Grădinărit

Fungicidul Soligor

Pin
Send
Share
Send
Send


Pentru a proteja plantele din noua generație, includeți fungicidul Soligor. Este inclusă în grupul de medicamente de acțiune sistemică și este eficientă împotriva multor patologii fungice ale cerealelor. Prezența în compoziția sa a celor trei componente active împiedică apariția rezistenței la fungicid.

Producătorul fungicidului Soligor - Bayer este de mult cunoscut în Rusia ca fiind cel mai mare furnizor de produse de protecție a plantelor și animalelor, precum și preparate medicale. Încrederea fermierilor ruși a câștigat multe produse inovatoare ale companiei, dintre care unul a fost Soligor.

Pericol de ciuperci

Productivitatea ridicată a culturilor de cereale poate fi asigurată numai prin protecția eficientă împotriva bolilor. Afecțiunile fungice ale cerealelor sunt cele mai frecvente. În fiecare an, agricultorii pierd din cauza lor mai mult de o treime din recoltă. Cele mai periculoase sunt soiurile de rugina, dintre care frecvența apariției se evidențiază în formă brună. Măduria pudră are multe daune - este insidioasă deoarece nu se manifestă imediat în nivelurile inferioare. Dintre diferitele tipuri de spoturi, în ultimii ani, pireoforoza este predominantă în întreaga lume.

Microflora fungică patogenă pătrunde în părțile subterane ale plantelor, cauzând putregaiul rădăcinii. Patologiile fungice ale cerealelor au o rată ridicată de răspândire. Rustul este chiar numit o boală fără limite, deoarece este transportată pe distanțe lungi de curenții de aer. Cu unele tipuri de boli, lupta poate fi purtată în mai multe moduri:

 • alternarea corespunzătoare a culturilor în rotația culturilor;
 • procesarea în timp util a terenurilor;
 • preschimbarea tratamentului materialului de semințe;
 • calendarul corect al semințelor de însămânțare.

Cu toate acestea, multe infecții fungice necesită metode chimice. Fungicidele de acțiune sistemică, a căror clasă include medicamentul Soligor, reduc riscul de răspândire a infecțiilor fungice la un nivel minim și reduc semnificativ nivelul acestora.

Mecanism de acțiune

Spre deosebire de medicamentele pentru acțiune de contact, fungicidele sistemice, inclusiv Soligor, sunt capabile de mișcare și distribuție în țesuturile de plante. Pe măsură ce planta crește, ingredientul activ al medicamentului se deplasează de-a lungul țesuturilor sale, asigurând un efect de protecție lung. Activarea completă a ingredientelor active durează până la 5-6 zile, însă eficacitatea acestora durează câteva săptămâni.

În același timp, fungicidul Soligor protejează împotriva infecțiilor fungice nu numai frunzele și tulpinile de cereale tratate, ci și creșterea în creștere. Datorită absorbției rapide a medicamentului de către țesuturile vegetale, condițiile meteorologice nu au un efect special asupra acestuia. Fungicidul Soligor are multe avantaje:

 • pătrunde repede în țesutul de cereale;
 • protejeaza spike-ul de intemperii;
 • protejează sistemul radicular și creșterea rezultată de la agenții patogeni;
 • diferă într-o cheltuială economică a soluției;
 • medicamentul Soligor are un efect terapeutic asupra microorganismelor dăunătoare care au fost deja introduse în țesuturile vegetale;
 • demonstrează activitatea reziduală pe termen lung;
 • contracarează infecțiile mixte;
 • nu necesită mai multe tratamente;
 • fungicidul Soligor este eficient chiar și la temperaturi scăzute;
 • tratamentul medicamentos poate fi utilizat în perioada de la apariția a două frunze și până la sfârșitul vârfului înflorit.

Este important! Ultima pulverizare a fungicidului Soligor trebuie efectuată cu 20 de zile înainte de recoltarea boabelor.

Componente active

Substanțele active care alcătuiesc medicamentul Soligor au un efect combinat.

Spiroxamina asigură penetrarea componentelor active ale fungicidului în ciuperca prin membrana celulară, prevenind formarea de miceli. Datorită blocării proceselor de izomerizare, aceasta încetinește formarea populațiilor de ciuperci rezistente la fungicide Soligor. Ea are un efect terapeutic.

Tebuconazol inhibă procesele metabolice în celulele fungice. Distrugerea infecției în stadiile incipiente, promovează o mai bună înrădăcinare și o creștere a cerealelor. Protejează culturile împotriva infecțiilor noi pentru o perioadă lungă de timp.

Prothioconazole contribuie la dezvoltarea eficientă a sistemului de rădăcină, care prevede:

 • o mai mare disponibilitate de umiditate și nutrienți pentru plante;
 • răsaduri puternice și bună aderență a cerealelor;
 • rezistenta la lipsa umezelii in perioadele uscate;
 • cei mai buni indicatori ai cerealelor.

Consumul de droguri

Instrucțiunile de utilizare ale Fungicide Soligor recomandă aplicarea metodei de pulverizare. Cantitatea sa de cheltuieli este calculată în funcție de gradul de deteriorare a plantelor de către ciuperci:

 • o rată de consum de 0,6 litri pe hectar este considerată suficientă pentru pulverizarea profilactică cu o infecție moderată în timpul sezonului de creștere;
 • în cazul unei leziuni severe cu o infecție fungică și într-un stadiu final de dezvoltare a plantelor, rata de consum a medicamentului Soligor este crescută la 0,8 l / hectar.

Dacă respectați normele recomandate de consum, fungicidul Soligor poate fi combinat:

 • cu regulatori de creștere;
 • forme lichide de îngrășăminte;
 • alte fungicide ale sistemului sau acțiunea de contact.
Este important! În orice caz, fiecare caz specific de combinație de medicamente necesită un test.

Reguli de pulverizare

Medicamentul Soligor este produs sub formă de concentrat de emulsie și intră în platformele de comercializare în cutii de 5 litri. Perioada de valabilitate este de doi ani. Pregătirea soluției de lucru necesită o aderare atentă la dozele specificate în instrucțiuni. Procedura în sine ar trebui să se desfășoare în termeni determinați de valorile medii ale perioadei de apariție a anumitor boli, calculate din rezultatele multor ani de observație.

Este mai bine să efectuați tratamentul cu Soligor de droguri dimineața devreme sau seara și să folosiți pulverizatoare fine. Ele sunt bune prin faptul că diminuează dimensiunea picăturilor soluției de lucru cu aproape o dată și jumătate, mărind astfel zona de acoperire și diminuând consumul preparatului. Pulverizatoarele sunt montate pe un tractor care se deplasează cu o viteză de până la 8 km / h.

Medicamentul Soligor este considerat sigur pentru albine și insecte benefice. Cu toate acestea, pentru oameni și pești este toxic, clasa de pericol este:

 • pentru o persoană - 2;
 • pentru albine - 3.

Când lucrați cu el trebuie să respectați următoarele măsuri de precauție:

 • în timpul preparării soluției și pulverizării este necesar să se utilizeze salopetă, mănuși de cauciuc și cizme, o mască;
 • Este interzisă turnarea resturilor soluției de lucru în corpuri de apă;
 • după ce ați lucrat cu Soligor, spălați-vă fața și mâinile cu săpun și apă.

De asemenea, merită să ne amintim că este întotdeauna mai dificilă tratarea unei boli decât prevenirea acesteia. Prin urmare, prevenirea infecțiilor fungice este deosebit de importantă.

Recenzii ale agricultorilor

Fungicidul Soligor ocupă astăzi o poziție de lider în lupta împotriva bolilor culturilor de iarnă. Fermierii ruși și-au evaluat, de asemenea, eficacitatea, după cum reiese din recenziile lor.

Ermolaeva Ekaterina, 48 de ani, Yaroslavl. De mai mulți ani am folosit fungicide Bayer în ferma noastră. Acestea sunt foarte eficiente în combaterea numeroaselor boli ale grâului și orzului. Soligor de droguri inovatoare se caracterizează printr-o acțiune aproape instantanee, protejând culturile de iarnă de cele mai periculoase ciuperci. Avantajul fungicidului este lipsa de rezistență. Igor Yachmenkin, 45 de ani, Vladimir, În anul trecut, rugina de grâu a fost lovită de rugină brună - o boală fungică insidioasă. La primele semne de deteriorare, el a tratat cu Soligor. A avut un rezultat excelent - plante sănătoase și randamente ridicate. În acest an nu am așteptat apariția ciupercilor, dar am petrecut o primăvară preventivă în primăvară. Eficacitatea medicamentului a fost la fel de mare: Kurochkina Svetlana, de 54 de ani, Astrahan. Când se tratează complotul cu medicamentul de grâu Soligor, plantele dau rădăcini și tulpini puternice, iar urechea devine mai mare și mai stufoasă. Când pulverizați, pulverizați soluția pe sol sub plante pentru a preveni putregaiul de rădăcină. Instrumentul ajută la combaterea buruienilor. Mikhail Kalinkin, 63, Pyatigorsk Când izvoarele umede umede cad, grâul și orzul necesită tratament cu fungicidul Soligor, deoarece acestea sunt adesea lovite de mucegaiul praf. Și este suficient să se pulverizeze până la ureche, deoarece medicamentul are un efect prelungit. Soligor vă permite să economisiți pe alte pesticide.

concluzie

Fungicid Soligor - mijloace eficiente. Prin respectarea unei dozări exacte și a unor condiții de prelucrare, aceasta va promova creșterea sănătoasă a plantelor și un randament excelent al boabelor.

Vizionați videoclipul: Yes!! Awesome Trick to remove Fungus & Moisture from your lens FAST (Ianuarie 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send