Grădinărit

Struguri timpuriu ruși

Pin
Send
Share
Send
Send


Îngrijitorii iubesc să crească soiurile timpurii ale culturilor. Atunci când pe site principalele soiuri încă se pregătesc pentru fructe, cele mai timpurii le încânta pe proprietari cu recolta lor. Prin urmare, strugurii "rusesc devreme" pot fi adesea găsiți în grădină, chiar și printre grădinarii neexperimentați. Acesta este un soi hibrid, obținut prin trecerea a două forme - "Shasla Severnaya" și "Michurinets".

Descrierea caracteristicilor și proprietăților strugurilor "rusesc devreme", compilate de Institutul de Viticultură și Vinificație. Ya. I. Potapenko din orașul Novocherkassk. Hibridul se referă la varietatea de masă a fructului foarte timpuriu, care rezistă la temperaturi scăzute. Datorită acestor calități, este cultivată în toate regiunile Rusiei, chiar și în Ural și Siberia. Strugurii de masă se caracterizează printr-un gust excelent și sunt destinați consumului proaspăt. "Rusă devreme" își justifică pe deplin scopul. Pentru a face descrierea soiului de struguri "rusesc timpuriu" cât mai detaliat posibil, articolul va folosi fotografii, videoclipuri și recenzii ale grădinarilor.

Descrierea soiului

În primul rând, ne îndreptăm atenția asupra caracteristicilor prin care producătorii aleg acest hibrid pentru plantare.

Desigur, acesta este timpul de maturare a culturii. Deja în iulie, fructele de măsline de culoare roșie de zmeură împodobesc tufișurile de struguri "ruși timpurii". În acest moment, pe tufișurile altor soiuri apar doar primele semne ale debutului de coacere a fructelor. Cu grija adecvată, soiul se va bucura de struguri coapte la sfârșitul lunii iunie. Pentru a determina cu precizie timpul de recoltare în zona dvs., numărați 110-115 de zile de la momentul întreruperii mugurilor. Începe un fruct de struguri timpuriu în 2-3 ani de la plantare, supus cultivării agrotehnice.
Productivitate. Un traseu fructuos formează 2-3 inflorescențe. Fiecare adult Bush mature până la 25 kg de fructe de padure delicioase. Plantele tinere cântăresc aproximativ 7 kg dintr-un tufiș.

Bush srednerosly, dar crește destul de larg. O podgorie adultă ocupă o suprafață de până la 5 metri lățime. Soiul de struguri devreme are o particularitate.

Atenție! Pe viță de vie nu se formează imediat un strat de lemn perene. Această caracteristică duce la un randament slab în primii 3-4 ani de la tufiș.

Prin urmare, este necesar ca grădinarii să facă anual tăierea medie și scurtă în locuri unde grosimea de creștere este de 20-25 cm. Această caracteristică este menționată în descrierea soiului de struguri timpuriu rusesc.

Frunzele de pe plantă sunt rotunjite sau cordate, cu pubescență slabă pe placa inferioară. Situat pe pețiole lungi, țineți-vă bine.

Clusterele sunt friabile, nu foarte mari. Pentru ca planta să formeze o grămadă mare, cultivatorii nu lasă mai mult de 2 inflorescențe pe un tulpină. Dacă plecați mai mult, procesul de maturare va fi întârziat, iar grupurile vor fi mici.

Valoarea deosebită a strugurilor "Rusă devreme" - este fructe de padure (a se vedea foto).

Sunt de dimensiuni medii, dar foarte gustoase. Gustul fructului este dulce, cu o ușoară aromă. Parfumul conține note de miros de caramel. Grădinarii au dat o varietate de struguri timpurii al doilea nume - "Caramel". Strugurii sunt de formă ovală, atingând o greutate de până la 6-7 g. Carnea abundă ușor și bine acumulează conținut de zahăr. Atunci când deficiența de umiditate poate începe să crăpească și să atragă insecte. Fructele se agață bine de tulpină, astfel încât soiul tolerează transportul și fructele de pădure rămân pe bușon pentru o perioadă lungă de timp. Acest lucru face posibilă recoltarea imediată a întregii culturi.

Un scurt videoclip despre soiurile de struguri fără comentarii:

Rezistența la îngheț a hibridului timpuriu este foarte bună. La soiul -23⁰С nu este nevoie de adăpost. Această caracteristică, în combinație cu fructul timpuriu, permite creșterea strugurilor timpurii ale Rusiei în zone cu veri scurte și ierni reci.

Rezistența la multe boli ale culturii este foarte bună. Este foarte important ca soiul să nu fie afectat de mucegai și oidiu și nu este, de asemenea, susceptibil la putrezire. De asemenea, este bun la rezistența la atacurile de bici. Dar împotriva filoxerei din "Early Russian" nu există imunitate. Prin urmare, fără utilizarea măsurilor de combatere a randamentului dăunătorilor va începe să scadă, iar după 6-8 ani, tufișul va muri.

Soiul timpuriu este folosit pentru producția de vinuri și sucuri, dar rareori. Practic se bucură de o mare cerere de la clienți pentru consumul proaspăt.

Pro și contra

Potrivit grădinarilor, strugurii timpurii ai Rusiei au numeroase avantaje care au dus la popularitatea sa bine meritată:

 • fructul foarte timpuriu;
 • randament suficient;
 • gust neobișnuit și plăcut;
 • rezistență la îngheț;
 • transportabilitate;
 • rezistența la boli majore de struguri;
 • conservarea periilor de pe tufiș, fără pierderea gustului;
 • îngrijire îngrijorătoare;
 • bună altoire

Printre dezavantajele viticultorilor se remarcă:

 • fructe de padure foarte mici;
 • randament scăzut în timpul perioadei de maturare a bucșei;
 • tendința ca fructele să se spargă în cazul udării neregulate și al ploilor prelungite;
 • susceptibilitatea la atacuri de viespe si albine.

În ciuda minusurilor soiului timpuriu, viticultorii îl iubesc foarte mult și sunt bucuroși să împărtășească experiența lor în cultivare.

Selectarea și aterizarea locației

Cu toate că soiul este considerat nemulțumit, ar trebui să se acorde suficientă atenție alegerii locației și plantelor. Pe cât de bine se desfășoară aceste activități, depinde dezvoltarea ulterioară a plantei. Tehnologia de plantare este standard, dar există câteva recomandări:

 1. Este mai bine să plantați răsadurile pe partea sudică a casei de vară. Deci, sfătuiți să plasați strugurii "rusesc devreme" grădinari experimentați în recenziile lor. Ei explică acest lucru prin faptul că noaptea clădirea dă plantelor căldura acumulată în timpul zilei.
 2. Soiul este plantat în toamnă și primăvară, dar este preferabil să se facă la sfârșitul sezonului. În acest caz, răsadurile sunt mai ușor de adaptat și se dezvoltă pe deplin în primăvară. Plantarea de primăvară se efectuează numai cu puieți cu muguri într-o stare în staționare.
 3. Fabrica de plante hibride arboring.

Descrierea și fotografiile pașilor de proces ajută grădinarii novice să planteze în mod corect strugurii "rusii timpurii".

Pentru podgorie, alegeți un loc însorit, protejat de vânturi. Marcați locul și săturați găurile. Arbuști soiuri hibride se extind foarte mult, astfel încât distanța dintre cele două răsaduri ar trebui să fie de cel puțin 3 metri. Fiecare bush necesită o suprafață de 5-6 metri pătrați. m. Aceste valori trebuie luate în considerare la marcare. Găurile pentru tufișuri au o adâncime de cel puțin 50 cm. Dacă plantarea are loc în toamnă, gropile sunt pregătite timp de 2 săptămâni, iar în primăvară puteți scurta perioada până la 3-4 zile. Un strat de drenaj este plasat pe fund, apoi un amestec de humus și sol fertil (1: 2), precum și nisip (0,5 găleți). Pământul este udat, iar când se fixează puțin, se adaugă din nou pământ și cenușă de lemn (0,5 kg). Lăsați o gaură în pământ să scadă, apoi treceți la aterizare.

Asigurați-vă că acordați atenție stării strugurilor. Acestea nu trebuie să fie afectate de daune, semne de daune cauzate de dăunători sau boli. Plantele sunt plasate într-o gaură, în același timp scot într-un tub de udare și strugurii sunt semănate cu pământ. Apoi udat.

Tratarea strugurilor

Un punct important în îngrijirea arbuștilor este udarea. La cultivarea soiului "Early Russian", va fi necesar să se efectueze irigarea vegetativă și de încărcare a apei. Umiditatea este efectuată în toamnă și primăvară, prima pentru struguri este mai importantă. Evenimentul de toamnă crește rezistența la îngheț a buzei. Condițiile de udare depind de condițiile meteorologice. În timpul verii, este suficientă o varietate de două udări complete. Prima dată după înflorire, a doua - atunci când fructe de padure începe să se coacă. Consumul de apă pe planta 10-20 litri.

În ciuda faptului că descrierea soiului "Rusă timpurie" este numită nepretențios, pentru a obține cultura ca în fotografie, fără dressings nu va fi ușor. Mesele sunt făcute în timpul întregului sezon de creștere. În primăvară, vița de vie necesită o gamă completă de substanțe nutritive. Vinificatorii folosesc îngrășăminte minerale complexe. Când este timpul ca fructele să se coacă, se adaugă potasiu și fosfor. Înainte de adăpostul tufișurilor, iarna se repetă hrănirea cu o compoziție minerală complexă. Organicii nu trebuie să facă mai mult de o dată la 2-3 ani și în toamnă. Coacerea superioară a strugurilor combinată cu irigarea, pentru a nu dăuna rădăcinilor.

Un alt punct important de îngrijire pentru soiul "Early Russian" este tăierea și formarea tufișului.

Cultivați soiul anual. Din regularitatea și calitatea tăierii depinde de randamentul și prezentarea strugurilor. Este important să tăiați strugurii "rusesc devreme" la timp. Prea devreme - duce la pierderea sucului în timpul plângerii viței, mai târziu duce la dezvoltarea neuniformă a bucșei. Prin urmare, se recomandă începerea unei perioade de stabilire a căldurii constante. Viticultorii cu experiență cunosc semnele speciale pe viță, sugerând începutul tăierii.

Grădinarii tineri trebuie să respecte anumite reguli atunci când cultivă o varietate:

 1. Primii 2 ani de viață a tufișului elimină numai părțile uscate.
 2. Această tăiere se efectuează după lignificarea viței de vie.
 3. Lăstarii nu sunt tăiați, în timp ce shtamb are o dimensiune mică. Grădinarii îl așteaptă să crească, apoi continuă să taie scheletul.
 4. Atunci când strugurii tăiați nu uitați de reglarea încărcăturii. La o singură fotografie nu mai sunt mai mult de 2-3 perii.

Un alt subiect care îngrijorează grădinarii - protecția împotriva dăunătorilor. Soiul este afectat de filoxera și este foarte atractiv pentru viespi. Cu filoxera trebuie să începeți lupta din momentul aterizării. Pentru a face acest lucru, pregătiți corespunzător solul. Dacă zona este sol de nisip, atunci este foarte bună. Într-un alt caz, adăugați nisip în cariere.

Este important! În timpul perioadei de vegetație a bushului se toarnă cu apă când se udă timp de 2-3 zile. Acest lucru nu se poate face dacă nu există nici un strat de drenaj sau canale de drenaj.

Odată ce tufele infectate sunt observate, ele sunt distruse. Frunzele de struguri, pe care se vede dăunătorul, sunt tăiate și arse. Pentru tratamentul drogurilor folosite "Fozalon", "Aktellik", "Fastak".

Vasele sunt afectate la sfârșitul sezonului când recolta este gata să fie recoltată.

Este necesar să luptăm cu ei în moduri obișnuite - să distrugem cuiburile, să ardem bombe de fum, să punem momeli. Pungi speciale sau o grilă cu găuri mici, care protejează strugurii, le salvează de păsări.

opinii

Yegor Barinov, Belgorod
Tufurile din "Râul timpuriu" sunt puternice și răspândite. Îngrijirea necesită foarte puțin. De obicei, când desfășoară activități standard, obținem o recoltă mare. Dacă felul de a acorda atenție în timpul sezonului, el nu este bolnav deloc. Viespile sunt enervante, dar aproape întotdeauna trebuie să se lupte cu ele în podgorii. Acest lucru dovedește din nou că toată lumea îi place gustul strugurilor timpurii din Rusia.
Elena Zyablina, Novocherkassk
Soiul "Early Russian" a fost crescut în orașul nostru. Plantați de mai mulți ani. Este bine adaptat la climat, se maturizează foarte devreme. Îmi place că grupurile nu trebuie să fie eliminate imediat. Bomboanele rămân pe tufișuri și nu își pierd calitățile. Aproape nu mă îmbolnăvesc, fac tratamente din filoxera. Strugurii sunt satisfăcuți nu numai de mine, ci de prietenii mei.

Apel video de la grădinar:

Vizionați videoclipul: Garold, soi timpuriu de vita de vie pentru struguri de masa (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send