Grădinărit

Blackberry Giant - Mit sau realitate

Pin
Send
Share
Send
Send


Varietatea gigantului din Blackberry poate fi numită o capodoperă a culturilor horticole și a selecției de fructe de pădure - judecător pentru tine și remontant și fără arbore și fructe de padure, dimensiunea unui palmier și randament - până la 35 kg de la un tufiș. Poate exista într-adevăr un astfel de lucru - să gândești și să hotărăști pentru tine. Multe recenzii și descrieri ale varietății de Blackberry Remontant Giant sunt sufocându-se cu plăcere în pictura avantajelor unice ale acestui boabe. Acest articol conține toate faptele reale legate de Blackberry Giant, pe care am reușit să le obținem, și am realizat un studiu comparativ al opiniilor grădinarilor și declarațiile managerilor unei societăți comerciale care vinde răsaduri din acest soi în Rusia.

Istoria reproducerii

Soiurile de reparații ale soarelui au apărut relativ recent, la începutul secolelor XX și XXI. Practic, selecția lor a fost efectuată de oameni de știință americani din statul Arkansas și au reușit să obțină multe soiuri interesante care pot produce culturi de două ori pe an: pe ramurile ultimului an și pe lăstari anuale.

Există multe avantaje ale soiurilor Remontare Blackberry - și una dintre cele mai importante este că absolut toate lăstarii pot fi tăiate înainte de iarnă. Acest lucru face posibil să nu vă îngrijorați prea mult de rezistența la iarbă a murelei din sud și să o crească chiar și în regiunile cu ierni aspre (peste -40 ° C și mai jos).

În plus, tăierea completă a tuturor lăstarilor și perioadele de dezvoltare și de fructare ulterioare limitează sever potențialul dăunătorilor și a agenților patogeni de pește. Prin urmare, remonta de mure, ca zmeura, practic nu este supusă niciunei nenorociri și, în consecință, nu are nevoie de tratamente, în special produse chimice, ceea ce face posibilă obținerea unei ferme complet sănătoase și inofensive pentru oameni.

Atenție! Dintre toate soiurile remodelate de mure, nimeni nu se știe încă cine nu ar avea spini.

Din păcate, selecția nu a atins încă astfel de realizări. Toți diferă în lăstari spinoși, ceea ce, desigur, îngreunează alegerea boabelor.

În Rusia, puteți găsi numai un singur vânzător, el este, de asemenea, un furnizor de Blackberry răsaduri Gigant (Becker Bis LLC). Este pe site-ul acestei companii agricole în catalogul de plante puteți vedea mărfurile sub numărul de articol 8018 Blackberry Remontant Giant. Și chiar acolo alături de mine, cu litere mici, în limba engleză este scris Blackberry ghimpul negru, care în traducere înseamnă Blackberry beshipnaya Giant.

Din păcate, compania furnizor nu indică niciun fel de date privind originea acestui soi, ci o întrebare directă din partea cumpărătorului în comentariile: a căror selecție a soiului Blackberry Giant este tăcută.

Desigur, în Registrul de Stat al Rusiei este inutil să căutați acest soi, cu toate acestea, această soartă a majorității soiurilor de mure, moderne de origine străină.

Descrierea culturii de boabe

Blackberry Giant, după cum rezultă din descrierea culturii prezentate pe site-ul furnizorului de material săditor, poate crește în înălțime de la 1,5 până la 2,5 metri. Lăstarii sunt flexibili, astfel încât pot și ar trebui să se cultive pe grătare, unde pot fi de asemenea folosite ca decorațiuni. Întrucât, datorită reparației, conform garanțiilor producătorului, perioada de înflorire a gustului de mure, durează între iunie și septembrie.

NOTĂ! Florile au în acest caz dimensiuni de până la 3-4 cm în diametru.

Este de remarcat faptul că în majoritatea regiunilor din Rusia nu există niciun sens să crească mărăcini reparative, lăsând lăstari pentru tăiere pentru iarnă, deoarece în acest caz va trebui să fie acoperită pentru iarnă, iar problemele cu dăunători și boli vor crește. Dar în acest caz, înflorirea lăstarilor anuale ar trebui să înceapă nu mai devreme de iulie-august.

Și chiar și în regiunile de sud, dacă lăsăm lăstarii de anul trecut până la iarnă pentru primele recolte timpurii, tufele de mure sunt puțin probabil să înflorească continuu din iunie până în septembrie. În soiurile remontante, se observă de obicei două valuri marcate de înflorire și fructare, cu o ruptură între ele.

În conformitate cu asigurările producătorului, perioada de fructificare a remorcilor umplute de Giurgiu durează între iulie și septembrie.

Furnizorul nu indică niciun fel de date privind tipul de creștere a focarului (târâtor sau erecție).

fructe de padure

Boabele din soiurile de mure de Giant sunt cu adevărat unice. Forma lor este în același timp alungită și ușor rotunjită, seamănă cu degetele de pe mâna. Proprietăți nutriționale la nivelul celor mai remarcabile soiuri, gust - dulce-acru, cu aroma inerentă de mure. Culoarea fructelor de padure coapte este bogata in negru.

Dar cel mai important lucru este, desigur, dimensiunea fructelor de padure. Se presupune că acestea ajung la o lungime de 6 cm, iar un astfel de boabe pot cântări până la 20-23 de grame. Acesta este un adevărat gigant!

NOTĂ! Pentru comparație, soiurile de mure sunt considerate fructe de mare, fructe de padure care au o greutate medie de aproximativ 8-10 grame.

trăsătură

Varietatea de reparații Blackberry Giant se distinge prin următoarele caracteristici.

Beneficii cheie

Potrivit furnizorului de puieți de soia Giant soiul are multe avantaje.

  • Este foarte rezistent la iarnă - poate rezista până la -30 ° C

    Atenție! Soiurile de muștar reparate, dacă sunt tăiate complet înainte de iarnă, pot rezista la temperaturi mai scăzute și fără prea multă adăpost.

  • Sortare Giant îngrijire îngrijire, nu necesită măsuri speciale speciale de protecție
  • Bomboanele sunt bine depozitate și destul de ușor de transportat.
  • Puteți recolta două fructe de padure pe sezon.

Indicatori de randament

Dar cea mai impresionantă afirmație a furnizorului de Blackberry Giant este informații despre randamentul său. Se presupune că dintr-un tufiș din acest soi puteți obține până la 35 kg de fructe. Nu sunt indicate alte detalii, dar pentru comparație, unele dintre cele mai bogate soiuri de mure, produc maximum 15-20 kg de fructe de pădure dintr-un tufiș.

Domeniu de fructe de padure

Plăcile gigante pot fi folosite atât în ​​stare proaspătă, cât și în decorarea mâncărurilor festive și pentru o varietate de preparate de casă.

Punctele tari și punctele slabe

Virtuțile gigantului de negru au fost deja enumerate mai sus. Printre deficiențele se poate observa doar că este slab legată de lipsa de umiditate în sol și în soluri grele și dense.

Metode de reproducere

Furnizorul nu spune nimic în descrierea soiului Blackberry Giant despre lăstarii rădăcinii, deci nu este clar dacă în acest caz este posibil să se aplice această modalitate cea mai accesibilă de reproducere a boabelor.

În orice caz, plantele noi de mure, de regulă, sunt produse prin tăierea sau înrădăcinarea vârfurilor.

Regulile de aterizare

În ansamblu, plantarea giantului de varietăți de miere nu se deosebește drastic de plantarea altor soiuri din această cultură de boabe.

Datele recomandate

Se recomandă să plantați răsaduri de ciuperci Giant în perioada martie-noiembrie. În principiu, dacă vorbim de răsaduri cu un sistem rădăcină închisă, atunci acești termeni sunt pe deplin justificați. Dar în regiunile sudice este recomandabil să coincidă cu plantarea răsadurilor pentru perioada de primăvară sau de toamnă, deoarece soarele și temperaturile înalte de vară pot înrăutăți considerabil supraviețuirea răsadurilor.

Alegerea locului potrivit

Se presupune că soiul Giant este cel mai bine plantat într-un loc însorit. Dar, din nou, în regiunile sudice, murele cultivate în soare pot provoca arsuri atât pe fructe de padure, cât și pe frunze.

Pregătirea solului

Orice varietate de mure, preferă solurile respirabile și ușoare, cu o reacție neutră sau ușor acidă. Solurile cu conținut ridicat de calcar pot fi dăunătoare arbuștilor, deoarece pot cauza cloroză pe frunze - îngălbenirea.

Selectarea și pregătirea răsadurilor

Atunci când alegeți puieți, este necesar, mai întâi, să luați în considerare starea rădăcinilor, a cărei lungime trebuie să fie de cel puțin 15 cm, iar ramurile rădăcinilor ar trebui să fie de aproximativ două până la patru. În același timp, înălțimea părții superioare a tufișurilor ar trebui să fie de cel puțin 40 cm. Înainte de plantare, puieții giganți trebuie să fie înmuiați pentru prevenire într-o soluție de Aktara de 0,6% cu adaos de praf de tutun.

Algoritmul și modelul de aterizare

Răsaduri de Blackberry Giant sunt plantate în găuri săpate anterior, la o adâncime de aproximativ 20-30 cm. Distanța dintre răsaduri în timpul plantare este recomandată să fie egală cu 1-1.2 metri. Din moment ce această cultură este înfășurată, atunci este necesar să se prevadă organizarea unei grătare și a unor cravate de legătură.

Grijă ulterioară pentru cultură

Se susține că gigantul de Blackberry este ușor de curățat.

Evenimente necesare

Cel mai important lucru în îngrijirea murelui este udarea regulată și abundentă. Cu toate acestea, este, de asemenea, imposibil să exagerăm aici - boabele nu tolerează suprasolicitarea.

Alimentarea se face de mai multe ori pe sezon. În primăvară se aplică îngrășăminte complexe, iar vara de miere se efectuează în principal datorită introducerii de îngrășăminte pe bază de fosfat și potasiu.

Sfat! Mulcirea solului sub tufișuri cu humus va ajuta la conservarea simultană a umezelii necesare și la reducerea numărului de irigații și va juca rolul de fertilizare suplimentară.

Tufișuri de tăiere

În cazul varietăților tăiate remontante, cel mai important lucru este să înțelegeți ceea ce doriți din tufișuri - fie o recoltă una abundentă și fiabilă la sfârșitul verii, fie câteva valuri de recoltă, începând cu luna iunie. Așa cum am menționat mai devreme, în cel de-al doilea caz, va trebui să aveți grijă suplimentară pentru adăpostirea murelei pentru iarnă și protejarea acesteia de dușmani, reprezentați de paraziți.

În primul caz, toate lăstari de mure sunt pur și simplu tăiate în iarna târziu, la nivelul de iarnă. Dacă locuiți într-o regiune cu ierni dure, se recomandă acoperirea suplimentară a zonei rădăcinii cu fân sau rumeguș.

În cel de-al doilea caz, tăierea sub iarnă nu este necesară, iar numai lăstarii din al doilea an sunt tăiați, de preferință în vara, imediat după terminarea fructelor.

Pregătirea pentru iarnă

În cel de-al doilea caz, lăstarii rămași trebuie să fie îndepărtați de la grătare și să se îndoaie la pământ, apoi căptușiți cu fân sau rumeguș și acoperite cu material nețesut deasupra, cum ar fi lutrasila.

Boli și dăunători, metode de control și prevenire

Un fel de problemă

Ce se poate face

Cloroza de frunze de origine neinfecțioasă

Imediat după topirea zăpezii, alimentați tufișurile cu un complex de îngrășăminte cu un set complet de oligoelemente

Afide, căpușe, boabe de flori și alți dăunători

În toamnă, aruncați solul sub tufișuri cu soluția Aktar, la începutul primăverii, de două ori spray-ul Fitoverm

Afecțiuni fungice

Când dezvăluiți mugurii, tratați murele cu o soluție de amestec Bordeaux de 3%

opinii

Pe site-ul furnizorului de furnizori de Blackberry Giant puieți, recenzii ale acestui soi sunt în mare parte entuziaști. Adevărat, marea majoritate a grădinarilor au reușit să obțină puieți și să le planteze. Prima recolta a murelei dupa plantare ar trebui sa fie de asteptat, conform managerilor companiei, in aproximativ 2-3 ani. Există și cei care au gustat nu numai fructele de pădure, dar au reușit să le câștige (la urma urmei, recolta ajunge la 35 kg de la bush), dar acestea se găsesc într-o singură copie. Pe de altă parte, răspunsurile managerilor la întrebările grădinarilor sunt controversate. De exemplu, doar (2017-11-02 ca răspuns la Veronika) a scris despre faptul că în același timp nu există variante reparative și de mure de murdărie, iar câteva luni mai târziu (2018-02-16 ca răspuns la Elena) ei răspund despre varietatea de mure, el este fără știință.

În alte forumuri de grădinari, recenzii despre material săditor de la această companie și, în special, despre mure, gigantul nu sunt deloc încurajatoare. Cumpărătorii trimit plante semi-uscate, schimbă-le, dar încă nu se rădăcină. Dar chiar dacă ei supraviețuiesc, se dovedesc a fi complet diferit de ceea ce a fost scris pe etichetă.

concluzie

Blackberry Giant, dacă există, desigur, este într-adevăr o varietate fantastică în multe dintre indicatorii săi: în ceea ce privește dimensiunea fructelor de pădure, randamentul, rezistența la iarnă și simplitatea în îngrijire. Se pare că toate semnele cele mai atractive de mure sunt colectate într-un singur soi. În natură, există rareori un astfel de dezechilibru clar, deși proprietăți pozitive. Și cel mai suspicios moment este că, cu tot soiul de alegere modernă, nimeni altcineva nu oferă acest soi spre vânzare. În străinătate, de asemenea, nu apare. Deci, alegerea este a ta - să cumperi sau să nu cumperi, să plantezi sau să nu faci plante.

Vizionați videoclipul: Temple Run Forever (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send