Flori

Flori perene pentru Urali

Pin
Send
Share
Send
Send


Condițiile climatice dure din regiunea Ural nu reprezintă un obstacol pentru cultivatorii de flori. În ciuda faptului că multe culturi nu rezistă unor ierni dure, vânturi reci și lipsă de lumină solară, grădinarii aleg anumite soiuri pentru parcelele lor. Mulți se tem că soiurile perene nu vor putea supraviețui lunilor de iarnă, iar în primăvară va trebui să cumpere plante noi. Dar realizările crescătorilor au făcut ocazia să crească perene în grădina urală destul de reală.

Ce parametri trebuie luați în considerare la alegerea plantelor perene pentru grădinile urale? În primul rând, plantele trebuie să reziste la înghețarea pământului și efectele frigului asupra mugurilor de flori. Dacă aceste calități lipsesc, economisirea perene în grădinile urale va fi problematică. Din acest motiv, recomandarea se bazează nu pe plantarea hibrizilor "la modă", ci pe achiziționarea de specii perene provenite din zonă. Decorative de astfel de plante nu este inferior la multe soiuri de elita.

Care este avantajul plantelor perene asupra plantelor anuale cultivate în Ural? Anualele, desigur, au o paletă de culori mai bogată, dar cele perene ies în evidență în multe feluri:

 • floare lungă;
 • crescând într-un singur loc fără a necesita transplant timp de trei ani;
 • rezistență la înghețuri bruște;
 • nemulțumirea față de evenimentele agrotehnice;
 • posibilitatea creșterii tufișurilor fără investiții suplimentare.

Plantele perene pentru grădinile din Ural pot fi împărțite prin:

 • timp de înflorire;
 • inaltimea plantelor;
 • mintea frunzelor și sistemul radicular.

În Ural, ca și în alte regiuni, grădinarii cresc cu succes flori de soiuri de vară, dar și plantele perene rezistente la îngheț încânta ochiul cu florile lor de toamnă. Dacă alegeți dintre cele mai populare plante perene, atunci ar trebui să vă concentrați asupra plantelor care sunt primele care decorează grădinile și parcurile urrozilor - primilor sibieni, dar delicați.

Primroses pentru regiunile dure

Cei mai populari și renumiți rezidenți ai grădinilor urale:

cameră

Imediat ce se topeste zapada, pe parcele apar nisipuri de iarna siberiana. Ele sunt numite lumbago sau iarba de somn.

Diferitele colorări ale clopotelor dau un efect decorativ special asupra paturilor de flori și a bordurilor. Ele cresc bine pe soluri de compoziție diferită, tolerează iarnă fără adăpost suplimentar, se întâlnesc bine cu alte ceapă, rezistă condițiilor din Ural. Prin urmare, gruparea de plantare lombare împreună cu crocuses, primroses și kandyk.

Kandyk Siberian

Foarte frumoasă plantă.

Este adorat de albine și de iubitorii de miere. Și pentru a decora cabana în Ural, puteți lua soiuri de kandyk perene, cu o perioadă de înflorire diferite, pentru a vă bucura de frumusețea plantei delicate un pic mai mult. De exemplu, soiul "Regele alb" înflorește la începutul lunii aprilie, "White Fang" - la sfârșitul lunii. Începutul lunii mai - ora soiurilor de înflorire "Olga". Toate acestea diferă prin culoarea florilor și a frunzelor, ceea ce permite diversificarea grădinilor de flori din grădinile și parcurile Uralilor. Pe timp de noapte și pe vreme rece, floarea kandyk se închide. De îndată ce apare soarele și încălzește aerul, petalele se deschid din nou. În perioada caldă de primăvară de înflorire este ușor redusă, în flori răcoritoare - kandyk în grădinile de Urals timp de două săptămâni.

Următoarea primrosă reprezentativă, rezistă climatului caracteristic Uralilor.

Muscari

Cu ajutorul ei este foarte bine să decorați dealul alpin al parcului Ural, o graniță sau o insulă colorată pe o peluză de țară. Violet, albastru, inflorescențe albastru muscari sunt în mod ideal combinate cu alte plante perene din Siberia și Urals.

anemonă

Florile sale albe sunt familiare tuturor locuitorilor din regiunea Siberia. Nu este mult timp să ne bucurăm de înflorirea lor, dar este anemona care va îmbogăți grădina în Ural, cu culori bogate, la varietatea de vară a plantelor perene înflorite.

Astra Alpine

Flori mici înflorite în perioada de tranziție de primăvară-vară. Amintiți-vă daisy de grădină. Tufurile sunt mici, crescând mai mult în lățime. Prin urmare, ca un cadru de pat pentru grădini Ural sunt foarte populare.

Și când se termină primăvara, în Ural nu începe prea mult, dar vara frumoasă. O mare varietate de plante perene înfloresc în parcele. Să vorbim despre opțiuni pentru flori de vară pentru cabana Ural.

Culorile de vară ale grădinilor urale

Perenele de vară din Ural sunt destul de rezistente, dar încă necesită anumite condiții de la grădinari:

 • aprovizionarea în timp util și suficient;
 • nutriția plantelor și fertilizarea solului;
 • buruienile de buruieni și slăbirea.

Aceste puncte trebuie doar să fie respectate în condițiile unei veri scurte de la Ural. În caz contrar, plantele perene vor fi slăbite și nu pot chiar să înflorească. Printre reprezentanții de onoare ai plantelor perene de vară din Ural sunt varietăți de iris.

Beaguri irizate

Flori foarte frumoase și delicate. Mulți grădinari știu aceste plante numite "orhideele nordice". Chiar seamănă cu epifitele tropicale luxoase. Dar rezistența la înghețuri vă permite să transferați frumusețea tropicelor spre grădinile urale. Bloom la începutul verii, există soiuri de înflorire. Ridicarea competentă a irisurilor în momentul înfloririi, este posibilă asigurarea paturilor decorative până la îngheț.

Corned Lily (Locust)

Flori foarte bune pentru decorarea verii a paturilor de flori și a parcurilor din Ural.

Aranjamentul petalelor seamănă cu un turban estic. Este o formă sălbatică de crini, obișnuită nu numai în grădinăritul acasă, ci și în pajiști, în pădurile Uralilor. Prin urmare, problemele legate de cultivarea lăcustului nu apar de obicei. În prezent, pentru floraria de la Ural există o mare varietate de soiuri cultivate de crini - hibrizi martie.

Lily Pennsylvanian

Unii grădinari preferă speciile de plante pentru a-și decora parcelele. În acest caz, crinul pennsylvania este o alegere excelentă.

Florile mari de culoare strălucitoare încântă ochiul pe parcursul verii. Insulele roșii sau portocalii din crinul Pennsylvania din paturile de flori din Ural arată foarte pitoresc.

Arcul decorativ

Nu numai colorat, dar, de asemenea, folositoare perenă. Rezistența la îngheț și nemulțumirea în îngrijire îl fac foarte popular printre grădinarii din regiunea Ural. Inflorescențele arată ca buchete de lux de liliac, alb, liliac sau violet. În plus față de funcția decorativă, efectuează în grădină și rolul de plante, potrivite pentru alimente.

Hydrangea paniculata

Uneori, grădinarii nu se limitează la soiuri calibrate, nepretențioase. Pentru mulți, frumusețea patului de flori din Ural este importantă, chiar dacă este dificilă. Pe situl din zona Uralilor, sunt cultivate hortensiile paniculate și arborice.

Ei uimi cu luxul inflorescențelor lor și mențin iernarea în solul Ural.

Și, desigur, regina grădinii crește și în aranjamentele de flori ale grădinarilor din Ural.

Urcând Rose

Este capabil nu numai să decoreze o anumită zonă, ci și să decoreze o parte inofensivă a grădinii. În Ural, înflorirea unui trandafir perene continuă în prima jumătate a verii, dar bushul său frumos își păstrează prospețimea până la sfârșitul sezonului.

Clematis

Printre ultimele "descoperiri" ale grădinarilor din Ural sunt vița de vie clematis decorative perene.

Speciile cu flori mici se simt bine în grădinile Uralilor. Cele mai potrivite:

 1. Clematis. Siberian și clematis alpin, în particular, soiuri cu o nuanță albastră de flori.
 2. Tangut clematis. Utilizat de grădinari de la Urali pentru arbori de grădină, pergole, garduri și garduri.

Lista de plante perene pentru toamnă este mult mai scurtă. Înghețurile apar la începutul perioadei urale și multe plante nu sunt capabile să reziste impactului lor. Cu toate acestea, paturile de toamnă ale cultivatorilor de flori din Ural nu sunt niciodată goale.

Toată paleta pentru grădinile urale

Specii Aster sunt cele mai comune în Urals pentru înflorire în această perioadă.

Asters Perennial

Cultură de iarnă-rezistență, rezistă zăpezii și înghețului. Chiar dacă apariția iernii a avut în momentul de aur floare, va supraviețui cu calm în sezonul rece. Anul viitor se va încânta din nou cu culorile sale.

Crizantema coreeană

Al doilea tip de plante perene pentru toamna - crizanteme coreeană. Nu toate soiurile pot fi cultivate în grădini și parcuri din Ural, dar speciile cu flori mici sunt mai rezistente. Singura cerință a acestor flori în Ural este un adăpost de iarnă.

Pentru a alege flori potrivite pentru grădina de flori, este bine să folosiți fotografiile prezentate de plante perene. Acest lucru va facilita sarcina de a selecta plante și de a ajuta pentru a face o frumoasă compoziție în pat de flori Ural.

Deși plantele enumerate rezistă la vremea rece, este necesar să se ia măsuri pentru conservarea plantelor perene în condițiile Uralilor.

Protecția plantelor în timpul iernii

Aceste activități sunt necesare dacă știți că plantele perene pot suferi de îngheț de iarnă.

Principalele etape:

 1. Pregătitoare. Efectuați crizanteme și trandafiri în paturile de flori din Ural. Apoi, este necesar să eliminați frunzele, lăstarii și părțile deteriorate ale plantei. Dacă aveți clematis și trandafiri alpinism în creștere pe terenul dvs., acestea nu sunt tăiate. Îndepărtați cu atenție de pe suporturi, așezate la sol. Îndepărtați zonele afectate sau bolnave de la inflorescențele înflorite.
 2. Adăpost pentru iarnă. Mai întâi, acoperiți gâtul rădăcinii. Pentru plantele perene Ural este foarte important. Protejați apoi toate părțile plantei. Pentru aceasta se folosesc materiale de acoperire - lutrasil, agroinfibra sau spuma. Primul strat este acoperit cu perene. Apoi setați cadrul și repetați capacul celui de-al doilea strat. Pentru condițiile din regiunea Urală, este necesar să se creeze un strat între aerul peren și înghețat. În această deschidere se află frunze uscate de specii de arbori, care nu pot fi descompuse rapid. De exemplu, stejar. Dacă materialul de acoperire este scump pentru dvs., înlocuiți-l cu laparnik în primul strat și cutie de carton în cel de-al doilea. Între ele - frunze de stejar.

Grădinarii din Ural au o valoare deosebită pentru plantele perene care pot rezista climatului aspre. Prin urmare, aceste specii sunt foarte populare și în cerere.

Vizionați videoclipul: 25 cele mai frumoase flori perene de gradina (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send