar întâlnește acarianul de căpșuni.

Pentru plantare alegeți o zonă deschisă, bine luminată de soare. Planta preferă solul negru cu adăugarea de turbă. Se recomandă ca căpșunile să fie mulcate cu paie.

Festivalul de margarete

Festivalul varietății de mușețel poartă fructe de aproximativ 40 g în timpul primei recolte. Apoi, fructele de padure devin mai mici.

Bushul este format mare, cu un număr mare de frunze. În timpul sezonului, căpșunile produc o mulțime de mustașe. Festivalul aparține, la jumătatea lunii iunie, soiurilor de maturare și fructe.

Fructe de mușețel de fructe de festival sunt ovale și ușor aplatizate la margini. Au gust dulce și acru.

Planta are o rezistență ridicată la înghețurile de iarnă și tolerează înghețurile de -25 ° C. Mușețelul de mâncare este considerat soiuri neobișnuite, deci este adesea cultivat în Ural.

Orlets

Strawberry Orlets este crescuta in regiunea Sverdlovsk si are o perioada de coacere. Gradul este alocat cu o rezistență sporită la boli, transferuri de îngheț de iarnă.

Orlets este considerat un soi de desert și oferă o recoltă bună. Cu o țesătură, se colectează mai mult de 110 kg de fructe. Arbust moderat, moderat, cu un număr mic de frunze. Mustacolul se formează puțin peste sezon, deci plantele au nevoie de îngrijire minimă.

Boabele au o greutate medie de 10 g și o formă alungită. Greutatea primului fruct ajunge la 25 g. Căpșunul tolerează transportul pe termen lung. Orlets necesită hrănire și hrănire anuală.

regină

Varietatea Tsarina a fost creată special pentru climatul aspru. Căpșunile sunt rezistente la înghețuri și la înghețurile de iarnă. Regina este capabilă să dea roade în lumină slabă.

Regina formează fructe de padure mari, greutatea medie fiind de 35 g. Carnea este suculentă cu gust acru-dulce.

Sub acoperirea de zăpadă, regina suportă înghețuri până la -40 ° C. Cu toate acestea, soiul se descurcă bine cu vremea caldă. Pentru căpșuni de creștere completă necesită udare abundentă.

Regina este rezistentă la boli și dăunători. Fructele tolerează transportul și depozitarea pe termen lung.

Soiuri târzii

Întârzierea maturării căpșunului are un gust bogat. Soiurile ei nu au nevoie de îngrijire specială și vă permit să obțineți o recoltă după sfârșitul sezonului de boabe.

Zenga Zengan

Zenga Zengan căpșuni sunt cultivate pe parcele de grădină și la scară industrială. Planta produce fructe chiar și cu o lumină scurtă. Boabele sunt formate cântărind până la 30 g, au o piele densă.

Tufurile Zeng Zengan se remarcă prin înălțimea și numărul mare de frunze. O mustață se formează destul de puțin.

Cele mai mari fructe de padure coacă la începutul fructului, apoi dimensiunea lor scade. Zeng Zengana oferă până la 1,5 kg de fructe de padure. Planta tolerează ploile prelungite.

Soiul necesită o prelucrare suplimentară de la spumare, putregai și capsuni. Căpșunile sunt deosebit de rezistente la înghețurile de iarnă, nu se tem de îngheț până la -24 ° С.

Roxana

Soiul de desert Roxana a fost crescut de specialiștii italieni, dar sa stabilit bine în condițiile Uralilor. Planta are o maturitate medie.

Bușoanele sunt formate puternice, dar compacte, cu un număr mic de musturi. Boabele sunt formate mari, cu bun gust. Până la sfârșitul sezonului, dimensiunea fructului este ușor redusă. Chiar dacă nu rupeți recolta la timp, nu va afecta calitatea și gustul fructelor.

Roxana este folosită pentru creștere în toamnă. Fructele cristalizează chiar și la temperaturi scăzute și la vremuri tulburi. Soiul rezistă la temperaturi scăzute până la -20 ° C, rezistente la boli.

Vikoda

Una dintre cele mai târzii soiuri de maturare este Vicoda. Tufurile sunt formate din înălțime medie cu lăstari groși. Fructele au o formă rotundă, de dimensiuni mari, gust dulce-acru, carne densă.

Vicoda ajunge la mijlocul lunii iunie. Bush este produs un pic de tragere, care simplifică îngrijirea de căpșuni. Plante deosebit de rezistente la răspândirea de la fața locului pe frunze.

Vicodul nu necesită condiții speciale de mediu. Planta preferă o abundență de lumină solară și umiditate. Pe vreme uscată, creșteți intensitatea irigării. Soiul tolerează o scădere a temperaturii în timpul iernii la -16 ° C.

Pandora

Căpșuni Pandora fructe la sfârșitul sezonului de fructe de padure. Planta diferă în ceea ce privește densitatea și un număr mare de frunze. Viteza de formare a musturilor rămâne la un nivel mediu.

Pandora face parte din varietățile mari, iar greutatea fructelor sale este între 35 și 60 g. După maturarea finală, acestea devin gust rotund, suculent, dulce și aromă de căpșuni sălbatici.

Căpșunul se evidențiază datorită rezistenței ridicate la iarnă, deci nu necesită adăpost. Planta are o imunitate ridicată la afectarea rădăcinilor și la alte boli. Pentru a preveni putrezirea fructelor în condiții meteorologice ploioase, trebuie să mulciți solul.

Clase remontnice

Reparați fructele de căpșuni de mai multe ori în timpul sezonului. Înflorirea lui continuă până la sosirea primului îngheț. Pentru sezonul 2-3 se recoltează recolte din fiecare bucată.

Tentația

Varietatea ispitei este copt devreme și aduce fructe de padure mari. Planta este considerată una dintre cele mai productive și capabilă să producă 1,5 kg de fructe.

Gustul de fructe de padure este dulce, cu o aromă neobișnuită de nucșoară. Pe bucsa se formează până la 20 de pedunculi. Maturarea începe după 2 luni de la plantare.

Cultură recoltate de mai multe ori, iar în toamnă gustul căpșunilor de grădină se îmbunătățește doar. Temptarea tinde să formeze un număr mare de mustăți și, prin urmare, necesită o îngrijire constantă.

Planta tolerează înghețuri de până la -17 ° C și, prin urmare, necesită adăpost suplimentar. La fiecare 3 ani de aterizare trebuie să fie actualizați.

Brighton

Strawberry Brighton este considerat soi semi-monolit. Dacă planta este plantată în primăvară, atunci prima recoltă se obține în luna august.

Capsele de capsuni sunt compacte, de dimensiuni medii. Frunzele nu se formează foarte mult, ceea ce reduce probabilitatea putregaiului și a altor boli.

Brighton aduce fructe conice cu o suprafață strălucitoare. Greutatea lor este de aproximativ 30 de grame, cele mai mari exemplare ajungând la 50 de grame. Indiciul Brighton de ananas este tipic pentru căpșunile din Brighton. Carnea rămâne densă, chiar și cu depozitare prelungită.

Brighton preferă soluri argiloase, rămâne rezistent la boli, practic nu formează mustață în timpul fructelor.

Lyubava

Lyubava este considerată cea mai bună varietate de căpșuni remontante, datorită nemulțumirii sale. Greutatea medie a fructelor de padure este de 30 g, insa acestea se formeaza pe planta in cantitati mari.

Forma fructului din Lubava este ovală, culoarea este saturată roșie. Principalul avantaj al căpșunilor este creșterea rezistenței la iarnă. Fructarea începe în iunie și durează până în toamnă. De-a lungul acestei perioade, calitățile gustului Lubavei nu se deteriorează.

Planta este plină de fructe indiferent de tipul de sol, totuși, muștarul formează un pic. Gradul este puțin supus bolilor fungice.

Geneva

Soiul Geneva a crescut în America cu mai bine de treizeci de ani în urmă. Acesta este un tufiș de dimensiuni medii, unde se formează aproximativ 7 mușchi.

Prima recoltă produce fructe cu greutatea de până la 50 g sub forma unui con trunchiat. Pulpa are un gust dulce, cu o ușoară aromă. Planta începe să dea roade în iunie și continuă până se produce îngheț.

Între fiecare perioadă de recoltare, pauza este de până la 2,5 săptămâni. Maturarea are loc chiar și în vremea ploioasă.

Între răsaduri lasă o distanță mare pentru a evita plantele îngroșate. În caz contrar, umiditatea excesivă și lipsa ventilației vor duce la apariția bolilor de putregai și a altor boli.

Toamnă distracție

Frunzele de capsuni de toamnă au devenit una dintre primele soiuri remontante obținute de specialiștii locali. Planta este capabilă să producă fructe din iunie până în septembrie. Sub acoperire în toamna, sub film, fructele de pădure continuă să se coacă până în octombrie.

Dimensiunea fructului este de 3 până la 4 cm, iar multe dintre ele sunt formate. Au gust dulce, chiar dacă nu sunt pe deplin coapte. Fructarea are loc aproape fără întrerupere.

Autumn Fun produce până la 20 tulpini de flori, 10 fructe cresc pe fiecare dintre ele. Bushul este rar afectat de boli și dăunători. Pentru căpșunile de iarnă necesită adăpost.

Elizabeth II

Soiul Elizabeth II este remarcabil pentru gustul său neobișnuit și fructe de padure mari. Greutatea medie a fructelor este de 40 g, totuși, unele fructe de padure ajung la 100 g.

Căpșunile sunt crescute de specialiști ruși și au fost distribuite din 2003. Planta formează tufișuri înalte cu frunze abundente. Boabe au un gust neobișnuit cu note de miere.

Pentru sezon, Elizabeth II dă aproximativ trei recolte. Primele au fost eliminate la începutul lunii iunie. Ultima fructare are loc înainte de apariția înghețului. Datorită randamentului ridicat de la o bucată, se obțin până la 1,5 kg de fructe.

Elizabeth al II-lea se descurcă bine cu multe boli, tolerează lovituri reci în primăvară, înghețuri de iarnă.

concluzie

Pentru a crește în Ural, alegeți căpșuni rezistente la iarnă, care nu se tem de scăderea temperaturii. Căpșunul trebuie să rămână rezistent la înghețurile de primăvară și fructele de pădure - se coacă într-o vară scurtă și păstrează gustul cu ploi abundente.

Vizionați videoclipul: Motocoasa Efco 8460 Emak chiar este puternica !!! (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send