Grădinărit

Castraveți în seră: formarea schemei de plante

Pin
Send
Share
Send
Send


Formarea de castraveți în seră, modelul de a da o anumită formă tufișului și controlul creșterii lăstarilor sunt toate elementele de îngrijire a celei mai populare plante legumicole. Castravetele sunt o liana care creste rapid. Pentru a obține o recoltă bună, este necesar să direcționați în mod constant creșterea lăstarilor în direcția corectă, pentru a încuraja planta să-și concentreze forțele asupra maturării fructelor.

Formarea viței de castravete

Arcul de castravete este o viță anuală care, în condiții favorabile, este capabilă să dezvolte lăstari foarte lungi și ramificați. Acest lucru poate fi bun pentru tropicile umede, dar în cazul în care sezonul de vegetație durează 6-7 luni, masa verde nu este întotdeauna necesară.

Formarea castraveților într-o seră din policarbonat este optimizarea structurii întregii liane pentru a crește randamentul.

Pentru ca castraveții să nu meargă în frunze, ci să înflorească și să dea roade cât mai activ posibil, trebuie să urmați aceste reguli:

 1. Ștergeți periodic tot ceea ce nu funcționează pentru recolta.
 2. Plasarea tufișurilor ar trebui să fie cât mai rațională posibil.
 3. Castraveții dintr-o seră din policarbonat pot da o recoltă decentă numai dacă se trag de-a lungul grătarelor.
 4. Cu ajutorul unei scheme raționale de prindere și tăiere a bușonului de castravete, având în vedere direcția dorită de creștere în legătură cu cerințele de lumină, ramificare și restricție de creștere.

Mai întâi de toate, este necesar să se îndepărteze frunzele care sunt în umbră - nu efectuează pe deplin fotosinteza, dar în același timp să ia apă și substanțe minerale. Cele mai joase frunze sunt, de asemenea, supuse îndepărtării; frunzele și lăstarile încep să se usuce și se transformă în galben. În cele din urmă, mușchii și florile masculine sunt deseori clasificate ca fiind inutile și inutile. Această întrebare este controversată, dar demnă de atenție.

Plasarea cea mai rațională a tufișurilor înseamnă că formarea castraveților într-o seră din policarbonat depinde în mare măsură de abundența soarelui și de durata impactului acestuia asupra tuturor părților viței de castravete. Formarea bucșei ar trebui făcută astfel încât să se asigure o iluminare maximă cu un minim de spațiu ocupat.

Sfat! Crearea unui suport vertical este baza pentru formarea optimă a unui tufiș.

Trellisul poate fi eliminat numai dacă există un exces de spațiu și o utilizare temporară a terenului.

Astfel, formarea unei picioare de castravete este un set de măsuri pentru eliminarea excesului și optimizarea plasării lăstarilor în raport cu sursa de lumină. Totul altceva este în natura acțiunii secundare.

Reguli pentru tăiere și prindere

Diferența fundamentală între tăiere și prindere este efectul radical. În primul caz, vorbim despre îndepărtarea unei părți din flagel, frunze, fructe, flori și mustăți. În cel de-al doilea - cel mai adesea, pe eliminarea punctului de creștere pe scape principală sau laterală. Tunderea și prinderea sunt principalele metode care vizează formarea unui tufiș.

Schema de tăiere și prindere constă în implementarea următoarelor acțiuni:

 1. În stadiul de apariție a primelor 6 frunze, trebuie să strângeți vârful trage. Acest lucru stimulează planta la ramificații suplimentare, ceea ce crește productivitatea. Dacă timpul este pierdut și viile sunt deja mari, atunci ciupitul este lipsit de sens - va duce doar la inhibarea creșterii.
 2. Îndepărtați mușchii în exces și florile masculine. Dacă ați ales strategia de legare manuală a tuturor genelor, atunci mustața, desigur, trebuie tăiată. Cu toate acestea, nu ar trebui să eliminați toate florile masculine - polenul ar trebui să fie luat de undeva pentru a fertiliza flori de sex feminin.
 3. Unele frunze de castraveți în seră trebuie îndepărtate.
 4. Dacă nu veți lăsa castraveți pe semințe, apoi eliminați imediat toate fructele de peste. Continuând să curețe, vor prelua resursele.

Strategia de formare a castraveților într-o seră din policarbonat depinde de dorința dumneavoastră, idei despre fezabilitatea și caracteristicile designului de seră. Acest lucru se datorează în special lungimii admise a flagelului. Dacă vița este prea lungă, ea poate fi tăiată sau îndoită în jos, unde ar umple golurile din etajele inferioare ale grătarelor.

Optimizarea plasării lianelor în spațiu

În scopul de a înțelege cum să formeze corect castraveți, nu este necesar să se concentreze pe tăierea omniprezente și ciupit. Uneori trebuie să permiteți plantei să aibă ceva care, la prima vedere, este inutil. E vorba de o mustață. Cultivarea castraveților cu mustață poate fi nu numai acceptabilă, ci chiar benefică. Totul depinde de strategia aleasă de plasarea tufișurilor în seră.

Prezența sau absența unei mustașe face propriile ajustări ale procesului de formare a bucșei de castravete. Cu toate acestea, indiferent de modul în care vă decideți să cultivați viță de vie, trebuie să urmați aceste reguli:

 1. Odată la fiecare 3 zile, trebuie să verificați poziția lăstarilor și să legați bicetele.
 2. Cu aceeași regularitate, ar trebui să înfășurați evacuarea în jurul sârmei în direcția acelor de ceasornic. La urma urmei, acesta este ceea ce face o viță de vie în condiții naturale. Suprafața oricărui film ar trebui să fie liberă, deoarece aici se află punctul de creștere. Răsucirea are loc cu ajutorul acelei părți a filmului, care este la aproximativ 5 cm sub vârf.
 3. Atunci când formăm bicele cu mustață, procesul este simplificat și complicat în același timp. În timpul perioadei de creștere activă, vița de vie cu ajutorul unei mustașe se va forma pe sine, agățându-se activ la tot ceea ce vine. Cu toate acestea, acest lucru este bun numai dacă aterizarea este suficient de redusă, iar spărtura este bine aprovizionată cu țesături groase de sârmă. În caz contrar, într-o zi veți găsi că totul este încurcat și încurcat.

Desigur, toată lumea are propriul răspuns la întrebarea cum să formeze castraveți într-o seră. Depinde de grădinar să decidă cum să crească castraveți, cu sau fără mustață, rar sau cât mai gros, cu grătare înalte și complexe sau cu un singur fir. Cu toate acestea, este foarte de dorit să cunoaștem regulile de bază ale formării castraveților într-o seră din policarbonat, care au absorbit experiența mai multor generații de agricultori.

Pin
Send
Share
Send
Send