Grădinărit

Pear Abbot Vettel

Pin
Send
Share
Send
Send


Înmulțită de crescătorii francezi, abatele Vettel Pear au devenit populare de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Soiul sa răspândit repede de-a lungul coastei mediteraneene, datorită gustului său. Fructe bine în climat cald, umed. Prin urmare, cultivate în plantații industriale din sudul Spaniei, Italia, Franța. Pentru a crește acest soi în regiunea rusă, trebuie să cunoașteți condițiile pentru creșterea sa cu succes.

Descrierea părții Abbot Fetel

Grădinarii ruși au arătat un mare interes în cultivarea cultivatorilor francezi pentru o calitate excelentă a fructelor și o bună adaptabilitate în noul loc. Descrierea soiului de pere, Abbot Fetel, și imaginea lui în fotografie vor ajuta grădinarii novici să nu-l confunde cu alți membri ai familiei Rozanov:

 • copacul are o înălțime medie și ajunge la înălțimea de 3-4 m;
 • coroana este largă, piramidală, cu frunziș dens;
 • frunzele sunt mari, de culoare verde deschis;
 • tulpini cresc la un unghi de 400-450, cu devierea ulterioară la poziția orizontală;
 • fructele sunt alungite, mari, de culoare deschisă, cu partea roz în partea însorită.

Atunci când perele încep să se coacă, trebuie să vă asigurați că nu își rup ramurile cu greutatea lor și, dacă este necesar, executați garnitura. În special, se referă la copaci tineri cu lăstari subțiri.

Principala fructificare este în al optulea an. O varietate de pere abbot Vettel poate produce o recoltă timp de 2 decenii.

Este considerată o plantă rezistentă la astfel de condiții adverse cum ar fi:

 • rece - tolerează înghețurile până la -170C;
 • insecte și boli fungice;
 • uscat.

Para este auto-fertilă - se polenizează. Prin urmare, nu este necesar să se planteze polenizatoare suplimentare în vecinătate. Cu toate acestea, grădinarii au remarcat că vecinătatea altor soiuri de pere are un efect benefic asupra randamentului soiului Abbat Vettel.

NOTĂ! Pereții dau roade în toamnă. Fructele sunt recoltate 1,5-2 săptămâni înainte de a fi complet coapte, mărind astfel durata de conservare.

Caracteristicile fructului de abur Vettel

Dacă urmați regulile recomandate de agrotehnologie pentru pere, apoi timp de 3-4 ani după plantare la începutul lunii septembrie, puteți trage deja prima cultură. Soiuri de pere de soiuri dovedite Abbot Vettel gust excelent și bogat în compoziția de vitamine.

Fructele sunt foarte solicitate datorită aspectului apetisant:

 • formă alungită, cu lungimea de până la 20 cm, cu diametrul de până la 8 cm și greutatea de 200-250 g;
 • culoarea fină, galben-verde, cu aspect roz atunci când este coaptă;
 • carnea este adesea albă, dar este și cremă, dulce și suculentă, cu o aromă delicată plăcută.

În stadiul de maturare completă se poate atârna pe un copac pentru o lungă perioadă de timp. Atunci când scoateți fructele trebuie să încercați să nu le deteriorați. Pereții sunt păstrați în frigider la o temperatură care nu depășește +50C. Înainte de depozitare, fructele se lasă să se odihnească câteva zile într-o încăpere uscată.

Gustul și textura fructelor lui Abbot Vettel vă permit să le folosiți în stare proaspătă sau să le preparați:

 • compoturi;
 • blocaje;
 • gem;
 • marmeladă;
 • sucuri.

Pro și contra soiuri

Cei care se gândesc să crească pere de Abbet Vettel în zona lor trebuie să știe că acest soi are mai multe avantaje decât dezavantajele. Timp de câteva secole, calitățile sale pozitive au permis nu numai menținerea soiului, ci și extinderea zonei de creștere. Principalele avantaje ale soiului:

 • carne dulce suculentă;
 • completă îmbrăcăminte;
 • o bună siguranță în timpul transportului;
 • durată mare de depozitare;
 • toleranță la secetă;
 • auto-polenizarea florilor;
 • rezistență la boli și dăunători.

Dezavantaje un pic. Grădinarii ruși subliniază principala: rezistența slabă la îngheț. Deja la aproximativ -200Deoarece copacul poate îngheța și primăvara nu se renaște. Prin urmare, în regiunile reci din Rusia, acest soi trebuie acoperit înainte de apariția înghețului. Un alt dezavantaj este randamentul mediu. Cu toate acestea, acest indicator variază foarte mult în condiții de creștere diferite.

Condiții optime pentru creștere

Randamentul ridicat depinde de compoziția solului. Pentru pere, ar trebui să fie ușoară și fertilă. Varietate Abatele Vettel nu cresc pe soluri cu aciditate ridicată și preferă neutru. Pentru a echilibra starea solului, ei săpați zona și adăugați cenușă de lemn sau cenușă.

Anormal pentru parul Abbot Vettel este considerat a fi overwetting rădăcini. Prin urmare, este necesar să se prevadă apariția apei subterane în zonă pentru a merge mai adânc decât 3 m. Zona pentru pere ar trebui să fie deschisă la soare. Iluminarea solară este esențială pentru o recoltă delicioasă și bogată.

Plantarea și îngrijirea părului abatele Vettel

Abatele de Vettel pere este plantat în primăvară sau toamnă. Cel mai favorabil este plantarea toamnei. Răsadul trebuie să aibă vârsta de 1-1,5 ani. Dacă sistemul rădăcină este deschis, atunci trebuie să vă asigurați că este sănătos. Frunzele și lăstarii nu ar trebui să aibă, de asemenea, urme de boli și vânătăi.

O mare influență asupra culturii are un sit de aterizare, starea de răsaduri și, în viitor, îngrijirea necesară pentru cultură:

 • hrănirea regulată;
 • udare necesară;
 • măsuri de protecție împotriva bolilor și a rozătoarelor;
 • slăbirea solului;
 • mulcirea solului;
 • înfășurând trunchiul.

Pregătirea adecvată pentru iarnă are o importanță deosebită pentru regiunile din Rusia cu ierni reci, deoarece abatorul Vettel poate să moară în înghețuri grave.

Regulile de aterizare

Pentru a planta răsaduri de pere abbot Vettel este mai bine în grădină lângă meri. Dacă plantarea se face în rânduri, distanța dintre arbori din rândul ar trebui să fie de cel puțin 5 m, iar între rânduri - 6 m. Locația ar trebui să fie bine aprinsă de soare și, de preferință, fără curenți.

Puieții inspectează, elimină rădăcinile uscate și le prelucrează cu un amestec de lut și cenușă într-un raport de 1: 2. Dacă sistemul rădăcină este închis, atunci răsadul este așezat într-o gaură împreună cu o minge de pământ. După pregătirea sitului și răsadurile sunt transferate la plantarea însăși:

 1. Săpați o gaură de aproximativ 0,8 m adâncime și o lățime de 1,0 m.
 2. Se toarnă un pic de pământ într-o gaură pentru a face o movilă.
 3. Un plantaș este așezat pe o movilă și rădăcinile sunt răspândite.
 4. Umpleți groapa cu pământul până la nivelul șantierului.
 5. Un pic în jurul trunchiului.
 6. Faceți gaura și turnați abundent apa.
 7. Cercul pristvolny mulch.

Gâtul inferior al unui răsad de copac de păr, abatele Vettel ar trebui să fie deasupra nivelului solului. Este recomandabil să instalați un suport lângă trunchi și să le legați un copac tânăr.

Îndepărtarea și hrănirea

În ciuda faptului că abatele Feb de pere se încadrează în recoltele rezistente la secetă, este nevoie de udare, mai ales în perioada de creștere și maturare a fructelor. Arborele deja cultivat poate fi udat mai rar. După fiecare irigare, se recomandă să slăbiți solul pentru a îmbogăți solul cu oxigen și a distruge buruienile.

Pentru fructe bune, îmbrăcămintea de sus a soiului Abbot Fetel este necesară pe tot parcursul sezonului de creștere. Doriți să obțineți o recoltă bogată, nu puteți lăsa planta fără alimentație suplimentară. În toamnă, înainte de odihna de iarnă, gunoiul, turba și humusul sunt aduse în cercul apropiat. În primăvară, se adaugă azot (50 g uree la găleată cu apă), potasă, îngrășăminte fosfatice.

tăiere

Pearul Abbot Vettel formează independent o coroană și nu are nevoie de tăiere decorativă. Cultură o dată pe an, în primăvară, efectuează salubritate, pentru a elibera copacul de ramurile bolnave, uscate și inutile.

Stăpânul de la Vettel crește aproape vertical în sus. Pentru ca acest lucru să nu interfereze cu fructele, ramurile sunt uneori înclinate artificial într-o poziție orizontală, îndepărtându-le pe cele inutile și neferoase.

Sfat! Zonele de tăiere trebuie tratate cu grădină de grădină pentru a vindeca rănile mai repede. Acest instrument poate cumpăra gata sau face-l singur.

lapte de var

Pentru a asigura protecție împotriva arsurilor solare, înghețului, dăunătorilor și rozătoarelor, tulpina de calitate Abbot Vettel este de 2-3 ori pe an. Procedura trebuie efectuată în primăvară după topirea zăpezii și în cădere înainte de adăpost pentru iarnă. În vara de albire baril la voință și nevoie.

Soluția pentru spălarea în alb poate fi cumpărată în magazin sau realizată independent. Se amestecă 1,5 kg de lut cu 2 kg de var în 1 găleată de apă. Planta adultă este albă la ramurile inferioare și se recomandă acoperirea completă a răsadului.

Pregătirea pentru iarnă

Împreună cu introducerea îngrășămintelor de toamnă, înainte de hibernare, este necesar să se udă fiecare copac bine. Forma adăpostului depinde de înghețurile care se produc în timpul iernii. Trebuie să ne amintim că abatele Vettel nu este o cultură de iarnă.

Potrivit recenziilor de pe Internet, un abbot Vettel de pere în suburbiile ar trebui să fie acoperite pentru iarnă cu ramuri de păianjen sau zăpadă. De asemenea, puteți utiliza materiale de izolație a clădirilor, pânză și film.

Este important! În primăvară, înghețul de înflorire apare uneori în timpul înfloririi. Pentru a proteja viitoarea recoltă, fumul este aplicat și bine udat aproape de tulpină cerc.

productivitate

Primele fructe din țările din sud se coacă la începutul lunii septembrie. Fructură de pere abbot Fetel anual de aproximativ 20 de ani. Nivelul recoltei se referă la media, dar este compensat de gustul și dimensiunea mare a fructului.

Grădinarii recomandă raționarea recoltei, la fel ca și fructele sale de înaltă calitate psihiatru. În primul an trebuie să scoateți până la jumătate din ovar.

Cal de pere abbot Vettel

Fructe de pere abbot Fetel poate fi folosit cu încredere pentru diverse diete de descărcare din cauza conținutului lor redus de calorii. Fructele sunt bogate în vitamine, microelemente și fibre. Conținutul de acid scăzut face ca perele să fie mai dulci decât gustul merelor, deși conținutul de zahăr este mai mic. Prin urmare, conținutul caloric este de numai 48 kcal la 100 g de fructe dulci.

Boli și dăunători

Varietatea perelor Abbot Vettel este rezistentă la diferite forme de boli fungice și insecte dăunătoare. Pentru prevenirea apariției primăverii și înainte de începerea debitului activ, întregul copac este pulverizat cu fungicide împotriva scabiei.

Recenzii despre pere Abbot Fetel

Andrey Ivanovich Malichev, 56 de ani, Podolsk Știu acest soi, dar până acum doar ca un consumator. Când m-am odihnit în Spania, am încercat o mulțime de lucruri în luna august, și Abbot Fetel și eu. Îi plăcea. Pielea este foarte subțire, iar carnea este gustoasă. Există chiar și un parfum. Acum cred că, poate, să plantez acasă. Dacă recolta este mică, așa cum se spune, atunci familia noastră va fi încă suficientă, nu pentru vânzare. Dar dacă soarele nostru nu este de ajuns sau pământul nu este plăcut, atunci va fi păcat să fie un copac. Marina Y. Smolyar, 52 de ani, Serpukhov Prietenul meu a plantat 2 astfel de copaci la dacha ei acum 8 ani. Înțeleg că nu a investit prea mult în ele, nu sa plâns de ele. Creșteți ca și alte fructe. Vom cădea, aceste pere chiar de la pomul pe care îl alegem și mâncăm. Să nu spun că un lucru este delicios, ci un făt normal. Nu pleacă la depozitare. Dar, pe de altă parte, face compoturi delicioase de la jumătate de pere. Numai pentru compot este necesar să scoateți fructele devreme, iar pentru gem - mai târziu, lăsați fructele să se coacă bine.

concluzie

Pear Abbot Vettel crescut pentru un climat cald. Prin urmare, soiul este recomandat pentru regiunile sudice ale Rusiei. Numai îngrijirea agronomică convențională va fi necesară. Dacă există dorința de a planta acest copac în regiune cu o iarnă rece, atunci este necesar să se ia măsuri pentru adăpostul atent pentru iarnă. Apoi, există o oportunitate de a vă bucura de fructele sale gustoase în toamnă.

Vizionați videoclipul: Shell Tellus S2 MX & VX Key Benefits of NG (Aprilie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send