Rețete

Este posibil să se facă varză într-o găleată de plastic

Pin
Send
Share
Send
Send


Sauerkraut este o varietate populară de preparate de casă. Pentru a le obține, trebuie să alegeți o rețetă, soi, condimente și un recipient. Una dintre întrebările principale care apar în procesul de gătire - este posibil să se facă varză acră într-o găleată de plastic? Păcură se face numai în recipiente de un anumit tip. În caz contrar, va afecta negativ gustul vasului.

Beneficiile de varza

Sauerul de var este obținut ca rezultat al fermentării. Pentru pregătirea sa, trebuie să tăiați un cap de varză și morcovi de grătar. Multe rețete sugerează utilizarea de ardei, mere, sfecla sau afine.

După felierea legumelor, se amestecă legumele cu sare, zahăr, germeni, frunze de dafin și alte mirodenii.

În varză acru conține vitamina C, cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante. Absența tratamentului termic vă permite să păstrați complet acest element util în legume, precum și vitaminele K, grupurile B, potasiu, calciu, fier, fosfor, zinc.

După fermentație în varză se formează acid acetic și acid lactic. Gustările calorice sunt de 27 kcal pe 0,1 kg. Prin urmare, este inclus în meniul de dietă.

Sfat! Sauerkraut este recomandat persoanelor pentru a îmbunătăți digestia, în special cu aciditate scăzută a stomacului.

Puteți mânca varză în prezența ulcerului și a bolii hepatice. Și murătura ei este un remediu rece.

Pacienții hipertensivi trebuie să fie atent inclusi în dieta legumelor murate din cauza conținutului ridicat de sare. Apoi se selectează rețete, unde este necesară cantitatea minimă.

Cum să fermentezi varza

Pentru a păstra maximum de nutrienți în legume, trebuie să le fermentezi în mod corespunzător. Acest lucru ia în considerare mai multe nuanțe: alegerea varietăților, a epicei și a ambalajelor. O atenție deosebită este acordată selecției rezervoarelor pentru decapare și depozitare suplimentară a semifabricatelor.

Selecția soiurilor

La fel de relevantă este și întrebarea care este acidul kiwi acru. Cele mai bune pentru acest scop sunt varietățile potrivite de maturare medie și tardivă. Astfel de cap de varză se disting printr-o densitate crescută, iar atunci când se decolorează o gustare crocantă și tare. Coacerea lor are loc la mijlocul toamnei, deci timpul cel mai potrivit pentru fermentare este momentul potrivit.

Este important! Varza timpurie este întotdeauna slăbită și moale. Prin fermentarea sa, rezultatul este mai mult ca terciul.

Pentru starter alegeți mari capete de varză pentru a minimiza deșeurile. Cu toate acestea, puteți utiliza mai multe capete mici. Atunci când alegeți varză, trebuie să acordați atenție prezenței frunzelor verzi. Dacă acestea sunt absente, probabilitatea este ridicată ca legumele să fie înghețate. Ca rezultat, ea și-a pierdut prezentarea, iar vânzătorul a eliminat aceste frunze.

Este cel mai potrivit pentru soiurile de proteine ​​acide, care sunt dulci în gust. Dacă se folosesc soiuri roșii, aperitivul va avea un gust amar. Adăugați zahăr va ajuta la corectarea situației.

Cele mai potrivite soiuri de fermentare - Aros, Slava, Morozko, etc. Determinarea capului târziu de varză este destul de simplă: are dimensiuni mari și densitate mare, are frunze grosiere și groase.

Selectarea condimentelor și a aditivilor

Principalul supliment care promovează fermentația este sarea. Dacă legumele sunt murate fără sare, atunci sunt folosite condimente. Această gustare are un gust specific și nu este stocată de mult timp.

În cazul în care sarea nu este folosită suficient, legumele devin libere. Sarea excesivă afectează, de asemenea, gustul semifabricatelor și mărește durata întregului proces. Varza de varza cu sare rosie grosiera.

Atenție! Raportul optim este adăugarea a 0,2 kg de sare pentru fiecare 10 kg de legume.

Pentru a accelera procesul de fermentație, zahărul este adăugat la țagla. Cu aceasta, legumele au un gust ușor. Dacă îi exagerezi cu zahăr, vor deveni prea moi.

Bay și frunza de bay ajuta la îmbunătățirea gustului de varză. Aceste ingrediente sunt prezente în aproape fiecare rețetă.

Pentru a gusta, puteți adăuga la varză alte condimente:

 • chimen;
 • anason;
 • ardei iute;
 • cuișoare;
 • semințele de fenicul.

Ca aditivi, se folosesc diferite legume, fructe de padure, fructe si verde:

 • Ardei iute;
 • țelină;
 • afine;
 • afine;
 • mere;
 • ciuperci;
 • Cilantro proaspăt și mărar.

Utilizarea tarelor

Inițial, varză acru în butoaie de lemn. Cele mai delicioase legume sunt obținute din ambalaje de stejar. La domiciliu, nu este întotdeauna posibilă plasarea cuvei din lemn.

Cel mai bine este să alegeți tara de lemn tare (mesteacăn, stejar, tei). Dacă vă acriți în feluri de mâncare conifere, turnați-l cu apă rece timp de 25 de zile. La fiecare 5 zile apa se schimbă. Această procedură va elimina rășina și taninurile din lemn.

Înlocuirea recipientelor din lemn poate fi din sticlă. Fermentarea se poate face imediat în borcane de sticlă. Pentru a face acest lucru, legumele preparate sunt plasate într-un borcan de trei litri, unde are loc procesul de fermentare.

Utilizarea cutiilor de trei litri simplifică foarte mult procesul de gătit. După terminarea fermentației, acestea sunt imediat îndepărtate pentru depozitare, fără a transfera legumele într-un alt recipient. În acest fel, vă puteți acru varză timp de un an. Când semnele se termină, pregătiți următorul borcan.

O alternativă este utilizarea enamelware-ului. Înainte de aplicare, verificați prezența chipsurilor și fisurilor. Vasele, butoaiele și butoaiele emailate sunt potrivite pentru decapare.

Sfat! Poți să faci varză în ceramică.

Ce nu poate legume proaspete? Nu se recomandă utilizarea următoarelor tipuri de recipiente:

 • oțel;
 • aluminiu.

În timpul fermentării, se eliberează acid lactic, după care soluția salină interacționează cu suprafața metalică. Ca rezultat, bucățile au un gust neplăcut. O astfel de reacție chimică poate duce la formarea de substanțe nocive. Prin urmare, varza acru in vase din aluminiu este strict interzisa.

Nu se recomandă păstrarea blanurilor în vase de aluminiu. Acest metal reacționează rapid cu acizi, astfel că, cu contact prelungit, conținutul de compuși dăunători crește.

Containerele metalice pot fi folosite în fermentație, dacă împiedicați contactul legumelor cu suprafața lor. Pentru a face acest lucru, varza este mai întâi plasată într-o pungă de plastic puternică, care este apoi plasată într-un recipient din aluminiu.

La întrebarea "Este posibil să se facă varză într-o găleată de plastic?", Nu există un răspuns clar. Este posibil să se utilizeze un butoi de plastic pentru starter, cu toate acestea, această metodă nu va îmbunătăți proprietățile gustului semifabricatelor. Pentru alimente numai alimente adecvate din material plastic. Tipul de utilizare este indicat pe container sau pe etichete.

Când este fermentat în vase de plastic, legumele își pot absorbi mirosul. Cupele de plastic de slabă calitate pot conține substanțe chimice nocive. Varza fermentata in acest fel poate dobandi un gust ciudat. În absența altei opțiuni, legumele tăiate sunt plasate pentru prima dată într-o pungă de plastic, apoi într-o găleată de plastic.

Procesul de fermentare

După ce așezați varza din rezervor, setați sarcina. Funcțiile sale vor fi executate de o cutie plină cu apă sau cu o piatră. Opresiunea este mai bine să se pună pe o farfurie largă. Dacă fermentația se face în bănci, acestea nu sunt acoperite cu capace.

În procesul de fermentație, sucul este eliberat din legume. Prin urmare, sub recipient trebuie să puneți o placă adâncă sau o tigaie.

Varza acră are loc la o temperatură de 17-22 ° C. În funcție de rețetă, acest proces durează între o oră și câteva zile.

La temperaturi mai scăzute, procesul va dura mai mult și se poate opri complet. La temperaturi ridicate, legumele se vor strica și vor deveni prea moi.

Este important! Dacă procesul este corect, atunci se formează spumă și bule pe suprafață.

După 3 zile, masa vegetală se stabilește, iar intensitatea eliberării sucului va scădea. Acest lucru indică disponibilitatea antenei. Înainte de a trimite spațiile pentru depozitare permanentă, trebuie să le gustați. Legumele proaspete se lasă să se fermenteze pentru câteva zile.

În prezența gustului acru, varza este mutată în subsol, în frigider sau în alt loc răcoros.

Secretele de varză delicioasă

Pentru a face varza crocanta, folositi urmatoarele trucuri:

 • După adăugarea de sare, nu este nevoie să amestecați legumele tocate, ci doar amestecați toate ingredientele;
 • varza este taiata in bucati de dimensiuni medii;
 • astfel încât legumele nu se înmoaie, se adaugă coaja de hrean sau coaja de stejar, care conțin tanini;
 • În primul rând, varza este fiartă la temperatura camerei, apoi recipientul este mutat într-o cameră unde temperatura este 0 ° C;
 • atunci când introduceți legume într-un container, trebuie să le tampați bine, apoi puneți încărcătura deasupra;
 • Nu se recomandă înghețarea legumelor înainte de utilizare.

Pentru a îmbunătăți gustul de legume murate va ajuta la următorii pași:

 • în procesul de scurgere, trebuie să îndepărtați spuma;
 • în mod regulat, cuțite legume cu un baston de lemn (pentru a muri și a elibera gazele în mod uniform);
 • adăugați muraturi sau sucuri de fructe de castravete.

Extinderea duratei de valabilitate a semifabricatelor poate fi supusă anumitor condiții:

 • bănci sau alte recipiente lăsate într-un loc răcoros la o temperatură de + 1 ° C;
 • evitând apariția mucegaiului, vă va ajuta să folosiți cârpă înmuiată în alcool, care este acoperit cu varză.

concluzie

Sauerkraut este o gustare sănătoasă și o componentă a altor feluri de mâncare. Înainte de a obține blancuri pentru iarnă, trebuie să vă dați seama dacă puteți face din varză oulă într-o oală de aluminiu. Containerele metalice nu sunt adecvate pentru decapare. Cel mai bine este să folosiți recipiente din lemn, sticlă sau lut. Plăcile de plastic nu sunt recomandate pentru fermentare și depozitare ulterioară. Puteți plasa mai întâi legumele într-o pungă de plastic, apoi o coborâți într-o găleată din plastic sau metal.

Pin
Send
Share
Send
Send