Rețete

Cranberries, rasă cu zahăr pentru iarnă

Pin
Send
Share
Send
Send


Cranberry, fără îndoială, este unul dintre cele mai utile fructe de padure care cresc în Rusia. Dar tratamentul termic, care este folosit pentru conservarea boabelor pentru consum în timpul iernii, poate distruge multe dintre substanțele benefice conținute în ele. Prin urmare, afine, piure cu zahăr, este una dintre cele mai convenabile și vindecătoare preparate pentru iarnă de aceste fructe de valoare. Mai mult, prepararea nu necesită prea mult timp și efort în gătit.

O rețetă clasică pentru afine cu zahăr pentru iarnă

Pentru a salva afinele pentru iarnă în conformitate cu această rețetă nu va dura mult timp și efort.

ingrediente

Componentele care vor fi folosite în rețeta clasică de afine, șterse pentru iarnă, sunt cele mai simple: afine și zahăr.

Pentru cei care nu acceptă utilizarea zahărului, poate fi recomandabil să se utilizeze fructoză sau zahăr verde special obținut dintr-o plantă numită stevia.

Mierea poate fi considerată cel mai vindecător substituent pentru zahăr. Într-adevăr, nu numai că sunt perfect combinate cu merișoarele, ci ele completează și întăresc proprietățile vindecătoare ale fiecăruia.

Proporții: Cranberries cu zahăr

Proporțiile care sunt folosite pentru a face cranberries rasă cu zahăr depinde nu numai de preferințele gust de persoana care pregătește acest fel de mâncare. Multe sunt determinate de condițiile în care se presupune că boabele răzuite sunt depozitate în timpul iernii. De asemenea, sunt importante indicii pentru starea de sănătate - unele pot folosi zahăr, dar în cantități limitate.

Deci, proporțiile general acceptate adoptate în rețeta clasică pentru afine, piure cu zahăr - 1: 1. Aceasta înseamnă că, de exemplu, 500 g de fructe de padure ar trebui să fie pregătite 500 g de zahăr. Pentru a gusta, preforma se dovedește a fi plăcută, nu cioară, dulce.

Este permis să crească proporțiile la 1: 1,5 și chiar la 1: 2. Asta înseamnă că puteți adăuga 750 sau chiar 1000 g de zahăr la 500 g de afine. În ultimele cazuri, afinele, pudră cu zahăr, pot fi depozitate în încăperi pe tot parcursul iernii - fructele de padure nu se vor strica. Dar gustul, dulce și zahăr, seamănă cu un gem reale.

Preparatul preparat în proporții uzuale se recomandă să fie depozitat în condiții de răcire, este de dorit în frigider.

Alte tipuri de înlocuitori de zahăr sunt de obicei adăugați la afinele într-un raport 1: 1. Mierea este suficientă pentru a adăuga 500 g pe 1 kg de fructe de pădure. Este adevărat că astfel de semifabricate trebuie depozitate într-un loc răcoros.

Prepararea boabelor pentru prelucrare

Din moment ce meriștea nu va fi supusă unui tratament termic, pentru depozitarea reușită, se acordă o atenție deosebită selecției și preparării fructelor de bere pentru procesare.

Indiferent de ce fructe de padure sunt folosite, proaspete sau congelate, trebuie mai intai sa fie clatite sub apa curenta sau clatite de mai multe ori inlocuind apa. Apoi, acestea sunt sortate pentru a elimina toate fructele deteriorate, deteriorate sau rătăcite prost.

După o căutare atentă a tuturor fructelor de pădure, acestea sunt așezate să se usuce pe o suprafață curată, de preferință într-un singur rând.

Este important să se acorde atenție feluri de mâncare, care va păstra merișor, măcinat cu zahăr, iarna. Dacă se utilizează borcane de sticlă în aceste scopuri, acestea trebuie să fie nu numai clătite, ci și sterilizate. Capacele din plastic sunt scufundate pentru câteva secunde în apă clocotită. Capacele metalice sunt ținute în apă clocotită timp de 5 până la 10 minute.

Cum sa gatesti afinele

Conform rețetei clasice, cranberries trebuie zdrobit sau frecat în orice mod convenabil. Cel mai adesea, în aceste scopuri se utilizează un mixer sau un mixer convențional sau un procesor de alimente. Acesta este într-adevăr modul cel mai rapid și mai convenabil. Deoarece atunci când se utilizează o mașină de măcinat convențională, procesul poate fi complicat de faptul că crusta cu prăjitura va înfunda găurile mici ale dispozitivului și deseori va trebui să fie deșurubată și curățată.

Dar trebuie amintit că afinele conțin o mulțime de acizi naturali diferiți, care pot interacționa cu părțile metalice ale unui malaxor sau a unui măcinător de carne.

De aceea, pentru o lungă perioadă de timp, afinele și alte fructe de pădure au fost măcinate exclusiv cu o lingură de lemn sau tolkushki într-un recipient din lemn, ceramică sau din sticlă. Desigur, această metodă va fi mai laborioasă în comparație cu utilizarea aparatelor de bucătărie, dar puteți fi sigur 100% în ceea ce privește calitatea și proprietățile de vindecare ale biletei de piatră obținută.

Atenție! Nu este necesar să se obțină măcinarea completă a tuturor fructelor - nu va fi nimic teribil în faptul că o pereche de fructe de pădure va rămâne în forma sa originală.

Pentru cei care sunt obișnuiți să obțină statul ideal în totul și nu se tem de dificultăți, puteți recomanda în plus să frecați afinele printr-o sită de plastic. În acest caz, consistența produsului frecat obținut se dovedește surprinzător de delicată și seamănă cu jeleu.

În etapa următoare, merișorurile rase sunt amestecate cu cantitatea necesară de zahăr și se lasă într-un loc răcoros timp de 8-12 ore. Acest lucru este bine făcut noaptea.

A doua zi, boabele se amestecă din nou și se distribuie în borcane mici, sterilizate. Capacele sunt cel mai bine utilizate cu firele gata făcute. În funcție de cantitatea de zahăr utilizată, depozitați afinele piure în iarna, fie în frigider, fie într-un dulap de bucătărie obișnuit.

Cranberries, rase cu portocale și zahăr

Portocalele, cum ar fi lămâile și alte fructe citrice, sunt perfect combinate cu afinele și se completează cu aroma și substanțele benefice.

Mai mult, pentru pregătirea unui preparat delicios și în același timp de vindecare pentru iarnă, nu este nevoie atât de mult:

 • 1 kg de afine;
 • aproximativ 1 portocaliu dulce mare;
 • 1,5 kg de zahăr granulat.

Metoda de preparare:

 1. Portocalele fierbe apa si se rup din zori cu ajutorul unui rastel fin.
 2. Apoi, coaja este îndepărtată de pe ele, oasele care conțin amărăciunea principală sunt îndepărtate și zdrobite într-un mod ales: cu un mixer sau printr-un măcinător de carne.
 3. Cranberries enumerate, spalate și uscate sunt, de asemenea, măcinate în cartofi cu pâslă.
 4. Zahărul este fabricat din zahăr pudră folosind un aparat de râu sau un procesor de bucătărie. Pulberea de zahăr este mult mai ușoară și mai rapidă pentru a se dizolva în piureul fructelor de fructe de padure.
 5. Într-un recipient nemetalic, combinați portocalele și afinele piure, adăugați cantitatea necesară de zahăr pudră și, după o amestecare amănunțită, lăsați timp de 3-4 ore la temperatura camerei.
 6. Din nou, se amestecă, se așează pe maluri și se înșurubează cu capace sterile.

Delicacy pentru iarnă este gata.

Rețetă de afine fără gătit

Această metodă de recoltare a cranberries pentru iarnă este cea mai ușoară.

Va dura:

 • 1 kg de afine;
 • 1 kg de zahăr granulat.

Potrivit acestei rețete pentru conservarea afinelor pentru iarnă fără a fi preparate, nu este nici măcar necesară măcinarea. Preparate, fructe uscate bine spalate dupa spalare, fara frecare, sunt asezate pe borcane sterile uscate, stropind foarte mult cu fiecare inch de zahar.

Sfat! Este important ca boabele înainte de a fi uscate să fie complet uscate, astfel încât în ​​acest scop puteți folosi chiar un uscător electric sau un cuptor slab (nu mai mult de + 50 ° C).
 1. Băncile umplute cu fructe de padure, care nu ajung la două centimetri până la margine.
 2. Restul zahărului este turnat în fiecare cutie până aproape de partea superioară.
 3. Fiecare recipient se răsucește imediat cu un capac steril și se depozitează într-un loc răcoros.

Cranberries în zahăr pudră

În această rețetă, puteți pregăti afinele piure de iarnă cu un conținut de zahăr mai scăzut decât tehnologia clasică. Prin urmare, reteta poate fi interesantă pentru cei care trebuie să se limiteze la utilizarea prea mult zahăr. Cu toate acestea, este recomandabil să păstrați acest preparat într-un loc răcoros - în frigider sau în timpul iernii pe balcon.

Pentru fabricație vor fi necesare toate aceleași ingrediente, dar proporțiile vor fi oarecum diferite:

 • 1 kg de afine;
 • 600 de grame de zahăr.

Procesul de gătit, ca și înainte, este simplu:

 1. În primul rând, trebuie să transformați jumătate din cantitatea de zahăr în pulbere cu ajutorul oricărui dispozitiv convenabil: un aparat de cafea, un mixer, un procesor de bucătărie.
 2. Cranberries sunt pregătite pentru prelucrare în mod obișnuit. O atenție deosebită trebuie acordată uscării fructelor de padure, astfel încât acestea să nu aibă umiditate excesivă.
 3. În etapa următoare, boabele se freacă într-un mod convenabil, transformându-le în piure, dacă este posibil.
 4. Se adaugă 300 g de zahăr pudră și rădăcinile ascuțite sunt amestecate pentru o perioadă de timp pentru a se obține o consistență uniformă.
 5. Sterilizați un volum mic de borcan (0,5-0,7 l) și capacul.
 6. Pureul de boabe preparat este pus pe borcane sterile, fără a ajunge la un pic la marginile lor.
 7. De la pergament (hârtie pentru copt) cercuri tăiate cu un diametru care depășește diametrul de deschidere al cutiilor cu câțiva centimetri.
 8. Ar trebui să existe exact cât mai multe cercuri cu cutii cu boabe rase.
 9. Fiecare cerc este plasat în partea superioară a piureului de fructe de padure și este acoperit cu câteva linguri de zahăr granulat pe partea de sus.
 10. Băncile sunt strânse imediat din punct de vedere ermetic cu capace sterile cu șurub.
 11. Conectorul de zahăr format din partea de sus va proteja în mod fiabil piureul de afine de la souring.

concluzie

Cranberries, piure cu zahăr, este pregătit foarte simplu și rapid. Dar acest fel de mâncare simplă are proprietățile unui adevărat medic intern și, în același timp, este foarte atractiv pentru gust.

Vizionați videoclipul: O prăjitură raw din mere, rapidă și delicioasă - Ligia's Kitchen (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send