Grădinărit

Cum se păstrează roșiile verzi, astfel încât să devină roșii la domiciliu

Pin
Send
Share
Send
Send


Cea mai mare parte a țării noastre se află în zona de creștere riscantă. Culturile care iubesc căldura, cum ar fi ardeii, vinetele și roșiile, dau pe deplin recolta de fructe coapte rare. De obicei, trebuie să trageți roșii necoapte și, uneori, complet verzi. Grădinarii grădinilor recomandă să înlăture fructul în maturitatea blanche, fără a aștepta roșeața completă, astfel încât plantele să aibă mai multă rezistență pentru fructe. Un caz special este boala masivă a tomatelor târzii. Ciuperca dăunătoare poate distruge cultura într-o chestiune de zile. Roșiile colectate din astfel de tufișuri, cel mai probabil, vor fi bolnave.

Riparea tomatelor cu semne de fitoforă

Roșiile verzi colectate din tufișuri bolnave, așezate într-o cutie de plastic cu găuri, de exemplu, de sub fruct și se toarnă câteva minute cu apă fierbinte, cu o temperatură de aproximativ 60 de grade, se usucă și se lasă să se coacă. Ei trebuie să fie verificați zilnic, îndepărtându-i pe bolnavi.

Cu puțină pagubă, puteți folosi roșiile pentru a face salate. Rețetele se blochează cu ele mult.

Pentru ca roșiile îndepărtate să fie bine păstrate și complet coapte, trebuie să le ridicați în mod corespunzător și în timp util de la bucșă.

Cum să tragi roșiile

 • În timpul sezonului, recolta ar trebui să fie sistematică, aproximativ o dată la 5 zile și mai des în vreme caldă.
 • Tăiați roșiile cu foarfece.

  Acest lucru ar trebui făcut foarte atent. Cele mai mici deteriorări vor duce la o deteriorare rapidă a tomatei.
 • Timpul de recoltare este dimineața până când roșiile sunt încălzite de soare. Acestea trebuie să fie uscate fără picături de rouă. Nu este necesar să scoateți tulpina din roșii, pentru a nu răni accidental fructul. Roșiile sunt mai bine servite cu tulpini.
 • Temperaturile scăzute dăunează fructelor, cauzând putrezirea acestora. În cazul în care temperatura de noapte în câmp deschis este aproape de plus 5 grade - este timpul pentru a trage toate roșiile verzi.
 • În sere, limita de temperatură este mai mare - plus 9 grade.

Cum să cureți roșiile verzi la domiciliu

Există mai multe metode dovedite. Temperatura optimă pentru maturare este de 13 până la 15 grade, umiditatea trebuie menținută la 80%.

Atenție! Cu cât este mai mare temperatura, cu atât roșiile vor fi mai rapide, dar calitatea lor se va deteriora, deoarece acestea pierd multă apă și nu vor mai fi elastice.

Metode de maturare a tomatelor

tradițional

Roșiile selectate, de dimensiuni medii și mari, sunt așezate în 2-3 straturi într-un recipient, de exemplu, în cutii sau coșuri. Pentru a evita condensul, roșiile se deplasează cu hârtie moale sau cu rumeguș. Roșii roșii sunt aleși, rașiți sunt îndepărtați. Pentru a face acest lucru, efectuați în mod regulat un audit al containerelor cu roșii.

Pe tufișuri

În hambar sau într-o altă cameră adaptată, dar întotdeauna caldă, bucățile de roșii, rupte de pe pat în sus, sunt suspendate de la rădăcini. Nutrienții vor curge de la rădăcini la vârful tulpinei, contribuind la apariția fructelor roșii, dar nu numai. Mici roșii vor crește în greutate și vor deveni mai mari.

Poți să faci altceva - prikopat tufișuri într-o cameră caldă, menținând o umiditate mică în zona rădăcinilor. Efectul acestei metode nu va fi mai rău decât cel precedent.

Sfat! Pentru o maturitate mai bună, tufișurile sunt săpate cu o bucată de pământ.

Într-un teanc

Cu un număr mare de tufișuri de roșii le tăiați la rădăcină și puneți-le într-o grămadă. Punerea lor are nevoie de vârfuri în centru. Înălțimea nu este mai mare de 60 cm. Încălzim stivuirea cu covorașe de paie. Pentru a verifica și a colecta fructe roșii, efectuăm un audit al grămezii la fiecare câteva zile, alegând vremea caldă.

Dacă mențineți o temperatură de aproximativ 15 grade și o umiditate de aproximativ 80%, dozarea completă a roșiilor va avea loc în maxim 40 de zile. Dar există modalități de a accelera acest proces fără a pierde calitatea roșiilor. Cum de a le face mai multe sanse de a blush?

Cum de a accelera maturarea

Pentru a face acest lucru, trebuie să creeze condițiile adecvate. Cum se face corect? Tomatele, în special maturitatea, se coacă mai repede în căldură și cu acces la lumină. Prin urmare, cel mai bun mod este de a le pune pe pervazul ferestrei, unde lumina soarelui cade. Acolo se înroșesc bine.

Atenție! Nu este recomandabil să se amestece roșiile de diferite grade de maturitate. Cel mai bun rezultat este obținut dacă este sortat în prealabil.

Se știe că tomatele sunt bine tolerate în prezența gazului etilenic. Se distinge prin toate legumele și fructele coapte. Pentru a crește concentrația de etilenă în zona de coacere a roșiilor verzi poate fi în următoarele moduri:

 • pune-le câteva roșii complet roșii, restul de roșii ar trebui să se coacă mai repede;
 • adăugați câteva perechi de banane coapte sau mere roșii la roșii verzi, le va permite, de asemenea, să se coacă mai repede;
 • injectați 0,5 ml de vodcă în fiecare roșie; etilenă este eliberat din alcool etilic în interiorul unei roșii verzi; problema cu privire la locul de administrare a injecției poate fi răspuns - cel mai bine în regiunea tulpinii.
Sfat! Grădinarii experimentați sunt sfătuiți să acopere roșiile imature cu o cârpă roșie. Din aceasta se înfundă mai bine.

Foarte des, grădinarii nu tind să accelereze, ci să încetinească maturarea tomatelor, pentru a-și prelungi consumul.

Sfat! Acest lucru este cel mai bine făcut cu soiuri de maturare târziu special concepute pentru depozitare.

Cum să încetinească maturarea roșiilor la domiciliu

 • Pentru a elimina roșiile în acest caz ar trebui să fie doar verde, dar atunci când acestea ajung la dimensiunea corespunzătoare soiului.
 • Păstrați cutii de fructe într-o zonă bine ventilată și fără acces la lumină.
 • Temperatura pentru fructele verde complet este de aproximativ 12 grade, pentru cele maro - aproximativ 6 grade, iar pentru cele roz - chiar mai puțin, aproximativ 2 grade.
 • Sortați și alegeți roșii coapte des, în mod regulat.
 • În camera unde se află fructele, ar trebui să monitorizați umiditatea, nu ar trebui să fie mai mare de 85%, umiditatea prea scăzută este de asemenea rău, fructele pur și simplu se usucă.

Dacă recolta de tomate nu avea timp să se coacă pe viță, nu te supăra. O parte din roșii poate fi pusă la prelucrare, iar restul poate fi maturată, oferindu-le condiții adecvate. Roșiile roșii nu sunt foarte diferite în ceea ce privește gustul și proprietățile utile de la cele care se coacă pe viță. Ei bine, roșiile cu efect de seră nu se compară cu ele.

Pin
Send
Share
Send
Send