Grădinărit

Prun krasnolistnaya

Pin
Send
Share
Send
Send


Plum decorativ - un copac cu frunze roșii neobișnuite, interesant nu numai pentru fructele sale gustoase, ci și pentru aspectul său atrăgător. Merită să studiezi descrierea prunului roșu cu o fotografie și să-i evaluezi meritele.

Faceți cunoștință cu prune decorative cu frunze roșii

Alegerea primilor copaci pentru gradina lor, majoritatea grădinarilor nu se gândesc la aspectul lor - rolul principal este jucat de fructele gustoase. Cu toate acestea, în timp, este nevoie de frumusețe - și apoi prunele ornamentale frunze roșii ajung la salvare.

Frunzele de prune ornamentale nu sunt verzi, ca majoritatea copacilor, dar bogate în rosu-violet. Prin urmare, în grădină, planta îndeplinește rolul unui accent luminos. Dacă prunele decorative cu frunze roșii sunt înalte și înălțate, acestea se deosebesc de ceilalți copaci și, dacă este ghemuită și scurtă, pot să le înconjoară sau să servească drept gard viu.

Care sunt soiurile de prune rosii

Prunele cu frunze de maroniu sunt împărțite în mai multe soiuri, dar ele sunt de obicei combinate în patru mari soiuri:

  • Rusă.
  • Răspândiți-vă.
  • Ornamental purpornolistnuyu.
  • Plum Hollywood.

Linia de hibrizi "prune rusești"

Foarte popular în mijlocul benzii sunt soiurile de prune decorative rusesti, obținute din trecerea de prune de sud cu Ussuri sau prune chinezești.

Scarlet Sails

Frunza roșie a acestui soi este un copac de înălțime de până la 4 - 5 m, cu o coroană subțire, dar înfiptă, cu frunze mari de culoare roșie bogată. Prunele cu frunze roșii și flori roz de o nuanță întunecată poartă fructe la mijlocul lunii august. Scarletul are o culoare închisă închisă și o greutate medie - fiecare fruct cântărește aproximativ 25 g.

Printre avantajele Sailului Scarlat - rezistenta ridicata la temperaturi negative si seceta, sensibilitate scazuta la boli fungice. Arborele dă culturi abundente și poartă fructe în fiecare an, însă aparține categoriei de auto-producție. Pentru soarele Scarlet, soiurile de prune chinezești Skoroplodnaya și Red Ball, precum și prunele de cireșe, pot deveni polenizatoare.

lama

Această varietate decorativă de prune ruse se distinge prin mărimea ei mică - 1,3 - 2 m. Crohnul este rotund, plat, gros, frunzele sunt roșu închis pe toată perioada de vară. Pruncul cu flori roz dă fructe mari de culoare roșie, fiecare putând cântări până la 40 g.

Soiul de frunze roșii Lama a fost dezvoltat special pentru cultivarea în banda de mijloc, astfel încât tolerează temperaturi scăzute de până la -35 de grade. Eroii de primăvară ușoară nu sunt îngrozitori pentru lăstari de copaci, soiul a crescut rezistența la dăunători și boli.

Lama este o prună decorativă auto-infestă, prin urmare, polenizatoarele sunt necesare pentru producția anuală mare. Pentru această varietate, prunele chinezești și prunele de cireșe cu înflorire la mijlocul lunii mai sunt bine adaptate - de exemplu, Vitba, Mara și Asaloda.

timpuriu

Plum rus Early - copac mare de până la 7 m înălțime, cu o coroană rotunjită, frunze mari de culoare roșie cu margini zimțate și o margine maro de frunze. Are o rezistență la îngheț, boli și dăunători la fel de bună, aduce randamente abundente de fructe de culoare roșu închis.

Copacul, ca și cele mai multe soiuri de prune, este auto-productiv, prin urmare, necesită polenizatori, rolul căruia prunele prunele și prunele chinezești cu înflorire timpurie sunt ideale.

nigra

O altă varietate decorativă de frunze roșii este Nigra, un copac mic cu o coroană ovală. Tinerii frunze au o culoare rubinie, adulți - purpuriu închis. Florile de prune roșii cu flori roz la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai, chiar înainte ca frunzele să apară pe ramuri. La sfârșitul lunii august, aduce fructe roșii întunecate.

El tolerează înghețurile sub - 30 grade și seceta de vară, nu se rupe sub vânt, rareori suferă de boli tipice pomilor fructiferi. Un polenizator pentru o varietate poate fi o Eurasie de prune sau un maghiar de casă.

Răspândiți prunele

Spread prune aparține categoriei copacilor cu frunze roșii de creștere înaltă și medie, cu fructe abundente și rapide - primele recolte din acestea sunt recoltate mai devreme de 2 ani după plantare. Ca regulă, soiurile de prune împrăștiate sunt destinate cultivării într-un climat cald.

Hesey

Soiul de arbuști al prunului roșu numit Hesei eliberează mai întâi frunzele de culoarea verde obișnuită - dar apoi frunzele devin violete cu o margine roz sau smântână în jurul marginilor. Soiul infloreste cu flori albe la sfarsitul lunii aprilie, inainte sau in acelasi timp cu inflorirea frunzelor. Oferă fructe roșii dulci și acri.

Soiul are o rezistență scăzută la îngheț și tolerează temperaturi negative numai până la - 28 de grade. De boli, rămâne periculos pentru spargerea neagră sau perforată. Pentru a primi fructul este necesar să plantați un rând de prune întinse cu perioade similare de înflorire.

Pissardi

Supa iraniană de prune până la 6 m înălțime, cu frunze închise și violete roșii închise. Pissardi - prune decorative cu flori roz, înflorește la începutul primăverii înainte de inflorescența frunzelor. În august, dă fructe abundente de culoare roz - cu condiția ca alte soiuri de trandafir roșii spulberate cu flori să fie plantate alături de el la sfârșitul lunii aprilie pentru polenizare.

Rezistența la îngheț în soiul Pissardi nu este foarte mare - de la -20 la -28 grade. Dar copacul este foarte rezistent la boli.

cistita

Acest soi decorativ a fost obținut prin cultivarea cireșelor de nisip și a prismei roșii Pisardi. Planta piticara creste la numai 2 m, si in acelasi timp creste foarte incet, astfel incat prunele de cysten sunt deseori mentionate ca un arbust cu o coroana colonovidnoy. Frunzele sunt alungite, rotunjite și zimțate, violet închis de la partea inferioară și roșu-violet deasupra.

Tsistena krasnolistnaya infloreste în primăvara devreme cu flori albe, cu miez roșu, iar la sfârșitul verii aduce fructe - drupe întunecate și violete. Dacă plantați în apropiere alte soiuri de prune mici cu frunze roșii, Cisten va fi mulțumit de culturi abundente.

Rezistența la îngheț a varietății este scăzută, prin urmare nu se recomandă diluarea cistenului în zonele reci. Dar soiul este destul de rezistent la boli și dăunători.

Plum pur prun purpuriu: fotografie + descriere

Pentru decorarea grădinii este ideal pentru arbust decorul purpuriu-prunc, care ajunge la 1,5 înălțime, cu frunze lanceolate alungite. La început, frunzele unui arbust de prune au o culoare roșu închis, apoi, pe măsură ce crește, se poate transforma într-o nuanță de culoare brună închisă. Frunzele decorative purpure de purpurea produc flori albe sau roz deschis simultan cu apariția frunzelor, iar la sfârșitul lunii septembrie aduce o recoltă de fructe roșu închis.

Plantarea unei prune este cea mai bună în locurile insorite, însorite, în sol bine drenat, ușor alcalin sau acidificat. Rezistența de iarnă în tufiș este mare.

Varietate de prune roșii "Hollywood"

Una dintre cele mai populare soiuri de krasnolistnyh - Hollywood. Prunul ajunge la câțiva metri înălțime, o coroană difuză diferită, care este formată din lăstari roșii închise și frunze roșii. Hollywood infloreste flori albe. Atractiv este nu numai aspectul plantei, care poate fi estimat dintr-o fotografie a unei prune cu frunze roșii. Soiul produce, de asemenea, fructe cu fructe roșii violet-roșii la mijlocul lunii august.

În perioada de randament, Hollywoodul intră în al cincilea an după plantare, dă fructe dulci și dulci. Cele mai bune polenizatoare pentru soiul auto-productiv vor fi fermele colective Renklod și prunele Mirnaya.

Este important! Soiul de la Hollywood are o rezistență bună la iarnă, tolerează deficiența de umiditate și nu este susceptibilă la boli fungice.

Nuanțele de prune decorative

Soiurile de prune cu frunze de burgundă pot fi destul de diferite între ele - este destul de dificil pentru ei să formuleze reguli uniforme de îngrijire. Dar nu există încă nuanțe comune.

  • Prunele decorative nu le plac solul prea umed, plantate mai bine în sol cu ​​un nivel neutru de aciditate.
  • Înainte de plantare, îngrășămintele organice, humusul și superfosfatul trebuie aplicate în cariera pentru răsaduri, care va alimenta planta în primii 3 ani de viață.
  • După introducerea timpului de producție, prunele cu frunze roșii sunt hrănite în mod regulat cu îngrășăminte minerale și materie organică. În primăvară este necesar să se facă îngrășăminte azotate, în vara - o soluție de mullein și potasiu. În toamnă, terenul din jurul copacilor și arbuștilor este săpat și, de asemenea, aromatizat cu humus.
  • Este necesar să se udă prune decorative după cum este necesar - este imposibil să se lase solul să se usuce. De obicei, la fiecare 1 până la 2 luni, cu precipitații moderate sub rădăcini, apar 4 până la 5 găleți de apă.

Plumurile decorative cu frunze roșii necesită în mod necesar tăierea, care se efectuează anual. Copacii cu frunze roșii și, în special, arbuști tolerează tăierea, coroanele sunt date în formă rotundă, rară sau sub formă de vază.

Atenție! Prunele decorative din frunze roșii necesită de asemenea tăierea sanitară - îndepărtarea în timp util a tuturor părților uscate și slăbite. În caz contrar, planta poate suferi de boli și dăunători.

concluzie

Plumul decorativ cu frunze roșii este un decor deosebit pentru orice grădină. Este folosit în principal ca element al peisajului, dar în prezența polenizatorilor, soiurile cu frunze roșii vor produce randamente stabile.

opinii

Andreev Viktor Ivanovich, de 43 de ani, Volgograd. Soiul Cysten a plantat pe planul său aproximativ 10 ani în urmă, pentru că îi plăcea fotografia unei prune roșii - peisajul sa schimbat dramatic. Un arbust roșu desenează perfect copacii verzi, dă site-ului un aspect nobil. Sa dovedit a fi usor de ingrijit pentru Tsistena, o varietate de polenizator a fost plantata in apropiere - si acum primesc culturi in fiecare an. Alekseeva Olga Vladimirovna, 38 de ani, Stavropol Sliva Hollywood este cel mai frumos copac din cabana mea de vara. Pruncul dur, neglijent, cu frunze mov, a crescut și ne-a plăcut ochii timp de 7 ani. Ea a recoltat de mai multe ori - prunele nu sunt doar frumoase înfățișate, ci și delicioase delicioase, foarte dulci Amosova Inna Vasilievna, 52 de ani, Yaroslavl Aproximativ 8 ani în urmă, ei au decis să facă un gard viu verde la dacha, au văzut o fotografie de prună decorativă cu roșu frunze numite lama. Arbustul se potrivește perfect peisajului, se combină cu pomi fructiferi verzi și plante conifere întunecate. Iernile suportă bine, nu suferă de boli, toată îngrijirea este redusă la hrănire și tăiere.

Vizionați videoclipul: Curatarea pomilor de prun taieri la prun II (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send