Grădinărit

Descrierea vierului Superba (Berberis ottawensis Superba)

Pin
Send
Share
Send
Send


Arbuștii ornamentali sunt capabili să decoreze și cele mai modeste grădini. Barberry Superba - o perenă creștere rapidă, care nu numai că are fructe gustoase, ci are un aspect destul de atractiv.

Fiecare grădinar visează să planteze tufișuri de afine, deoarece plantele strălucitoare sunt capabile să creeze o compoziție peisagistică colorată în orice grădină. Cunoscând nuanțele de plantare și regulile de amplasare a arbuștilor pe amplasament, puteți facilita îngrijirea plantelor.

Descrierea de ciuperci Superba

Barberry Superba crește arbuști mari de răspândire. Planta atinge dimensiunea finală în 9 ani. Tufișuri de trestie sunt folosite pentru plantații de grup, practicând adesea o plantă unică pe site. Perioada de înflorire a plantei perene este mai-iunie.

Florile de dulciuri Superba cu un miros placut, sunt colectate in boboci racemose. Pe 1 perie se găsesc până la 10 bucăți. Culoarea florilor este galben cu nuanță roșiatică, lungime - 4 cm.

Coroana este mare și întinsă, formând creșteri îndelungate de-a lungul anilor. La începutul creșterii, ramurile sunt îndreptate în sus și în timp ele sunt întinse de arce largi. Planta formează multe ramuri pe care sunt situate spini ascuțiți.

Frunzele varietății Superba sunt rotunde, de până la 4 cm lungime. Culoarea masei verzi este purpuriu-violet, în perioada de vară, cu o nuanță de gri. În primăvară, majoritatea frunzelor devin roșii.

Sfat! Când se plantează soiurile Superba într-un loc bine luminat, frunzele vor părea mult mai strălucitoare.

Fructe de fructe de dulce Superba de formă alungită, de culoare roșie bogată, sunt situate pe ramurile coborâte. Sourish la gust, au o aroma destul de pronuntata.

Gerbera Thunberg Superba în design peisagistic

Barberry Thunberg Superba este destul de popular în designul de design peisagistic. Astăzi există mai mult de 45 de specii de tufișuri de fructe. Acest soi are imunitate bună față de diverse boli, din păcate, greu suferă înghețuri grave.

În designul peisajului utilizați aproape toate soiurile. Barberry Thunberg arată bine atât în ​​plantarea individuală cât și în grup a arbuștilor. Am plantat în apropiere de bordură și tobogane alpine. Arbuștii tari sunt folosiți ca gard viu decorativ, care arată original pe terenul grădinii. În fotografie, puteți vedea cum arată ciuperca Superba în designul zonei locale.

Plantarea si ingrijirea ciupercii de ciuperci

Pădurile perene nu necesită condiții speciale de aterizare. Plantele sunt soluri acide și alcaline mai potrivite. Fructul de acest fel transferă o schimbare bruscă a condițiilor meteorologice, nu se teme de absența lungă a udării.

Măsuri standard de îngrijire: tăierea regulată și pulverizarea preventivă împotriva insectelor.

Pregătirea răsadurilor și a suprafeței de plantare

Pentru ca planta să formeze ramuri frumoase și lungi, este important să pregătiți solul potrivit. Suprafața Superba este adesea plantată în amestec de sol pre-preparat:

 • humus;
 • teren de teren;
 • nisip.

Toate componentele sunt amestecate în proporții egale.

Este important! Aciditatea optimă a solului pentru plantare este de 6,5 ph.

În cazul în care aterizarea este efectuată pe un teren acru, este necesar să se efectueze calcar. 35 g de var hidratat sunt luate pentru 1 plantă.

Va fi important să pregătiți un plantativ pentru plantare. Înainte de procedură, rădăcina este imersată într-un stimulator de creștere. Puteți cumpăra acest instrument în orice magazin de grădină.

Dacă materialul de plantare este achiziționat de pe piață, ar trebui să îl examinați cu atenție. Nu trebuie să existe daune asupra răsadurilor, sistemul rădăcinilor nu este uscat.

Atunci când materialele autoportante pentru plantare iau procese de arbuști perene cu un sistem rădăcină puternic și bine dezvoltat.

Plantarea de ciuperci Superba

Tufele de superba iubesc locurile bine luminate. În ele, planta va avea culori strălucitoare. Dacă se presupune că planta este plantată într-o singură plantă, se recomandă să se facă găuri de 60 cm până la 60 cm. Pentru plantarea în grup, distanța minimă dintre arbuști trebuie să fie de cel puțin 40 cm.

Algoritmul de plantare a ciupercii Superba:

 1. Sapa găuri adânci.
 2. Puneți pietre de drenaj sau rumeguș în partea de jos.
 3. Adăugați hrănirea: turbă, humus.
 4. Coborâți râul tânăr în gaură astfel încât 2 cm de gulerul rădăcină să fie deasupra nivelului solului.
 5. Pentru a produce aterizări abundente de umezire.
 6. Slăbiți solul.

Îndepărtarea și hrănirea

Pestera Superba practic nu necesită reguli speciale pentru realizarea pansamentelor. Adu-le sub tufișuri după un an de la plantare. Pentru prima hrănire utilizați uree. Toate îngrășămintele ulterioare se efectuează o dată în 4-5 ani.

Trebuie remarcat faptul că arbustul nu necesită aproape nicio udare. Adesea, lăstarii tineri care au un sistem rădăcină slab dezvoltat trebuie să fie umeziți. Vara va fi suficientă vreme ploioasă. Cu toate acestea, în timpul secetei prelungite, arbușile ar trebui să fie prevăzute cu cantitatea necesară de lichid.

Atenție! Barberry Superba nu-i place umiditatea stagnantă, deci ar trebui să fiți atenți la udare.

tăiere

Arbust tăiat în primăvara devreme. Acest eveniment este prevenirea multor boli. Lăstarii vechi, congelați și deteriorați sunt supuși la îndepărtare. Formarea unei plante nu este recomandată dacă există multe internode pe tufișuri.

Sfat! Pentru a menține coroana decorativă, este suficient să întineri tufa cu tăierea ușoară.

Este de remarcat faptul că lăstarii care s-au oprit în creștere sunt, de asemenea, supuși eliminării. Plantele vechi din primăvară ar trebui, de asemenea, să fie subțiate.

Prima tăiere preventivă se efectuează la 2 ani după debarcare. În această perioadă, tăiați lăstarii inferiori. Tunderea ulterioară se efectuează de două ori pe an: prima - vara, a doua - la începutul toamnei.

Pregătirea pentru iarnă

Tufișurile tinere care nu au împlinit 3 ani necesită pregătire pentru iarnă. În primii ani de viață este necesar să se acopere molidul de aterizare. Pregătirea suplimentară pentru îngheț implică în ajunul tăierii preventive efectuate.

Sfat! Dacă se prevăd înghețuri grave, este necesar să se acopere planta cu bucăți de zăpadă.

reproducere

Este posibil să se înmulțească o bucată de ciupercă Superba în 3 moduri. Planta aproape totdeauna supraviețuiește bine. Fiecare rezident de vară alege o metodă de reproducere a plantelor care este mai convenabilă pentru el.

Metode de reproducere:

 • metoda de împărțire a bucșei. Pentru a realiza această metodă, procesul tânăr este separat împreună cu rădăcina și plantat în solul pregătit;
 • straturi verzi. Ei determină o tragere bună și puternică pe bush, care este presată strâns la pământ și adorm. Planta este udată abundent până când ramura dă radacina;
 • mâner. Această metodă este ușor de utilizat. Destul să găsească pe tufișuri niște lăstari puternici care trebuie tăiați cu un cuțit. Lăstarii sunt plantați în vase pregătite, bine udate. După ce planta a dezvoltat un sistem puternic de rădăcină, efectuați un transplant în pământ.

Boli și dăunători

Barberry Superba este susceptibil la înfrângerea afidelor de afine și a mucegaiului sub formă de pulbere. Pentru a preveni bolile arbuștilor, este important să se efectueze tăierea preventivă și prelucrarea prin mijloace speciale. Cu grijă, planta este capabilă să dezvolte o imunitate bună, care va ajuta la evitarea problemelor în îngrijire.

În caz de boală, ar trebui să fie achiziționate preparate speciale la magazinul de grădină și trebuie efectuată o pulverizare terapeutică. Pentru a combate afidele, se folosește o soluție de "Fitoverma" de 0,2%, cu înfrângerea de friptură cu mucegai praf, se folosește "Fundazol". Amestecul Bordeaux este utilizat pentru tratarea ruginei.

Atenție! Când utilizați medicamente împotriva dăunătorilor, este important să respectați proporțiile corecte.

concluzie

Barberry Superba - arbust decorativ de fructe, care este practicat pentru plantarea și proiectarea peisajului. Grupul și tufișurile unice sunt capabile să creeze o compoziție interesantă pe orice locație. Arbustiile perenice strălucitoare cu fructe parfumate devin decorarea oricărei grădini. Practic nu necesită îngrijire și reguli speciale de plantare, ciuperci Superba - alegerea celor care iubesc o grădină frumos proiectată, fără costuri și hassle suplimentare.

Vizionați videoclipul: Doamne moooorrrrr Descrierea unui gajiu nuntas (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send