Grădinărit

Tomato Rich Hata: descriere, poze, recenzii

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomate Rich Hata - o varietate fructuoasă cu gust excelent. Tomatele sunt potrivite pentru dieta zilnică și conserve. Plantele hibride sunt rezistente la boli.

Descrierea soiului

Caracteristicile de tomate bogate Hut:

 • maturizarea timpurie;
 • timpul de la germinație la culesul fructelor durează 95-105 zile;
 • planta determinantă;
 • arbust tip shtambovy;
 • înălțimea roșiilor este de până la 45 cm.

Descrierea fructelor din soiul Rich Hata:

 • formă rotundă de roșii;
 • piele netedă și densă;
 • o masă de aproximativ 110 g;
 • culoarea roșie aprinsă a roșiilor la maturitate;
 • numărul de camere de la 2 la 4;
 • concentrația materiei uscate - până la 6%.
 • gust dulce;
 • pulpa suculentă.

Seminte de firme "Aelita" si "SAD GARDEN" sunt in vanzare. De la 1 pătrat. m randament ajunge la 8 kg. Fructele atârnă pe tufișuri pentru o lungă perioadă de timp, nu se sparg atunci când sunt fierte. Tomatele rezistă transportului pe termen lung, au proprietăți comerciale bune.

Varietatea Rich Hata are un scop universal. Roșiile sunt consumate în stare proaspătă în gătit, procesate în suc, paste, adjika, sărate, murate și umplute.

Roșiile sunt plantate în zone deschise, sub o peliculă sau pe un capac de sticlă. Potrivit recenziilor, cabinetele bogate la tomate sunt potrivite pentru a crește pe balcon datorită dimensiunilor mici ale bushului.

Plantarea semințelor

Pentru a crește hata de roșii bogate, ar trebui mai întâi să obțineți material săditor. La domiciliu, semințele sunt plasate în recipiente mici cu sol fertil. Când plantele devin mai puternice, ele sunt transferate în patul de grădină. În regiunile calde, este permisă plantarea semințelor într-un loc permanent.

Etapa pregătitoare

Semințele de tomate sunt plantate într-un sol ușor fertil. Se obține prin combinarea unei cantități egale de sol de grădină și humus. Este mai bine să pregătiți substratul pentru tomate în toamnă și să-l păstrați la temperaturi sub zero la balcon sau în frigider.

Sfat! Pentru a dezinfecta solul, acesta este tratat cu abur folosind o baie de apă sau udat cu o soluție caldă de permanganat de potasiu.

Pentru plantarea tomatelor luați cutiile cu o înălțime de 10-12 cm. Tomatele se dezvoltă bine în vase de turbă sau tablete. Această metodă de plantare evită alegerea plantelor. Puteți folosi casete speciale cu dimensiuni de celule de 4-6 cm.

Semințele de tomate înainte de plantare trebuie, de asemenea, prelucrate. Materialul este plasat într-o cârpă umedă și se menține cald timp de 1-2 zile. Deci, stimula germinarea materialului de plantare. Înainte de plantare, materialul de plantare este lăsat timp de o jumătate de oră în soluția medicamentului Fitosporin.

Ordine de lucru

După prelucrare, solul și semințele continuă să se planteze. Termenii de plantare depind de regiunea de cultivare a tomatelor. În banda medie, munca începe în prima decadă a lunii martie, într-un climat rece - la sfârșitul lunii februarie.

Procedura de plantare a soiurilor bogate în semințe Hut:

 1. Cutiile sunt umplute cu pământ umezit, iar substratul este udat în cupe de turbă.
 2. Semințele de tomate sunt așezate pe suprafața solului cu creșteri de 2 cm. Când se utilizează oale de turbă, în fiecare dintre ele se plasează 2 semințe.
 3. Turba sau solul se toarnă deasupra cu un strat de 1 cm.
 4. Capacitățile cu roșii acoperă cu folie de plastic.

În funcție de temperatura din cameră, germinarea semințelor de tomate durează 5-10 zile. Atunci când răsadurile apar, recipientele sunt mutate în pervaz, iar răsadurile asigură microclimatul necesar.

Îngrijirea semințelor

Pentru dezvoltarea roșiilor la domiciliu furnizați o serie de condiții:

 • temperatură pe zi 18-20 ° C;
 • temperatura noaptea nu este mai mică de 16 ° С;
 • lumina de fundal pentru 11-13 ore;
 • umiditatea solului obișnuită.

Cutiile cu răsaduri de roșii sunt ținute pe pervaz. Containerele sunt așezate pe o bază de spumă care va proteja plantele de frig.

Cu o lumină de dimineață scurtă deasupra roșiilor setați lumina de fundal sub formă de lumină fluorescentă sau de carton. Acoperirea include dimineața sau seara.

Tomatele Rich Hut au fost udate cu apă caldă și stabilă. Solul este menținut umed. Cand cresc rosiile, tulpinile lor sunt usor agitate.

Odată cu dezvoltarea a 1-2 frunze, roșiile sunt distribuite în recipiente separate. Când sunt crescuți în cupe, părăsiți cea mai dezvoltată plantă.

Cu 2 săptămâni înainte de transferul în grădină, roșiile încep să se întărească. Plantele sunt transferate pe balcon timp de 2-3 ore. Perioada de a fi în condiții naturale este treptat mărită.

Aterizare în pământ

Roșiile sunt transferate în paturi de până la 2 luni. Lucrările se desfășoară în perioada mai-iunie după încălzirea masei solului și a aerului.

Plot pentru tomate Rich Hut gătească în toamnă. Cultura preferă sol fertil și lumină solară. În sere, solul vegetal este complet înlocuit.

Sfat! Precursorii buni pentru tomate sunt varza, ceapa, usturoiul, legumele, leguminoasele. După vinete, ardei, cartofi și roșii, cultura nu este plantată.

Săpați solul și fertilizați-l cu compost în cantitate de 4 kg pe 1 km Km. m. Din îngrășămintele minerale se adaugă 25 g de superfosfat și sare de potasiu. În primăvară, solul este slăbit cu o greblă.

Plantele sunt amplasate în trepte de 40 cm, iar atunci când sunt plantate în rânduri, acestea mențin un decalaj de 50 cm. În grădinile de pat sunt pregătite cu o adâncime de până la 20 cm în cazul în care roșiile sunt plasate. Rădăcinile adorm adânc cu pământul, apoi plantau udate în mod abundent.

Gradul de îngrijire

Roșiile bogate Hata se dezvoltă bine cu îngrijire obișnuită. Plantele au nevoie de udare și de aport de nutrienți. Soiul subdimensionat nu trebuie să fie pus în stack. Când este suficient de fructat pentru a scoate frunzele inferioare.

Tomatele legate de un suport redus de metal sau lemn. În scopuri preventive, plantațiile sunt pulverizate cu produse biologice provenite de la boli și dăunători. În seră se reglează nivelul de umiditate la care sunt activate agenții patogeni.

adăpare

Intensitatea irigării depinde de condițiile meteorologice și stadiul de dezvoltare a roșiilor. După plantare, plantele au nevoie de timp pentru a se adapta, astfel încât încep să facă umiditate timp de 7-10 zile.

Înainte de formarea de muguri face 2 litri de apă pe tufă la fiecare 4 zile. Când plantele cu flori necesită mai multă umiditate. Consumul săptămânal pe bucșă va fi de 5 litri de apă.

Deci, tomatele din soiul Rich Khata nu se sparg, udarea este redusa in timpul fructului in masa. În această perioadă, este suficient să faceți 3 litri de apă la fiecare 3 zile.

Atenție! Pentru udare se aplică apă caldă, care se toarnă strict sub rădăcina plantelor. Umiditatea contribuie în dimineața sau în seara.

După udare, roșiile slăbesc solul, elimină buruienile și înmoaie sera. Mulcirea paturilor cu turbă sau humus ajută la menținerea solului umed.

Top dressing

Furnizarea de nutrienți asigură randamente ridicate ale soiului bogat Hata. Roșiile sunt hrănite cu soluții bazate pe substanțe organice sau minerale.

Schema de scoarta de tomate:

 • 7-10 zile după transferul la paturi;
 • în timpul formării mugurilor;
 • cu apariția primelor fructe;
 • în timpul fructelor în masă.

În stadiile incipiente ale dezvoltării, roșiile sunt hrănite de tulbureală. Acest îngrășământ conține azot și contribuie la formarea de lăstari noi.

Apoi, pentru hrănirea tomatelor preparați soluții care conțin superfosfat și sulfat de potasiu. 10 litri de apă necesită până la 30 g din fiecare substanță. Soluția rezultată se face sub rădăcină de roșii.

Prelucrarea foilor este mai eficientă în vreme rece. Pentru a prepara soluția, se iau substanțe fosforice și potasiu. 10 apă nu se adaugă mai mult de 10 g din fiecare îngrășământ. Stropirea roșiilor se efectuează dimineața sau seara.

Pansamente minerale pentru tomate alternative cu utilizarea de ingrediente organice. Cu o zi înainte de udarea cenușii de lemn se adaugă la apă. Îngrășământul este, de asemenea, îngrădit în sol când se slăbește. Cenușa de lemn oferă plantelor un complex de minerale.

Grădinari recenzii

Alina, 34 de ani, UfaUzha a crescut tomatele de câțiva ani pentru vânzare. Căutând mereu soiuri noi, nemodificate și fructuoase. Alegeți caracteristicile cabanei bogate în roșii. Varietatea se referă la maturarea precoce. Semințele sunt înmuiate într-o soluție slabă de permanganat de potasiu, lăstarii apar după 5 zile. Fructele au o prezentare excelentă: netedă, cu pielea netedă. Makar, în vârstă de 46 de ani, soiurile Perm Seed de colibă ​​bogată cumpărate într-un magazin de grădinărit. Tomatele au atras randamente ridicate. În luna martie, plantat pe material săditor, transportă roșii în teren deschis în luna iunie după îngheț. În climatul nostru, roșiile nu au timp să se coacă pe stradă, așa că le îndepărtez încă verde. Fructe carnale cu bun gust. Anul viitor voi planta într-o seră, sper să obțin un randament mai mare. Svetlana, în vârstă de 58 de ani, Bryansk a cumpărat roșii bogate în tomate după un răspuns de la un vecin care și-a lăudat gustul și productivitatea. Semințele au crescut rapid, roșiile au crescut în seră. Calitate foarte gustoasă și productivă. Arbuști mici, foarte convenabil pentru apă și spray. Nu am avut timp să fac pregătirile, de asemenea l-am distribuit rudelor mele. Roșiile sunt proaspete, fac sucuri delicioase și adjika.

concluzie

Bogățiile de hambare bogate sunt evaluate pentru randamentul lor ridicat, nemulțumirea și compactitatea bucșei. Îngrijirea soiului este introducerea de umiditate și nutrienți.

Vizionați videoclipul: Rice Harvesting Machine (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send