Grădinărit

Soiuri de struguri târziu cu fotografie

Pin
Send
Share
Send
Send


Soiurile de struguri târzii se coace în toamnă, când se încheie sezonul de maturare a fructelor de padure și a fructelor. Acestea se caracterizează printr-un sezon lung de creștere (de la 150 de zile) și o cantitate mare de temperaturi active (peste 2800 ° C). Recoltarea începe la sfârșitul lunii septembrie.

Strugurii de maturare întârzie, are avantajele și dezavantajele sale. Principalul avantaj este capacitatea de a folosi fructe de padure pentru produse de uz casnic. Dezavantajul este susceptibilitatea plantelor la îngheț și boli.

Soiurile de maturitate târzii nu sunt recomandate pentru plantarea în regiunile nordice. În zonele cu temperaturi scăzute, boabele nu au timp să se coacă.

Topul claselor Tech

Strugurii târzii tehnici conțin multă suc în pulpă. Astfel de plante sunt pretențioase pentru condițiile de creștere. Pentru tufele cu randament ridicat asigurați-vă îngrijire.

Isabella

Soia de struguri târziu Isabella are utilizare tehnică și de masă. Se caracterizează prin frunze mari și clustere mari de 140 g de formă cilindrică. Fructele sunt ovale sau rotunde în culoarea neagră, pe o acoperire puternică cu ceară abundentă. Celuloză cu aromă bogată de căpșuni.

Maturarea Isabellei durează între 150 și 180 de zile de la începutul sezonului de creștere. Tufișurile sunt puternice și viguroase. Tulpina târzie Isabella este rezistentă la afecțiuni fungice și filoxere.

Atunci când creste Isabella, este important să împușcați în timp util lăstarii. Cu îngroșare mare, fructele se coacă neuniform și pierd gustul. Boabele sunt folosite în stare proaspătă sau pentru prepararea vinului.

Fotografia unui soi târziu Isabella:

Muscat alb

Strugurii albi Muscat sunt o varietate veche de fructe târzii, din care se fac vinuri dulci desert. Caracteristicile caracteristice ale plantei sunt frunzele cu vârfuri ascuțite, clustere dense și lăstar și fructe de padure cu o acoperire cerată.

Greutatea medie a unei ciorchine este de 110 g, pentru cele mai mari - 450 g. Berry este o nuanta rotund galbui. Carnea este delicată, aroma de nucșoară este simțită. Berea conține aproximativ 2-3 semințe.

Este important! Albul Muscat târziu este predispus la anthracnose, mucegai și oidium. Când sunt cultivate pe soluri argiloase grele, apar semne de mucegai gri.

Muscat alb are o rezistență scăzută la iarnă, în primăvară, inflorescențele suferă de îngheț. Cultura este eliminată după 140 de zile de la începutul sezonului de creștere.

Merlot

Struguri Merlot - soi francez târziu, maturând timp de 152-164 de zile. Frunzele sunt rotunde, mijlocii. Clusterele de formă cilindrică, cântărind aproximativ 120 g.

Boabele sunt negre, rotunde. Pielea este puternică, acoperită cu un strat de ceară, pulpa este suculentă cu suc alb. Vinurile Merlot au un gust plin și armonios.

Merlot aduce o recoltă târzie stabilă. Tufe sunt rezistente la mucegai, putrezire și temperaturi scăzute. Ocazional există un mazăre de fructe de pădure

Lydia

Lidia Strugurii târziu are atât scop tehnic, cât și tabel. Soiul este importat din America de Nord. Lydia are frunze mari, rotunjite. Clusterele sunt conice, de dimensiuni mici, în vrac.

Fructe de padure sunt rotunde, bogate în culoarea roșie, au un liliac în floare de ceară. Îmbătrânirea fructelor durează 158 de zile. Aging imbratiseaza la un nivel inalt atat in regiunile calde si nordice. Peste 40 kg de boabe sunt îndepărtate din bucșă.

În climatul cald, Lydia iernează fără adăpost. Soiul răspunde pozitiv la hrănire. Tunderea și tăierea ajuta la evitarea îngroșării tufișurilor.

Saperavi de Nord

Strugurii nordici din Saperavi se maturizează în perioadele de mijloc. Perioada de la umflarea rinichiului până la recoltare este de 141 de zile. Se folosește pentru a face vin de masă și sucuri amestecate. Pentru vinul Saperavi caracterizat prin astringență ridicată și note de iarbă.

Clusterele au forma unui con, de dimensiuni mici, destul de libere. Fructele sunt mici, ovale, saturate albastru. Pulpa conține o mulțime de sucuri, pielea este densă cu o acoperire groasă, gustul este armonios și simplu. Sucul este de culoare roz roz, foarte gros.

Saperavi este foarte rezistent la înghețurile de iarnă, dar nu tolerează seceta. Cultura normalizată prin împușcare.

Cabernet Sauvignon

Grape de strugure târziu pentru vin. Clusterele sunt mici, fructele de padure sunt de 15 mm, albastru închis și rotunjite. Pielea este durabilă, acoperită cu un strat subțire de ceară. Carnea este foarte suculentă, sucul este transparent.

Pentru a pregăti strugurii de vin sunt îndepărtate după 150-165 de zile după începerea sezonului de creștere. Cabernet Sauvignon este o varietate tardivă și de iarnă, dar predispusă la vărsarea ovarelor. În secetă, fructele devin mai mici. Acumularea de zahăr are loc chiar și la creșterea încărcării bucșei.

Strugurii de Cabernet Sauvignon au o bună rezistență la infecțiile fungice. Soiul rezistă cu succes filoxerului și creatorului de frunze.

Cele mai bune soiuri de mese

Strugurii târzii de masă sunt destinați consumului proaspăt. Ciorchini și fructe de pădure au mărfuri excelente și gust, transport bine tolerat. Soiurile de masă au piele subțire, pulpă carne și o cantitate mică de semințe.

Moldova

Moldova este o varietate de masă de maturare. Strugurii din Moldova se caracterizează prin frunze mari și clusteri de formă conică. Masa ciorchinilor variază de la 400 g la 1 kg. Carnea este crocantă și carne. Fructele sunt ovale, purpuriu colorate, acoperite cu un strat subțire de ceară.

Moldova are o mare putere de creștere. Când plantațiile sunt îngroșate, prezentarea și gustul boabelor se pierd. Pentru o practică de gradul de tăiere lungă. Din tufele pentru adulți scoateți până la 150 kg de fructe de padure.

Cultura preferă solurile nutritive și umede. Rezistența la iarnă este medie. Pentru a proteja împotriva bolilor necesită 1-2 tratamente pe sezon. Moldova este apreciată pentru o bună transportabilitate.

Fotografii ale strugurilor târzii în Moldova:

Asma

Asma - gradul târziu din Crimeea, care dă o recoltă în 160 de zile. Cultura din viță este îndepărtată la mijlocul sau sfârșitul lunii octombrie.

Planta este caracterizată de frunze mari, rotunjite, cu vârfuri ascuțite. Clusterele sunt mari, în formă de con sau cilindru, de densitate medie. Masa clusterului este de aproximativ 350 g. Fructele sunt mari, în formă de violet și în formă de oval, pe piele este o acoperire mică de ceară.

Soiul târziu Asma crește bine în solul de moloz, bine încălzit de soare. Pentru lăstari aplicați tăierea scurtă. Arbuști sunt potrivite pentru decorarea arborilor. Arbuști au o rezistență scăzută la iarnă.

Anuta

Anyuta struguri este o formă hibridă, care a fost adusă de amator ameliorator V.N. Kraynov. Maturarea are loc în termenele de mijloc. În condițiile regiunii Rostov, recolta este recoltată la sfârșitul lunii septembrie.

Tușele cresc repede după plantare. Clusteri sub formă de con, cu o greutate de la 700 g la 1,2 kg. Densitatea clusterelor este medie, calitatea mărfurilor este ridicată.

Fructele sunt mari, ovale, cântărind 12 g, culoarea roz închis. Pulpa este bogată în suc, pielea este densă. Notele de muscatoare ușoară sunt simțite pe palate. Productivitatea varietății târzii Anyuta este mare, pentru aceasta numărul de ovare pe lăstari este raționalizat. Tufurile acoperă în mod necesar iarna.

Odesa suvenir

Strugurii produc un randament stabil. Clustere de dimensiuni medii și mari, în formă liberă, conică, de până la 20 cm lungime și aproximativ 12 cm lățime.

Boabele sunt mari, alungite, de până la 29 cm lungime și 12 cm lățime. Culoarea este negru, pe piele este o acoperire groasă de ceară. Gustul se distinge prin spini de mosc. Fructele conțin 3-4 semințe.

Acesta este un soi de struguri cu maturitate târzie, iar cultura este recoltată la 142 zile după umflarea mugurilor. Recoltarea făcută la sfârșitul lunii septembrie. Tufe viguroase și puternice.

Odesa suvenir are o bună rezistență la putregai și mucegai gri, dar necesită protecție de la oidium. Rezistența la îngheț este scăzută, iar vița este acoperită în toamnă pentru iarnă.

decembrie

Sos. Decembrie - struguri negri de masă maturizând la o dată ulterioară timp de 165 de zile. Strugurii sunt rezistenți la boli fungice care se dezvoltă la umiditate ridicată. Tufele nu sunt supuse filoxeriei și viermilor. Gradul de rezistență la iarnă a crescut, plantele tolerează scăderea temperaturii la -27 ° C.

Clusterele de densitate medie, cu o greutate de 220 g. Fructe cu greutatea de 3 g. Frunzele sunt ovale, trei lobate, de dimensiuni medii. Gustul este armonios și simplu. Riparea viilor la un nivel înalt.

Fructele se disting prin calitati superioare de marfa, cu toate acestea, in timpul expedierilor lungi se toarna din perie. Recolta depozitată mult timp în frigider. Soiul târziu decembrie este potrivit pentru cultivarea industrială.

În memoria lui Negrul

În amintirea lui Negrul - o varietate de struguri de maturare întârziată, obținută în Moldova. Tufele sunt imune la boli fungice. Soiul rareori suferă de filoxeră și de alți dăunători.

Strugurii din memoria Negrului se disting prin rezistența bună la îngheț. Vine port într-o iarnă fără zăpadă. Fotografiile au nevoie de o tăiere lungă.

Tufurile cresc rapid masa verde. Florile sunt bisexuale, polenizatorul nu este necesar pentru formarea ovarelor. Productivitatea este ridicată și stabilă. Cu ploi prelungite, se observă crăparea fructelor.

Masa medie a clusterului este de 350 g, dimensiunea este de 12x20 cm. Clusterele sunt friabile și libere. Boabele sunt negre, cântărind 5-7 g, gustul cărnii este simplu. În memoria lui Negrul are o prezentare, este păstrat pentru o lungă perioadă de timp în frigider.

concluzie

Atunci când alegeți un soi de struguri târziu, luați în considerare particularitățile regiunii. Aceste soiuri sunt potrivite pentru cultivarea în climat cald. În regiunile reci, fructele de pădure nu au întotdeauna timp să se coacă. Strugurii târziu sunt reprezentați de soiuri de masă și tehnică.

Unele pot fi consumate fără prelucrare sau trimise la prepararea băuturilor de vin. Mai târziu, soiurile sunt folosite pentru plantarea în grădini, precum și pentru cultivarea industrială. Majoritatea dintre ele sunt rezistente la boli, răceală și dăunători.

Pin
Send
Share
Send
Send