Grădinărit

Malina Maravilla

Pin
Send
Share
Send
Send


În fiecare an remontnaya zmeură câștigă o popularitate tot mai mare în rândul grădinarilor și grădinarilor. Acest lucru se explică prin faptul că un astfel de boabe are un avantaj semnificativ - planta poate aduce fructe de până la două ori pe an. Maravilla este una dintre cele mai moderne și moderne soiuri de zmeură remontantă. Pentru o privire mai atentă la ea, ia în considerare descrierea, fotografiile și recenziile. Aflam despre diferitele moduri de creștere a zmeurii.

origine

Soiul de zmeură Maravilla a fost obținut de crescătorii californieni în 1996 pentru reproducere la scară industrială. Cultivată inițial în Europa. În 2011, zmeura a fost importată în Rusia și vândută. Și grădinarii și grădinarii au început să-l crească pe parcelele lor. Denumirea completă a soiului este Driscoll Maravilla.

Descrierea soiului

Aceasta este o varietate modernă de zmeură de reparații, care aduce două culturi pe an: de la începutul lunii mai până la jumătatea lunii iulie și de la sfârșitul lunii septembrie până în noiembrie. În primăvară, Maravilla produce de două ori mai multe fructe de padure (65-70% din cultură totală) ca în toamnă (30-35%). În medie, se recoltează 20-25 tone de zmeură pe hectar. Și atunci când sunt cultivate în sere - până la 50 de tone.

arbuști

Maravilla este caracterizată de arbuști cu creștere puternică și medie, care pot ajunge la 2,5-3,5 metri în înălțime și 65-70 cm în lățime. Lăstarii sunt în poziție verticală și gros, acoperite uniform cu vârfuri mici. Planta înflorește cu flori albe de dimensiuni medii, care formează inflorescențe pe vârfurile tulpinilor. În medie, bushul de zmeură al acestui soi constă din 5-6 lăstari, care sunt vopsite în roșu și violet.

fructe de padure

Fructele zmeurii Maravilla sunt mari, dense, cântărind până la 12-14 g și cu un diametru de până la 2,5-3 cm. Fructele au o culoare roșu strălucitor, strălucește ușor și formează regulat, similar cu un con scurtat. Pulpa este aromată, dulce, cu o ușoară aromă. Semințele aproape nu s-au simțit.

Zona de fructe de pe tulpină începe la 1,8 m de la sol. Această parte a tragerii formează un număr mare de literali, fiecare dintre ele având 35-40 fructe de padure.

avantaje

Raspberry soiuri cererii Maravilla printre grădinari, deoarece are o serie de aspecte pozitive:

 • randamente ridicate și fructe mari;
 • în timpul transportului, boabele își păstrează produsul și gusturile;
 • zmeura poate fi păstrată pentru o perioadă lungă de timp, nu coacere și nu putrezire (în frigider până la 15 zile);
 • fructe de padure nu se destrama si nu se intuneca;
 • gust bogat;
 • maturarea precoce si o cantitate mare din prima recolta;
 • perioada de maturare a zmeurii poate fi ajustata.

Zmeura Maravilla favorabil cu alte soiuri de fructe de mare frumoase și de înaltă calitate. Prin urmare, acest soi predomină pe rafturile magazinelor și este de interes în rândul cumpărătorilor.

deficiențe

Ca orice varietate de zmeură, Maravilla are unele dezavantaje. Cea mai mare randament se poate obține numai atunci când cresc arbuști în seră. În suprafața deschisă fructe de padure poate să nu aibă timp să se coacă înainte de apariția de vreme rece. Există, de asemenea, riscul înlocuirii unui pomicult cu o achiziție.

Sfat! Planta este cel mai bine achiziționată în pepiniere calificate sau de la furnizori de încredere. Acest lucru asigură calitatea plantei și identitatea ei varietală.

Caracteristici agrotehnice

Pentru a ateriza Maravilla este recomandat să alegeți o zonă însorită și fără vânt cu o suprafață plană. Remontnye varietăți de fructe de padure necesită mai multă umiditate și lumină decât zmeura obișnuită. Dacă planta este plantată în umbră, randamentul acesteia va scădea.

Apele subterane nu trebuie să se afle la mai puțin de 1 metru de suprafață. Repararea zmeurii din acest soi se simte confortabil în sol fertil, ușor și ușor acid. Tipul de sol recomandat este argilă.

Indicele de aciditate ar trebui să varieze în intervalul de pH 5,7-6,6. Dacă solul este acid, se adaugă calcar sau dolomit sub formă de pământ. Precursorii rămași de zmeură din acest soi sunt ardeii, cartofii, roșiile, vinetele și căpșunile.

Atenție! Berry Bush este recomandat să planteze de-a lungul gardului sau peretelui casei.

Metode de creștere

Zmeura maravilă este cultivată în tuneluri de film (sere) și în sol deschis. Luați în considerare fiecare dintre aceste metode în detaliu.

În teren deschis

La cultivarea zmeurului remontat al acestui soi în sol deschis, recolta secundă nu va mulțumi volumul. Fructele nu au timp să se coacă pe deplin înainte de debutul timpului rece. Dar mulți grădinari și ferme horticole cresc cu succes Maravilla în acest fel.

Răsadurile de zmeură din acest soi pot fi plantate atât în ​​toamnă (octombrie, noiembrie) cât și la începutul primăverii (până când mugurii au înflorit). Înainte de plantare, sistemul de rădăcină al plantei este scufundat într-o soluție de cernoziom, mullein sau lut.

Schema de debarcare:

 1. Zona selectată este curățată de buruieni și se săpare cu atenție pământul.
 2. Pentru fiecare metru pătrat există 2 găleți de turbă putredă sau humus, un pahar de sulfat de potasiu și superfosfat.
 3. Așezați gropile de aterizare cu o adâncime de 45-50 cm la o distanță de 70 cm. Intervalul dintre rânduri trebuie să fie de 1,5-2 metri.
 4. Îndreptați rădăcinile unei răsaduri de zmeură și lăsați-o în locaș.
 5. Groapa este umplută cu sol astfel încât gâtul rădăcinii să fie la nivelul solului.
 6. Pământul din jurul tufișului a umplut și udat cu 5 litri de apă caldă.
Atenție! Pentru a menține umezeala, cercul apropiat de zmeură este mulsat cu rumeguș, paie, ramuri sau reziduuri de plante.

În tunelurile de film

Această metodă de cultivare vă permite să atingeți procentul maxim de coacere a recoltei de zmeură primăvară și toamnă. Deoarece boabele nu sunt coapte la soare și nu sunt afectate de vânt, bucata de la Maravilla va purta numai fructe de înaltă calitate. În interior, puteți controla temperatura aerului și umiditatea solului, astfel încât probabilitatea de infectare a zmeurii cu boli fungice este redusă.

În tuneluri Maravilla este cultivată folosind tehnologia lungă de trestie de zahăr. Înainte de plantare, răsadurile de zmeură sunt păstrate în frigider la o temperatură nu mai mică de 0 grade. În luna martie, acestea sunt plantate în recipiente rotunde de 8-10 litri umplut cu substrat. Cisternele sunt așezate în rânduri, intervalul dintre acestea fiind de 1,5-2 m. Vasele sunt plasate la 6-8 cm deasupra nivelului solului pentru a minimiza riscul de infectare a tufișului cu putregai și boli. Deoarece soiul este caracterizat de înălțimea, în rânduri este instalată o grădină pentru a susține tufa de zmeură. Folosind această tehnologie, în luna mai poți recolta prima recoltă. În sera obișnuită Maravilla planta în conformitate cu schema standard.

Caracteristici de îngrijire

Repararea zmeurii necesită îngrijire regulată:

 • Este necesar să eliminați buruienile și să slăbiți solul din jurul tufișului, deoarece Maravilla nu-i plac pământul dens și greu. În timpul sezonului, procedura se desfășoară de 5-6 ori, începând cu primavera. Prunele de zmeura Pristvolny se desfac la o adancime de 6-8 cm, iar culoarul - 12-15 cm.
 • Arbustul este udat o dată pe săptămână cu apă caldă separată. În vreme caldă, solul este umezit mai des. Mai ales zmeura au nevoie de udare in timpul infloririi si maturarii fructelor de padure.
 • Dacă solul a fost fertilizat la plantarea unui răsad, atunci fertilizarea ar trebui să înceapă la 3 ani. La începutul primăverii, substanțele care conțin azot sunt aplicate, după 10-15 zile, un îngrășământ complex sau superfosfat, sulfat de potasiu și uree, după înflorire, suplimente de potasiu (care nu se aplică în toamnă). De două ori pe sezon face un mullein.
 • În luna aprilie, ei efectuează tăierea sanitară a tufelor de zmeură: îndepărtează lăstarii distruși și uscați. După recoltare se taie vârfurile lăstarilor, lăsând 1,5-1,6 metri. Tunderea completă efectuată în al doilea an.
 • Sub greutatea ramurilor de fructe de padure se poate îndoi și sparge, prin urmare, setați spini.

Îngrijirea zmeurii, care crește în interior, are unele caracteristici speciale. Secera trebuie ventilată periodic. Este de dorit să mulciți solul cu rumeguș sau cu coajă de nucă. Unii grădinari acoperă pământul cu agrifibră.

Este important! Pansamentele de top nu trebuie să conțină clor.

Prevenirea bolilor

Zmeura Maravilla poate fi afectată de mucegai, thrips, muște de fructe reci și alte boli și dăunători. Prin urmare, este important să se efectueze un tratament preventiv în timp.

Odată cu sosirea primăverii, bushul și boabele sunt pulverizate cu amestec Bordeaux sau Nitrafen. Pentru a distruge microorganismele patogene, procedura se repetă după recoltare. Invazia dăunătorilor va împiedica medicamentul Malbofos sau Actellic. Prelucrarea zmeii se desfășoară la începutul sezonului de creștere.

În plus, este important să înlăturați în timp util ramurile deteriorate, să curățați zona de frunzele căzute și să respectați agrotehnologia cultivării.

Grădinari recenzii

Mihail, în vârstă de 60 de ani, orașul Lebedyan. Recolta bogată a fost obținută în al treilea an de cultivare a zmeurului. Numai un tufiș bun, adult, își poate arăta întregul potențial. Planta este întinsă la 2-3 metri. În ciuda faptului că sezonul a fost ploios și rece, zmeura a fost mare și de foarte înaltă calitate. Nu sa destrămat și a fost ușor îndepărtată de pe tulpină. Boabele decoltate nu se întunecă. Imi recomand cu siguranta acest soi. Olga, in varsta de 35 de ani, Verkhnyaya Pyshma, a plantat mai multe seminte de Maravilla de zmeura in pamant. Boabele sunt mari, foarte gustoase, uscate și dense. Greutatea medie de 8-10 g. Pe un trageu format aproximativ 400 de ovare. Conform calculelor mele, până la 3 kg de recoltă pot fi eliminate dintr-o ramură. Zmeura colectată se află în foișor timp de aproximativ trei zile - gustul și culoarea nu s-au schimbat.

concluzie

Malina Maravilla provoacă un mare interes printre grădinari, deoarece aduce două culturi pe sezon. Perioada de maturare poate fi reglată, ceea ce este foarte convenabil. Zmeura poate fi obținută atunci când nu este pe piață. Prețul acestor fructe de pădure va fi mult mai mare. Fructele tolerează transportul și pot fi depozitate în recipiente pentru o perioadă lungă de timp. Prin urmare, acest soi este în cerere atât de către punctele de vânzare cu amănuntul mici și mari.

Vizionați videoclipul: Малина Маравілла - експеримент на два врожаї 2018 (Noiembrie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send