Grădinărit

Dulceata rosie (Dart's Red Lady)

Pin
Send
Share
Send
Send


Barberry Thunberg Darts Red Lady - o plantă cu proprietăți decorative. Este apreciat pentru frunze neobișnuite care schimbă culoarea în timpul sezonului. Acest soi are o rezistență ridicată la iarnă și rareori se îmbolnăvește.

Descrierea de dulce darts Red Lady

Barberry Thunberg - o specie din genul Barberry, crește în natură în Orientul Îndepărtat. Este cultivat și în Europa și America de Nord. Soiul este plantat în grădini și parcuri în toată Rusia. Arbustul crește cu succes în banda medie, în Ural și Siberia.

În conformitate cu descrierea de ciuperci Thunberg Darts Red Lady - este un arbust de foioase. Coroana este largă și rotundă. Înălțimea plantelor de la 1 până la 1,5 m, dimensiunea coroanei - până la 1,5 m. Creștere medie, aproximativ 10 cm pe an. Pe trunchi și lăstari există ace colectate în pachete.

După cum se vede în fotografie, ramurile barbarei Darts Red Lady sunt nervurate, în formă de arc, în roșu. Într-un tufiș adulți, ramurile devin maro închis. Rinichi în formă de ou, de culoare roșiatică. Frunzele sunt mici, rotunjite, aranjate pe margini. Placa foaie este de 2 cm lungime și 1 cm lățime.

Soiurile de soiuri de flori roșii încep în a doua jumătate a lunii mai. Florile sunt mici, gălbui cu dungi roșii, cu o aromă slabă. În vara, frunzele sunt violete și în toamnă devin portocaliu-roșu. În toamnă coace fructe mici de culoare coral. Ei rămân pe lăstari până la primăvară.

Plantarea și îngrijirea

Dezvoltarea cu succes a fructelor de pădure de la Thunberg depinde în mare măsură de respectarea termenelor limită și a regulilor de aterizare. Sub gradul Lady roșu pregăti locul potrivit, pentru a îmbunătăți structura și calitatea solului. După plantare, friptură de bere este prevăzută cu o bună grijă: ei fac apă, fertilizează, taie coroana.

Pregătirea răsadurilor și a suprafeței de plantare

Barberry Thunberg preferă locurile însorite. La umbra, arbustul acestui soi se dezvoltă lent, iar frunzele pierd o culoare bogată. Cel mai bine este să alegeți un loc din partea de vest sau de sud, protejat de vântul rece. Iarba plantată lângă casă, garduri sau pe gazon. Arbuștii formează un gard viu.

Sfat! Această varietate de ciocolată cu frunze roșii strălucitoare arată în mod eficient pe fundalul nevergreenilor.

Darts de dans crește pe orice pământ, dar se dezvoltă cel mai bine în soluri cu argilă. Cerințele principale pentru sol sunt fertilitatea, friabilitatea, umiditatea și permeabilitatea la apă. Dacă solul este prea gros, atunci se îmbunătățește cu ajutorul nisipului de râu grosier. Excesul de apă în distrugătoarele de sol pentru afine.

Pentru plantare se potrivesc soiuri de răsaduri puternice și sănătoase de Red Lady. Acestea sunt evaluate vizual pentru absența mucegaiului, a fisurilor și a altor deteriorări. Dacă rădăcinile plantei sunt uscate, ele sunt ținute timp de 5-6 ore în apă curată. Pentru a face rădăcina de dulce mai bună, un stimulator al înrădăcinării se adaugă la apă.

Aterizare dulce Thunberg Darts roșu

Specii de dulce Turberg Red Lady sunt plantate în toamna târzie, când frunzele cad. Este nevoie de câteva săptămâni pentru a rădăcina înainte de răcire. În regiunile cu un climat rece, soiurile de plantare sunt amânate pentru sezonul următor. Ciurea păstrată în pivniță sau adăugată la complot. Plantarea se face în primăvară, până când mugurii sunt umflați în copaci.

Procedura de debarcare dulce Darts Red Lady:

 1. Pe santier se sapa o gaura cu un diametru de 0,5 m, iar intre tufisuri se pastreaza 1,5 m. Se introduc 2 tufari pentru a creste un gard viu la 1 m.
 2. În partea de jos se află drenarea argilei expandate.
 3. Pentru a umple groapa, pregătiți un substrat de teren fertil, humus și nisip fluvial.
 4. Groapa este acoperită cu sol și este lăsată timp de 3-4 săptămâni pentru ca solul să se micșoreze.
 5. Înainte de a planta un răsad într-o gaură, se toarnă sol fertil sub forma unui deal.
 6. Un varf este plasat pe partea de sus, sistemul de radacini este raspandit si acoperit cu pamant.
 7. Pământul se umflă și rădăcina se udă cu apă caldă.

După aterizare, se taie drăgălașul Darts Red Lady, 3 ramuri rămase pe ramuri. Pentru a se rădăcina mai devreme, este udat la fiecare 10 zile cu apă caldă. Pentru a umiditate nu se evaporă, turnați humus sau turbă.

Îndepărtarea și hrănirea

Varietatea de dungi Darts Lady - un arbust pretențios. Este udat doar într-o secetă puternică. În restul timpului, cultura are destule precipitații. Un strat de humus sau turbă este turnat în cercul apropiat. Apa este luată caldă sau separată: este turnată la rădăcină. Eliberați periodic solul și buruienile.

Cultura răspunde bine la îmbrăcămintea de sus. Primii ani de soiuri de răsaduri Thunberg suficient de îngrășământ făcut în timpul plantare. În viitor, este mai bine să folosiți produse ecologice. În toamnă, se săpără solul sub un arbust și se aduce în compost.

În timpul sezonului, bushul Thunberg al soiului Darts este alimentat conform schemei:

 • la începutul primăverii, se introduce o perfuzie mullein sub tufiș;
 • în iunie, se freacă cu o soluție de superfosfat și sulfat de potasiu (30 g din fiecare substanță per 10 litri de apă);
 • la sfârșitul toamnei se fertilizează cu cenușă de lemn sau cu superfosfat.

Complexele minerale sunt potrivite pentru hrănirea fripturii Thunberg. Alegeți îngrășăminte speciale pentru arbuști ornamentali. Acestea conțin toate substanțele necesare.

tăiere

Datorită formei de decupare, coroana din ciuperci Thunberg Darts Red. Se efectuează în primăvară înainte de curgerea sapă a copacilor. Permise să prindă bucata în toamnă, când cad frunzele. Asigurați-vă că eliminați lăstarii slabi, congelați și uscați. Tratamentul anti-îmbătrânire implică îndepărtarea ramurilor vechi care cresc în interiorul coroanei.

Sfat! Ciuperci Toonberga Darts Red nu tolerează tăierea cardinală și este restaurat de mult timp.

Pentru ca garda de gard să efectueze tăierea formativă. Fotografiile se taie la 1/3 din lungime. Tufișurile tinere sunt tăiate anual, adulți la fiecare șase luni.

Pregătirea pentru iarnă

Fruful de Thunberg este rezistent la înghețurile de iarnă. Ocazional înghețați ușor lăstarii care sunt îndepărtați în primăvară. La soiurile Bush Darts Red Lady mai bine a îndurat iarnă, de formare se desfășoară în toamna târziu. Solul este udat cu apă caldă. Pământul mai rău înghețat și protejează rădăcinile de vreme rece. Pământ humus sau turbă.

Tangerinele tinere din Thunberg sunt acoperite cu agrifibre. Un cadru de lemn este instalat deasupra răsadurilor și se atașează un material de acoperire. Nu se recomandă utilizarea polietilenă, care nu permite aer și umiditate. În primăvara după creșterea temperaturii, adăpostul este îndepărtat.

reproducere

Metode de reproducere a dulciurilor Thunberg Darts Lady:

 • Seminte. Opțiunea cea mai consumatoare de timp. În primul rând, se recoltează semințe de soi Darts Red Lady, maturate în fructe. Dintre acestea, doar 15-40% sunt viabile. Semințele sunt incizate în cochilie și cad în pământ în toamnă. În primăvară, apar lăstari. După 2 ani, răsadurile de Thunberg pot fi transplantate în locația dorită.
 • Butasii. În arbustul soiului Tungberg Lady, se taie ramuri de 15 cm lungime, care selectează muguri lignificate sau butași verzi verzi. Ramurile sunt ținute într-o soluție de stimulator de creștere, după toate acestea sunt plantate în cutii cu sol. Când butașii se prăbușesc, sunt transferați în zona deschisă.
 • Stratificarea. În primăvară, la păstăi Thunberg alege o ramură lungă puternică. Este fixat cu capse și acoperit cu pământ. Tot sezon otvodok udat și alimentat. În toamnă, răsadul este separat de bucșă și depus.
 • Împărțirea tufișului. Metoda este convenabilă pentru transplantul de ciuperci Thunberg. Rizomul este împărțit în părți cu un cuțit, secțiunile sunt tratate cu cărbune. Soiul Red Lady este propagat prin împărțirea tufișului în toamnă și primăvară.

Boli și dăunători

Soiul este rezistent la boli și dăunători. Cu umiditate crescută, cultura poate suferi de boli fungice: spumă, mucegai și rugină. Punctul are aspectul de pete întunecate pe placa de tablă. Treptat frunzele se usucă și cade. Soluția de oxiclorură de cupru este eficientă împotriva bolii. La 10 litri de apă se măsoară 30 g de substanță și se pulverizează frunzele de afine.

Mea roua are aspectul unei plăci albicioase care apare pe frunzele și mugurii varietății Darts Lady. Din boală se folosește o soluție de sulf coloidal. Semnele de rugina sunt pete de culoare portocalie pe placa de tabla. Pe spatele frunzelor sunt spori fungici. Boala se dezvoltă rapid, ducând la uscarea și căderea frunzelor. Pentru controlul ruginei pentru pulverizare folosind amestecul Bordeaux.

Darts drăguț roșu atrage afidele și molii căptușite. Coloniile de afide locuiesc în partea de sus a lăstarilor, în cazul în care frunzele curl, și se hrănesc cu seva de arbuști. Mielul se hrănește cu fructele plantei care cad prematur. Dăunătorii dăunează decorului și inhibă dezvoltarea bucșei. Pentru a combate insectele folosite insecticide Aktellik sau Spark. De la remedii populare pulverizarea bucșei cu perfuzie cu praf de tutun este eficientă.

concluzie

Barberry Thunberg Darts Roșu Lady - o plantă ornamentală care va decora orice grădină. Se cultivă în regiuni cu climă diferită. Planta necesită un minim de îngrijire, este puțin susceptibilă la boli și nu îngheață în timpul iernii. Soiul este cultivat pe întreg teritoriul Rusiei.

Pin
Send
Share
Send
Send