Grădinărit

Utilizarea boabelor de lemongrass

Pin
Send
Share
Send
Send


Oamenii apreciază lemongrass pentru proprietățile sale speciale de vindecare, ameliorând multe boli. Nutrienții se găsesc în fructe, în tulpini și în frunze de lemongrass. Dar în medicina tradițională utilizarea mai multor fructe de pădure este mai practicată. Există o explicație simplă pentru aceasta - cea mai mare concentrație de nutrienți este observată în fructele schisandrei, este mai ușor să le colectați și să le recoltați pentru depozitare. Este important să înțelegeți care sunt avantajele și efectele nocive ale fructelor de lemnoasă pentru oameni.

Schizandra chineză (Shizandra) este o liană lemnoasă cultivată în sălbăticie, cu ciuperci roșii de fructe roșii care cresc pe teritoriul Primorye, teritoriul Khabarovsk, în China și în sudul Sahalinului. În prezent soiurile cultivate din această plantă, care i-au permis să se răspândească aproape pe întreg teritoriul Rusiei.

Care sunt beneficiile lemongrass

Calitățile deosebite ale lemongrass-ului au fost mult timp confirmate de practica pe termen lung a oamenilor obișnuiți și de cercetările oamenilor de știință. Vitaminele, sărurile minerale, taninurile și substanțele tonice, uleiurile esențiale, zaharurile și alte oligoelemente utile pot avea un efect pozitiv asupra corpului uman. Fructele din fructul de lamai au proprietăți de vindecare.

Calitățile valoroase ale boabelor de lemongrass sunt după cum urmează:

 • produce un efect tonic, îmbunătățește capacitatea de lucru, crește rezistența, adaugă putere;
 • sunt puternice energetice;
 • activa sistemul nervos;
 • îmbunătăți starea de spirit;
 • eliminați depresia;
 • consolidarea funcțiilor de protecție ale corpului;
 • ajutați să facă față răcelii;
 • contribuie la adaptarea organismului în condiții critice;
 • utile pentru stres mental și fizic pe termen lung, cu o schimbare clară a schimbărilor climatice;
 • îmbunătățirea calității sângelui;
 • au un efect pozitiv asupra întregului sistem cardiovascular;
 • crește tensiunea arterială;
 • reducerea nivelului zahărului din sânge;
 • cresteti acuitatea vizuala, imbunatatiti ochii;
 • îmbunătățirea funcționării organelor interne și a tractului gastro-intestinal;
 • normalizează metabolismul;
 • ușurați mahmureala;
 • normalizează somnul.

Fructele de la Lemongrass oferă beneficii organismului uman, dar se recomandă să fie utilizate cu prudență numai în scopuri medicinale. Simțiți complet efectul vindecător al fructelor poate fi numai cu utilizarea regulată a cursurilor mici.

Indicații pentru utilizare

Este posibil să se utilizeze boabe de Schizandra chineză în scopuri profilactice, dar există o serie de afecțiuni în care fructele plantei vor fi deosebit de utile:

 • afecțiuni catarre;
 • tulburări nervoase și stări depresive;
 • boli ale organelor respiratorii;
 • anemie;
 • întreruperi la nivel hormonal;
 • hipotensiune arterială;
 • impotenta;
 • boli ale sistemului digestiv;
 • diabet zaharat.

Utilizarea fructelor de lemongrass în tratamentul complex cu alte medicamente mărește șansa de recuperare pentru pacienții cu cancer, pacienții cu hepatită C și tuberculoză. De asemenea, extractul de lemongrass este utilizat în mod activ în îngrijirea pielii. Este inclus în tonic. Medicamentele pe bază de fructe de lemongrass nu sunt dependente.

Ce este fructul dăunător

Lemongrass boabe au capacitatea de a activa multe funcții vitale în organism. În unele cazuri, această calitate a plantei medicinale poate duce la efecte secundare și, uneori, poate chiar provoca vătămări grave pentru sănătatea umană. De obicei, acest rezultat se datorează dozelor analfabete. Frunzele de fructe de lemongrass pot duce la următoarele condiții:

 • nervozitate nervoasă, insomnie, depresie;
 • perturbarea sistemului digestiv, arsuri la stomac;
 • o creștere puternică a tensiunii arteriale.

Aceste simptome trec rapid dacă cantitatea de fructe consumate este redusă sau complet oprită.

Contraindicații privind utilizarea fructelor de lemongrass

În ciuda numărului mare de proprietăți utile în boabele de lemongrass, există, de asemenea, contraindicații pentru utilizarea lor:

 • boabe alergie;
 • sarcina și alăptarea;
 • copii până la 12 ani;
 • hipertensiune;
 • aritmie;
 • boli patologice ale organelor interne.

Pentru a nu provoca vătămări grave sănătății, este necesară consultarea unui medic înainte de a începe să luați fructe de lemongrass. Medicul va ajuta la identificarea eventualelor restricții privind utilizarea fructelor plantei medicinale, precum și ajustarea dozei.

Când să alegeți fructe de pădure de lemongrass

Lemongrass perfect cultivate în zonele suburbane. În condiții favorabile, aproximativ 3 kg de fructe pot fi recoltate dintr-un tufiș. Bomboane coace treptat, din septembrie până în octombrie, astfel încât, în același timp, pentru a colecta intreaga recolta este imposibil. Dar toate fructele trebuie îndepărtate înainte de primul îngheț.

Plăcile cu coajă lemnoasă complet crăpate sunt foarte delicate, ușor de deteriorat cu o atingere. Pentru a evita acest lucru, boabele nu sunt colectate separat și tăiați complet peria.

Colectarea trebuie efectuată cu atenție, astfel încât să nu se deterioreze vița de vie. Deoarece ramurile rupte și deteriorate își pierd capacitatea de a aduce fructe, este mai bine să luați foarfece pentru tăierea pensulelor de fructe de pădure.

Este important! Nu se recomandă colectarea boabelor de lămâi verzi în recipiente metalice galvanizate pentru a evita oxidarea. În aceste scopuri, coșurile din răchită, cutiile din plastic sau gălețile emailate sunt mai potrivite. Dacă există o posibilitate, după tăierea pensulei cu fructe de pădure, este mai bine să o împrăștiați pe o prelată sau o pânză.

Colectarea fructelor din lemongrass sălbatic nu este întotdeauna sigură. Ar trebui să fie produs numai într-o zonă curată din punct de vedere ecologic, departe de gazele de evacuare și emisiile din fabrică.

Cum să se usuce fructe de padure de lemongrass

După recoltare, boabele trebuie prelucrate în prima zi pentru a preveni putrezirea acestora. Fructele de fructe de lămâi nu se păstrează proaspete pentru o lungă perioadă de timp, dispăreau repede. O metodă simplă și eficientă de conservare a calităților utile este considerată uscare.

Fructe întregi

Pensulă tăiată ușor așezată în umbră, fără o lovitură directă de soare timp de 2-3 zile, puțin uscată. Puteți agăța grupurile de fructe separat pentru aceeași perioadă pentru procesul de uscare.

Apoi, boabe sunt separate de tulpină, ruperea de la perii. După aceea, acestea sunt uscate într-un uscător de fructe electric sau într-un cuptor. Temperatura trebuie să corespundă la 50-60 ° С. Periodic, boabele trebuie agitate, fără a le permite să rămână împreună. Procesul de uscare în astfel de condiții durează aproximativ 7 ore. Fructele uscate de lemongrass dobândesc o nuanță roșu-brună (ca în fotografie), au un miros ciudat și un gust picant acru-amar.

Semințe de berbec

Oasele în cantități mari conțin substanțe nutritive. Imediat înainte de uscarea semințelor, întregul suc este stors din fructe de padure. Poate fi conservat și stocat.

Semințele sunt separate de piele și de resturile pulpei, spălând cu apă curentă. Apoi curățați semințele așezate pe o cârpă sau hârtie, lăsate să se usuce la temperatura camerei. Pentru a accelera procesul, semințele sunt așezate în cuptor sau în uscătorul electric timp de mai multe ore. Temperatura este menținută în zona de 60-70 ° C, este în mod regulat agitată.

Cum se utilizează boabe de lemongrass

Fructe și semințe uscate sunt folosite în mod activ pentru prepararea de tincturi și decoctări medicinale, de asemenea folosite adesea în gătit. În ciuda gustului nu foarte plăcut, este util să consumăm o cantitate mică de fructe proaspete - acestea conțin toate substanțele valoroase.

Câte fructe de pădure de lemongrass pot fi consumate pe zi

Lemongrass are un gust destul de neobișnuit, sau mai degrabă o combinație de arome - de la dulce-acru la sarat-amar (pielea, carnea și semințele au o aromă diferită). În scopuri preventive, se recomandă consumul de fructe în stare proaspătă. Pentru a nu dăuna sănătății, este suficient să consumați zilnic câte 2-6 bucăți. Această cantitate este suficientă pentru a adăuga vitalitatea corpului, pentru a evita patologia, pentru a elimina depresia și tulburările nervoase.

Cum să gătești boabe de lemongrass

Lemongrass fructe de padure sunt foarte des folosite în gătit. În același timp, proprietățile lor medicinale nu dispar și mâncărurile pregătite adaugă energie vitală și vindecă organismul. În producția industrială fructe de pădure de lamă se adaugă la unele soiuri de bomboane. Shizandra fructe și semințe sunt incluse în ceaiuri și tincturi. Compoturi și gemuri gătite. Există mai multe rețete de gătit pe bază de fructe de padure de lemongrass.

Cum se prepară boabe de lămâi verzi

Buta de fructe de lemongrass - cel mai usor mod de a obtine beneficiile plantei. Această băutură poate avea un efect tonic și tonic.

ingrediente:

 • 1 lingură de fructe uscate;
 • 200 ml de apă.

Metoda de preparare:

 1. Se fierbe boabele timp de 10 minute într-un castron de email.
 2. Insistați zi într-un loc răcoros, apoi tulpina.
 3. Adăugați zahăr dacă doriți.
 4. Prezentul decoct trebuie să fie consumat în timpul zilei.

Puteți lua supa nu este în forma sa pură, ca parte a ceaiului negru. Acesta poate fi pregătit după cum urmează.

ingrediente:

 • 15 grame de lemongrass;
 • 1 litru de apă fiartă.

Cum se prepară:

 1. Se toarnă fructele cu apă clocotită. Adăugați berii de ceai negru.
 2. Insistă 5 minute.
 3. Adăugați zahăr sau miere.

Pentru a obține beneficiile și a nu dăuna acestor băuturi, trebuie respectată cu strictețe doza. Consumul de ceaiuri și ceaiuri nu este recomandat înainte de culcare, astfel încât supra-stimularea să nu provoace insomnie.

Cum se face tinctura de fructe de padure de lemongrass

Un rezultat bun în scopuri terapeutice este utilizarea tincturii de alcool din alcool. Această tinctură poate fi achiziționată la farmacie, dar există modalități de a vă pregăti singur acasă. Baza pentru tinctură va fi de 70% alcool medicinal sau vodcă. Boabele pot fi folosite atât în ​​stare proaspătă, cât și în cele uscate.

Tinctura de boabe de lemongrass pe vodcă constă din următoarele componente:

 • 30 g fructe uscate de limonadă;
 • 0,5 litri de vodca.

Procedura de preparare:

 1. Se taie fructele, se toarnă într-un recipient întunecat, se umple cu vodcă, se închide bine capacul.
 2. Scoateți-l într-un loc întunecat timp de 2 săptămâni.
 3. Descreșteți tinctura din impurități.

Mananca 1 lingurita de trei ori pe zi inainte de masa. Cursul de tratament este de 14 zile.

Tinctura de lemongrass pe alcool:

 • 100 g fructe uscate sau proaspete;
 • 500 ml de alcool 70%.

Cum se face:

 1. Se toarna fructele de padure cu alcool. Utilizați o sticlă întunecată. Dopul de dop.
 2. Îndepărtați timp de 10 zile într-un loc întunecos.
 3. Strain.

Înainte de utilizare, tinctura trebuie diluată cu apă la o consistență de 1: 1. Luați o linguriță înainte de mese de 3 ori pe zi. Cursul de tratament este de 10 zile.

Este important! Homemade tincturi de casa pot ameliora durerile de cap și amețeli, îndepărtează condițiile depresive și stresante și normalizează starea generală a unei persoane. Pentru a evita daunele cauzate de tratament, este necesar să se respecte cu strictețe dozele indicate.

O altă tinctură de fructe de pădure de lemongrass poate fi utilizată ca agent extern pentru bolile sistemului muscular și reumatism. Metoda de tratament este după cum urmează. Petele de pete infectate cu tinctură de 2 ori pe zi. Procedura de seară este cea mai bună realizare la culcare. Cursul de tratament poate dura până la o lună.

Puteți prepara o tinctură gustoasă și sănătoasă de vodcă. Acesta este modul în care tinctura este pregătită nu pentru uz medicinal:

 • 1,5 cesti de boabe proaspete de lemongrass;
 • 1 cană de miere (puteți utiliza zahăr);
 • 0,5 litri de vodca.

Procedura de preparare:

 1. Ingredientele se amestecă într-un borcan.
 2. Eliminați pentru a insista.
 3. Se amestecă și se agită o dată pe săptămână.
 4. Insistați 2-3 luni.

Tinctura finisata are o culoare granata inchisa si un miros placut.

Fructe de padure cu miere

Proprietatile benefice ale fructului de lemongrass pot fi imbunatatite considerabil prin adaugarea de miere la ele. Se dovedește o delicatesă excelentă, oferind energie pentru întreaga zi. Compoziția stimulează sistemul cardiovascular.

Metoda de preparare:

 1. Fructe de padure proaspete.
 2. Se toarnă peste miere, insistă 2 săptămâni.

A se păstra la frigider într-un recipient închis. Beți prin adăugarea la ceai la micul dejun.

Tinctura de boabe de lemongrass cu adaos de miere are, de asemenea, un efect benefic asupra organismului. 1 ceașcă de tinctură necesită 1 linguriță de miere. Luați 1 lingură de trei ori pe zi înainte de mese.

Lemongrass fructe cu zahăr

Această metodă este minunată pentru recoltarea boabelor de lemnoasă pentru iarnă. Fructele proaspete se spală, se usucă și se acoperă cu zahăr proporțional: 1 parte fructe de pădure și 2 părți zahăr. Amestecul rezultat este transferat în bănci și în rulouri. În această stare, boabele păstrează toate calitățile utile până la următoarea recoltă. A se păstra într-un loc răcoros.

Berry Juice

Sucul din fructe de padure pastreaza perfect toate proprietatile vindecatoare de lemongrass. Se prepară din fructe proaspete, dar pre-așezate de 1-2 zile. Procesul de filare este cel mai bine realizat manual, pentru a evita strivirea semințelor (acest lucru adaugă un suc amar inutil la suc). La cantitatea de suc adăugat, adăugați zahăr, egal cu volumul dublu. Zaharul trebuie să fie complet dizolvat în suc. Soluția rezultată este turnată în sticluțe întunecate, învelitoare de rulouri.

Sucul preparat în acest fel este depozitat într-un loc întunecos la rece. Perioada de valabilitate de până la 3 ani, în timp ce sucul nu este acru și nu este acoperit cu mucegai. Sucul de berry se adaugă la toate tipurile de ceaiuri, compoturi, produse de panificație sau consumat independent în doze mici.

jujube

Din sucul proaspăt stors puteți face o delicatesă sănătoasă - marmeladă. Faceți-o ușor. Pentru marmeladă aveți nevoie de:

 • 1 l de suc din fructele de lămâi;
 • 2.5-3 pahare de zahăr;
 • 3 linguri de pectină.

Metoda de preparare:

 1. În sucul încălzit adăugați pectină, lăsați să se umflească o jumătate de oră.
 2. Într-un alt bol, se fierbe sirop de zahăr și 150 g de suc.
 3. Amestecul umflat cu pectină se adaugă la sirop și se fierbe până devine gros.
 4. Marmelada caldă este turnată în recipiente pregătite și lăsată să se solidifice.
 5. Înainte de utilizare, pentru comoditate, îl puteți tăia în bucăți mici.

Această dulceață terapeutică ajută perfect corpul în lupta împotriva răcelii în sezonul rece. Marmelada are un gust și o aromă foarte plăcută.

Termeni și condiții de depozitare

Pentru conservarea optimă a proprietăților medicinale ale fructelor de lămâi, este necesar să se respecte în mod corect termenii și condițiile de depozitare.

Fructe și semințe uscate ar trebui să fie depozitate într-un loc uscat rece în pungi de țesături. Perioada de valabilitate - 2 ani.

Vindecarea tincturilor acasă poate fi păstrată pentru o lungă perioadă de timp fără a-și pierde calitățile. Pentru depozitare, alegeți un recipient închis și închis. Sticlele cu tinctură trebuie păstrate într-un loc răcoros.

NOTĂ! Decoctările de apă nu sunt stocate o perioadă lungă de timp, maxim 1 zi.

Mierele turnate cu miere se recomandă să se mențină pe raftul inferior din frigider într-un recipient din sticlă întunecată. Perioada de valabilitate este lungă. Dar este mai bine să le folosiți înainte de următoarea recoltă.

Fructe de fructe de lămâi cu zahăr, rulate în borcane sub capace. Băncile curăță într-un loc răcoros. Perioada de valabilitate - 1 an.

Sucul de boabe de lemongrass este păstrat pentru o lungă perioadă de timp. Se înfășoară în bănci sub un capac și se curăță într-un loc întunecos. Perioada de valabilitate a sucului în această formă - 3 ani.

Blocajul și blocajul rămân utile timp de 1-2 ani. Depozitați într-un loc întunecos, temperatura nu contează (în frigider și la temperatura camerei).

Marmelada este depozitată în frigider. Se recomandă utilizarea în 1-2 luni.

concluzie

După ce a decis să ia fructul în scopuri medicinale, merită să ne amintim încă o dată care este beneficiul și răul fructelor de brad Schizandra. Înainte de a începe, trebuie să vizitați un medic pentru a identifica contraindicațiile. Aplicarea strictă a dozei va ajuta la scăderea multor probleme fără apariția unui efect secundar.

Vizionați videoclipul: Stefan Enasel Romascanul - Asa este dragostea , Contact : 0762085102 (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send