Grădinărit

Părul Morden Toba

Pin
Send
Share
Send
Send


Printre marea varietate de soiuri de păducel, fiecare grădinar își găsește anumite preferințe pentru el însuși. Unii oameni preferă soiurile decorative, dar pentru cineva este de preferat să aibă alimente și valoare medicamentoasă. Toba Hawthorn este un nou soi de plante hibride care se distinge printr-o schimbare a culorii florilor în timpul sezonului.

Istoria soiurilor de reproducție

Hawthorn Toba a fost crescut în Canada, acest soi nu este inclus în registrul de stat. Este din ce în ce mai populară, pentru că este nemaipomenită, rezistentă la îngheț, perfect adaptată climatului rece al țării noastre.

Deoarece planta este un hibrid, este cultivată exclusiv cu ajutorul grefelor, pentru a păstra în totalitate caracteristicile varietale.

Descrierea lui Hawthorn Toba

Această plantă este un copac de până la 4 metri înălțime. Coroana este densă, are forma unei sfere, arată foarte frumos ca un ornament al unei case adiacente.

În acest soi, în comparație cu multe altele, există un avantaj - nu există practic nici un spin pe lăstari. Frunzele sunt largi, în formă de ou, în exterior sunt verde închis, iar în interior sunt lumină.

În perioada inițială de înflorire mugurii apar alb, apoi umbra se schimbă mai întâi în roz deschis, apoi la culoarea roz bogată.

Într-o plantă hibridă nu există stamine, pistil și, prin urmare, pomul nu dă fructe, dă doar flori. Pentru iubitorii de soi de păducel gem nu este potrivit.

Caracteristicile unui soi

În conformitate cu descrierea soiului de păducel Toba, se referă la copacii care iubesc soarele. Nelimitat în îngrijire, fructul oferă o cantitate minimă de dimensiuni mici. Folosit în designul peisajului, adesea ca o singură plantă.

Rezistența la secetă și rezistența la îngheț

Grost pădure Toba îngheț ușor mai mică decât alte soiuri. În Rusia, hibridul se simte excelent în zona 5a. Aceste regiuni includ: Rusia centrală, statele baltice, St Petersburg, Vladivostok, Minsk, Kiev.

Pământul pentru dezvoltarea normală a hibridului trebuie să fie umed moderat. Planta nu necesită udare puternică, udare. Este suficient să se udă de 2 ori pe lună în absența ploii. În vara ploioasă, Toba va face fără udare.

Randament și rodire

Fructele se formează în cantități mici, foarte rar. Adesea copacul nu aduce rod. Pe site are o funcție exclusiv decorativă, cu mugurii roz care îi place ochiul. Când începe perioada de înflorire, arborele seamănă cu un vârf de zăpadă, iar florile albe din lateral arata ca un capac de zăpadă.

Boala și rezistența împotriva insectelor

Soiul hibrid este mai rezistent la boli, leziuni fungice și virale. Merită să protejați păduta de dăunători. Părul de păianjen Toba păianjen, frunze de frunze și muguri de merișoare de mere. Acesta este motivul pentru care experții nu recomandă plantarea merelor, perelor și a altor plante fructifere în apropiere de păducel. Pentru prevenire, este bine să procesați lemnul cu fungicide, iar o soluție de săpun sau un amestec de tutun vă ajută perfect împotriva dăunătorilor.

Avantajele și dezavantajele soiului

Hawthorn Toba are comentarii pozitive de la amatori și profesioniști de ornamente decorative. Printre principalele avantaje ale soiului:

  • fără spini;
  • frumos și luxuriant floare;
  • îngrijire îngrijorătoare;
  • rezistența la îngheț și lipsa de irigare.

Dar există soiuri și dezavantaje:

  • lipsa de fructe;
  • cererea de lumină;
  • reproducerea numai prin vaccinări.

Cel mai adesea, acest soi este perfect doar pentru designul peisajului, deoarece copacul încă nu dă fructe.

Caracteristicile de aterizare

Plantarea soiurilor de păducel Toba în majoritatea nu diferă de plantarea standard a altor soiuri ale acestei plante. Este important să alegeți o zonă deschisă însorită care va fi aprinsă în cea mai mare parte a zilei. Este recomandabil ca nu există plante înalte care aruncă o umbră, deoarece soiul Toba nu tolerează umbra și nu înfloresc bine fără soare.

Datele recomandate

Pădurea răsturnată Răsadurile Toba pot fi plantate în toamnă sau primăvară. Dar termenele de toamnă până la jumătatea lunii septembrie în timpul perioadei de cădere a frunzelor sunt mai acceptabile. În acest caz, planta va avea timp să se prăbușească înainte de primii înghețuri și în primăvara va intra deja în perioada de înflorire.

Termenii de primăvară sunt optimiali înainte de începerea fluxului de săpături. Este important ca planta să nu aibă îngheț, altfel ar putea muri.

Alegerea locului potrivit și pregătirea solului

În primul rând, trebuie avută în vedere fertilitatea solului. Pentru a păducel Toba perfect obișnuiți și plăcut proprietarii cu înflorire, este necesar să se sapă o gaură și pregătească în mod corespunzător teren. Locul trebuie pre-selectat cu suficientă iluminare, lipsă de umbră, precum și cu sol liber. Aciditatea solului nu trebuie să depășească pH = 8.

Solul trebuie să fie amestecat cu humus, turbă și asigurați-vă că faceți drenaj din cărămidă spartă sau piatră zdrobită în fundul groapă. Strat de drenaj - 15 cm.

Ce culturi pot și nu ar trebui plantate în continuare

Hawthorn Toba este o planta foarte iubitoare de lumina care nu tolereaza umbra pentru o inflorire buna. Prin urmare, nu poate fi plantat lângă arbori umbroși și întinși, precum și în plantații mari de grup. De asemenea, nu puteți planta un hibrid lângă culturile de fructe care au dăunători și boli comune: mere, pere, prune, cireșe.

Dacă nu sunt departe de păianjen paturile sunt rupte, atunci ele sunt bune pentru a planta ceapa și usturoiul, care va sperie afidele de la copacul ornamental.

Selectarea și pregătirea materialului de plantare

Hawthorn Toba este o varietate rară și, prin urmare, este distribuită numai prin răsaduri altoite. Atunci când achiziționați material de plantare, este necesar să o examinați cu atenție. Toate rădăcinile trebuie să fie sănătoase și să nu aibă boală, uscăciune, letargie sau mucegai. Toate rădăcinile bolnave și defecte ar trebui eliminate.

Algoritmul de aterizare

Groapa ar trebui să fie săpată la o adâncime de 60-80 cm, iar în diametru ar trebui să depășească volumul sistemului rădăcină. Când plantați, trebuie să îndreptați ușor sistemul de rădăcină și să instalați răsadul în centrul găurii de plantare. Presărați pământul deasupra și berbecul. Gâtul rădăcinii trebuie să fie la același nivel cu solul. După plantare sub o plantă tânără ar trebui să fie 15 litri de apă. Aproximativ 7 cm trebuie să fie zona de rădăcină de turbă mulci. Deci planta se va rădăcina mai repede și nu va fi afectată de îngheț.

ingrijirilor

Îngrijirea ulterioară după plantare constă în udare, hrănire, tăiere, precum și pregătirea corespunzătoare a copacului pentru iernare, controlul dăunătorilor și bolilor. Dar grija de păducel este ușoară.

Udarea este suficientă pentru a vă asigura o dată pe lună, chiar dacă vara este uscată. Acest lucru nu se aplică plantelor tinere care sunt plantate. Ei trebuie să se hidrateze mai des de 2-3 ori pe lună. Dacă vremea este ploioasă, nu este necesară udarea. Pădurii nu-i plac pământul prea ud.

Tunderea pentru a efectua servicii sanitare și de formare. Sanitare este obligatoriu efectuată după iarnă, pentru distrugerea lăstarilor de îngheț. Lăstarii uscați și bolnavi pot fi îndepărtați în orice moment al anului, indiferent de sezon.

Pentru a îmbrăca păducelul Toba este, de asemenea, nondemand. Este suficient să fertilizați bălegarul de vaca înainte de a începe înflorirea.

De asemenea, este necesar să slăbiți capacul solului astfel încât să existe o permeabilitate mai mare a aerului.

Mai ales pentru adăpost de la rece pentru pădurea de iarnă nu este necesară. Soiul este rezistent la îngheț și numai în regiunile nordice trebuie să mulciți înainte de iarnă zona rădăcinii cu paie sau fân.

Boli și dăunători, metode de control și prevenire

Pentru a combate boala, există mai multe metode. Cea mai bună opțiune sunt fungicidele complexe moderne, care pot fi utilizate nu numai ca agent terapeutic, ci și pentru prevenire. Este important să acordați atenție în timp la apariția primelor simptome ale bolii: pete, frunze uscate, frunze răsucite, decolorare și căderea timpurie a coperții.

Insecticidele pot fi folosite ca și controlul dăunătorilor, ca și o soluție de săpun ca măsură preventivă. Grădinari experimentați plantează plante lângă păducel care au proprietăți insecticide.

Hawthorn Toba în design peisagistic

Hawthorn Toba în fotografie nu arată mai puțin magnifică decât în ​​viață. Această plantă ornamentală se simte excelent atât în ​​grupuri, cât și în plantații unice. Poate fi formată sub forma unei sfere, a unui dreptunghi și a unei piramide. La debarcările în grupuri mari, pădurea Toba ar trebui să fie cea mai mare pentru a nu pierde lumina.

În singurătate, poate fi folosit în apropierea rezervoarelor artificiale, sub formă de ornamente figurine, lângă arbori, ca o încadrare a căilor.

concluzie

Hawthorn Toba este folosit cu succes atât de către profesioniștii în designul peisajului, cât și de amatorii de novici. Este important să rețineți că planta are nevoie de lumina soarelui și nu tolerează umbra. În grijă de o varietate rară de păducel nemernic, dar necesită prevenirea bolilor și a dăunătorilor. Fructul nu trebuie să aștepte - este doar o copie decorativă.

opinii

Serghei Vladimirovici, 29 de ani, regiunea Moscovei
Când mi-am cumpărat casa, am decis să decorez zona locală cu arbori și arbuști ornamentali diferiți. Am dat peste un soi rar de păducel - Toba. Desigur, el nu dă fructe de padure, dar pe site-ul în timpul înfloririi arata uimitor. Florile roz, care sunt albe in prima saptamana - doar nu va rup ochii. În același timp, nu există o plecare dificilă. O dată pe lună, udat, de câteva ori pe an de la dăunători procesați, chiar hrănirea timp de 4 ani nu a fost niciodată necesară. Sunt mulțumit.
Antonina, în vârstă de 44 de ani, Vladimir
Ca decor pentru site-ul din apropiere de foișor, a fost folosit pădua Toba. Aceasta este o varietate rară a tuturor plantelor obișnuite. Este înflorit foarte frumos, jalnic, nu se înmulțește, iar răsadurile altoite trebuie să cumpere. Dar el suportă iarnă fără probleme, nici măcar nu a trebuit să acopere. Eu hrănesc doar o singură dată, chiar înainte de înflorire, atunci este chiar mai magnific. Principalul lucru este că pe acest păducel nu există spini, așa că este plăcut să tăiați, să inspectați și să vă îngrijiți de copac. Nu am nevoie de fructe, deci opțiunea decorativă este destul de satisfăcătoare.

Vizionați videoclipul: Cute Couple - Greg and Elodie (Aprilie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send