Grădinărit

Bravo fungicid

Pin
Send
Share
Send
Send


Afecțiunile fungice afectează culturile, legumele, podgoriile și grădinile de flori. Cel mai simplu mod de a preveni dezvoltarea bolii într-un stadiu incipient. Tratamente profilactice bazate pe medicamentul Bravo protejează suprafața plantei de răspândirea fungilor.

Caracteristicile fungicidului

Bravo este un fungicid de contact cu efect protector. Se compune din clorotalonil, al cărui conținut pe 1 litru de medicament - 500 g

Clorotalonilul este o substanță toxică scăzută care poate face față diferitelor boli. Substanța este depozitată pe o perioadă lungă de timp pe suprafața frunzelor și previne germinarea celulelor fungice. Ca rezultat, agenții patogeni își pierd capacitatea de a penetra țesutul vegetal.

În decurs de 5-40 zile, substanța activă se dezintegrează în sol în componente sigure. Cu toate acestea, în apă, clorotalonilul este capabil să rămână în formă permanentă pentru o perioadă lungă de timp

Bravo este eficient împotriva următoarelor boli:

 • peronosporosis;
 • defăimarea târzie;
 • Alternaria;
 • boli ale urechii și frunzelor de cereale.

Bravo Fungicidul se livrează sub formă de suspensie cremoasă lichidă. Instrumentul este utilizat ca soluție concentrată. Efectul protector durează între 7 și 14 zile.

Medicamentul este vândut în recipiente din plastic cu o capacitate de 20 ml, 100 ml, 1 l, 5 l și 10 l. Produsul este compatibil cu alte fungicide și insecticide. Înainte de utilizare în amestecul rezervor sunt verificate compatibilitatea.

avantaje

Principalele avantaje ale medicamentului Bravo:

 • adecvat pentru cereale și legume;
 • aplicată împotriva unei game largi de leziuni;
 • pot fi utilizate împreună cu alte echipamente de protecție;
 • menține efectul după irigații și precipitații grele;
 • nu provoacă rezistență la agenții patogeni;
 • nu este fitotoxică pentru plante în ceea ce privește respectarea dozei;
 • repede se plătește.

deficiențe

Principalele dezavantaje ale fungicidului Bravo:

 • necesită respectarea reglementărilor de siguranță;
 • moderat periculoase pentru insecte și organisme cu sânge cald;
 • este otrăvitor pentru a pescui;
 • depozitate mult timp în rezervoare;
 • utilizat pentru prevenirea bolilor, cu o leziune masivă ineficientă.

Procedura de aplicare

Pe baza medicamentului Bravo obțineți o soluție de lucru pentru pulverizarea plantelor. Rata de consum este determinată în funcție de tipul culturii. Potrivit recenziilor, fungicidul Bravo este potrivit pentru filiala și fermele personale.

Pentru prepararea soluției utilizând recipiente din sticlă sau plastic. Este necesar să utilizați soluția într-o zi. Debarcările sunt procesate manual sau cu ajutorul unor echipamente specializate.

grâu

Grâul de primăvară și de iarnă necesită protecție împotriva mucegaiului, ruginii și septoriei. Pentru plantarea prin pulverizare necesită 2,5 litri de medicament Bravo pe 1 ha de suprafață ocupată.

Pentru sezon, sunt suficiente 2 tratamente profilactice. Utilizarea fungicidului Bravo este permisă în prezența primelor semne ale bolii și a dezvoltării moderate a acesteia. Pulverizarea se face în timpul sezonului de vegetație. La 1 ha preparați 300 l de soluție.

orz

Orzul este supus diferitelor tipuri de rugina (tulpina, piticul), mucegaiul praf si spargerea. Pulverizarea soluției de medicamente Bravo protejează plantarea de boli și previne răspândirea lor.

Soluția fungicidă Bravo se prepară în conformitate cu instrucțiunile de utilizare. Pentru procesarea a 1 ha, sunt necesare 2,5 l suspensii. Debitul lichidului pentru procesarea zonei specificate este de 300 litri.

cartofi

Cele mai frecvente boli ale cartofului sunt tulburarea târzie și Alternaria. Leziunile au o natură fungică. În primul rând, boala sub formă de pete întunecate acoperă părțile aeriene ale plantelor, apoi se deplasează la tuberculi.

Prima prelucrare a cartofilor este efectuată în prezența primelor simptome ale bolii. În timpul sezonului nu sunt necesare mai mult de 3 tratamente. Între proceduri se menține un interval de 7-10 zile.

Conform instrucțiunilor de utilizare a fungicidului consumul de Bravo pe hectar este de 2,5 litri. Pentru a face față acestei zone de aterizări, sunt necesare 400 litri de soluție finită.

cepe

Ceapa sufera adesea de peronosporoza. Boala se răspândește în vreme rece. O leziune provoacă o ciupercă care cade pe plante cu vânt și picături de ploaie.

Un semn al perinosporozelor este prezența petelor de rugină pe pene de ceapă. În timp, penele devin galbene și adiacente la pământ, iar ciuperca trece pe bec.

Este important! Măsurile de protecție încep la începutul sezonului de creștere. Prelucrarea se efectuează dacă condițiile meteorologice contribuie la dezvoltarea bolii.

Pe 1 hectar de plantări necesită 3 litri de medicament. Consumul de soluție finită de fungicid Bravo conform instrucțiunilor este de 300-400 litri la 1 ha. În timpul sezonului, ceapa este pulverizată de trei ori, nu mai mult de o dată la fiecare 10 zile.

roșii

Roșiile au nevoie de protecție împotriva mucegaiului târziu și a locului brun. Acestea sunt boli de natură fungică care afectează frunzele, tulpinile și fructele.

Pentru a proteja roșiile de boală, consumul de fungicid Bravo pe 3 hectare de plantații este de 3 litri. În timpul sezonului, nu petreceți mai mult de 3 tratamente.

Primul pulverizare se realizează în timp ce se creează condiții favorabile dezvoltării bolilor: umiditate ridicată, temperaturi scăzute, plantări îngroșate. Următorul tratament începe după 10 zile. Pe 1 hectar sunt necesare 400-600 l de soluție de preparat.

struguri

Strugurii sunt susceptibili de boli fungice: oidium, mucegai, antracnoză. Leziunile apar pe frunze, răspândindu-se treptat pe întregul tufiș. Ca urmare, randamentele se pierd, iar strugurii pot muri.

Pentru a proteja plantarea de boli, vița este tratată cu o soluție fungicidă Bravo. Conform instrucțiunilor, 10 g de apă necesită 25 g de suspensie. La începutul primăverii, încep să pulverizeze tufișurile. Cu 3 săptămâni înainte de recoltare, fungicidul este complet oprit.

Măsuri de siguranță

Bravo este clasificat ca o clasă de pericol 2 pentru organismele cu sânge cald și o clasă a III-a pentru albine. Ingredientul activ este toxic pentru pești, deci tratamentul este efectuat la distanță de corpurile de apă.

În contact cu pielea și mucoasele, soluția provoacă iritații. Când lucrați cu fungicidul Bravo, folosiți haine și mâneci lungi și mănuși de cauciuc. Organele respiratorii sunt protejate cu o mască sau un aparat respirator.

Pulverizarea se face pe vreme uscată, fără vânt puternic. Viteza de deplasare permisă a masei de aer este de până la 5 m / s.

Este important! Dacă soluția intră în ochi sau pe piele, spălați bine zona de contact cu apă.

În caz de otrăvire, victima este îndepărtată la aer curat, se lasă să bea mai multe pahare de apă și carbon activat. Asigurați-vă că apelați o ambulanță.

Medicamentul Bravo a fost ținut într-un loc uscat, departe de animale, copii, droguri, mâncare. Termen de valabilitate - până la 3 ani de la data specificată de producător.

Grădinari recenzii

Elena, în vârstă de 32 de ani, Perm. Crinii de anul trecut au fost grav afectați de ura de fusarium. Pentru a combate boala, este nevoie de un fungicid de contact. După ce a studiat diverse surse, sa oprit pe fungicidul Bravo. Conform recenziilor, instrumentul are un bun efect preventiv. Medicamentul a fost foarte eficient, după ce nu a apărut o serie de tratamente cu semne noi ale bolii. În viitor, intenționez să folosesc soluția în scopuri profilactice. Ann, 43, Ryazan Eu folosesc fungicidul Bravo numai pentru prevenirea bolilor până când simptomele lor apar. Procesez cartofi și roșii. Pentru a face acest lucru, fac o soluție, unde adaug fungicidele Bravo și Skor. Încep să stropesc când cade multă ploaie. În astfel de condiții, boala sa răspândit foarte repede. Pentru tratament, aleg medicamente mai puternice. Podgoria Oleg, de 55 de ani, StavropolMaiul cel mai adesea suferă de mucegai. Încep să protejez tufișurile împotriva înfrângerii. Înainte de a înflori, tratez plantațiile cu un fungicid de contact. La 10 litri de apă se adaugă 20 g de medicament. Am pulverizat plantele seara pentru a evita expunerea la lumina soarelui. În cazul în care strugurii prezintă deja semne de boală, este mai bine să se utilizeze în plus mijloace sistemice.

concluzie

Bravo este un mijloc fiabil de acțiune de contact. Este utilizat de ferme pentru prelucrarea culturilor de cereale și legume. Pe planul grădinii, fungicidul protejează strugurii și trandafirii de infecțiile fungice. Când lucrați cu medicamentele respectați măsurile de precauție. Mijloacele cheltuiesc strict în conformitate cu instrucțiunile.

Vizionați videoclipul: Bravo500SC,mod de aplicare,pret,stropire rosii,pomi,vita de vie (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send