Grădinărit

Căpșuni Bereginya

Pin
Send
Share
Send
Send


Este greu de argumentat cu dragostea de căpșuni - nu e de mirare că acest boabe este considerat unul dintre cele mai delicioase și cele mai bine vândute din lume. Asta e doar grijă nu este cea mai ușoară - boabe pentru leneș nu poate fi numit. Dar grădinarii ocupați și grădinarii împovărați de o grămadă de alte grijile visă de un soi care, cel puțin, ar fi rezistent la multe probleme și ale căror tufișuri nu au putut fi procesate de mai multe ori în timpul unui sezon cu diferite substanțe chimice.

Poate că una dintre soiurile care îndeplinesc această cerință este soiul de căpșuni Bereginya, dezvoltat relativ recent, recenziile pe care, împreună cu fotografia și descrierea acesteia, vă pot ajuta să decideți dacă este potrivit pentru condițiile dvs. specifice sau nu. Avantajele acestei varietăți de căpșuni - chiar mai mult decât suficient, există și dezavantaje, deci este important să cântăriți argumentele pro și contra și să înțelegeți exact ceea ce doriți în primul rând din căpșuni.

Istoria creației

Căpșunul Bereginya își datorează nașterea unui grup de crescători condus de S.D. Aitzhanova, care lucrează la cetatea Kokinsky din VSTISP, care operează pe baza Academiei de Agricultură din Bryansk. Părinții acestui soi au fost faimosul Nightingale - și fructul creării SD. Aitzhanova, cunoscută pentru rezistența sa la aproape toate nenorocirile principale care bântuie căpșuni (înghețuri, dezghețări de iarnă, boli, dăunători) și Induk este un soi olandez care se poate lăuda cu randamentele sale bune. Căpșunul Bereginya a combinat cu succes calitățile părinților de bază, ceea ce a provocat un mare interes printre grădinarii și profesioniștii amatori.

NOTĂ! După un proces de lungă durată, în 2012, Bereginya a fost inclusă în Registrul de Stat al realizărilor de reproducere a Rusiei după încercări lungi.

A fost zonată numai în Districtul Federal Central, însă această varietate de căpșuni a fost cultivată cu bucurie pe teritoriul de pe teritoriul Krasnodar până în regiunea Bryansk și chiar în Ural și Siberia.

Descrierea soiului

Capsuni Bereginya se referă la tipul de căpșuni tradiționale de o zi scurtă, nu remontant, care este, de maturare doar o dată pe sezon.

Ea are destul de târziu înflorire și maturare, fructe de padure începe să se coacă numai de la sfârșitul lunii iunie - în luna iulie.

Tufurile de dimensiuni medii au o formă semi-întinsă și frunze dense. Se formează o cantitate semnificativă de mustață de dimensiuni medii, de culoare roz, astfel încât problemele de reproducere din acest soi nu sunt așteptate.

Frunzele strălucitoare de dimensiuni medii au o culoare verde deschisă, o nervură slabă și o încrețire medie. Ei au pubescență slabă. Cuișoare lasă largă, obtuză. Frunzele de frunze sunt de dimensiuni medii, mai pubesente decât frunzele. Stipuli lungi, largi, verzi.

Mediu în grosime, pedunculi dens pubescenți localizați la nivelul frunzelor. Florile sunt albe, non-răsucite, de dimensiuni medii, diferă în obeyopolosty. Inflorescență multi-înflorită, compactă.

Bereginya căpșună are un randament destul de mare: în medie, 350-400 de grame de fructe de padure pot fi recoltate de la un tufiș. În al doilea an, producția chiar crește și este de aproximativ 600 de grame pe tufiș. Pentru agricultori, va fi interesant să se estimeze randamentul pe hectar, care variază de la 15 la 30 de tone de fructe de padure. O mare varietate de indicatori este determinată de factorii climatici și de condițiile de creștere.

Este important! Este de remarcat faptul că boabele de Beregini în procesul de maturare practic nu se micșorează, spre deosebire de multe alte soiuri de căpșuni. În acest sens, numai soiul Tsarina se poate compara cu acesta.

Soiul are o rezistență ridicată la îngheț, nu numai că poate rezista iernii înghețate fără adăposturi speciale, dar ceea ce este și mai rău, se dezgheață în mijlocul iernii. Când, după aproape zero temperaturi, gerurile vin din nou. De când mugurii lui Berehini se trezesc târziu, nu are timp să se trezească în timpul dezghetului. Rezistența la îngheț este estimată de un factor de îngheț de îngheț de 1-1,5.

Bereginya căpșuni se distinge prin cea mai mare rezistență la boli fungice de frunze de la o varietate de soiuri domestice. De asemenea, rezistă la vrăjirea verticilară și la acarienii de căpșuni bine.

În vara umedă, căpșunile pot fi puternic afectate de putrezirea cenușie, astfel că autorul acestui soi recomandă Bereginyi mai multe căpșuni pentru cultivare în regiunile sudice, unde putregaiul gri este rar. În latitudinile temperate, este necesar să se mențină o distanță suficientă între arbori pentru a asigura aerisirea lor. Este, de asemenea, recomandabil să mulci plantarea și culoarul cu agrofiber negru sau paie specială.

Și rezistența la condițiile de uscare și rezistența la căldură în această varietate de căpșuni sunt foarte mari.

Caracteristicile fructelor de padure

Următoarele caracteristici sunt caracteristice fructelor soiului de căpșuni Bereginya:

 • Forma de fructe de padure corect plictisitor-conic, fără gât.
 • Boabele acestui soi nu pot fi numite gigant, dar nici nu sunt mici: în medie, greutatea unui berry este de aproximativ 12-14 grame. În condiții deosebit de favorabile, greutatea fructelor de padure atinge 25-26 grame.
 • Culoarea boabelor de Beregini este roșu portocaliu, are o suprafață strălucitoare.
 • Carnea este suculentă, densă, roșie, fără goluri pronunțate în centrul fructelor.
 • Boabe au un gust dulce-acrisor bogat, cu aroma de căpșuni sălbatice. Evaluarea profesională a degustării fructelor proaspete este de 4,5 puncte.
 • Bomboanele conțin: zaharuri - 5,7%, acid ascorbic - 79 mg / 100 g, acizi - 0,8%.
 • Datorită densității fructelor de padure, acestea sunt bine depozitate și supuse în mod liber transportului.
 • Scopul fructelor de padure este, de asemenea, destul de universal - se pot crea multe feluri de mâncare dulci, inclusiv pregătirea lor pentru iarnă. Bomboanele pot fi înghețate și, bineînțeles, pot mânca direct din bucșă.

Punctele tari și punctele slabe

Trebuie remarcat următoarele avantaje ale căpșunului Bereginya:

 • Gustul ridicat și calitatea produsului - un gust armonios merge bine cu o densitate bună de fructe de pădure.
 • Dimensiunea bună a fructelor de pădure, pe lângă acestea, își păstrează dimensiunea până la sfârșitul fructelor.
 • Randament bun.
 • Nu există probleme cu reproducerea - se formează multe mușchi, prizele sunt bine obișnuite.
 • Rezistență la îngheț și rezistență la iarnă.
 • Rezistență ridicată la dăunători majori și boli ale căpșunilor.

Printre deficiențe se poate observa numai susceptibilitatea la boala de mucegai de fructe de padure în condiții de vreme umedă.

Grădinari recenzii

Grădinarii părăsesc cele mai favorabile comentarii despre această varietate de căpșuni. Mulți oameni preferă aspectul și aspectul atractiv al boabelor, precum și gustul și aroma lor. Rezistența la bolile poate reduce sau chiar nega numărul de tratamente, care eliberează atât timpul cât și efortul.

Boris, 49 de ani, regiunea Orenburg Am crescut căpșunile de mulți ani. Am auzit acum câțiva ani despre o nouă varietate de căpșuni, crescute de Aitzhanova, - Bereginya. Ea, că nici o notă, apoi o perlă. Am decis să încerc cum se va comporta în condițiile mele. Soiul este minunat în multe feluri. Creste destul de tarziu, chiar la sfarsitul lunii iunie - cand aproape toate capsunile au plecat deja, dar soiurile remontante nu au ramas inca. Bomboanele sunt toate unu la unu, de dimensiuni destul de decente, frumoase și, cel mai important, gustul este cu adevărat dulce. Deși aciditatea ușoară este de asemenea prezentă, astfel încât boabele să nu pară crăpate. Rezistența la bolile de frunză din soiul Bereginya este foarte bună, iar bifurcația nu este interesată de aceasta, dar există probleme cu mucegaiul gri. Se pare că, din cauza pedunculilor mici, cantitatea de fructe de padure este redusă. Dar eu plantez tufișuri în două rânduri într-un mod eșalonat, păstrând o distanță de cel puțin 35-40 cm între plante, deoarece sunt multe frunze pe tufișuri și este imposibil să le dai îngroșare. Între rânduri am lăsat 50-70 cm. Am acest boabe de vânzare, iar nepoții îl savurează activ, iar iarna rămâne pentru gem și îngheț.

Oleg, 52 de ani, regiunea Lipetsk. Oamenii de pe piață preferă soiuri ușoare de căpșuni și cu luciu. La întuneric sunt oarecum suspicioase. Am încercat acum câțiva ani să crească Bereginu, San Andreas și Linos. Linos arată bine, dar nu gustos deloc. San Andreas, atunci când este lumină, apoi acru, iar dacă se întunecă, va fi mai dulce - nu mai sunt luate pe piață. Și Bereginya sa arătat bine, rezistent la căpușe, iar boabele sunt gustoase și frumoase, dar aproape toate putrezite. Chiar și fitosporina nu a ajutat. S-ar putea să aibă sens să-l crească pentru cei care nu au nici o umezire deloc pe site. A refuzat toate aceste soiuri.

Evgenia, 34 de ani, Bashkortostan Klubnik Bereginya locuiește cu mine mai mult de un an. Este destul de posibil să-l crească pentru randamente ridicate. Boabele sunt foarte suculente, gustoase și parfumate. În același timp, ele sunt minunate pentru transport. Contra, desigur, de asemenea. De exemplu, ceva care se maturizează târziu. Dacă nu există prea mult spațiu pe scenă și doriți să încercați mai devreme căpșunile, este mai bine să vă uitați la alte soiuri.

Elizaveta, 48 de ani, regiunea Tula Mi-a plăcut cu adevărat soiul de căpșuni Bereginya. Plantele sunt foarte nerăbdător în creștere, tolerează căldură bine cu secetă în timpul verii și rece în timpul iernii. Nici una din cele 20 de arbuști nu a dispărut în timpul iernii, deși nu am făcut adăposturi speciale. Răni pe tufișuri și fructe de padure, de asemenea, nu am observat în mod special. Tratamentul este normal, ca toate căpșunile, iar randamentul este foarte bun. Și boabele sunt cu adevărat gustoase și parfumate, dar se întâmplă că căpșunile sunt frumoase în exterior, dar nu există nici un gust.

concluzie

Căpșunul Bereginya va permite multor grădinari să obțină o recoltă de fructe de pădure dulci și suculente, chiar și în Rusia la mică distanță la mijloc. Cu respectarea inițială a tuturor regulilor de plantare și îngrijire, nu va mai fi nevoie de eforturi suplimentare și de îngrijire excesivă de la dvs., dar vă va plăcea cu o recoltă bună.

Vizionați videoclipul: Milkshake cu căpșuni (August 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send