Grădinărit

Boli ale coajelor de pomi fructiferi și tratamentul acestora

Pin
Send
Share
Send
Send


Soiurile moderne de culturi de fructe pot avea imunitate bună față de una sau mai multe boli, au rezistență la un anumit tip de dăunători - crescătorii au realizat acest efect de ani de zile. Dar, din nefericire, încă nu există asemenea arbori sau arbuști care să nu fie bolnavi și să nu fie interesați de dăunători de insecte. Pestul și controlul bolilor reprezintă o parte importantă a întreținerii care este vitală pentru o grădină de fructe. Un grădinar își poate tăia copacii în mod conștiincios, poate fertiliza și poloneze solul, dar acest lucru nu protejează grădina de un mic dăunător sau de o infecție care poate reduce toată munca umană în câteva zile.

Descrierile și fotografiile celor mai periculoase dăunători ale pomilor fructiferi sunt prezentate în acest articol. Aici se vorbește despre cele mai frecvente boli de pomi fructiferi și arbuști și despre metodele eficiente de combatere a acestora.

Cauzează moartea fructe livezi

Scopul unui grădinar bun este o grădină sănătoasă, bine îngrijită, care oferă randamente stabile de fructe gustoase. Din nefericire, nu numai oamenii ca fructele parfumate - sunt iubite de diverse insecte. Există, de asemenea, dăunători care mănâncă numai frunze, muguri sau se hrănesc numai cu coaja copacului. Sunt cei care devoresc tot ce vine.

Atenție! Principalul motiv pentru atacul dăunătorilor asupra pomilor fructiferi este faptul că plantele sunt principala hrană pentru majoritatea insectelor.

Pe lângă motivul principal, există și unele indirecte care pot agrava starea pomilor fructiferi:

 1. Defecțiuni externe la lemn. Îngroșat de mâncare, lăstari tăiați necorespunzător, ramuri răsucite de vânt - toate acestea determină o slăbire a copacului, care, la rândul său, este o pradă ușoară pentru dăunători și boli.
 2. Daune de temperatură care pot apărea atunci când grădina este expusă unor temperaturi prea mari sau scăzute. Temperaturile extreme sunt deosebit de periculoase: încălzirea bruscă în timpul iernii, grindina și o răcire puternică a aerului în mijlocul verii, aerul de noapte rece și umed combinat cu căldură în timpul zilei.
 3. Lipsa sau excesul de umiditate. Fiecare grădinar este conștient de dependența puternică a plantelor de cantitatea de apă pe care o primesc. În același timp, precipitațiile excesive sau udarea, precum și perioadele de secete prelungite, sunt la fel de periculoase pentru un copac.
 4. Dezechilibru de putere. Toată lumea știe că plantele cultivate trebuie să fie hrănite cu îngrășăminte organice și minerale. În cazul în care cantitatea de îngrășământ nu este calculată corect, planta va reacționa în mod necesar la aceasta: frunzele își vor schimba umbra, se pot răsuci sau se vor colora, lăstarii vor deveni roșii sau maro, aspectul fructelor va deveni neatractiv.

Este important! Nu numai că oricare dintre acești factori are un efect negativ asupra condiției livezii, ci este și cauza slăbirii bolilor copacilor care se agață rapid de ea, dăunătorii înmulțesc rapid și distrug planta sau părțile sale.

Tipuri de insecte

Cel care crede că este recolta de livadă necesară pentru a salva de la dăunători este greșită. Da, insectele sunt adesea atrase de fructele suculente și aromate care se maturează pe ramurile copacilor. Dar, absolut orice parte a unei plante (de la frunze la rădăcini) poate deveni mâncare pentru unele specii ale acestor dăunători.

Se acceptă împărțirea dăunătorilor de fructe în grupuri în funcție de preferințele lor culinare:

 • dăunători de fructe - cei care sunt singurii interesați de fructele copacului. Printre aceștia se numără și cei care mănâncă carnea fructului (de exemplu, lichenul), dar sunt și cei care sunt interesați de oase (weevils). Omizi de multe fluturi sunt foarte periculoși pentru livadă, deoarece în această etapă a dezvoltării lor sunt omnivori și pot provoca rapid o distrugere ireparabilă culturii.
 • Dăunătorii cu frunze sunt interesați de partea verde a plantei - frunzele. Distrugerea frunzelor agravează fotosinteza, astfel încât orice plantă moare. În acest grup există insecte care lasă găuri în frunze și există, de asemenea, dăunători care îndoaie placa de frunză într-un tub sau o distrug în întregime.
 • Parazitii de paraziți utilizează această parte a copacului pentru a-și satisface propria foame (căpușe, gândaci). Și majoritatea dăunătorilor existenți pătrund prin fisurile coajei și se ascund acolo de frigul de iarnă.
 • Dăunătorii rădăcini sunt probabil cei mai periculoși, deoarece nu sunt vizibili și, de mult timp, grădinarul nu-și dă seama că pomul este în pericol de moarte de urgență. Principalii reprezentanți ai acestui grup sunt șobolanii și larvele gândacilor. Un copac cu rădăcini deteriorate moare foarte repede și este aproape imposibil să-l salvezi.
 • O dăunătoare omniprezentă - o adevărată mare pentru livadă. De exemplu, afidele pot bea suc din orice parte a plantei, astfel încât o cantitate mare de acest parazit este o moarte sigură pentru un copac.

Pentru a vă familiariza mai bine cu dăunătorii periculoși din livadă, ar trebui să studieze fotografiile și descrierile lor, să învețe despre obiceiurile acestor insecte și despre mijloacele prin care pot fi tratate.

omizi

Grădinițele sunt mari iubitori de fructe și plante de fructe de padure, deoarece mâncarea lor principală este frunze suculente. Omida poate lăsa găuri în plăcuța de frunze sau poate mânca complet.

Atenție! Cele mai populare tipuri de omizi din grădini domestice: viermii de mătase, păducelul, frunzele, molii de mere, cioburile de aur.

Grădinițele își încep drumul de viață chiar la începutul primăverii. În acest moment, dăunătorii se trezesc și sunt mici, deci este ușor să le luptați. Pentru a distruge omizi pe pomi fructiferi în mai multe moduri:

 • pulverizați arborele cu clorofos sau carbofos (40 grame pe 8 litri de apă);
 • utilizați captan sau ftalan pentru tratare (40 grame pe 7 litri de apă);
 • orice ulei mineral protejează în același timp copacul de căpușe;
 • îndepărtarea și tăierea dăunătorilor;
 • distrugerea îmbinărilor (eficace pentru viermii de mătase);
 • tăierea ramurilor afectate;
 • kerosen acar tratament.

Sfat! Este ușor de observat prezența omizi pe pomul fructifer - acestea sunt date de frunze puternic deteriorate. Prin urmare, trebuie să inspectați în mod regulat grădina și să începeți să luptați împotriva dăunătorilor cât mai curând posibil.

larve

Acești dăunători sunt buni deoarece sunt clar vizibili pe lăstarii plantelor fructifere. Eliminați larvele pot fi mecanic - doar le colectați manual. Larva arată ca un inel galben sau închis, acoperit cu mucus clar. Pe frunzele copacului larvele lasă găuri și urme translucide de mucus uscat.

Dacă numărul de larve pe un copac este mare, este foarte periculos - dăunătorii vor distruge rapid toate frunzele și vor întrerupe fotosinteza plantei. Prin urmare, în astfel de cazuri, nu trebuie să ezitați și să fiți precauți - doar un instrument chimic puternic vă va ajuta. Din produsele biologice puteți încerca Entobacterin, care este sigur chiar și în stadiul de coacere a fructelor.

Atenție! Larvele sunt activate de valuri corespunzătoare etapelor lor de reproducere. Asteptati ca acesti dăunători ar trebui să fie la începutul lunii mai și începutul lunii iulie.

gărgărițele

Șobolanul unui alt gândac poate fi distins prin prezența unui trunchi lung, care este o continuare a capului său. Datorită acestui trunchi puternic, dăunătorul poate mânca și frunze delicate, fructe suculente și oase dure sau coajă de copac.

Primul val de hedgeuri apare până la jumătatea lunii aprilie și este angajat să mănânce muguri. Prezența acestor dăunători poate fi ghicită prin picături transparente lângă mugurii copacului. Dacă deschideți un astfel de rinichi, o cavitate se găsește în interior - dăunătorul a distrus următoarea frunză.

Este important! Există ciuperci de mere, cireșe și rinichi.

Puteți distruge șuvițele de rinichi cu o soluție de clorofos (20 grame per găleată de apă). În cazul în care grădinarul este împotriva "chimiei", trebuie să vă amintiți că buruienii sunt gândaci obișnuiți care nu se țin bine pe ramuri. Eliminarea eficientă a dăunătorilor cu ajutorul forței fizice. Înainte de procedură se recomandă să se pună o cârpă sau un film în jurul copacului, apoi se colectează gândacii și se aruncă în apă sărată.

Sfat! Ștergerea dăunătorilor este posibilă numai în orele de dimineață, în timp ce nu există soare și temperatura nu a crescut peste +8 grade. În acest moment, ciorchinii sunt inactivi și nu vor putea să zboare.

Medyanitsy (Listobloshki)

Medianitsy - dăunători foarte neplacuți care pot sări și zboară pe distanțe considerabile. Frunzele sunt hrănite cu suc de frunze și fructe. Puteți afla despre prezența lor pe traseele caracteristice pentru zahăr pe toate părțile copacului. Un fruct afectat de un cupru este acoperit cu un film transparent, ulterior o ciuperca se dezvoltă pe coajă și procesul de degradare este activat.

Puteți lupta împotriva acestui dăunător cu ajutorul unei soluții de nitrafen - 350 de grame pe găleată de apă. Când pulverizați înainte de înflorire, puteți adăuga carbofos. La o săptămână după înflorire, fumigația fructului poate ajuta.

păduchele

Despre înfrângerea fructelor de fructe de piatră afidele pot fi găsite la începutul primăverii. Pentru a face acest lucru, în martie, proprietarul trebuie să iasă în grădină și să caute furnici în copaci: aceste insecte sunt cele mai interesate de afide.

Este important! Procesarea timpurie a grădinii de primăvară este foarte eficientă în prevenirea afidelor. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza o soluție de vitriol albastru sau uree.

Când afida sa înmulțit, este ușor să o vedeți: copacul sau părțile sale individuale sunt acoperite cu păianjen lipicioase, frunzele se învârt, iar lăstarii sunt zdrobiți în creștere. În acest stadiu, veți avea nevoie de un medicament mai puternic, puteți utiliza Thiacloprid sau alte "chimie".

Boli de livadă

Împreună cu dăunători, grădinarii sunt adesea afectați de bolile de coajă, rădăcini, lăstari și frunze de pomi fructiferi, deci tratamentul lor este una dintre sarcinile principale ale unui profesionist. Din păcate, diferite boli care amenință pomi fructiferi, există nu mai puțin de dăunători. Toți se manifestă în moduri diferite și trebuie tratați cu metode speciale.

Crab de mere

Puteți afla despre faptul că un copac sa îmbolnăvit de cancer prin următoarele caracteristici:

 • coaja pe niște lăstari încleștați și crăpați în inele concentrice;
 • iarna a apărut pe coajă o creștere roșie;
 • ramura deteriorată a devenit mai întunecată decât restul.

Tratarea unui copac trebuie efectuată cardinal: ramurile bolnave sunt tăiate, iar rănile sunt tratate cu chit de grădină.

Atenție! Pulverizarea unei grădini cu medicamente de cupru poate fi o prevenire a cancerului. Este necesară efectuarea unei astfel de procesări în toamnă, după căderea frunzelor.

Bacterial cancer

Această boală amenință numai oasele. La început, pe frunze apar pete cu margini strălucitoare. Etapele ulterioare ale cancerului bacterian se caracterizează prin apariția gingiei, care trece prin cortex. Sucurile ramase treptat mor.

Pentru a vindeca un copac, trebuie să tăiați toate zonele deteriorate și să tratați ulcerul cu grădină. Pentru prevenție, puteți pulveriza grădina cu cupru în august, septembrie și octombrie.

Muguri de muguri

Această boală apare în cazul în care primăvara este emisă prea umedă. Periile de flori de mere, pere și prune devin maro și încep să se usuce. Pentru a preveni răspândirea bolii, trebuie să eliminați radical toate lăstarii și ovarele infectate.

Brown rot

Fructele pomilor fructiferi sunt primele care suferă de această boală. La coacerea fructelor apar inele galbene de placă. Mai târziu, întregul fruct devine maro și devine moale - până când acesta putrezeste complet.

Pentru a preveni răspândirea bolii, trebuie să scoateți fructele infectate și să le colectați de la sol lângă copac.

Arsură bacteriană

Lăstarii și frunzele plantei bolnave devin maro și se usucă treptat. La începutul primăverii, un lichid translucid începe să se scurgă din părțile infectate. În cazul în care un caz de arsură bacteriană este observat în grădină, este necesar să se prăvălească urgent pacientul trage la 60 cm sub leziune.

Este important! Când o mare parte din copac este deja bolnav, va trebui să fie dezrădăcinată și arsă până când toată grădina va fi deteriorată.

concluzie

Dăunătorii și bolile pomilor fructiferi reprezintă o durere de cap constantă pentru un grădinar. Proprietarii experimentați știu că este foarte dificil și dificil de tratat plantele, este mult mai corect să se efectueze prevenirea și să se urmeze recomandările de îngrijire. Dăunătorii și bolile se manifestă în moduri diferite, înainte de a trata o grădină, trebuie să aflați ce anume suferă.

Vizionați videoclipul: Tratamentele la pomii fructiferi în perioada de repaus vegetativ (Aprilie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send