Grădinărit

Remediul pentru gândacul de cartof Colorado Spark

Pin
Send
Share
Send
Send


Gândacul de cartof Colorado este o insectă în formă rotundă, cu dungi caracteristice negru și galben. Activitatea peștelui durează din mai până în toamnă. Pentru combaterea dăunătorilor există diferite metode. Cele mai eficiente sunt substanțele chimice care pot neutraliza gândacul de cartof Colorado. Un astfel de remediu este scânteia efectului triplă din gândacul de cartof Colorado și alte soiuri ale acestui medicament.

Forme de eliberare

Medicamentul "Iskra" are mai multe forme de eliberare, în funcție de ingredientele active. Toate acestea sunt folosite pentru a face față aterizărilor de la un gândac de Colorado.

Golden Spark

Mijloacele "Iskra Gold" sunt concepute pentru a proteja plantele de gîndacul de cartof Colorado, afidele, trifoii. Instrumentul are o expunere lungă și după utilizare își păstrează proprietățile timp de o lună.

Este important! "Iskra Gold" este eficientă în climatul cald.

Ingredientul activ aici este imidaclopridul, care, atunci când interacționează cu insectele, cauzează paralizia sistemului nervos. Rezultatul este paralizia și moartea dăunătorului.

Spark Gold este disponibil sub formă de concentrat sau pulbere. Pe baza acestora, se pregătește o soluție de lucru. Pentru prelucrarea plantațiilor de cartofi se utilizează următoarele concentrații de substanțe:

 • 1 ml de concentrat per găleată de apă;
 • 8 g de pulbere per găleată de apă.

Pentru fiecare debarcare de țesut este necesară o cantitate de până la 10 litri din soluția pregătită.

"Efectul Double Spark"

Medicamentul "Spark Double Effect" are un efect rapid asupra dăunătorilor. Produsul include îngrășământ de potasiu, care permite cartofilor să restaureze frunzele și tulpinile deteriorate.

Medicamentul este disponibil sub formă de tablete care se dizolvă în apă pentru a forma o soluție de lucru. Prelucrarea se face prin pulverizarea culturii.

Compoziția instrumentului "Spark Double Effect" include următoarele componente:

 • permetrin;
 • cipermetrin.

Permetrinul este un insecticid care acționează asupra insectelor prin contact sau după ingerare prin intestine. Substanța are o acțiune rapidă asupra sistemului nervos al gândacilor Colorado.

Permethrin nu se descompune sub lumina soarelui, însă se dezintegrează rapid în sol și apă. Pentru om, această substanță prezintă risc scăzut.

Cypermetrinul este a doua componentă a medicamentului. Substanța paralizează sistemul nervos al larvelor gândacului de cartofi din Colorado și al adulților. Pe suprafețele tratate, substanța rămâne timp de 20 de zile.

Cypermetrinul prezintă cea mai mare activitate în timpul zilei după utilizare. Proprietățile sale sunt păstrate pentru încă o lună.

[Get_colorado]

În conformitate cu instrucțiunile de utilizare pentru prelucrarea cartofilor pentru fiecare 10 metri pătrați. m plantare necesită 1 litru de soluție de medicament. În funcție de suprafața ocupată de cartofi, se determină cantitatea necesară de soluție.

"Triple Effect Spark"

Pentru combaterea dăunătorilor cu ajutorul medicamentului "Iskra Triple Effect". Conține cipermetrin, permetrin și imidacloprid.

Instrumentul este disponibil în formă ambalată. Fiecare ambalaj conține 10,6 g de substanță. Suma specificată este utilizată pentru procesarea a 2 hectare de cartofi. Datorită acțiunii celor trei componente asigură protecția pe termen lung a plantelor de la gândacul de cartof Colorado.

Triple Effect Spark conține, de asemenea, suplimente de potasiu. Datorită primirea de potasiu, imunitatea plantelor, care sunt restaurate mai rapid după atacul dăunătorilor, crește.

Instrumentul începe să acționeze într-o oră. Efectul utilizării sale persistă mai mult de 30 de zile.

Iskra Bio

Preparatul "Iskra Bio" este destinat să combată omizi, larve ale gândacului de cartof Colorado, acarieni de păianjen și alți dăunători. Conform descrierii, efectul parțial al medicamentului este notat pe gândaci adulți.

Produsul poate fi utilizat în condiții de temperatură ridicată. Dacă temperatura ambiantă se ridică la + 28 ° C, atunci eficiența componentelor crește.

Este important! "Iskra Bio" nu se acumulează în plante și culturi radiculare, prin urmare este permisă efectuarea procesării indiferent de perioada de recoltare.

Acțiunea medicamentului se bazează pe avertin, care are un efect paralitic asupra dăunătorilor. Avertin este rezultatul ciupercilor din sol. Instrumentul nu are un efect toxic asupra oamenilor și animalelor.

După prelucrare, Iskra Bio distruge gândacii Colorado în 24 de ore. Medicamentul este utilizat la temperaturi de peste + 18 ° C. Dacă temperatura ambiantă a scăzut la + 13 ° C, instrumentul nu mai funcționează.

Sfat! Pentru prelucrarea cartofilor prepararea unei soluții constând din 20 ml de medicament și o găleată de apă. Soluția rezultată este suficientă pentru pulverizarea a sute de aterizări.

Ordinea de utilizare

Medicamentul se diluează în concentrația necesară și apoi se trece la tratamentul plantelor. Un pulverizator este necesar pentru funcționare.

Soluția va fi aplicată dimineața sau seara, când nu există o expunere directă la soare. Nu se recomandă efectuarea procedurii în cazul vânturilor puternice și în timpul precipitațiilor.

Este important! "Spark" din gândacul de cartof Colorado este folosit pe tot parcursul sezonului de creștere a cartofilor. Re-procesarea este permisă să dureze două săptămâni.

Când se pulverizează, soluția trebuie să cadă pe placa și să fie distribuită uniform pe ea. În primul rând, medicamentul este dizolvat într-o cantitate mică de apă, după care soluția este adusă la volumul necesar.

Măsuri de securitate

Pentru a obține cele mai bune rezultate fără a afecta mediul, se utilizează următoarele măsuri de siguranță atunci când se utilizează preparatul Iskra:

 • utilizarea echipamentului de protecție pentru mâini, organe de viziune și respirație;
 • nu mâncați alimente sau lichide, nu mai fumați în timpul procesării;
 • pentru perioada de pulverizare pe site nu ar trebui să fie prezenți copii și adolescenți, femei gravide, animale;
 • spălați-vă mâinile cu apă și săpun după muncă;
 • soluția gata nu este supusă depozitării;
 • dacă este necesar, medicamentul este eliminat în locuri îndepărtate de sursele de apă și de canalizare;
 • medicamentul este depozitat într-un loc uscat inaccesibil copiilor, departe de sursele de flacără, de medicamente și de alimente;
 • dacă soluția intră în contact cu pielea sau ochii, zona de contact este spălată cu apă;
 • în cazul penetrării medicamentului în stomac, efectuați spălarea cu ajutorul unei soluții de carbon activ și consultați un medic.

Grădinari recenzii

Svetlana, 42 de ani, Kemerovo Anul trecut, gândacul de cartofi din Colorado a apărut în grădină. Pentru a-l combate, a decis să utilizeze imediat metode chimice. În magazin, am fost sfătuit să "Spark Double Effect". Instrumentul a fost eficient, a scăpat de gândac în decurs de o săptămână. Principalul lucru este să detectezi dăunătorul în timp, apoi va fi nevoie de mai puțină putere pentru a-l distruge. Anna, 35 de ani, Samara Conform numeroaselor recenzii de la prieteni, ea a decis să încerce medicamentul Iskra de la gândacul de cartof Colorado. Au trecut aproape 3 ore pentru toată munca. De asemenea, a decis să încerce instrumentul pe buruien. A doua zi, nici un bug nu a mai fost găsit. Ivan, 50 de ani, Iekaterinburg Am luat mai mult de jumătate din suprafața din grădină pentru cartofi, așa că am decis să am grijă de protecția împotriva gândacului în avans. Pentru aceasta, am achiziționat medicamentul Iskra Dual Effect. După prelucrare, numărul gîndacilor a scăzut semnificativ.

concluzie

Coloratul gândacului de cartofi este unul dintre cei mai periculoși dăunători din grădină. Ca urmare a activității sale, cultura este pierdută, iar plantele nu primesc dezvoltarea necesară. Gândacul de cartof Colorado preferă lăstarii tineri, iar activitatea maximă este observată în timpul perioadei de înflorire a cartofilor.

Medicamentul "Iskra" include un complex de substanțe a căror acțiune are drept scop eliminarea dăunătorilor. Instrumentul poate fi utilizat în timpul perioadei de vegetație a cartofilor.

Pin
Send
Share
Send
Send