Flori

Clematis Dr. Ruppel: aterizare și îngrijire

Pin
Send
Share
Send
Send


Grădina va străluci cu culori noi dacă plantați un clematis strălucitor în ea. Dr. Ruppel. Cunoscând secretele cultivării viilor deosebite, ele aleg corect locul de aterizare într-un colț protejat de căldura soarelui și sunt hrăniți în mod regulat. Clematis necesită și adăpost pentru iarnă.

descriere

Clematis Dr. Ruppel lovește cu flori uimitoare mari, de 15-20 cm, cu o vopsea veselă de două nuanțe de roz: cu o bandă mai saturată de-a lungul centrului petalei și cu o margine ușoară. Intensitatea culorii variază în funcție de locația florii: este mai deschisă la soare, mai luminată în penumbra. Gama este alcătuită din tonuri roz, de lavandă, care se rostogolesc în centrul petalei până la fuchsie. Opt petale mari, ușor ondulate de-a lungul marginii, înconjoară partea mijlocie cu stamine lungi de culoare bej. Ele admiră florile de două ori: la sfârșitul lunii mai și în august, la începutul lunii septembrie. Flori de primăvară înflorit mai puternic: florile sunt adesea semi-duble.

Clematis rădăcini se extind până la 1 m în lateral și mai adânc, da o mulțime de lăstari. Creepers cresc moderat, cresc pana la 2-2,5 m, in conditii bune pe soluri fertile - pana la 3 m. In timpul sezonului, luncile cresc de la 1 la 2 m lungime si pana la 1 m lata. Pe vița de vie există tendriluri, cu care se sprijină pe orice suport: un perete, un trunchi de copac, o latură. Florile sunt formate pe lăstarii de anul trecut. Clematis nemaipomenit Dr. Ruppel 2 grupuri de tăiere sunt ușor de cultivat și începători în grădinărit.

aterizare

Înainte de a dobândi clematis, este necesar să studiem în detaliu condițiile cultivării sale.

Alegerea locului și a timpului pentru aterizare

Timpul optim pentru plantarea soiurilor Dr. Ruppel este toamna. Răsadurile cu un sistem radicular închis se mișcă în primăvară sau vară. Clematis nu poate fi plantat la soare, întreaga plantă suferă de acest lucru și mai ales decorativitatea viței este pierdută. Florile se estompează la soare, se estompează rapid, culoarea petalelor devine plictisitoare. Pe latura sudică, târâtoarele cu flori mari sunt plasate numai în regiunile nordice, plantate în căzi.

 • Expunerea optimă pentru clematis este est, sud-est, vest și sud-vest;
 • Liana iubește colțurile pe jumătate umbrite, în care nu există vânt puternic sau vânt;
 • Soarele ar trebui să lumineze planta 5-6 ore pe zi, dar nu în timpul căldurii amiază;
 • În regiunile de sud, clematis nu se simt foarte confortabil, dar cu suficient de udare și pristvolnom cercul protejat de uscare, se dezvoltă și înflorească în umbra parțială;
 • Clematis nu-i place apa stagnantă, inclusiv fluxul de ploaie.
Sfat! Clematis nu este plantat aproape de un copac, gard sau clădire, dar 40-50 cm.

Selectarea răsadurilor

Grădinarii experimentați preferă să cumpere clematis de înflorire cu un sistem rădăcină închisă. Dacă rădăcinile răsadurilor sunt deschise, atunci când le cumpărați cu atenție inspectată.

 • Forma loquata, până la 20-30 cm în volum, va oferi cea mai bună rată de supraviețuire;
 • Seedlingul ajunge până la 40 cm, puternic, fără zgârieturi pe coajă.
Atenție! Clematis rădăcini sunt dezinfectate în permanganat de potasiu înainte de plantare și înmuiate într-o pastă de lut timp de mai multe ore.

Cerințele solului

Flăcările mari cu flori preferă solurile umezite, pierdute, drenate, cu o reacție de aciditate neutră. Celulele fertile își păstrează cea mai bună umiditate. Solurile solide, solide și acide optimizează și compun componentele care lipsesc atunci când se montează gaura clematis, până la înlocuirea solului.

Cum este aterizarea

Clematis de dimensiuni mari Dr. Ruppel depinde de sol: până la 70 cm în diametru pe greu, 50 cm în lumină. Adâncimea corespunde lățimii fosei. Pietricelele, ceramica, lutul expandat sunt lăsate în jos, se adaugă 5-8 kg de nisip. Stratul superior al solului din grădină este amestecat cu 10 kg de humus, 7-8 kg de turbă, 100-150 g de făină de dolomit și cenușă de lemn, 50-80 g de superfosfat sau orice îngrășământ complex de flori. Este mai bine să instalați și să sprijiniți simultan cu săparea fosei, pentru a nu răni mai târziu sistemul radicular al plantei.

 • În fântână a turnat o găleată de soluție de mullein (1: 5);
 • Clematis rădăcini ușor ori ori un răsad de la o oală într-o gaură pe un substrat pregătit, fără a distruge o grămadă de sol;
 • Răsadul este acoperit cu pământ de peste 5-7 cm de nivelul care a fost în oală pentru a crea muguri noi.
Este important! Între răsaduri de clematis lăsa o distanță de 70-150 cm.

îngrijire

Soiurile Clematis Dr. Ruppel necesită îngrijire minimă.

Top dressing

Planta este fertilizată de 4 ori pe sezon, după o săptămână. În primul an de liană tânără suficient de îngrășământ din gaură.

 • Clematis Dr. Ruppel în primăvară, după tăiere, este fertilizat cu o soluție de 10 l de apă cu 50-80 g de azotat de amoniu sau 40 g de uree. Se toarnă 10 l dintr-o plantă adultă, jumătate sub tineri;
 • Aceeași compoziție este repetată în faza de înmugurire;
 • La sfârșitul lunii iulie, clematis este hrănit cu îngrășământ complex în conformitate cu instrucțiunile sau cu mullein.
NOTĂ! Alimentați vița-de-vie după udare.

Relaxarea și mulcirea

Pământul este slăbit, buruienile sunt îndepărtate. Pentru a păstra umiditatea, tulpina de clematis Dr. Ruppel Mulch mulci cu humus, paie, turbă sau iarbă. Piloții de vară și capacele mici ale solului sunt, de asemenea, plantate pentru a proteja rădăcinile viei iubitoare de umiditate împotriva supraîncălzirii.

adăpare

Clematis cu mare înflorire din soiul Dr. Ruppel este udat o dată pe săptămână. În căldură, frecvența apei de iarnă sa dublat. Pentru o instalație necesită 10-30 litri de apă.

tăiere

Clematis trebuie tăiat în mijlocul benzii.

 • Îndepărtarea clamatisului Dr. Ruppel după iarnă, lăstari tăiați câțiva centimetri, îndepărtați vița de vie deteriorată, restul fiind legați de un suport;
 • După primul val de înflorire, vița de vie este tăiată la primele muguri, oferind posibilitatea de a crea lăstari noi care înfloresc la sfârșitul verii;
 • Răsadurile din primul an au tăiat puțin deasupra solului.

Adăpost pentru iarnă

După tăiere, răsadul este acoperit cu paie, ramuri de molid, deasupra cu sacking, agrotextile. Adulți Creepers de Clematis din soiul Doctor Ruppel sunt tăiate ușor, de 20-50 cm, îndepărtate din suport, pliate cu atenție și așezate pe un pat de paie, iarbă uscată și resturi de plante mari. Pentru adăpostul bucșei care utilizează același material.

Lupta împotriva bolilor și dăunătorilor

Îndepărtarea adăpostului în primăvară, clematis protejează împotriva bolilor fungice, în special datorită vântului, care afectează plantele pe soluri acide și grele. Soluția de vărsare 1 soluție: 10 litri de apă 200 g de făină de dolomit sau de var. Liana sunt pulverizate cu o soluție de 5 g de uree în 10 litri de apă. După ce s-a observat dispariția, trageul afectat este îndepărtat, 10 l dintr-o soluție de 5 g de biofungicidă Trihofoflor este turnată sub plantă. Rădăcina nu este bolnavă, vițele sunt transplantate în toamnă, adăugând "Trihofoflor" sau "Trichodermin" la fântână.

La primăvara timpurie, planta este tratată cu soluție 1% de sulfat de cupru. Din afide pe clematis se aplică o perfuzie de săpun sau insecticide.

reproducere

Soiurile Clematis Dr. Ruppel propagat prin tăieturi, stratificarea și împărțirea bucșei.

 • Rădăcinile plantei sunt împărțite cu atenție printr-o lopată și transferă o parte a bucșei într-o nouă gaură;
 • Pentru ramuri, se adaugă o viță de vie în primăvară, lăsând vârful deasupra solului, adesea udat. Lăstarii sunt transplantate în toamna sau primăvara viitoare;
 • Butașii sunt tăiați dintr-un foc sănătos astfel încât fiecare să aibă un nod. Puneți o soluție de stimulant de creștere, scurtați frunzele la jumătate și plantați în substrat. Butașii rădăcini după 16-25 de zile, transplantate într-un an.

Aplicare în design peisagistic

Flori decorative și întreaga varietate de clematis de plante Dr. Ruppel folosit pentru a decora clădirile și gardurile. Liana este plantată pentru arbori verticali de grădinărit, pridvor, trunchi de copac vechi. Plantele arată spectaculos lângă tufișurile de trandafiri sau ipomoea de alpinism. În partea de jos a viței de vie anuale, gazde, manșetă, geyheru.

opinii

Angelina, 23 de ani, Shakhty Părinții mei au pus doctorul Ruppel când am terminat școala. Acum, clematis înflorește un covor uriaș, care concurează cu trandafiri. Tăieturile de viță de vie au fost lăsate una după alta, așa că sa dovedit a fi un mare efect. Diana, în vârstă de 25 de ani, orașul Yelan A acumulat un răsad de râu acum 3 ani. Creste într-o cadă pe loggia. Pentru iarnă, clematis este transferat într-un balcon închis, izolat, unde temperatura sub zero nu scade. În fiecare primăvară, viile schimbă terenul. Lyudmila Ivanovna, 63 de ani, Voronej, Clematis Dr. Ruppel floare de lux. Vița mea crește de 5 ani. Nu răni nimic. În fiecare primăvară și vară, eu hrănesc planta cu un complex mineral și am cumpărat humus, presăresc baza cu cenușă.

concluzie

Gradul bine dovedit în condițiile unei benzi medii climatice. Îngrijirea plantelor este simplă. Alegerea locului potrivit pentru o viță înflorită, vă puteți admira frumusețea de ani de zile.

Pin
Send
Share
Send
Send