Grădinărit

Fungicidul Strekar

Pin
Send
Share
Send
Send


Bolile de natură fungică și bacteriană pot să încetinească dezvoltarea plantelor și să distrugă recolta. Pentru a proteja grădinile și culturile agricole de astfel de leziuni, Strekar, care are un efect complex, este potrivit.

Fungicidul nu este încă răspândit. Producătorul recomandă utilizarea acestui medicament producătorilor și agricultorilor.

Descrierea fungicidului

Strekar este un fungicid sistemic de contact care protejează culturile de grădină de bacterii și ciuperci dăunătoare. Fungicidul este utilizat pentru tratarea materialului săditor, pulverizarea și udarea în timpul perioadei de vegetație a culturilor.

Unul dintre ingredientele active este fitobacteriomina - un antibiotic foarte solubil în apă. Substanța pătrunde în țesutul vegetal și se mișcă prin ele. Ca rezultat, imunitatea culturilor la diferite boli este crescută.

Un alt ingredient activ este carbendazimul, care poate opri răspândirea microorganismelor patogene. Carbendazim are proprietăți protectoare, aderă bine la lăstari și frunze de plante.

Streptar fungicid este utilizat pentru a proteja și trata următoarele boli:

 • leziuni de natură fungică;
 • rădăcină de radacini
 • piciorul negru;
 • fuzaorioz;
 • antracnoza;
 • arsuri bacteriene;
 • pete pe frunze.

Fungicidul Strekar este disponibil în pachete cu o capacitate de 500 g, 3 și 10 kg. Medicamentul are forma unei paste, care este diluată cu apă pentru a obține o soluție de lucru. În 1 lingură. l. conține 20 g de substanță.

Strekar este compatibil cu alte fungicide și insecticide. Excepțiile sunt preparate bacteriene.

Efectul protector al soluției durează 15-20 de zile. După tratament, proprietățile protectoare și terapeutice apar după 12-24 ore.

avantaje

Principalele avantaje ale fungicidului Strekar:

 • are o acțiune sistemică și de contact;
 • eficace împotriva agenților patogeni de natură bacteriană și fungică;
 • nu se acumulează în lăstari și fructe;
 • perioadă lungă de acțiune;
 • promovează apariția de frunze și ovare noi în plante;
 • crește randamentul;
 • un domeniu larg de aplicare: tratarea semințelor și a plantelor adulte;
 • adecvate pentru pulverizare și udare;
 • compatibil cu alte medicamente;
 • lipsa fitotoxicității, menținând în același timp rata de consum;
 • posibilitatea utilizării în orice stadiu de dezvoltare a culturilor.

deficiențe

Dezavantajele lui Strekar:

 • necesitatea de a respecta măsurile de siguranță;
 • toxicitate pentru albine;
 • interzisă utilizarea corpurilor din apropierea apei.

Procedura de aplicare

Medicamentul Strekar este utilizat sub forma unei soluții. Cantitatea necesară de fungicid este amestecată cu apă. Plantarea udată la rădăcină sau pulverizată pe foaie.

Pentru a prepara soluția utilizând un recipient din plastic, emailat sau din sticlă. Produsul rezultat este consumat în 24 de ore după preparare.

Tratarea semințelor

Tratarea semințelor înainte de plantare evită multe boli și accelerează germinarea semințelor. Soluția este preparată cu o zi înainte de plantarea semințelor pe răsaduri sau în sol.

Concentrația de fungicid este de 2%. Înainte de îmbrăcare alegeți semințe fără germeni, crăpături, praf și alți contaminanți. Timpul de procesare este de 5 ore, după care materialul de plantare este spălat cu apă curată.

castravete

În interior, castraveții sunt susceptibili la fusarium, putregai la rădăcini și vâna bacteriană. Pentru a proteja debarcările, pregătiți soluția de lucru.

În scopuri profilactice, primul tratament se efectuează la o lună după plantarea plantelor într-un loc permanent. Soluția se face prin irigare sub rădăcină. Rata de consum a pastelor Strekar 10 litri este de 20 g

Procedura se repetă la fiecare 4 săptămâni. Doar suficient pentru a efectua 3 tratamente pe sezon.

Soluția este utilizată pentru irigarea prin picurare. Consumul de fungicid Strekar pe 1 pătrat. m va fi de 60 g.

tomată

Strekarul de droguri este eficace împotriva umezelii bacteriene, a fusoriozelor, a putregaiului de rădăcini, a tomatelor. În seră, roșiile sunt pulverizate cu o soluție de fungicid 0,2%. Pentru roșiile în sol deschis se prepară o soluție într-o concentrație de 0,4%.

În primul rând, tratamentul se efectuează la o lună după debarcare într-un loc permanent. Re-pulverizarea efectuată după 3 săptămâni. În timpul sezonului, sunt suficiente 3 tratamente pentru roșii.

cepe

La umiditate crescută, ceapa este susceptibilă la putrezirea bacteriană și a altor putregai. Boli se răspândesc repede în plante și distrug cultura. Protejați plantațiile ajută la pulverizarea preventivă.

Rata de consum a fungicidului Strekar 10 litri este de 20 g. Plantarea este pulverizată în timpul formării bulbului. Prelucrarea ulterioară se repetă la fiecare 20 de zile.

cartofi

Dacă cartoful prezintă semne de fusarium, picior negru sau vâna bacteriană, sunt necesare măsuri corective serioase. Plantațiile sunt pulverizate cu o soluție care conține 15 g de pastă pe găleată de 10 litri de apă.

În scop preventiv, cartofii sunt procesați de trei ori pe sezon. Între tratamente stau 3 săptămâni.

cereale

Grâu, secară, ovăz și alte boabe suferă de bacterioză și putregaiul de rădăcină. Măsurile de protecție se efectuează în stadiul de îmbrăcare a semințelor.

În stadiul de tillering, când plantele apar lăstari laterale, efectuați plantarea prin pulverizare. Conform instrucțiunilor de utilizare, 10 g de fungicid Strekar sunt necesare pentru 10 litri de apă.

Pomi fructiferi

Apple, pere și alți pomi fructiferi suferă de scabie, arsuri bacteriene și moniliaze. Pentru a proteja grădina de boli, pregătiți o soluție pentru pulverizare.

În conformitate cu instrucțiunile de utilizare fungicidul Strekar este administrat într-o cantitate de 10 g pe 10 litri de apă. Soluția este utilizată pentru formarea mugurilor și a ovarelor. Re-procesarea se efectuează în toamnă după recoltarea fructelor.

Măsuri de siguranță

Atunci când interacționați cu substanțele chimice, este important să respectați măsurile de siguranță. Fungicidul Strekar face parte din clasa a treia a pericolului.

Pielea este protejată cu îmbrăcăminte cu mâneci lungi și mănuși de cauciuc. Nu este recomandat să inhalați vaporii soluției, de aceea ar trebui folosită o mască sau un aparat respirator.

Este important! Stropirea se efectuează în condiții meteo uscate. Soluția de plantare a udării este mai bună dimineața sau seara.

Din locul de procesare eliminați animalele și persoanele care nu au mijloace de protecție. După pulverizarea insectelor polenizante eliberate după 9 ore. Tratamentul nu se efectuează lângă corpurile de apă.

Dacă substanțele chimice vin în contact cu pielea, clătiți zona cu apă. În caz de otrăvire, trebuie să beți 3 tablete de carbon activat cu apă. Asigurați-vă că consultați medicul pentru a evita complicațiile.

Medicamentul este păstrat într-o cameră întunecată, departe de copii și animale, la o temperatură cuprinsă între 0 și +30 ° C. Nu depozitați substanțe chimice în apropierea medicamentelor și alimentelor.

Grădinari recenzii

Raisa, în vârstă de 54 de ani, Saratov, a achiziționat drogul Strekar într-un magazin de grădină. Instrumentul este destul de nou, așa că am decis să-l încerc pentru a preda tratamentul semințelor. Am pregatit o solutie si am pus seminte de tomate in ea o zi. În timpul creșterii răsadurilor, nu s-au observat semne de boală Natalia, 37 de ani, Ryazan Anul trecut, putregaiul de rădăcină a devenit un dezastru real pentru roșiile mele. Prin urmare, acest sezon a decis să acorde o atenție deosebită tratamentelor preventive. Alegeți o acțiune complexă fungicidă. Dintre noile produse interesate de droguri Strekar. Ea a procesat roșiile de mai multe ori pe sezon: în stadiul de răsad, după plantare în sol și în timpul înfloririi. Este foarte convenabil ca plantarea să poată fi udată cu o soluție, deoarece nu este întotdeauna timpul să se pulverizeze. Strekar a fost foarte mulțumit de fungicid, roșiile nu au fost niciodată bolnave pentru întreaga vară. Vladimir, 42 de ani, Stavropol Vara a descoperit semne de scabie pe un măr. În timp ce boala nu sa răspândit în grădină, am decis să tratez copacii cu fungicide. Strekar de droguri folosit sub forma unei soluții. Pulverizarea a ajutat la stoparea bolii. În viitor, intenționez să folosesc Strekar pentru tratamente profilactice.

concluzie

Strekar este un fungicid bicomponent cu efecte complexe asupra plantelor. Remediu eficient împotriva fungilor și a bacteriilor. Se aplică prin pulverizarea unei plante sau adăugarea în apă înainte de udare. Rata consumului depinde de tipul culturii. Pentru a proteja plantele de la bolile pe bază de fungicid, pregătiți un mijloc pentru îmbrăcarea semințelor.

Vizionați videoclipul: Scapa de monilioze la cais,prun,piersic,cires stropind cu fungicidul Signum (Aprilie 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send