Grădinărit

Daikon Minovashi: recenzii, potrivire și îngrijire

Pin
Send
Share
Send
Send


Daikon Minovashi - un soi pe care numai grădinarii experimentați îl preferă. Motivul este că planta este capabilă să se dezvolte numai atunci când ziua luminoasă scade. Când se plantează mai devreme, cultura rădăcinii se duce în mod obligatoriu la săgeată.

La jumătatea de vară, în a doua jumătate a verii, trebuie să se planteze legumele la maturitate, ceea ce încalcă ritmul obișnuit al lucrărilor agricole.

Istoria soiurilor de reproducție

Daikon este o varietate de ridiche și ridichi. Cu toate acestea, spre deosebire de ei, el nu are o amărăciune specifică. Japonia este considerată patria unei culturi radiculare. Acolo daikon este pe primul loc pe suprafata culturilor.

Cultura nu a primit o astfel de răspândire în Rusia. Cu toate acestea, unii grădinari cresc legume. Daikon Minovashi este una dintre puținele soiuri căutate. În 2005, compania "Avista" a depus o cerere de înregistrare Minovasi. Și din 2007, nota este inclusă în Registrul de Stat al Federației Ruse.

Descrierea lui Daikon Minovashi

Lungimea varietății de rădăcini Minovasi ajunge la 60 cm, iar în diametru - 10 cm. Masa rădăcinii ajunge la 1,5 kg. Forma fătului este cilindrică, înclinată spre vârf. Frunza în ieșire este situată vertical în sus, cea extremă este înclinată la sol. Frunzele sunt disecate, verde închis cu o nuanță gri, dimensiunea este medie.

Pulpa de rădăcină Minowashi suculent, licitație, dens. Poros și în vrac nu se întâmplă. Gustul este dulce. Pielea este subțire, albă, aproape de bază - verde.

Atenție! Daikon lasă soiuri de Minovasi folosite pentru a face salate.

Soiuri caracteristice

Daikon Minovashi este recomandat pentru cultivare în toate regiunile țării. O varietate de maturare târziu. Maturitatea biologică a fructelor are loc la aproximativ 70-75 de zile după însămânțarea semințelor. Dar această perioadă nu poate să aștepte și să folosească daikon cu 7-10 zile mai devreme. Pentru ca legumele să aibă o perioadă lungă de depozitare, trebuie să se coacă pe deplin, calitățile gustului rămân până la șase luni.

Atenție! Există semințe de daikon timpuriu copt Minovasi, a cărui perioadă de maturare a fructelor este de 50 de zile, lungimea culturii rădăcinii este de până la 40 cm.

Există și alte soiuri "gemeni".

productivitate

Conform caracteristicilor varietale daikon Minovasi, cu 1 pătrat. m recoltat până la randament de 13 kg. După colectarea fructelor se agită de la sol, ușor uscate și transferate într-un loc întunecat. Temperatura favorabila de depozitare 0-5 ° С. Perioada de valabilitate este de 2-3 luni.

Rezistența la boli și dăunători

În cazul agriculturii necorespunzătoare, daikon Minovashi suferă de următoarele boli bacteriene:

 • vasculare și bacterioză mucoasă;
 • mozaic;
 • hernie;
 • piciorul negru.

Pentru a face față infecției și a le elimina din grădină, este necesar să utilizați medicamente antibacteriene, cum ar fi "Planriz", "Binoram".

Dintre dăunătorii care reprezintă un adevărat pericol pentru rădăcină, merită să evidențiem mușchii, muștele de varză, puricii cruciferi, molii de grădină, afidele. Puteți lupta împotriva paraziților cu ajutorul săpunului, a unei soluții concentrate scăzute de permanganat de potasiu, ardei roșu și alte metode populare. Sau recurge la bioinsecticide sub formă de "Bitoxibacillin", "Actofit", "Lepidotsida". Aplicați-le conform instrucțiunilor atașate.

Avantajele și dezavantajele soiului

Pentru soiurile daikon Minovashi caracterizate prin următoarele calități pozitive:

 • maturitate precoce;
 • randamentului culturilor;
 • posibilitatea de a planta daikon după lotul anterior de legume a fost deja colectată;
 • gust excelent;
 • compoziția minerală valoroasă a rădăcinii;
 • lipsa unor cerințe sporite în procesul de creștere;
 • protecția mediului înconjurător, legumele nu acumulează substanțe nocive.

Acum, despre neajunsurile. În primul rând, rezistența la îngheț este scăzută. Temperatura aerului de la + 10 ° C și mai jos va fi considerată nefavorabilă pentru soiul daikon Minovashi. În al doilea rând, o zi lungă de lumină. Ca rezultat, cultura radacina infloreste, pierzand un gust valoros. Legume plantate la începutul primăverii sau la sfârșitul verii.

Plantarea și îngrijirea daikon Minovashi

Creșteți daikon la fel de ușor ca o altă legumă. Dificultatea constă doar în momentul potrivit pentru aterizare. Totul nu depinde nici de caracteristicile climatice ale regiunii, ci de condițiile meteorologice din ziua debarcării. Este important ca legumele să ajungă la rădăcină și să nu înceapă să înflorească.

Datele de aterizare

Există Daikon de primăvară și de vară.

În primăvară pentru a planta legume cât mai curând posibil. Nu trebuie să vă fie frică de vreme rece, semințele vor supraviețui chiar și înghețurilor grave. Cu toate acestea, fructul daikonului de primăvară nu este păstrat pentru o perioadă lungă de timp. Ea, ca și ridichii, ar trebui să fie consumată după maturare. De asemenea, această legumă este mai predispusă la șuruburi. Atunci când crește plantarea cu efect de seră este mai bine să se aranjeze la sfârșitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie. Pentru teren deschis, timpul se schimbă puțin - în ultima săptămână din aprilie sau începutul lunii mai.

În timpul verii, plantează un minikashi daikon de la începutul lunii iulie până la începutul lunii august. De obicei, seamănă semințe de rădăcină în paturi după mărar, ceapă verde, salată verde. În plus, plantarea de vară este că dăunătorii din această perioadă devin mai puțin, iar o astfel de legume este capabilă de depozitare pe termen lung. Cu toate acestea, rădăcina poate să nu aibă timp să crească la dimensiunea maximă.

Atenție! Semințele Daikon Minowashi sunt selectate pentru o perioadă specifică de plantare.

Pregătirea paturilor

Teren pentru daikon de dorit sa alegi insorita. Când cultivați o plantă la umbra, frunzele vor fi subțiri și lungi, iar cultura rădăcinii va fi mică, zdrobită. Paturile bune sunt potrivite, unde se cultivă roșii, cartofi, castraveți, ceapă. Nu cei mai buni predecesori vor fi ridichi, varza. La compoziția solului, soiul daikon Minovasi este de neoprit. Singurul lucru care este mai greu de a scoate o legumă coaptă din sol solid.

Pregătirea locului pentru plantarea daikonului este de a săpa solul, care a fost anterior fertilizat. Pe 1 pătrat. m nevoie de:

 • humus cu un volum de 10 litri și 200 g de cenușă de lemn;
 • 10-15 g sulfat de potasiu și uree;
 • 20-30 g nitroamfofki.
Atenție! Grădinarii experimentați sunt sfătuiți să nu ignore această etapă, deoarece terenul este epuizat, a dat deja recolta.

Acest complex mineral alimentează solul, restabilind rezervele care au fost cheltuite.

Regulile de aterizare

După ce ați decis cu privire la momentul aterizării daikon Minovashi, ar trebui să procedați la procesul imediat de plantare și după plecare.

 1. Pe pat se formează caneluri la o distanță de 50-60 cm unele de altele, cu o adâncime de 3 cm.
 2. Apa este udată cu apă caldă și așteaptă o absorbție completă.
 3. Soiuri de semințe de daikon Minovasi la fiecare 20 cm.
 4. Stropit cu pământ și puțin împrăștiat.
 5. Pentru germinare mai rapidă, zona este acoperită cu un film sau cu agrifibră.
 6. După 5-6 zile, adăpostul este eliminat.
Sfat! De la udarea de mai sus semintele nu este necesar, ele sunt deja într-un mediu umed.

ingrijirilor

Activitățile suplimentare pentru îngrijirea legumelor constau în udarea, slăbirea, plivirea regulată.

Soiurile Daikon Minovasi trebuie udate în mod regulat și moderat. Lipsa de umezeală îl face amar, uscat și greu de gustat. Umiditatea excesivă duce la ruperea fructelor. În medie, udarea este suficientă pentru a produce 1 timp în 5 zile. În zilele mai calde, procedura trebuie făcută mai des. În timpul sezonului ploios - mai puțin. Pământul din jurul daiconului trebuie să fie umed. Solul uscat va duce la consecințe negative.

În timpul întregului sezon de creștere, trebuie să se țină seama de faptul că buruienile nu cresc în apropierea plantei, iar solul este slăbit. După fiecare procedură de hidratare, trebuie să buruiați și să slăbiți solul. Când rădăcinile apar pe suprafață, ele încep să se îngrămădească pentru a proteja împotriva posibilelor pagube.

Sfat! Pentru a facilita grija va ajuta stratul de mulci de paie sau turba.

Colectarea și stocarea

Cu 2 săptămâni înainte de recoltare, soiul Minovas daikon nu mai udă. Și umeziți solul înainte de recoltare ușoară. Rădăcina însăși este subminată și trasă ușor de către vârfuri. Principalul lucru pe care nu la întrerupt. Plantele deformate, sparte, bolnave nu sunt supuse depozitării pe termen lung. Ele sunt folosite mai întâi.

După uscare, îndepărtați solul și frunzele. Puteți păstra legumele în frigider sau în pivniță. Timpul de depozitare pentru soiul Minovasi este de până la șase luni.

Atenție! Pentru ca rădăcina să nu se estompeze, trebuie să monitorizați nivelul de umiditate.

Pest și controlul bolilor

Măsurile preventive vor ajuta la protejarea legumelor de problemele de sănătate:

 • respectă cerințele privind rotația culturilor;
 • pregătiți semințe pentru plantare;
 • îndepărtați buruienile, slăbiți solul;
 • prelucrarea la timp a culturilor de rădăcini de la dăunători;
 • planta de lângă galbenele minowashi de grădină daikon.

concluzie

Daikon Minovashi - gradul de copt târziu. În condiții meteorologice favorabile, greutatea sa ajunge la 4 kg. Rădăcina este valoroasă pentru proprietățile sale vindecătoare. Când se plantează în vară, legumele vor fi depozitate aproape până la primăvară și vor scădea corpul de deficiență de vitamine și de răceală.

opinii

Petr Andreevich, 38 de ani, Kaluga Am o experiență de trei ani în cultivarea lui Daikon Minovashi. Semănați semințele de obicei în luna august. Legumele cresc până la 50 cm în lungime. Ca regulă, rădăcinile sunt suculente, dense, nu amare. După recoltare, le debarasem de pământ și le transportăm la depozit în pivniță. Până în primăvară, nu m-am lăsat niciodată - mâncăm mai devreme. Alexandra Olegovna, 51, Moscova Regiune, poz. Malakhovka Anul trecut am încercat să plantez pentru prima dată un daikon Minovashi și nu sa întâmplat nimic. Se toarnă, totuși, în căldură. Cu toate acestea, nici o irigare prin picurare scutită. Umiditate suficientă. Prizele au fost luxuriante, frumoase, dar toate au mers la săgeți. Este o rusine, am vrut sa incerc sa cresc un daikon cu mainile mele. Alexander Sergeevna, 42, Teritoriul Krasnodar, poz. Ilsky Trebuie remarcat faptul că procesul de creștere a daikon Minovasi nu poate fi numit simplu. În mod constant este necesar să se slăbească, să se aducă solul. Rând de mai multe ori. Și care este costul de înlăturare a daiconului. Nu am reușit într-un singur lucru, a trebuit să-mi sun soțul pentru ajutor pentru a sătura toată rădăcina de 60 cm. Cultura rădăcinii este fragilă, trebuie să acționați cu atenție pentru a nu-l deteriora.

Pin
Send
Share
Send
Send