Grădinărit

Radish Cherryriet F1

Pin
Send
Share
Send
Send


Ridichii sunt iubiți de mulți ca fiind una dintre primele surse de vitamine din meniul de primăvară. Este adevărat că, în ultimii ani, au apărut multe soiuri și hibrizi, care sunt destul de simple să crească în sere, chiar în toamnă și iarna. Și în detrimentul rezistenței la înțepare, o astfel de ridiche poate fi cultivată în siguranță în căldura verii. Unul dintre astfel de hibrizi este rechinul Cherryat F1.

descriere

Hibridul de ridiche Cherryat a fost obținut de crescătorii companiei japoneze Sakata Seeds Corporation la începutul anilor 2000. Titularul și solicitantul înregistrării unui hibrid în Rusia a devenit o filială a Sakata Vegetables Europe S.A.S., cu sediul în Franța. În 2007, ridichea Cherryat a fost deja înregistrată în Registrul de Stat al Rusiei și a fost autorizată să crească în întreaga țară.

Deoarece acest hibrid, spre deosebire de cele mai multe soiuri de ridiche, nu este sensibil în mod deosebit la lungimea zilei, acesta poate fi cultivat atât în ​​sol deschis cât și în sere în perioadele de primăvară și toamnă.

Din anumite motive, numeroase surse, inclusiv descrierea soiului de la compania Gavrish, subliniază gradul de maturitate timpurie a rechinului Cherryat. Dar, judecând după caracteristicile soiului în Registrul de Stat, precum și revizuirile grădinarilor, ridiche Cherryat aparține soiurilor mijlocii-târziu, adică se coace pe deplin aproximativ 30 de zile după apariția lăstarilor.

Roseta frunzelor este destul de compactă, crește parțial și ușor în lateral. Frunzele au o culoare gri-verde, obovate, îngustate la bază.

Ridichea ridiche Cherryat are o formă rotundă cu cap convex, culoarea este tradițională, roșie.

Carnea este albă, suculentă, delicată, deloc predispusă la frământare chiar și în condiții de creștere nefavorabilă.

Gustul, precum și calitățile de bază ale acestui hibrid sunt evaluate de experți ca fiind excelenți, claritatea medie fiind moderată.

Radish Cherryat este bine transportat și poate fi păstrat pentru o perioadă lungă de timp - până la o lună în frigider.

Cherryat este capabil să crească la o dimensiune bună, în medie, greutatea unei rădăcini este de 25-30 de grame, dar o ridichă de 5-6 cm în dimensiune și o greutate de până la 40 de grame nu este mai puțin frecventă. În același timp, culturile de rădăcini de dimensiuni mari, chiar și cu o creștere evidentă, nu au niciodată goluri în pulpă - ele sunt întotdeauna suculente și proaspete.

Hibridul Cherryat este renumit pentru randamentul său, care este în medie de 2,5-2,7 kg / mp. m.

NOTĂ! Cu bună grijă, puteți colecta mai mult de trei kilograme de culturi de rădăcină de radacini pe metru pătrat de pământ.

Radish Cherryat are, de asemenea, o rezistență ridicată la diferite boli: fusarium, picior negru, chile.

Punctele tari și punctele slabe

Radish Cherryat are multe avantaje față de alte soiuri.

avantaje

deficiențe

Dimensiunea mare a culturilor de rădăcini

Demand soarele

Nu sunt predispuse la formarea tulpinilor de flori

Nu este cea mai veche coacere

Lipsa sensibilității pronunțate față de durata luminii zilei

Nu există goluri în fructe, chiar și atunci când sunt îngroșate

Rozete de foi compacte

Randament ridicat

Rezistența la boli

Pregătirea semințelor pentru însămânțare

Semințele de Sakata au fost deja tratate cu un stimulator de creștere special și sunt pe deplin pregătite pentru plantare, astfel că nu este necesar un tratament suplimentar. Singurul lucru care se poate face cu o variație mare a mărimii semințelor este calibrarea lor în dimensiuni: până la 2 mm inclusiv, 2-3 mm și mai mult de 3 mm. Fiecare grup de semințe trebuie planificat separat, în acest caz răsadurile vor fi mai prietenoase, iar calitatea culturii se va îmbunătăți.

Caracteristicile cultivării

Caracteristica principală a ridichei Cherryat F1 este că, chiar și în condiții de vreme caldă și o zi lungă în vară, nu este predispusă la formarea de săgeți florale, ca multe varietăți de ridiche. În schimb, plantele sunt turnate în mod activ subteran parte, de dragul căreia această cultură este de fapt cultivate.

Din acest motiv, perioada de cultivare a cireșei Cherryat nu se limitează la sezonul de primăvară sau de toamnă. Puteți să-l semănați și să recoltați recolte bogate în toată cea mai fierbinte vară.

În teren deschis

De obicei, semințele de ridiche sunt semănate pe teren deschis în majoritatea regiunilor din Rusia începând cu primul deceniu al lunii aprilie. Desigur, în regiunile din sud, datele se pot schimba până la începutul lunii martie, în funcție de vremea din primăvară. Dacă doriți să aveți în mod constant rechini proaspeți pe masă, hibridul Cherryat poate fi semănat în timpul sezonului cald la fiecare două până la trei săptămâni până la jumătatea lunii septembrie.

Fiind o cultură rezistentă la frig, ridichi poate rezista la înghețuri ușoare, până la -3 ° C (pentru germinare) și până la -6 ° C (pentru plantele adulte), dar crește cel mai bine la temperaturi de + 12 ° + 16 ° C. Pentru mai multe germinări în plantarea la începutul primăverii acestei legume, se obișnuiește să se acopere cu un film pe arce sau grosime medie cu un material nețesut.

La temperatura optimă de + 15 ° + 18 ° C, semințele pot germina destul de repede - în 4-6 zile. Dacă este încă rece afară și uneori temperatura scade la zero, germinarea semințelor poate dura până la două săptămâni.

Cele mai bune predecesoare pentru ridiche sunt castraveții și roșiile. Dar este imposibil să se semene în paturi, în cazul în care membrii familiei de varză (râu, ridichi, rutabaga, struguri, varză) au crescut înainte.

Atenție! Atunci când semănați ridiche, puteți utiliza orice plan de plantare, atâta timp cât există o distanță de cel puțin 5 cm între plante, astfel încât să nu trebuiască să le subțieți mai departe.

Mulți folosesc o plantare cu două linii, cu un decalaj între rânduri de 6-7 cm și între rânduri de 10-15 cm. Alții preferă să semene în rânduri de-a lungul paturilor, cu o distanță de 8-10 cm între panglici.

Adâncimea optimă a semințelor de ridiche este de 1-1,5 cm. Cu însămânțarea mai profundă, răsadurile pot fi ne-prietenoase și neuniforme. Se recomandă umplerea semințelor cu sol fertil sau humus special pregătit.

Principalul lucru în îngrijirea de ridiche este udarea. Udarea este necesară în mod regulat și abundent, astfel încât pământul la o adâncime de 10 cm este întotdeauna umed. Din cauza fluctuațiilor umidității din sol, rădăcinile se pot sparge.

Îmbrăcămintea de sus nu necesită, de obicei, ridiche, mai ales dacă patul de grădină a fost bine fertilizat pentru culturile de legume anterioare, deoarece această legume este foarte devreme și are timp să ia tot ce are nevoie de la pământ.

În seră

În condiții de seră, ridichea Cherryat poate fi semănată din martie (și în regiuni din sud, din februarie) până în toamna târzie (octombrie-noiembrie). În prezența unei serii încălzite, puteți încerca să crească acest hibrid în timpul iernii, dar trebuie remarcat faptul că, cu o lipsă de lumină, sezonul de creștere crește, iar ridichea poate coace de două ori mai lent.

Atunci când creste ridichi într-o seră, este deosebit de important să nu se îngroaie plantele atunci când seamănă. Datorită compactității rozetelor frunzelor de ridiche, Cherryat poate fi semănat în conformitate cu schema de 6x6 cm. Când apar lăstari, este de dorit să se reducă temperatura la + 5 ° + 10 ° С. Udarea în această perioadă trebuie să fie moderată. Odată cu începutul formării culturilor de rădăcini, temperatura crește până la + 16 ° + 18 ° С în vreme însorită și până la + 12 ° + 14 ° С în zăpadă. Udarea este, de asemenea, în creștere, încercând să păstreze solul de la uscare.

Probleme crescânde

Probleme de creștere a ridichei Cherryat

motive

zagaze

Practic, nu se întâmplă cu rechinul Cherryat. Rar, dar datorită temperaturilor prea mari în timpul verii.

Rădăcină de cultură de dimensiuni mici sau aproape nu se dezvoltă

Lipsă de lumină sau aterizare îngroșată. Semințele prea adânc încastrate în pământ. Excesul sau lipsa de udare. Terenuri neamenajate sărace sau proaspăt adăpate.

Rădăcini rău

Exces de îngrășământ azotat

Crăparea fructelor

Fluctuații puternice în umiditatea solului

Boli și dăunători

Boala / dăunător

Semne de daune de revers

Metode de prevenire / tratament

Cruce purpuriu

Rădăcină prin frunze în timpul germinării și poate distruge întreaga plantă.

Închideți complet plantarea de ridiche cu agrifață fină timp de 2 săptămâni înainte de începerea formării culturilor de rădăcini, atunci când dăunătorul nu va fi teribil. Spălarea prafului la fiecare 2-3 zile cu praf de tutun, cenușă de lemn sau amestec. Pulverizare infuzii de roșii, țărănești, tutun, frunze de păpădie

hernie

Blisterarea are loc pe rădăcini, planta dispare și moare.

Nu plantați ridichi după cultivarea legumelor din familia varză

Măduria mușchiului

Formarea de flori albe pe frunze duce la moartea plantei.

Respectați cu strictețe distanța dintre plante la însămânțare, fitosporină pulverizată

concluzie

Alegerea cireșei Cherryat vă va permite să crească o legume gustoase și suculentă fără probleme în orice moment al anului.

opinii

Anton, 29 de ani, Bryansk Citiți pe Internet despre un hibrid interesant de ridiche din Japonia - Cherriet și a decis să experimenteze cu el. Mi-a plăcut, mai presus de toate, randamentul și mărimea fructului. Cu udare bună, ridichi ușor a crescut la 5-6 cm și în interiorul tuturor acestor giganți nu există nici un vid, ele sunt într-adevăr suculent și gustos. Am însămânțat semințe în seră chiar și atunci când au fost înghețuri pe stradă și mai târziu pe teren deschis. În vara lui, nu mai era de acord cu el, deci nu am observat urme de craniu. Varvara, în vârstă de 36 de ani, orașul Omsk, a plantat rechinul Cherriet anul acesta și a înțeles de ce oamenii cresc hibrizi importați. El, în general, nu poate fi comparat cu soiurile noastre obișnuite ieftine - mari, suculente, iar frunzele sunt mici. Și pentru a crește este o plăcere plină. Acum voi crește numai hibrizi. Acesta este doar gustul soțului ei părea chiar dulce, el iubește mai picant.

Pin
Send
Share
Send
Send