Grădinărit

Daikon Sasha: aterizare și îngrijire, timp de aterizare

Pin
Send
Share
Send
Send


Daikon - ridichi japonez, un produs care ocupă un loc central în gătitul Țării Soarelui Răsare. Cultura este cultivată în țările din Asia de Sud-Est, Europa, America. În Rusia, daikon a apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea și a câștigat rapid popularitate. Datorită absenței uleiurilor de muștar, are un gust armonios delicat. De asemenea, cunoscut sub numele de ridiche alb și ridiche dulce. Cu grija adecvata, radacinile cresc mari, suculente, cu carne densa, clare. Daikon Sasha - un nou soi, iubit de grădinari pentru randament ridicat, rezistență la frig, precocitate și capacitatea de a păstra calitatea comercială pentru o lungă perioadă de timp.

Fotografia daikon Sasha:

Istoria soiurilor de reproducție

Daikon a fost crescut în Japonia în vremuri străvechi, prin creșterea lobii chinezești. Majoritatea soiurilor japoneze nu sunt potrivite pentru cultivarea în Rusia, oamenii de știință din țară au creat multe analogi imbunatați, adaptate condițiilor climatice ale țării. Daikon Sasha a fost inclus în Registrul de Stat în 1994, cultivat cu succes în toate regiunile agricole din Federația Rusă, dar se simte mai confortabil în banda de mijloc.

Inițiatorii soiului sunt FSBI "Centrul științific federal pentru producția vegetală" (regiunea Moscova) și OOO Intersemya (Stavropol Territory). Daikon Sasha este numit după crescătorul onorific Alexander Agapov. Se recomandă cultivării în sere de iarnă, în adăposturi de film de primăvară și în sol deschis.

Descrierea lui Daikon Sasha

Daikon Sasha - reprezentant al familiei de varză sau Cruciferous. Cultură rădăcină are o formă netedă rotunjită, care poate fi ușor alungită sau aplatizată. Dimensiunile variază de la 5,5 până la 10,5 cm în lungime și de la 5 până la 10 cm în diametru în mijloc. Pielea este densă, netedă, albă, cu o ușoară galbenitate. Carnea este textura albă, suculentă, parfumată, crocantă, densă, fără goluri.

Soiurile de fructe Daikon Sasha se caracterizează printr-un gust dulce-picant și o aromă plăcută și plăcută. Frunzele verzi ale lirei, cu o ușoară pubescență, de 30-55 cm lungime, sunt asamblate într-o priză erectică. Petele 10-17 cm lungime, verde deschis, de asemenea pubescente.

Caracteristicile unui soi

Daikon Sasha demonstrează cele mai bune calități de acest gen. Pentru a crește o cultură de înaltă calitate și pentru a evita greșelile enervante, trebuie să cunoașteți trăsăturile distinctive și regulile de bază ale cultivării acestui soi.

productivitate

Daikon Sasha este un soi foarte timpuriu, se maturizează pe cale amiabilă timp de 35-45 de zile, în condiții meteorologice favorabile, perioada poate fi redusă la 1 lună. Datorită acestei calități, 2-3 culturi pot fi cultivate într-un sezon. De la 1 m2 se constată colectarea a până la 2,5 kg de fructe în sol deschis și până la 4,5 kg în sere. Greutatea rădăcinilor este de 200-400 g, când sunt coapte, ele se ridică aproape complet deasupra suprafeței solului, ceea ce facilitează îndepărtarea lor de la sol. Daikon produce randamente bune pe soluri profund procesate, fertile, ușoare, neutre și ușor acizi.

Rezistența la boli și dăunători

Soiul Sasha este predispus la bolile care afectează toți reprezentanții plantelor crucifere - piciorul negru, putregaiul alb și gri, chila, bacteriozia vasculară, pâslă, mucegaiul, fusarium. Are imunitate relativă la mucoasa bacteriană.

Distrugerea daikon-ului Sasha și dăunătorii - puricii și albii crucifere, larvele de muste de varză, gândacii de creastă, reticulanții, ciupercile, frunzele de frunze, molii de varză și scoici. Pentru a preveni infecția, trebuie să respectați regulile de inginerie agricolă și rotația culturilor, să eliminați buruienile în timp și să slăbiți solul.

Este important! După ce a strâns prima recoltă de daikon, este ușor să cedezi ispitei și să plantezi unul nou pe același complot. Acest lucru nu trebuie făcut, probabilitatea unui focar de boli este mare.

Avantajele și dezavantajele soiului

Această varietate de ridiche japoneze sa îndrăgostit de grădinari datorită gustului bun și calității comerciale a fructelor. În comentariile lor despre soiul Sasha daikon, notează următoarele caracteristici pozitive:

 • simplitate;
 • randament stabil;
 • bun păstrarea calității daikon soiuri Sasha;
 • posibilitatea cultivării pe tot parcursul anului (în prezența unei serii);
 • rata mare de maturare;
 • conservarea pe termen lung a semințelor (până la 8 ani);
 • nedemonstrarea compoziției solului;
 • spre deosebire de alte soiuri de ridiche, daikon Sasha este potrivit pentru hrana pentru copii;
 • rezistență la tulburări premature.

Cu toate acestea, planta are unele dezavantaje:

 • necesită udare stabilă, în caz contrar structura și gustul fructelor se deteriorează, riscul de tsvetushnosti crește;
 • în cazul instabilității temperaturii (de exemplu, în toamnă), carnea se îngroașă și devine grosieră;
 • heterogenitatea fructelor în mărime;
 • predispus la fisuri cu îngrijire necorespunzătoare.

Plantarea și îngrijirea pentru daikon Sasha

Plantarea soiurilor daikon Sasha efectuează metoda de răsaduri și însămânțarea în sol deschis. Varietatea transferurilor ușoare alege. Roșiile, morcovii, cartofii, sfecla, castraveții, leguminoasele, verdele, ceapa sunt considerate precursori bune pentru recoltă. Daikon nu ar trebui să fie plantat după crucifers - varză, ridiche, turnip.

Datele de aterizare

Soiurile de semințe Daikon Sasha recomandă însămânțarea de două ori - în lunile martie și iulie. Pentru maturarea fructelor suculente, planta are nevoie de o zi scurta, cu un exces de soare, daikonul incepe sa infloreasca, randamentul se deterioreaza. Lăstarii Daikon sunt transferați într-un loc permanent la temperaturi stabile de la + 10 ˚С. Fructele de însămânțare de primăvară sunt colectate în luna mai, dar nu sunt stocate mult timp. Ar trebui să fie consumate într-un timp scurt. În aprilie-mai, daikon Sasha este plantat în principal pe semințe. Cultură de vară este cea mai productivă. Lumina zilei devine mai scurta, daikonul sporeste cresterea fructului, probabilitatea ca sagetile de flori sa scada. Mulți grădinari de centură de mijloc sfătuiesc să amâne plantarea până în august, susținând că acest lucru va ajuta să uitați de problema tsvetushnosti. Rădăcinile, colectate în toamnă, pot fi păstrate timp de 2-3 luni.

Pregătirea paturilor

Teren pentru plantare soiuri daikon Sasha ar trebui să fie însorită, pregătirea începe în toamna. Împreună cu baioneta cu lopată, se adaugă 1,5 kg de humus sau compost, 40 g de superfosfat, 20 g de sulfat de amoniu și sulfat de potasiu pe m2. Varul pentru deoxidarea solului trebuie adăugat cu două săptămâni înainte. Înainte de însămânțare, solul este înclinat cu o greblă, canelurile sunt făcute cu adâncime de 3-4 cm, la distanță de 60 cm. Este posibil să se formeze un pat de 1 m lățime.

Regulile de aterizare

Semințele Daikon Sasha trebuie să fie încorporate într-un sol bine umezit până la o adâncime de 2-3 cm. Semănatul nu trebuie să fie gros, iar lăstarii în exces trebuie îndepărtați. Când subțierea părăsesc cele mai puternice plante la o distanță de 25 cm una de cealaltă. Înainte de însămânțare, semințele daikon Sasha sunt recomandate să se înmoaie într-o soluție dezinfectantă de permanganat de potasiu pentru a preveni apariția bolilor.

Pentru a obține material săditor, este de preferat să se introducă semințele în cutii de hârtie separate sau în tablete de turbă - ceea ce va permite evitarea prelucrării și, prin urmare, rănirea rădăcinilor. Lăstarii tineri sunt plasați în sol, respectând intervalul setat, presați ușor și acoperiți cu un strat de mulci. În cazul eventualelor înghețuri de noapte, aterizarea lui Daikon Sasha ar trebui să fie acoperită cu polietilenă sau agrifibră.

ingrijirilor

Soiurile Daikon Sasha este nonsemandă în îngrijire, care se reduce la plivire, udare regulată, slăbirea solului, fertilizare. Terenul ar trebui să fie întotdeauna ușor umed, iar în timpul formării și maturării culturilor de rădăcini trebuie să se mărească udarea. Cu o lipsă de umiditate ridiche da o săgeată, udarea neregulată poate duce la fisurarea fructelor, ceea ce elimină depozitarea pe termen lung. Relaxarea și plivirea sunt necesare pentru aerarea rădăcinilor daikon și pentru prevenirea bolilor. Pe măsură ce fructele cresc, trebuie să fie acoperite cu pământ. Hrănirea daikon Sasha ar trebui să fie o singură dată în timpul sezonului de creștere - imediat după subțierea puieților. O soluție de nitroammofoski - 60 g pe 1 l de apă este cea mai potrivită. Ca o alternativă naturală, puteți utiliza cenușă de lemn, o soluție de gunoi de găină (1:20) și iarbă fermentată (1:10).

Recoltare și depozitare

Fructele Daikon Sasha sunt recoltate în timp ce se maturizează - la o lună și jumătate după plantare. Nu puteți perederzhivat ridiche în pământ, poate începe de fotografiere, atunci când imperative, și se deteriorează gustul. Lucrările se desfășoară în condiții favorabile, la sfârșitul toamnei trebuie să vă prindeți până la primul îngheț. Rădăcinile sunt îndepărtate de pe sol, tragând vârfurile. Dacă nu o puteți face cu ușurință, ele sunt legate de o lopată sau de furcă. Apoi, soiurile daikon Sasha trebuie să fie uscate, scuturați de pe sol și scoateți vârfurile, lăsând "cozile" 1-2 cm lungime.

În timpul recoltei, rădăcinile mici, rădăcina și bolnavele sunt sacrificate. Cea mai lungă daikon Sasha este depozitată în pivniță sau subsol când este scufundată în nisip umed. Umiditatea trebuie să fie 80-85%, temperatura + 1-2 ˚C. În absența unor astfel de spații, este permisă depozitarea ridichei în frigider într-o pungă de plastic ușor deschisă, pe balcon în cutii cu ventilație și izolare. Balcon - locul cel mai puțin reușit, datorită faptului că este dificil de controlat temperatura. Trebuie reținut faptul că la o temperatură sub 0 ˚C. Fructele Daikon vor îngheța și vor deveni improprii pentru consumul uman, cu încălzire peste + 2 ° C, ridichea va începe să se deterioreze.

Este important! Nu depozitați daikon în imediata apropiere a merelor și a perelor - aceasta afectează caracteristicile gustului ambilor vecini.

Termenul de valabilitate al daikon Sasha depinde de condițiile. La temperatura camerei, nu depășește două săptămâni, în frigider - 1 lună, în pivnițe - 3 luni.

Boli și dăunători, metode de control și prevenire

În general, daikon Sasha rar se îmbolnăvește, uneori afectat de infecții fungice, virale și bacteriene. Acestea sunt tratate prin pulverizare cu amestec Bordeaux, făcând teren cu lapte de var (2 pahare de puf pe 10 litri de apă) sau o soluție de sulfat de cupru. Este important să se detecteze semnele precoce ale infecției și să se ia imediat măsuri. Dacă începeți boala, va trebui să distrugeți majoritatea recoltei daikon Sasha și să schimbați complet solul. Cauzele bolii:

 • o aterizare îngroșată;
 • umiditate ridicată la temperaturi de peste + 30 ° C;
 • îngrășămintele cu un conținut ridicat de nitrați conduc la formarea de masă verde în exces ";
 • paraziții insectelor nu numai că distrug plantele, ci și că dau naștere unor boli.

În lupta împotriva soiurilor de dăunători, Sasha are un efect eficient de descurajare a hranei pentru daikon. Sunt eficiente și pulverizarea infuziilor de tutun, băuturi alcoolice, henbane negre, muștar, praf cu cenușă. În cazuri extreme se utilizează insecticide, cel mai adesea "Intavir".

concluzie

Daikon Sasha - o cultură nepretențioasă, cultivarea căreia se află sub forța chiar și unui grădinar novice. Cultură de rădăcină este larg utilizat în gătit - este mâncat crud, fiert, toc, murat. Legumele conțin vitaminele B și C, fibrele, pectinele. Are o valoare nutritivă ridicată, cu un conținut de calorii de 18 kcal, este utilizat pentru alimentația alimentară. Soiurile Daikon Sasha trebuie utilizate cu prudență în prezența bolilor de tract gastro-intestinal și guta.

opinii

Mukhina Varvara, în vârstă de 35 de ani, Armavir Bunicul meu are 78 de ani, îi iubește foarte mult rădăcina, ea și-a crescut toată viața pe complot. Cu câțiva ani în urmă, nu-mi amintesc exact când cineva ia sfătuit să planteze un daikon. Ea a ales marca Sasha și de atunci nimeni altcineva nu vrea să planteze, îi place atât de mult. Dulce, cu aromă picantă, suculentă, chiar și asta îmi place, chiar dacă nu sunt chiar fan. Acum sunt în grădină, nu mă provoacă prea multe necazuri. Ripeste rapid, stocat pentru o lungă perioadă de timp - mai târziu colectez, cu atât mai mult. Recomandăm tuturor să încerce acest soi, nu veți fi dezamăgiți. Trofimova Lida, 41 de ani, Balashikha Sage daikon este semănat în saci de semințe la jumătatea lunii iulie. La început am urmat această recomandare, dar ridichea sa dus la săgeată. Apoi l-am semănat în august - mi-a plăcut rezultatul. Am primit fructe mari, suculente, nu a existat înflorire. Recolta a fost ținută în frigider - nu am nici o pivniță. Rădăcina se menține liniștit timp de 2 luni fără a pierde elasticitatea și gustul. Și s-au zbârjit ca și cum ar fi fost recent săpate. A concluzionat că cel mai bun moment pentru plantarea soiurilor Sasha în regiunea noastră - mijlocul lunii august. Încearcă - rezultatul te va plăcea.

Pin
Send
Share
Send
Send