Grădinărit

Poate sfecla atunci cand alapteaza

Pin
Send
Share
Send
Send


O femeie în timp ce alăptează urmărește îndeaproape dieta ei, deoarece dieta copilului ei este consumată de copil. Sfecla atunci cand alapteaza este un produs foarte controversat. Creează întrebări din partea medicilor copiilor. Dar multe mame iubesc sfecla si le adauga in dieta lor cu placere.

Poate o mamă care alăptează să mănânce sfecla

Sfecla - un depozit intreg de vitamine, substante nutritive. Este necesar să se folosească pentru îmbunătățirea compoziției sângelui. Conținutul caloric al rădăcinii este scăzut, greutatea mamei care alăptează nu se va ridica. Legumele sunt folosite pentru întărirea sistemului imunitar, pentru curățarea corpului, îmbunătățirea compoziției sângelui, creșterea hemoglobinei. Dar pentru o mamă care alăptează, sfeclă roșie este un produs agresiv. Legumele pot provoca tulburarea scaunului la sugari, o reacție alergică. Acidul oxalic irită membranele mucoase ale tractului gastrointestinal, favorizează depunerea pietrelor la rinichi, reduce în mod semnificativ tensiunea arterială. Mama leșină dacă este hipotensivă.

Menținerea rădăcinii este permisă. Acest lucru trebuie făcut de la o anumită vârstă a copilului, sfecla este folosită într-o anumită formă, se respectă toate normele și regulile de nutriție. Înainte de a utiliza rădăcina, vă recomandăm să vă adresați medicului dumneavoastră.

Este alergiul de sfeclă sau nu?

Sfeclă roșie produce o reacție alergică. Reacția nu este de a da vina rădăcinii și substanțelor care pot provoca alergii. Semne de alergii: roșeață a pielii, umflarea sinusurilor, ochi apos. Când apar aceste simptome, produsul trebuie exclus din dietă sub orice formă. Culoarea burgundă caracterizează o legumă ca un alergen.

Conținutul de vitamine care sunt utile pentru mamă și copil

Această legume abundă cu substanțe utile. Pentru mama după naștere este important ca produsul să aibă un conținut redus de calorii, nu contribuie la creșterea excesivă în greutate. Curăță corpul de toxine, consolidează vasele de sânge. Copiii beneficiază de prezența fierului în rădăcină, care ajută la creșterea hemoglobinei, precum și îmbunătățirea sângelui. Vegetația este bogată în vitaminele B, conține acid nicotinic, acid ascorbic, vitamina E, magneziu, calciu, potasiu, seleniu, iod, fosfor și multe alte oligoelemente. Aceste vitamine ajută la întărirea sistemului schelet, care este important pentru mamă după ce a pierdut o cantitate mare de calciu în timpul sarcinii și nașterii. După naștere, în timpul alăptării, o femeie are nevoie de o cantitate sporită de nutrienți.

Toate substanțele din compoziția produsului sunt importante pentru dezvoltarea copilului, întărind sănătatea mamei, prin urmare, medicii nu recomandă impunerea unei interdicții asupra culturii rădăcinii în timpul alăptării.

În ce formă se pot sfecla cu alăptarea?

La alăptare nu trebuie să se mănânce produsul brut. În vasul brut sunt compuși care sunt foarte greu pentru organism, contribuie la exacerbarea problemelor cu tractul gastro-intestinal, tulburarea scaunului, reducerea presiunii și formarea de pietre la rinichi. Acest compus este acidul oxalic, alți acizi de fructe într-o legume brute. Prin urmare, legume rădăcină brută în timpul alăptării este interzisă, precum și utilizarea sucului de sfeclă. Este o băutură prea concentrată, provoacă iritarea membranei mucoase a tractului digestiv. Această legume va curăța intestinele, va normaliza starea sistemului nervos, va scuti femeia care alăptează de insomnie. O legumă rădăcină fiartă este mai ușor percepută de organism, nu irită stomacul și intestinele și, mai rar, cauzează o reacție alergică.

Tratamentul termic contribuie la distrugerea majorității acizilor fructiferi, a compușilor agresivi. În același timp, cu tratament termic adecvat, aproape toate substanțele nutritive rămân. Cea mai bună opțiune este să coaceți sau să fierbeți legumele. Dacă îl folosiți fiert, puteți să vă amestecați în salate. Este important ca resturile de ingrediente sălbatice să fie permise pentru HB.

Reguli și norme de luare a sfeclei pentru mamele care alăptează

Sfecla cu HB ar trebui să fie strict reglementate, astfel încât legumele va aduce numai beneficii și nu dăunează copilului.

Experții recomandă în primele zile după naștere să nu utilizeze mai mult de 50 g de sfecla fiarta pe zi. Dacă bebelușul are o tulburare intestinală, leguma este îndepărtată din dietă în timpul alăptării. În primele zile, experții nu recomandă să mănânci zilnic rădăcină de legume, este bine să începeți de 2-3 ori pe săptămână.

Ar trebui să consultați medicul, nu trebuie să luați o decizie cu privire la introducerea legumelor rădăcinoase în dietă.

Din ce lună să luați sfecla în timpul alăptării

Există mai multe reguli care trebuie respectate pentru a proteja corpul copilului de reacțiile nedorite:

 • primele 7-10 zile mănâncă legume în cantități minime;
 • aplicați rădăcina poate fi atât în ​​primul și al doilea curs;
 • crește cantitatea ar trebui să fie treptat și nu mai mult de 20 de grame pe zi.

Dacă corpul copilului nu se poate adapta la rădăcină, a apărut o erupție cutanată sau un scaun deranjat, atunci acesta ar trebui exclus din dietă și nu va fi returnat mai devreme de 5-7 luni. Tulburarea scaunului și amenință femeia care alăptează.

Sfecla atunci când alăptează în prima lună

În prima lună după nașterea mamei este util să mănânci legumele rădăcinii în stare coaptă. Gătite în rădăcina cuptorului vor economisi substanțele necesare. Nu trebuie să consumați mai mult de 50 g pe zi. Dozajul în timpul alăptării este suficient pentru a obține vitaminele și oligoelementele necesare. Rădăcina de cultură va beneficia, va întări sistemul imunitar, va avea un efect antiinflamator și antiinfecțios.

Cantitățile trebuie urmate în primele 10 zile, apoi crescute cu 15 g pe zi.

Mama în timpul pediatrilor care alăptează permite supa, dar trebuie să se respecte:

 • excludeți untură de la borș, selectați numai tipuri de carne slabă;
 • legumele înainte de adăugare nu trebuie să toacă, dar tocan;
 • excludeți condimentele picante, usturoiul din farfurie;
 • smântână ar trebui să fie redus de grăsime.

Este necesar să se observe reacția copilului. Dacă organismul nu ia rădăcina de legume, excludeți legumele din dietă până la momente mai bune.

Sfecla atunci când alăptează în a doua lună

Dacă prima lună de alăptare a trecut fără probleme, atunci în cea de-a doua puteți adăuga produsul mai îndrăzneț. Până la sfârșitul celei de-a doua luni, puteți crește numărul de legume rădăcinoase la 200 de grame. Dar aceasta este numai dacă mama și copilul nu au reacții nedorite, erupții cutanate, alergii, precum și tulburarea intestinală, scăderea presiunii.

Excelentă pentru salatele de alăptare, dar fără usturoi, fără condimente picante, condimentată cu ulei de măsline sau vegetal.

Sfaturi Komarovsky: este posibil să sfecla cu alaptatul

Faimosul doctor Komarovsky spune în detaliu despre utilizarea acestei legume. Practic, sfatul său se referă la următoarele informații:

 1. Pentru o varietate de sfecla din dieta unei femei care alapteaza ar trebui sa fie prezente.
 2. Este necesar să țineți cont de starea corpului, corpul copilului, pentru a observa cum reacționează la introducerea legumelor în dieta mamei.
 3. Sfeclă de mâncare este necesară după tratamentul termic. Rădăcina rădăcină rădăcină este prea agresivă, ca sucul său, care este considerat concentrat și în forma sa pură poate provoca diverse probleme de sănătate.
 4. Sfeclă brută este numai după sfârșitul perioadei GW.

Medicul nu recomandă să se limiteze la utilizarea legumelor.

Sfecla de sfeclă recomandată pentru mamele care alăptează

Alaptarea din sfeclă roșie este utilizată în diverse forme. Retete care pot diversifica cu succes meniul femeilor în timpul alăptării sunt suficiente. Iată opțiunile pentru mâncăruri sănătoase:

 • salata de nuc;
 • sfecla de sfeclă roșie;
 • Rădăcină copt în cuptor;
 • salata cu carne macră;
 • vinaigrette;
 • supă;
 • sfecla fiarta, rasa.

Este util să aplicați feluri de mâncare dacă copilul este predispus la constipație. Legumele vor avea un efect pozitiv asupra peristalticii intestinale. Potrivit pentru consum și caviar de sfeclă. Este un produs fiert rățuit, perforat în ulei vegetal cu adaos de acid citric, sare, zahăr. Timp de gătire 15 minute. Adăugați un pic de sfeclă rasă la mâncărurile laterale pentru a diversifica dieta. Dar, în același timp, este important să respectați rata zilnică.

concluzie

Sfecla atunci când alăptează este unul dintre produsele permise care nu trebuie excluse din dietă. Este important să calculați corect doza zilnică, să nu mâncați legume crude și să monitorizați și starea bebelușului. Dacă apar erupții cutanate, diaree sau alte anomalii, corectați dieta mamei.

Alimentația sănătoasă a unei mame care alăptează include diverse legume care pot satura organismul copilului cu vitamine, oligoelemente și macroelemente. Sfecla în dieta unei femei care alăptează ar trebui să apară în primele zile. Cantitatea depinde de starea de sănătate a mamei care alăptează, de reacția copilului. Dacă apare o erupție cutanată, aruncați și eliminați copilul. Pediatrii sfătuiesc să injecteze sfeclă roșie în hrana copilului la 6 luni, în cazuri excepționale de la an la an.

Vizionați videoclipul: La ce alimente să fii atentă atunci când alăptezi (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send