Construcție

Prelucrarea serelor din phytophthora în toamnă

Pin
Send
Share
Send
Send


Tratamentul bolilor este cel mai important proces în pregătirea înainte de iarnă a solului cu efect de seră. Pentru a procesa o seră de la phytophthora în toamnă este foarte important să obțineți în anul următor o recoltă completă, care nu este afectată de boli. Puteți face o astfel de prelucrare în mai multe moduri, dar există reguli de bază care trebuie respectate.

Semne de aspect al fitophthoră în seră

Phytophthora este o boală periculoasă care afectează multe plante cultivate, cel mai adesea solanacee. Îngrijirea pentru seră în toamnă, după întârziere, necesită eforturi serioase pentru a preveni complicațiile grave pentru recolta viitoare. După recoltare, sporii de phytophthora sunt depozitați în părțile superioare ale solului, unde pot supraviețui cu succes sezonului de iarnă până în sezonul următor. Primele semne ale acestei boli fungice sunt aspectul de pete maronii pe frunzele plantelor cultivate, precum și înflorirea albă la umiditate ridicată în interior.

Dacă nu luptați împotriva bolii, atunci phytophthora poate recolta în întregime roșii, cartofi și multe alte plante. Prin urmare, prelucrarea serii după phytophthora în toamnă este foarte importantă pentru a distruge toate disputele care există într-un spațiu închis, precum și pe structura sa și în sol.

Ce este această boală periculoasă?

Ciuperca phytophthora se extinde în cele din urmă la întreaga cultură. Frunzele devin treptat maro, uscate și curl. Dacă grădinarul intenționează să salveze recolta, el îndepărtează adesea roșiile verzi din bucătărie și le pune pe coacere. De fapt, acest lucru nu ajută, deoarece roșiile din cutie sunt, de asemenea, infectate cu ciuperca, ca și alte fructe. Dacă nu procesați spațiul în toamnă, atunci următoarea recoltă va răspândi, de asemenea, miceliul fungului și randamentul va scădea semnificativ, până la distrugerea completă.

Cum se procesează o seră după fitophtoras în toamnă

Pregătirea pentru noul sezon are loc imediat după recoltare. Se pot manipula substanțe chimice speciale, precum și agenți biologici și regimuri de temperatură. Puteți utiliza ambele instrumente propuse separat și puteți aplica un efect complex. Tratarea solului din phytophtoras în toamna serii este necesară sub forma unei întregi serii de măsuri atât pentru a combate, cât și pentru a preveni boala.

Cum să facem față cu vierme în seră în toamnă cu substanțe chimice

Mai întâi de toate, este necesar să se pregătească în mod corespunzător spațiul închis după recoltare. Numai după preparare puteți utiliza substanțe chimice pentru a lupta împotriva ciupercilor. Pentru prelucrarea chimică trebuie utilizat:

 • vară hidratată;
 • înălbitor;
 • soluție concentrată de vitriol albastru;
 • suluri de sulf;
 • fungicid chimic.

Fiecare dintre preparatele prezentate este recomandată a fi utilizată corect pentru a procesa sera pentru iarna de la phytophthora:

 1. Fumigația sulfului. Conducători speciali "Climate", "Fas", precum și "Volcano". Descriu în detaliu instrucțiunile de utilizare a acestor dame.
 2. Sulfatul de cupru trebuie diluat în proporție de 100-150 grame la 10 litri de apă. Apoi, cu compoziția, albiți toate locurile unde se observă microflora patogenă și există un pericol de infecție.
 3. Var de var. Se amestecă 4 kg de lime proaspăt cu 0,5 kg de sulfat de cupru și 10 de litri de apă. Albirea întregii serii, inclusiv zidăria și toate locurile unde se poate forma flora patogena.
 4. Bleach. Se prepară o soluție de 1 kg de substanță uscată pentru 10 litri de apă. Insistați pentru o oră și pulverizați întreaga cameră.

Pe lângă toate soluțiile cunoscute, diferite fungicide universale sunt utilizate cu succes. Ele sunt utilizate strict în conformitate cu instrucțiunile care sunt atașate la fungicid de vânzare. Cea mai obișnuită metodă este lucrarea în seră în toamnă cu fitosporină.

Cum se tratează sera după phytophthora în toamnă cu preparate biologice

Fungicidele fungice pot fi folosite pentru tratarea spațiilor mici. Aceste medicamente se bazează pe capacitatea naturală de a suprima agenții patogeni. Dar aceste medicamente au starea lor proprie - lucrează doar la o temperatură de 12-14 ° C peste zero.

Următoarele medicamente sunt utilizate cel mai frecvent:

 • "Trihodermin";
 • "Baktofiton";
 • "Fitosporin".

Tratamentul constă în dizolvarea preparatului, conform instrucțiunilor, întreaga cameră este pulverizată cu apă și această soluție. După 14 zile, se repetă pulverizarea.

Lucrul în seră în toamnă de la phytophthora

Cea mai bună opțiune pentru tratarea solului este schimbarea sa. Această afacere este dificilă, dar ameliorează ciuperca complet și de câțiva ani. Mare pentru spații mici.

Pentru a efectua o astfel de procedură, în fiecare an, câteodată de 2 ori pe an, îndepărtați 20 cm de sol, duceți-l într-un loc special pregătit. Se amestecă solul cu frunze uscate și, de asemenea, se adaugă compost. Fiecare strat al acestui blanc trebuie căutat cu soluții speciale, de exemplu, "Trihoplant". Acest sol poate fi folosit din nou într-o seră după 2 ani. Numai el va da o cultură mult mai mare și nu va conține microfloră patogenă.

Și, de asemenea, ajută la semăna sideratov, de exemplu, muștar alb, în ​​toamnă, înainte de iarnă. În primăvară, muștarul va crește și într-un singur sezon va dezinfecta întregul sol din seră, deoarece va suprima toată microflora patogenă.

Prelucrarea unei serii de policarbonat în toamnă de la fitophtoras include udarea cu o soluție roz-roz-luminos de permanganat de potasiu, urmată de săparea solului pe o baionetă cu lopată și de siderate de plantare.

Metoda de reglare a temperaturii de pește târziu în seră

La fel ca multe alte specii, ciuperca fitoforă poate trăi numai în regimuri de temperatură strict definite. Prin urmare, pentru a scăpa de microflora patogenă, este necesară schimbarea radicală a regimului de temperatură în seră.

După recoltare la debutul înghețurilor și al temperaturii reci, se recomandă curățarea serii din spori prin înghețare. Pentru a face acest lucru, este necesar să deschideți spațiul de seră timp de câteva zile la temperaturi mai scăzute. Dacă zăpada cade, se recomandă scoaterea acesteia de pe suprafața solului, deoarece zoospores pot supraviețui sub un strat de zăpadă și devin mai activi în primăvară.

Precum și microflora patogenă nu tolerează bine și la temperaturi de peste 35 ° C. În toamna unei astfel de temperaturi pentru seră nu creează, și, prin urmare, bine să se ocupe cu apă fiartă.

Cum să scapi de phytophthora în seră în toamnă: un set de măsuri

Pentru a proteja recolta în anul următor în întregime, experții recomandă tratarea serii până în toamnă cu un set de măsuri. Mai întâi, după recoltare, pregătiți solul. Mai întâi trebuie să înlăturați toate vârfurile, frunzele vechi, precum și structurile rupte, resturile de sfoară, care leagă plantele.

După aceea, în funcție de materialul din care se face camera, se efectuează dezinfecția. Se pot utiliza curenți de sulf, var hidratat și alte metode de dezinfecție.

Nu durează tratarea serii cu fitosporină în toamnă, mai ales dacă infecția a fost pe scară largă.

Îngrijirea unei seră în toamnă după defectele târzii este excelentă dacă adăugați fungicide la pământ, dar trebuie să urmați cu strictețe instrucțiunile și proporțiile pentru a nu dăuna persoanei. Toate procedurile de pulverizare trebuie efectuate într-o mască respiratorie pentru a preveni pătrunderea substanțelor chimice toxice în tractul respirator.

Măsuri preventive împotriva fitophtorilor în seră

Există câteva reguli, după care este posibil să se evite infecția cu recolta latentă din seră:

 • nu plantați plantele cultivate prea gros;
 • se recomandă mulcarea solului;
 • arborii trebuie să fie legați fără probleme;
 • curat copii vitregi și frunze suplimentare.

Prin respectarea tuturor măsurilor preventive necesare, precum și prin crearea unui microclimat corect, grădinarul va putea evita apariția patologiei și deteriorarea culturilor.

concluzie

Pentru a procesa o seră din phytophtoras în toamnă este un exercițiu important și necesar, mai ales dacă există semne de contaminare în seră în acest sezon. Procesarea poate fi efectuată cu ajutorul substanțelor chimice, fungicidelor biologice, precum și a regimurilor de temperatură. Prelucrarea serelor de la phytophthora în toamnă este bine prezentată în film, deci chiar și un grădinar novice se poate descurca.

Pin
Send
Share
Send
Send