Grădinărit

Ciuperci Thunberg Cobalt (Kobold): descriere

Pin
Send
Share
Send
Send


Garnetul Thunberg Cobalt este un arbust decorativ de creștere mică, aproape pitic, utilizat pentru amenajarea peisajului inferior. Se utilizează pentru a crea garduri vii, frontiere și paturi de flori. Caracteristica principală a ciocolului Thunberg Cobalt este densitatea mare și răspândirea bucșei.

Descriere Barberry Cobalt

Barbera Thunberg Cobalt a fost crescută la mijlocul secolului trecut în Olanda. Această plantă ornamentală este destul de compactă, ajungând la o înălțime de maximum 50 cm. În cazuri rare, înălțimea ei atinge valori mari, totuși, una dintre caracteristicile sale principale, densitatea arborelui, este pierdută, iar cobaltul de la Thunberg devine mai puțin decorativ.

Creșteți un ciocolat Thunberg Cobalt exclusiv ca o plantă densă cu frunziș verde smarald. Este folosit ca o bordură. În unele cazuri, ciocolata Tunberg Cobalt poate fi folosită ca fiind singură. Adesea, această tehnică este utilizată în proiectarea unor paturi joase sau grădini de rock.

Lăstarii de Cobalt de duiar au o lungime mică, sunt dens punctate cu frunze și vârfuri mici. Frunzele de cobalt se agață de lăstari și se află pe ele opus. Lungimea frunzelor poate ajunge până la 2 cm, ele sunt alungite și ușor arcuite la capăt. Pe măsură ce cresc, această ascuțire devine treptat rotunjită.

Înflorirea de ciuperci Thunberg Cobalt începe la mijlocul lunii mai și durează aproximativ două săptămâni. Florile au forma de clopote galben pal sau lamaie. Numărul lor este suficient de mare: pot exista până la 2-3 duzini de flori pe un singur foc.

Ca majoritatea membrilor familiei Barberry, Cobalt poate schimba culoarea frunzelor, în funcție de sezon. De la începutul primăverii până la mijlocul toamnei, culoarea frunzelor are o nuanță de smarald care se schimbă odată cu debutul timpului rece pe galben-portocaliu. Elementele decorative adiționale din lunile de toamnă sunt date fructelor de culoare roșu aprins în tulpina de Thunberg. Cobalt. Fructul de ciuperci Thunberg Cobalt este, de asemenea, mult, pentru că aproape toate florile sunt legate.

Odată cu apariția primului îngheț, frunzele verzi, care nu aveau timp să schimbe culoarea în portocaliu, cad. Fotografia de cobalt de dulce este prezentată mai jos:

Ciuperca de Thunberg Cobalt are o rată de creștere scăzută și practic nu are nevoie de tăiere formativă, dar o tolerează perfect, iar coroana poate fi formată la voia proprietarului.

Garnetul Thunberg se referă la plantele rezistente la iarnă și la rece.

Plantarea și îngrijirea ciupercii Thunberg Cobalt

Îngrijirea barbariei Thunberg Cobalt este simplă și nu necesită abilități sau abilități complexe. Chiar și cultivatorii lipsiți de experiență pot crește acest arbuț ornamental.

Cel mai important lucru în cultivarea sa este de a preveni îngroșarea excesivă. Totuși, tăierea frecventă este, de asemenea, nedorită pentru plantă. Având în vedere rata scăzută de creștere a strugurii, formarea coroanei plantei la fiecare 1-2 sezoane va fi optimă.

Pregătirea răsadurilor și a suprafeței de plantare

În ciuda faptului că prăjitura Thunberg Cobalt este nemaipomenită, ar fi mai bine să fii pe o întindere însorită. Cultivarea este permisă în penumbra, dar umbra este extrem de nedorită, în ea rata de creștere a arbustului va fi aproape zero.

În plus, numai în zonele însorite va exista o schimbare a culorii frunzelor pentru sezonul de toamnă. O plantă din penumbra este probabil să aibă frunziș portocal în toamnă numai în jurul perimetrului frunzelor.

Fructul nu este deloc important pentru sol: fertilitatea sau duritatea lui nu este importantă pentru el. Pentru o adaptare mai rapidă a unei plante tinere, ar trebui să se acorde prioritate solurilor ușoare cu un grad mediu sau scăzut de umiditate.

Este important! Ciocolata Thunberg Cobalt nu-i plac suprafetele prea umede. Sistemul său de rădăcină tolerează seceta mult mai bine decât umiditatea puternică.

Pregătirea preliminară a locului pentru plantare implică săpături de adâncime de aproximativ 40 cm adâncime și nu mai mult de 50 cm în diametru Solul format din următoarele componente trebuie așezat pe fundul grosului:

  • grădină - 2 părți;
  • humus sau compost - 1 parte;
  • nisip - 1 parte.

Înălțimea solului nutritiv ar trebui să fie de la 1/3 la jumătate din adâncimea fosei.

Se recomandă ca solurile sărace să fie calcarate cu cenușă sau var (în cantitate de 200 g sau 300 g sub o bucată, respectiv).

Nu este necesară pregătirea preliminară a puieților înainte de debarcare.

Regulile de aterizare

Aterizarea ar trebui efectuată fie la începutul toamnei, fie la sfârșitul primăverii. Este de dorit să nu existe frunze pe răsaduri, dar există cel puțin 3-4 muguri vegetative pe fiecare dintre lăstari.

Plantele de plantare efectuate în așa fel încât distanța dintre arbori să fie cuprinsă între 50 și 80 cm. Este de dorit să se adauge îngrășământ complex pentru plante ornamentale constând din potasiu, azot și fosfor în puțurile pe soluri sărace.

Sapul are un sistem rădăcină suficient de dezvoltat, care trebuie așezat cu grijă pe un strat de sol fertil care a fost depus anterior în gaură, în straturi rădăcinoase îndreptate și presărat ușor cu sol de grădină.

Apoi efectuați o compactare ușoară a solului și udarea.

Îndepărtarea și hrănirea

Udarea se face pe măsură ce solul se usucă. Nu ar trebui să fie prea des "umple" planta - doar o udare abundentă timp de 1-2 săptămâni.

Primul dressing se face în cel de-al doilea an după plantarea ciupercii Thunberg Cobalt. În primăvară se aplică îngrășământ cu azot, constând din 20 g uree dizolvată în 10 litri de apă pe bucșă. La sfarsitul sezonului fac mulcirea tufisului cu turba. În plus, această procedură este repetată anual. Nu este nevoie de alte ciuperci.

tăiere

Principala tăiere pe care planta are nevoie este sanitară, efectuată după iernare. În acest caz, pacienții standard curați, lăstari vechi și uscați, precum și lăstari care cresc "în interiorul tufișului".

Formarea tăiere este relevantă numai pentru plantele care joacă rolul de gard viu. Acestea sunt de obicei forfecate de 2 ori pe sezon (începutul și sfârșitul verii). În alte cazuri, tăierea formativă se realizează nu mai mult de 1 dată în 2 ani.

Pregătirea pentru iarnă

Plantele mai vechi de 3 ani nu trebuie să fie pregătite pentru iarnă, deoarece sunt capabile să reziste la înghețuri până la -35 ° C fără adăpost. Plantele tinere trebuie să fie învelite cu polietilenă pentru iarnă și stropite cu un strat de frunziș de 20-30 cm înălțime. Și de îndată ce se va deplasa prima zăpadă, stropiți cu zăpadă pe partea de sus.

Cu toate acestea, în primăvară, pentru a evita suspendarea plantelor, este mai bine să eliminați această "protecție termică" la prima dezghețare.

reproducere

Ciuperca creste in moduri standard:

  • împărțirea bucșei;
  • folosind butași;
  • stratificarea;
  • urmași;
  • semințe.

Spre deosebire de cele mai multe plante perene, cobaltul de trunchi Thunberg tolerează foarte puțin reproducerea prin împărțirea bucșei. Orice deteriorare a rizomului care "merge prost" va fi fatală pentru plante. Prin urmare, ar trebui să încercați să împărțiți rizomul cu cele mai subțiri rădăcini, fără a atinge procesul principal de rădăcină.

Modalitățile de divizare prin stratificare sau butași sunt mai preferabile. În medie, în al 5-lea an de viață, ciupercile apar din 2 până la 5 straturi, care sunt perfect transplantate într-un loc nou și încep să înflorească după 1-2 sezoane.

Butașii sunt făcuți din lăstari arși și crescuți conform metodelor standard folosind sol foarte lichid. În același timp, este de dorit să le tratăm cu ajutorul unui stimulator de formare a rădăcinilor, de exemplu epin.

Cultivarea semințelor nu este, de asemenea, o problemă, deoarece semințele au germinare foarte bună. Principalul lucru este că acestea sunt stratificate. Se face după cum urmează: semințele colectate în toamnă sunt păstrate până la începutul lunii aprilie într-un frigider la o temperatură de cel mult + 5 ° C. După care sunt plantate fără tratament suplimentar într-o seră sau pe teren deschis.

Boli și dăunători

Planta are o rezistență ridicată la multe boli caracteristice plantelor ornamentale, cu toate acestea, există mai multe tipuri de boli și dăunători care pot provoca daune grave la chifle de Thunberg Cobalt.

Mierea pudră este cea mai puternică amenințare a bolii. Această boală fungică de pe burberry se comportă exact așa cum se întâmplă în orice altă plantă: simptomele se manifestă sub formă de plăci pulverulente, mai întâi pe partea inferioară a frunzelor, apoi pe întreaga lor suprafață, lăstari și flori.

Lupta împotriva mucegaiului este efectuată cu ajutorul unui amestec de sulf-var și o soluție de sulf coloidal. În acest caz, pulverizarea plantelor afectate trebuie efectuată în întregime în 2 zile pe a treia timp de 20 de zile până la dispariția completă a simptomelor bolii. În acest caz, de îndată ce se găsește mucegaiul pulverulent, lăstarii distruși trebuie să fie tăiați chiar în rădăcină și arși.

Principalul dăunător al dulcelui Cobalt este un parazit foarte specializat - afidă de afumă. Comportamentul ei este standard pentru toți reprezentanții afidelor: suge pe frunze și lăstari, insecte mici suge sapa plantei, de unde începe să se usuce. Este destul de dificil să se detecteze afidele de afine, deoarece acestea sunt extrem de mici în dimensiune.

În cazul detectării afinelor, trebuie fie să pulverizați plantele afectate cu o soluție de săpun de rufe (30 g de săpun pe 1 l de apă), fie să utilizați o soluție de tutun - 50 g de shag pe 1 l de apă. Pulverizarea se efectuează zilnic până la dispariția completă a dăunătorilor.

Un alt dăunător neplăcut care poate infecta un afumat este floarea moliei. Pentru a-l controla, se folosesc insecticide (de exemplu, Chlorofos sau Decis).

concluzie

Garnetul Thunberg Cobalt, datorită proprietăților sale decorative, este folosit pe scară largă în designul grădinilor, grădinilor, parcurilor și paturilor de flori. Este o instalație ideală pentru umplerea nivelului inferior în orice design peisagistic. Cultivarea ciupercii de cobalt este destul de simplă și poate fi recomandată chiar și pentru grădinarii novici.

Vizionați videoclipul: Tutorial:Cum sa lasi link in descrierea unui video (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send