Grădinărit

Cartofii lui Molly

Pin
Send
Share
Send
Send


Cartofii lui Molly - rezultatul muncii crescătorilor germani. Cele mai bune regiuni pentru creștere: Nord-Vest, Central.

descriere

Soiul Molly se referă la mesele timpurii. Tufurile cresc în diferite înălțimi (de la 50 la 70 cm). Frunzele verzi verzui se caracterizează printr-o ușoară rotire la margini. Planta crește destul de abundent, iar muguri relativ puțini sunt legați. Cartofii Molly se maturizează în perioada de la 55 la 65 de zile. Cu toate acestea, primele fructe pot începe să sape 40 de zile după plantare.

O caracteristică distinctivă a soiului este fertilitatea. Cu o varietate de arbuști de Molly Molly poate săpa până la 25 de tuberculi cu o greutate medie de 100-160 g. Amidon în fructe - 13-22%. Peel, carnea are o nuanță plăcută, gălbuie, dar carnea este mai ușoară (ca în fotografie). Fructele soiului Molly sunt formate ovale sau pot fi rotunde în formă de ovăz. Pielea este foarte buna, ochii practic nu ies in evidenta. Datorită gustului bun și a gradului de claritate medie, gradul lui Molly este foarte iubit de locuitorii de vară.

Avantaje și dezavantaje

Cartofii lui Molly sunt unul dintre primii care apar pe rafturi, însă meritele lui nu se limitează la acestea:

  • semințele germinează bine;
  • prezentarea atractivă a tuberculilor Molly;
  • ușor de îngrijit pentru plantații;
  • gust excelent.

Dezavantajul este slaba rezistență la deteriorarea nematodului de cartofi sau a cancerului.

aterizare

Varietatea Molly nu impune cerințe speciale asupra solului. Dar, potrivit unor grădinari experimentați, o recoltă mai abundentă este recoltată din soluri ușoare sau din structură medie. Paturile de cartofi sunt mai bine amplasate lângă plantarea de varză, castraveți, sfecla. Aceleași culturi pot fi precursorii cartofului lui Molly. Vecinii bolnavi sunt plante din familia Solanaceae (roșii, vinete, ardei).

Cartofii copți devreme se recomandă să fie plantați în locuri calde. Rândurile sunt situate la o distanță de 65-70 cm unul față de celălalt. Între găurile dintr-un rând se observă o treaptă de 20-25 cm. Pătrunderea mică (aproximativ 3-4 cm) va contribui la germinarea prietenoasă și rapidă a tuberculilor Molly.

Materialul de plantare este în mod necesar germinat și prelucrat. Tuburile sănătoase sunt potrivite pentru plantare, fără deteriorări, cântărind 50-80 g. Pentru germinare, cartofii lui Molly sunt păstrați timp de o lună și jumătate în lumină, într-un loc uscat cald. Pentru a crește randamentele culturilor și a proteja culturile rădăcinilor de boli, ele sunt tratate cu stimulatori de creștere (Kretsatsin, Albit, Immunocytophyte).

îngrijire

Respectarea regulilor de îngrijire a culturii va reprezenta cheia pentru obținerea recoltei timpurii de înaltă calitate. Deoarece există posibilitatea înghețurilor târzii la plantarea cartofilor timpurii Molly, ar trebui să existe un material special de acoperire "la îndemână" (un film de plastic ieftin va face). Dacă nu este posibil să se acopere plantele, atunci cu amenințarea de îngheț, acestea ar trebui să fie foarte spud.

La o săptămână după apariția germenilor, puteți să ardeți ușor pământul lângă lăstarii de cartofi din soiul Molly. Solul este pre-umezit dacă nu există precipitații. Relaxarea promovează aerul rădăcinilor, împiedică uscarea solului. Buruienile sunt eliminate simultan.

În cazul în care vârfurile de cartofi devin evident wilt, atunci paturile ar trebui să fie udate, dar nu turnat. Pentru a nu bloca plantele emasculate, apa este îndreptată de-a lungul canalelor de-a lungul rândurilor. Un volum mai mare de lichid este necesar de către plante în timpul perioadei de tuberizare.

Umplerea și hrănirea

În timpul verii, paturile de cartofi se varsă în mod repetat. Prima dată când vârfurile cresc cu circa 20 cm, se adaugă în picături tufele de cartof Molly la o înălțime de aproximativ 10 cm, apoi se repetă procedura în timpul înfloririi culturii. Înălțimea paturilor este mărită cu încă 5 cm.

Datorită acestei proceduri, crusta pământului este ruptă, ceea ce face dificilă ajungerea aerului la rădăcini, tuberculii suplimentari încep să fie legați, umiditatea solului este păstrată.

Este important! Îmbunătățirea fertilității terenului este, de asemenea, importantă pentru randamentul soiului Molly, deoarece tuberculii de cartofi extrag multe substanțe utile din sol.

Se crede că în timpul sezonului trebuie să fertilizezi paturile de cartofi de trei ori:

  • Inițial, se adaugă pansament de vârf după apariția germenilor Molly. O opțiune excelentă ar fi un îngrășământ complex: se diluează 10 litri de apă cu o lingură de droguri "Mortar" și uree. Dacă preferați hrănirea organică, puteți folosi o soluție de gunoi / mullein (jumătate de litru de materie organică este diluată într-o găleată de apă de zece litri).
  • În timpul perioadei de înmugurire, plantațiile sunt fertilizate cu următorul amestec: sulfat de potasiu (1 lingură de zahăr), Cenușă de lemn (3 lingurițe) Se dizolvă în 10 litri de apă.
  • În timpul perioadei de înflorire activă a soiurilor de cartofi Molly face o soluție combinată: într-o găleată de apă diluați 2 linguri. l de superfosfat și un pahar de gunoi de găină (mullein). Pentru un tufiș destul de jumătate de litru de soluție.

Pentru a face pansamente, timpul este alocat în zilele răcoroase sau seara, dacă vremea este fierbinte. Starea obligatorie - sol umed. Prin urmare, paturile sunt tratate după ploaie sau udare.

Boli și dăunători

Cartofii lui Molly sunt considerați rezistenți la boală. Cu toate acestea, este imposibil să excludem categoric probabilitatea de a fi afectat de anumite boli:

  • Tulburare târzie - ciuperci care distrug frunzele și fructele. Primele semne ale distrugerii arbuștilor - aspectul de pete maronii pe frunzele inferioare. Vreme favorabilă pentru răspândirea ciupercilor - zile umede. Odată cu înfrângerea plantelor dispare și partea de sus și tuberculii. Pentru tratamentul bolii utilizând o soluție de lichid Bordeaux de 1%.
  • Piciorul rosu negru afectează partea bazală a tulpinilor. După 5-6 zile, partea bolnavă a plantei se înmoaie și crăpăturile și crăpăturile de arbuști. Ciupercile se dezvoltă în sol și infectează plantele în condiții de plantări îngroșate, cu aerisire slabă a paturilor, umiditate excesivă și schimbări bruște de temperatură. Modul de a rezista bolii este de a trata solul cu o soluție de permanganat de potasiu (3 g pe galeata de zece litri de apa este suficient). O opțiune excelentă este pulverizarea semințelor înainte de plantarea cu soluții fungicide (Fitosporin-M, Vitaros).
  • Coloratul gândacului de cartofi este capabil să distrugă toate paturile cartofului lui Molly. Insectele și larvele sunt recoltate manual dacă zona este mică. Un mijloc excelent de luptă - drogul insecticid "Confidor".

Măsurile preventive pot preveni apariția bolilor. Acestea includ, în primul rând, îndepărtarea și arderea la sfârșitul sezonului a reziduurilor de pe vârfurile de cartofi și tuberculi bolnavi, tratarea înainte de însămânțare a solului și semințelor, respectarea regulilor de rotație a culturilor.

recoltat

Aproximativ 7-10 zile înainte de recoltare, vârfurile sunt ascuțite și cozile sunt lăsate la aproximativ 10 cm înălțime. Datorită acestui fapt, pielea tuberculilor Molly este compactată. Și probabilitatea de a distruge rădăcinile atunci când sapa scade. Este ușor să găsiți centrul tufișului de la resturile tulpinilor și nu vă puteți teama să pierdeți tuberculii de cartofi. Dacă solul este destul de slăbit, atunci puteți încerca să scoateți fructul pentru resturile topurilor.

Este preferabil să se recolteze pe vreme uscată - tuberculii își păstrează prezentarea și se păstrează mai bine iarna. Soiurile de cartofi Molly nu sunt îndepărtate imediat pentru depozitare - ele sunt lăsate pe paturi, astfel încât pielea culturilor de rădăcini este îngroșată, solidă și uscată. Dacă vremea este udă, cartofii sunt lăsați să fie difuzați în zone acoperite sau într-o încăpere uscată. Când se recoltează cartofii lui Molly sunt sortate cu grijă. În caz contrar, tuberculii deteriorați pot să putrezească și să deterioreze cele sănătoase învecinate.

Sfat! Camerele închise, uscate și ventilate sunt potrivite pentru depozitarea în timpul iernii a soiului Molly.

În prezența luminii, straturile superioare ale cartofului devin verzi și fructele devin improprii consumului uman.

Dacă plantele sunt sănătoase și nu au fost afectate de boli, puteți utiliza vârfurile ca mulci. Tăvile deteriorate trebuie să fie arse.

Prezentarea excelentă, gustul excelent și producția stabilă fac cartofii de soi Molli populare nu numai printre rezidenții de vară, dar și printre agricultori.

opinii

Anastasia, Khabarovsk Voi crește cartofii Molly de vânzare. Excelentă varietate timpurie, care se dezvoltă bine pe soluri argiloase sau nisipoase. Cumpărători cum ar fi aspectul delicios al tuberculilor și gustul palatului. Sergey Smolin, Lutsk Pe site-ul de obicei, planteze mai multe soiuri de cartofi cu termeni de coacere diferite. Asigurați-vă că selectați câteva paturi pentru soiul Molly. Cartofi proaspeți proaspeți de pe masă sunt întotdeauna distractivi. Grijă ușoară.

Vizionați videoclipul: Uimitoarea lume a lui Gumball. O poveste ca lumea. Cartoon Network (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send